Keresés

Részletes keresés

akoka Creative Commons License 2005.09.05 0 0 204
Szia !
Semmi bajom a sportorvosi papirral csak mondom a sportorvos nem tudta
nekem hogy javasolja -e ezt a sportot mert azt mondja nem ismeri a sportág feltéleit. Mit mond ilyenkor egy edző hogy csinálhatom e az edzést ha a sportorvos
nem tudja megmondani.
Egyébként annyira ugyse tudnék kilazulni hogy fejre rugjak.
Előzmény: Törölt nick (203)
akoka Creative Commons License 2005.09.04 0 0 202
Szia !
Na voltam sportorvosnál azt mondja ő nem tudja megmondani hogy tudnám -e csinálni a küzdősportokat mivel nem tudja mennyit és mennyire lehet nyujtani
a lábam ha kissé feszes és merev ő azzal nem tud mit kezdeni inkább egy reumaorvos kérdezzek ő jobban fogja tudni mint ő .
Mondta ne haragujak rá de ő nem tudja elbirálni a lábam küzdősportra vagy sem nem ért hozzá szerinte a reumaorvosokjobban tudják és inkább az edzőt
kérdezzek meg tudnám -e csinálni vag y gyógytornászt
Szóval a reumára zavart a sportorvos azzal ők jobban jobban esetleg mozgásszervi dolgokhoz nem ért ő mint sportorvos de eg.észségesnek talált egyébként csak ne őt kérdezzem sportolásf őleg küzdősportokhoz nem ért azt mondta nem ismeri sem kick box sem a kungfut hogy ott milyen gyakorlatok vannak és mennyie tenne jót a lábamnak az edzés vagy nem szóval rám bizta az edzést.
Mit mond ilynkor egy edző ha sportorvos nem tudja eldönteni te mit szólsz ehhez?
Nem ismeri a sportág feltéleit egyik küzdősportnál sem ennyit monott azért nem ért hozzá és nekem nem tud tanácsot adni enyi.

Előzmény: Paganel (201)
Paganel Creative Commons License 2005.09.01 0 0 201

Szia!

Nem egyszerű történet.

Én mégis azt mondom gyere le a Bogdáni útra (kedd-csütörtök 19.30-21.00) és beszélj személyesen a Mikivel.

Azt még továbbra sem értem milyen papírt adna a kung-fu edző az orvosnak , de ez már talán nem is lényeges.

Más

Azt hiszem , hogy az az edző körültekintőbb (a te érdekedben!) aki az egészségi állapotodat egy sportorvosi papír bemutatásával ellenőrzi.Úgy tudom ez a szövetség elvárása is , mint az is , hogy szakképzett edző vezesse a foglalkozásokat. Ebből következik, hogy neked is jogod van megbizonyosodni az edző képesítését illetően.

