"Itt csak arra gondolok, hogy annak idején a 80-as évek elején még a Leónak a legkisebb csavarját is tudnunk kellett, hogy hol van"
picitOFF Erről a katonaság jut eszembe. A kopasz lövegsofőröket azzal szivatták időszakról időszakra, hosszú éveken át, hogy bebifláztatták velük a 2Sz1 önjáró tarack alkatrészlistáját.
Igen ám, csakhogy két apró probléma volt a dologgal: 1. Egyszer nem tudtam mit kezdeni némi szabadidővel, fogtam és lefordítottam az egész listát az eredeti doksi alapján. Kiderült, hogy a bebifláztatás alapjául szolgáló, magyar nyelvű lista és az eredeti doksi között van vagy 30% eltérés. 2. A másik egy logikai bukfenc. Ha már a löveg alkatrészeit darabra ismerniük kellett a sofőröknek, akkor vajon milyen oknál fogva nem kellett ugyanilyen részletességgel ismerniük a szintén általuk üzemeltetett, 1V14 parancsnoki komplexum (és egységei) alkatrészeit?
Naszóval, ennyit ezeknek a legkisebb csavar-stílusú ismereteknek a hasznosságáról... Persze a bebifláztatást elszenvedő alany nem tehet sokat a dologról, max. konstatálhatja, hogy a Homo Sapiens a vártnál sokkal hülyébb... :))) picitON
Július 21-től Bosznia megszüntette a vízumkényszert több új EU tagállam, így Magyarország állampolgáraival is, úgyhogy novemberben is szabad a pálya, ha az ember nem akar 90 napnál többet kinn tölteni.
Idestova két éve utazom ezen az "Inkriminált" vonalon (Su-Hn) és a két kezemet összetenném ha egyszer percre pontosan érkezne a vonatom, nem késne egy két percet mindíg. Erre mi történik? Gergő barátunk mindíg kifogja, hogy nem hogy pontos, de még korábban is van. Hihetetlen mázli, megtiszteltetést kellene érezned!:-)))))))))))))
"Van iden is az a Sarajevo-i egy vagy ket kocsi, ami vmi pecsi IC vegebe van kapcsolva, csak azt nem tudom, hogy utazik is-e rajta vki, vagy sem. Egyszer kiprobalom, tavaly akartam is, de ket ok tartott vissza: - akkor epp kellett visa BiH-ba (kell meg most is?)"
Igen is meg nem is.
Bosznia-Hercegovinába történő belépéshez magyar állampolgároknak fő szabályként vízumot kell váltani (kivéve ha Neumnál megy az Adria parti autóúton Dubrovnik felé/felől, ami egy kis szakaszon Bosznia- Hercegovinában fut).
A nyári turistaszerzonban azonban egyoldalú vízummentességet adnak a magyaroknak. Az idei évben ez 2005. április 1-től október 31-ig tart.
Hasonló a helyzet egyébként Macedóniával is, ott a vízummentesség időszaka:
"Remélem amiatt a tróger miatt nem rontják el többszáz ember szórakozáást, azzal, hogy 3-kor bezárnak."
OFF Fordítva pedig: "remélem amiatt a pár(száz?) ember miatt nem rontják el a "tróger" szórakozását, és már háromkor bezárnak". Na, melyik a jobb? :))) ON