Előzmény: akoka (200)
akoka Creative Commons License 2005.08.31 0 0 200
Szia !
Egyszeruen arról van szó hogy a kungfu edző azt mondta mikor lent voltam nála edzésen hogy menjek le megnéz aztán majd meglátja mit tud velem csinálni.
Ő elfogadja a reumaorvos papirját is edzésre annyi baja van a lábamnak hogy eléggé kötöt t az izomzatom és kissé görcsös. A kung-fu edző közölte, hogy őfoglalkozna velem és ő majd ad papirt a sportorvosnak. A Mikii azt mondta menjek inkább a Szücsihez .
Szücsi viszont közölte nem tud rajtam segiteni mert nincs orvosi papirom
,és közölte csak azzal lehet edzeni. A kungfu edző viszont közölte neki jó a reumaorvos papirja is edzésre ha kell és talán nem is annyira fontos a papir
hogy vigyek sportorvosit legalábbis rögtön nem szólt semmit hogy nem volt nálam papir. Végül a lényeg az mikor lementem a kungfu edzésre azt mondta inkább menjek hozzá le edzésre és ez volt a lényeg mert szerinte a kick boxnál nem tud esetleg ugy figyelni rám az edző mert az versenysport és a kungfu edző szerint a kick boxnál nem figyelnének ugy rám mint a kungfunál .
Szóval bár nem hiszem el a kungfunál az edző szerint ő személy szerint jobban
figyelne rám mint egy kick box edző mert szerinte a kick box az versenysport és
az edző szerint a kick boxnál nem tudnak ugy figyelni rám kezdőre és a kezdőkre mint a kungfunál szóval azt akarta mondani hogy ő személy szerint inkább
foglalkozna velem mint a kick box edző és ő nem küldene el a kick boxnál meg nem lehet tudni bár gondolom ott se küld el az edző csak ő ugy gondolja esetleg jobban figyelne rám mint a kick boxnál és azért nem ajánlotta nekem a
kickboxot mert szerinte ott nem tudnak rám figyelni mert sokan vannak.
bár nem tudom mit szólsz ehhez a kungfunál is okan vannak nem ?
Arra gondolt hogy nekem előnyösebb a kungfu mint a kick box és esetleg azt mondja az edző ő nem válllalna el mármint a kick boxos ő inkább foglalkozna velem a kick box versenysport és esetleg nem tudnak ugy rám figyelni.
Csak furcsa volt hogy a Szücsi azt mondta ne menjek le mert nincs papirom
és nem mondta hogy ad papirt a sportorvoshoz a kungfu edző viszont ad papirt. Lehet hogy rosszul hiszem de szrintem a kickbox edző szerinted nem akar látni azért mondta mert nincs papirom vagy nem szivesen foglalkozns velem viszont ezt nem személyesen hanem emailben közölte szóval a kickboxnál gond ha nincs papirom a kungfunál nem de ugy látszik kickbox
nem mehetek le edzésre valamiért nem vagok szimpatikus az edzőnek igy emailben szeinted azért mondta hogy ne menjek le mert nem akar velem foglalkozni?
Akkor a kungfu edzőnél miért nem volt gond egyébként előnyösebb sport a kick box mint a kungfu már mint tecnika szempontjűábol nehezebb a kungfu?
Szóval te nem gondolod azt hogy feleslegesen mennék le kick box edzésre és elküld az edző?
A kungfunál nem küldött el akkor kick boxnál miért nem tud rajtam segteni az edző mert nincs papirom csak azért ?
soha életében nem látot a kick box ező csak igy neten keresztül. szóval nem tudom de ezek szerint nem minden edzőben bizhatok hogy oglalkozna velem az edző
ezek szerint a kick boxos edző nem foglalkozna velem a kungfus igen ? na ennyi.
Előzmény: Paganel (199)
Paganel Creative Commons License 2005.08.31 0 0 199

Nem akarlak meggyőzni a kick-box előnyeiről, csak nem világos előttem miért tud többet foglalkozni egy kung-fu edző veled mint egy kick-box edző? Mi alapján nem bízol a kick-box edzőkben, és mi alapján bízol a kung-fu edzőkben?

Előzmény: akoka (198)
akoka Creative Commons License 2005.08.31 0 0 198

lehet hogy más sportot   keresek inkább   nem  vagyok   bennne   biztos   hogy nekem    valo a kick box    a kungfut    találtam   helyette    az nem annyira nehéz talán nekem   mint    a  kick box.   A kickbox  ahogy elolvastam   az edzéstervetnagyon nehéznek tünik   nekem a rugások miatt. Meg attól félek  igaza lesz a kungfu edzőnek   a kick boxnál     nem foglalkozna velem ugy az edző  mert nem jutna rám  ideje  és    az az igazság nem nagyon    bizom    már az   edzőkben a kick boxnál  .Szóval csoportos edzésnél nem figyelnénnek szerintem rám a kick boxnál    az edzők ezért keresek inkább más sportot mert a kick box  versenysport  és én nem versenyezni   szeretttem   volna     csak edzeni. és nem tudom mennyire lennék fontos    ha nem versenyeznék    36 évesen csak edzenék

Előzmény: Paganel (197)
Paganel Creative Commons License 2005.08.19 0 0 197

Szia!

Az enyhe túlzás , hogy ott edzek , de amint van időm lemegyek. A terem kifejezetten jó , minden megtalálható ami az ideális edzésekhez kell(zsákok,medicinlabdák,kezdők részére kesztyűk,ring,elegendő mozgástér sőt még fekvenyomó pad is).

Az edzésekről csak annyit , hogy a vezetőedző Zrínyi Miklós aki (szerintem) szakmailag a legfelkészültebb edzők közé tartozik világszerte.

Előzmény: sniphoe (196)
sniphoe Creative Commons License 2005.08.18 0 0 196

Esetleg Te is ott edzel?

Ha lenne rá időd és mesélnél róla vmit, nagyon megköszönném.

Gondolok itt az edzések mivoltára, a kezdők edzéseiről... Stb...

Természetesen mielőtt elkezdeném a kickboxot, egy edzést mindenképpen megtekintek.

Segítséged előre is köszönöm, ha feltartottalak elnézésed kérem.

Előzmény: Paganel (193)
sniphoe Creative Commons License 2005.08.18 0 0 195
Köszönöm válaszod!
Előzmény: Paganel (193)
blAckshAdOw Creative Commons License 2005.08.18 0 0 194

Hello!

Miki, ha mostanság olvasgatod még egyáltalán ezt a fórumot akkor dobj légyszi egy mailt nekem ! ( bshadow@interware.hu ) Kösz!

Paganel Creative Commons License 2005.08.17 0 0 193

Szia !

Aktuális!

Előzmény: sniphoe (192)
sniphoe Creative Commons License 2005.08.15 0 0 192

Sziasztok!

A Bogdáni úti edzés aktuális még?

Elvileg szeptembertől indul a kezdő csoport, igaz ez?

Válaszotokat megköszönném, ugyanis már nagyon várom, hogy elkezdhessem!

adamo123 Creative Commons License 2005.08.03 0 0 190
Köszi RENDES Vagy!!!
Bandi-T Creative Commons License 2005.08.03 0 0 189
Sorry, Magyarországon mostanában nem egy túl népszerű sport ez a semi- és light-contact kick-box, az országban szerintem alig vannak két-háromezren akik űzik és ennek mondjuk 5-10%-a (?) versenyez (bár az utóbbi években örvendetesen erősödik az utánpótlás-korosztály!); ezért Budapesten összesen csak 6-8 semi/light klub van (megtalálod őket a www.kickbox.hu-n, az Edzések pontban), közülük pedig igazán hajtós/versenyzős szinte csak a csepeli.

Ne félj a távolságtól, Csepelen a HÉV ott tesz le gyakorlatilag a kapu előtt.

Jó versenyzős csapatnak tipp lehetne még az esztergomi Zrínyi Miklós csapata - pláne light-contactban. Miklós megpróbált Budapesten is edzést nyitni, de ez budapesti csapat nekem úgy tűnik - talán a távolság miatt - egyelőre még nem virágzott fel. De ha gondolod, nézd meg őket is. Lapozz vissza, március körül olvashatod, hogy hol és mikor vannak edzések a Bogdáni úton.

Ha Csepel messze van, következő tippem akkor neked Szűcs Zoltán Dohány utca 32. alatti edzése. Az ő csapata korban és összetételben sokkal vegyesebb, és - talán éppen ezért - nem is annyira versenyzős; semi- és light-contact tanulható nála; viszont versenyzésben az utóbbi években talán nem annyira aktív ez a csapat, edzés is heti kétszer 1+1 óra van csak - ha tényleg élsz-halsz a versenyzésért, félek egyelőre nem ez lesz a legjobb klub neked. De kétségtelenül közelebb van.
Előzmény: adamo123 (188)
adamo123 Creative Commons License 2005.08.02 0 0 188

Bandi-T!!!

Köszönöm a válaszodat!!!

Nem én voltam sztem összekeversz vkivel!!!!

Csepel az V.ker-ből messze van vmi közelebbit nem tudsz véletlenül????

Írtó hálás lennék aannak aki tud egy igazán jó helyet ajánlani..........!!!!!!!!!!

Még 1x köszi

Bandi-T Creative Commons License 2005.08.02 0 0 187
Én úgy tudom, hogy Pesten a leghajtósabb, legversenyzősebb csapat Király Istváné, Csepelen.

Nála sokan vannak a te korosztályodban, és erős a csapat- és versenyszellem, ennek megfelelően az eredmények is jönnek.

Hajrá!

PS: Te véletlenül nem a Rózsa utcában töltötted ki a gimis jelentkezési paprírjaidat, sérült lábbal?
Előzmény: adamo123 (186)
adamo123 Creative Commons License 2005.08.02 0 0 186

Jómagam 17 éves vok és 8évig karatéztam WKF szabályrendszerben válogatott szinten ahol mindig a legjobb formámat próbáltam hozni ami a legtöbb esetben sikerült az én nagy örömömre!!!

Edzőm iránti bizalmam megingásában nem tudtunk tovább eggyütt dolgozni és abba hagytam..............

A kickbox mindig is tetszett de hát ott volt a karate de az már nincs és most szeretnék elkezdeni egy olyan helyre járni ahol tényleg kiemelkedő eredményeket tudnék elérni amiért bármekkora áldozatot képes vok hozni!!!

LIGHT Contact szabályrendszerre gondoltam

Ha vki tud ilyen edzésről Budapesten kérem írjon de csak olyan helyen ahol versenyezni is lehet mert ez az életem!!!!

Előre is köszönöm

capacete Creative Commons License 2005.08.02 0 0 185

Szia!

Na jó, még egyszer utoljára leírom, hogy mit állít Kurz - amit én rendkívül alaposan alátámasztottnak és logikusnak tartok.

Szerinte csak az edzés végén szabad passzív nyújtógyakorlatokat alkalmazni, ezek bemelegítés közben tilosak, kivéve ha a sportág megköveteli azt, hogy valamilyen nagy mozgástartományt igénylo pozíciót passzívan megtarts (ilyen a tornában a spárga, ami kötelezo elem).

A harcmuvészetekben dinamikus lazaságra van szükség, ezért o dinamikus nyújtógyakorlatok elvégzését ajánlja a bemelegítés után.

Orvosi kutatások tucatjaira hivatkozik, amikor azt állítja, hogy a statikus nyújtást követoen a nyújtott izom ereje jelentosen csökken, ráadásul a nyújtás során olyan mentális állapot lép fel, ami rontja a mozgáskoordinációt.

Ennek megfeleloen az edzés elején végzett passzív nyújtás - a PNF nyújtás különösen - kifejezetten sérülésveszélyes.

Kurz a passzív nyújtást csak az edzés végén ajánlja, amikor már nincsenek dinamikus gyakorlatok.

Kurzról némi info itt:

www.stadion.com

Érdemes elolvasni a cikkeit itt:

http://www.stadion.com/column.html

és azután olvasgatni a fórumon:

http://www.stadion.com/phpBB2/

Előzmény: miki1111 (184)
miki1111 Creative Commons License 2005.08.02 0 0 184

Sziasztok!

Az edzés előtti bemelegítéssel kapcsolatban lenne néhány gondolatom.

A bemelegítés minden sportágban elengedhetetlen.

A lazításnál , nyújtásnál pedig először azt kell tisztázni, hogy mi a  célunk.

más módszereket kell alkalmazni egy hosszú edzésmúlttal rendelkelző sportolónál és mást egy kezdőnél.

A haladóknál, versenyzőknél a cél a szervezet, az izomzat olyan állapotba történő hozása, amely alkalmassá tesz bennünket egy igen aktív, dinamikus, robbanékony munk elvégzésére.

A kezdőknél pedig elsősorban az a cél, hogy szerezzünk egy bizonyos lazaságot, amely sportágunkhoz kell. természetesen számukra ez egy sokkal hosszabb folyamat, mely a gyakorlatokon kívül függ  az egyéni adottságoktól.

Először is azt szeretném leszögezni, hogy mindenki számára üdvös módszert még nem igen találtak ki. Minden embernek és minden korosztálynak más és más jön be.

természetesen vannak általános elvek, amiket nem árt szem előtt tartani.

Azt gondolom már mindegyikőtök tapasztalta, hogy egy erőteljes, hosszú ideig tartó statikus nyújtás után az izomzat eléggé el tud gyengülni.

Sportágunkra sokkal inkább jellemző a dinamikus, robbanékony mozgás, mint a statikus. ezért az izomzatot is ennek a terhelés-fajtának megfelelően kell előkészíteni.

Szerintem egy vegyes típusú bemelegítés-lazítás-nyújtás a leginkább alkalmas erre a feladatra.

Én rendszerint úgy tartom a bemelegítő részt, hogy kombinálom a gyakorlatokat.

Mindenképpen kell kezdeni egy rövid ideig tartó keringésfokozással, majd enyhe nyújtó hatású gyakorlatokat alkalmazok. Ezt követően egy erőteljesebb kerengésfokozás következik, majd egy aktív, dinamikus szakasz, amelyben egyre nagyobb mozgás-amplitúdóval végezzük a gyakorlatokat.

Alkalmazunk egyéni PNF technikát/ néha páros PNF-technikákat is végzünk/ is a gyakorlatok közben, de teljesen vegyesen a dinamikus gyakorlatokkal.

Arra kell még ügyelni, hogy a bemelegítés közben ne tudjon az izomzat kihülni, mert akkor elég könnyű apró, mikroszkópikus szakadásokat összeszedni.

tehát nem árt folyamatan mozgásban tartani a szervezetet.

Természetesen gyermekek, serdülők esetében, amikor az izomzat lényegesen rugalmasabb - bár a mai gyermekeknél már ezt sem lehet biztosra venni- más jellegű a bemelegítés. Náluk sokkal fontosabb a játékosság, az olyan gyakorlatok alkalmazása, melyekkel szinte odafigyelés nélkül is lazulnak.

Még annyi, hogy az edzés végén történő nyújtó gyakorlatoknak igen jótékony hatása van, és még külön előnye, hogy nem okoz sérülést. Ezért én azt javasolom, hogy akinek ez a fajta nyújtás jobban bejön, az inkább az edzés végén alkalmazza.

Üdv Mindenkinek!

Miki

Előzmény: capacete (181)
Bandi-T Creative Commons License 2005.07.29 0 0 183
Ez tök jó! Üdv újra! :)
Előzmény: V(I)P (182)
V(I)P Creative Commons License 2005.07.28 0 0 182

Hello mindenki! Hát.....miután végigolvastam azokat amiket írtak erre a fórumra, gondoltam én is írok. Érdekes sport a kick-box. Én először 12 éve találkoztam vele,  4 évig jártam CSEPELEN (Király Istvánhoz), csak aztán bizonyos dolgok megakadályoztak a folytatásában. Hm....gondolom ez senkit nem érdekel, de hogy miért is írom ezt le? Miért különleges sport szerintem? Mert 12 évig végig bántam hogy abba kellett hagynom és amint lehetőségem nyílt rá, újra kezdtem, még ilyen sok idő után is...így 17 évesen. Ekkora nyomot hagyott bennem...Ezért tudom ajánlani mindenkinek, kortól, alkattól függetlenül.

capacete Creative Commons License 2005.07.23 0 0 181

Tisztelt Király Úr!

Az általam említett szerző - Thomas Kurz - sem azt állítja, hogy dinamikus nyújtás helyettesíthetné a passzív-statikus nyújtást, hanem amellett érvel, hogy kutatási adatok alapján az edzés előtt végzett statikus nyújtás kontraproduktív, mert dinamikus mozgás esetén kifejezetten sérülésveszélyes.

Ő azt tanácsolja, hogy a bemelegítés végén hajtsunk végre kontrollált dinamikus - de nem ballisztikus - nyújtógyakorlatokat, míg edzés végén statikus gyakorlatokat.

Ő egyébként az izometrikus nyújtógyakorlatok mellett teszi le a voksot.

Ha esetleg érdekli a szerző, elég sok információt talál róla a www.stadion.com website-on.

Előzmény: Semi-Contact (180)
Semi-Contact Creative Commons License 2005.07.23 0 0 180

Kedves Capacete!

Ön nagyon érdekes, és talán a legfontosabb témát feszegeti a kondícionális és a koordinációs képességek közötti térből, ahol az izületi mozgékonyság fejlesztése foglal helyet.

Távolról sem szeretném Thomas Kurz munkásságát és publikálásait állásfoglalásommal kritizálni, ámde vannak szakemberek, akik az izületi mozgékonyság fejlesztésének másik útját választották, (aktív-passzív statikus, egyéni-társas PNF) az optimális eredmény elérése érdekében, közéjük tartozom magam is.

Hogy miért tartom a statikus rendszert alkalmasabbnak, engedje meg, hogy ezt néhány szakmai gondolattal felfedjem, és ehhez ajánljam: Dr. Derzsy Béla, a Testnevelési Egyetem, adjunktusának írásait:

1- Az izületi mozgékonyság fejlesztése (1997)

2- Próbák és elemzések az izületi mozgékonyság vizsgálatában (1973)

3- Gimnasztika (2004)

Az izületet alkotó és az azt körülvevő részek (inak, szalagok, izületi tokok) az izületi mozgékonyság fejlesztésekor alkalmazott nyújtási erőt, csaknem átalakítás nélkül viszik át az izomszövetre, illetve a kötőszöveti részekre.

A mozgáshatárig végzett dinamikus stretching gyakorlatok alkalmával az izom védekezik, és kiváltódik a miotatikus reflex, melynek következtében megfeszül, ezáltal fékezi az izmot az extrém megnyúlástól.

Az izom túlnyújtása esetén az izomrostokban parányi szakadások keletkeznek, melyek hegesedéssel gyógyulnak (Dr. Frenkl Róbert: Sportorvostan).

A hegszövet kevésbé rugalmas, így az izületi mozgékonyság fejlesztésének lehetősége megszűnhet.

Másodsorban, a dinamikusan megnyújtott izmok a nyújtóerő megszűnésével visszaállnak eredeti hosszukra.

Ezekből következik tehát, hogy az izületi mozgékonyság dinamikus fejlesztése nem gazdaságos, balesetveszélyes, és maradandó izületi mozgékonyságot csekély mértékben eredményez.

Tisztelettel: Király István

Előzmény: capacete (179)
capacete Creative Commons License 2005.07.22 0 0 179

Tisztelt Király Úr!

Az utóbbi időben több olyan cikket és könyvet olvastam, ami kifejezetten az edzés előtti statikus nyújtás ellen érvel.

Úgy tűnik, hogy kisérletek bizonyították, hogy a nyújtás következtében fellépő strech-hatás csökkenti az izmok maximális erőkifejtési képességét és így az olyan mozgások során, amelyek maximális mozgástartományban történnek kifejezetten sérülésveszélyesek.

Thomas Kurz: Streching scientifically című könyvében kifejezetten azt tanácsolja, hogy a bemelegítést követően kizárólag dinamikus nyújtógyakorlatokat végezzünk pl. láblendítések minden irányban, természetesen kontrollált mozgással és a passzív nyújtásra az edzést követően kerüljön sor.

Ön mit gondol erről?

Előzmény: Semi-Contact (165)
Semi-Contact Creative Commons License 2005.07.22 0 0 178
Kedves Paganel!

Látom, te sem ma iratkoztál föl a kick-box palettájára, és mélyebben belelátsz néhány edző indíttatásába, mint ő maguk.

Az általad felsorolt edzői „motivációk” sajnos mindennaposak nálunk, de ezt mindenki a legnagyobb természetességgel fogadja, és él vele együtt.

Azért, végképp ne szavatkozz, mert nem voltam szimpatikus, ez így működik.

Számtalanszor előfordult már velem is, hogy az általam antipatikusnak ítélt személyiségben kellemesen csalódtam, ilyenkor átértékelem a dolgot, és a legközelebbi alkalommal megpróbálom még több információ alapján kialakítani véleményemet.

Ám, sajnos többször fordult elő, (az általad említett edzői hitványságok miatt), hogy az először kialakult negatív értékítéletem egyáltalán nem fordult jobbra.

Ez van, ha az emberek maguktól nem változnak, megette a fene!

Tudod ebben mi a legrosszabb, hogy egy-egy versenyen mikor elbeszélgetek más edzők tanítványaival, (nem is hinnéd milyen széles a skála) összeszorul a gyomrom, hogy szegényeknek kikkel kell együtt dolgozniuk, csak azért, mert arra a helyre sodorta őket a sorsuk.

Változtatni képtelenek, mivel nem a szomszéd utcában van a következő edzés, és edző, aki történetesen nem hitvány.

Na erről ennyit, lehet, hogy egy kicsit mélyebbre mentem, mint azt az etikett engedné.

No, de sebaj!

Üdvözöllek:

Király István

u.i: Nem lenne rossz, ha tudnám kivel beszélgettemJ

Előzmény: Paganel (177)
Paganel Creative Commons License 2005.07.22 0 0 177

Szia!

Azt hiszem nem sokan vagytok ebben a kick-box "életben" akik ilyen jól felépítették a saját csapatukat , és nem csak a nyerészkedés , ne adj isten a csajozás hajtja őket az edzősködés felé! Bevallom nekem sokáig nem voltál szinpatikus , de a mostani hozzászólásaid alapján azt hiszem be kell látnom tévedtem.

Előzmény: Semi-Contact (174)
Semi-Contact Creative Commons License 2005.07.21 0 0 176
Kedves Libidoll!

Bár, a bejelentkező neved alapján még nem tudom ki vagy, de látom tájékozott vagy szakmailag, és a kick-boxban tevékenykedők tekintetében is. Hangsúlyozom ez nem baj, sőt végre valaki, akinek rendelkezésre állnak szakmai kérdések, és merik használni őket.

Hidd el, ebben a nagy kick-box levesben keveseknek adatik meg, hogy értelmes szakmai polémiákba bonyolódhassanak. (nincs rá igényük, sajnos!)

Visszatérve kérdésedre, az embereim, bár koruknál fogva valóban nem nevezhetőek matuzsálemeknek, ellenben 8-14 éve dolgozunk együtt.

Ez az idő meghatározza a terhelési összetevők adagolásának optimális feltételrendszerét.

Ellenben, az edzéstervezés nem könnyű dolog, főleg azért nem, mert elsősorban az a célom, hogy élvezetet találjanak abban, amit tesznek.

Másodsorban, nekem kell iparkodnom, hogy azt a hatalmas munkakedvet, ambíciót kellő mértékű, és megalapozott szakmai edzéstervekkel kielégítsem.

Arra, a sokak számára ismeretlen igényre gondolok, amivel a napi online kapcsolatukat az amerikai, kanadai, európai hadszíntéren folyó aktualitások tekintetében elém tárnak.

Napra készek mindenkivel kapcsolatban.

A saját generációjukra egyáltalán nem jellemző kitartással, energiával edzenek, és hiszem, hogy sok hanyatló sportkoncepciónak reményteli jövőképet biztosíthatnának.

Király István

Előzmény: Törölt nick (175)
Semi-Contact Creative Commons License 2005.07.20 0 0 174
Szia!

A kérdésed alapjában feltételez szakmai hozzáértést, tehát, ha a leírt bemelegítő, és lazítóprogramot veszed alapul, ami min. 40-55 perc, máris megvan a fránya 3 óra egyik harmada. Mivel versenyzőkről van szó, ne hagyjuk figyelmen kívül a technikai, taktikai elméleti részeket sem. Ezt követi az edzésterv éppen aktuális része, ami ciklusonként változó.

Végül, mint az köztudott, nem célszerű összecsapott, tartalmatlan levezetéssekkel befejezni az edzéseket sőt, ha a „pnf”-re gondolsz máris szűk a keresztmetszet!

És a furfangos csavar, amivel helyreáll a matematikai rend, és megtaláljuk az elveszett 20 percet nem más, mint az általunk „Csapatszellem” építésnek nevezett fura rész.

Ez nem más, mint a lelkileg, és szellemileg sérült csapattársak panaszáradata, és csökevényes verbális megnyilvánulása az edzés végén!:)

Előzmény: Paganel (172)
Bandi-T Creative Commons License 2005.07.20 0 0 173
Úgy tudom Debrecenben van edzés, sőt, azt hiszem talán két klub is van.

Próbáltad már a www.kickbox.hu-n az Edzések menüpontot?
Előzmény: vik87sztec (167)
Paganel Creative Commons License 2005.07.20 0 0 172

Szia!

Amit leírsz azzal nem szeretnék vitatkozni, de azért egy ponton eltér a véleményünk!

A 3-órás edzéseknek szerintem nincs létjogosultságuk , illetve nem tudom elképzelni hogyan tudod ébren tartani a koncentrációt ilyen hosszú ideig?

Előzmény: Semi-Contact (165)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!