Felesleges Szlovákiáig elkocsikáznod. Gyere be az Adria sétányon lévő üzletbe, (pontos cím, lejjebb) és néhány doboz igazi Szlovák sör mellett még olcsó dvd lemezeket és tokot is kaphatsz.
Azt hallottam, hogy Szlovákiában igen baráti áron lehet írható DVD lemezt venni, mivel ott még nincs benne az árban a jogdíj. A kérdésem az, hogy hol érdemes ezeket a lemezeket keresgélni és mit jelent ez a "nagyon olcsó" ár koronában ?
Mióta megvan a híd minden hónapban egyszer kimegyünk baráti társasággal, vacsizni+sörözni.
Tapasztalatok, árak:
Szállás: Fő utca Átrium *** 800sk/2 személy. Apartmann nem éri meg, mert arányosan emelik az árát (magyarul nem szoba, hanem /fő ára van) tehát két szoba jobb mint egy apartmann. Étterme sem rossz, de csak reggelizni szoktunk, mert:
Kaja: Casablanca. Fényezték elegen én nem teszem, csak annyit, hogy libamájat, harcsapaprikást, barna Zlatyt, és a tulaj házi almapálinkáját (Calvados) vétek kihagyni. Árak több mint baráti, bár a többi étteremnél picit húzósabb, de megéri így is.
Pia: Meg vagyok lepődve, hogy a Greent senki nem említi. Hmm. Hihetetlen sörcsaprengeteg pedig. A legjobb cseh/szlovák sörök mind kaphatóak csapolva, sőt pár belga is. Félelmetes a sörcsaperdő. Hely az viszont nem nagyon van :(
Vásárlás: Szvsz a billa jobb mint a coop (olcsóbb is talán) A sörválaszték az nagyobb. A sajt is. Mást nem szoktunk venni.
Strand: Jó. erős közepes, hatalmas tömeg, baráti árak. Ellenben mint eg ybüntetőtelep... a kapuban fegyveres kopasz. Az uszómesterek sípolnak folyamatosan a medencék zsúfoltak, van olyan medence amiért külön kell fizetni. Hát nemtom voltam már jobb helyen.
Én tegnap voltam a budapesti Lidl -be, de semmiképpen nem nevezném rossz vételnek pl. az OB tampont (feleségem bökte ki) a Tesco -s ár háromnegyedéért vagy a gyermelyi tésztát szintén hasonló olcsón. Ezeket semmiképpen nem mondanám gagyi termékeknek, ugyanúgy kapható a legdrágább Kaiser's -ben is ... De elég sok ilyen termék volt, szóval kicsit elfogultságot érzek a hangodban az áruházlánc ellen ... Tény, hogy volt sok olyan számomra ismeretlen német feliratú termék, amelyről semmi infó, egyszer ki kell próbálni, vagy a neten megkérdezni, hátha valaki tesztelte. De az is köztudott, hogy a Lidl vagy a Penny nem attól olcsóbb, hogy a "szemetet" vásárolja fel, hanem hogy kevesebb pénzt költ az áruházra, marketingre, bérekre stb. Ebből adódik a raktárjelleg is, ugyebár.
Rólam? Én nem tavasszal vittem, hanem két hete. Mindenesetre most elvittem hármat 250-ért, de ha tényleg él a Greg-kedvezmény, akkor legközelebb 235-ért fogom kérni :)
Amúgy most ittam meg az egyik csatosüveges Keltet, amit szintén ma hoztam :)
Én jól ismerem őket, és beszéltünk rólad. Nem azért lett drágább, mert arra a pár forintra rohadt nagy szükségük lenne, mivel kb. heti 2 üveg kofola megy, hanem amit a tavasszal vittél, az még tavalyi árszinten lett kirakva, mivel szeptembertől következő év májusáig senki nem vett egy üveggel sem, csak ott rohadt a hűtő tetején. Természetesen te megkaphatod a régi áron is.Ma is hoztak nemrég.
Nagyobb, "tesco-szerű" épülete van. Nem sokkal mellette van egy hypernova nevű áruház is, ami emlékeim szerint olcsóbb, mint a kaufland. Itt megtalálod az akciós újságot: www.hypernova.sk
Az RC Cola nálunk is kapható volt sokáig, Amerika legfinomabb kólájának mondták, de lehet, hogy ez csak marketingszöveg :) A reklámját biztos láttátok, három csávó odaáll hugyozni egy kőkerítéshez, mindenki leteszi a tetejére az üdítős dobozát, a két szélső a Coke és a Pepsi, aztán ők már rég otthagyják a falat, míg a középső még mindig ott áll és csurgat. Na és az övé az RC Cola, az nyújtja a leghosszabb élvezetet :)
Sziasztok, mi a véleményetek a Csalli lángosról? Vettünk a héten és lesújtó élmény volt, borzasztó olajos és érezhetően nem friss olajban sült. 3 éve nyáron vettem először és akkor jónak találtam. Lehet, h. most pont kifogtam? Egyébként 3 éve járunk át vásárolni, a Samában kezdtük, de miután a sole "csűcsminőségű" (csűcsszar) tejtermékei oda is betörtek, csalódottan ott kellett hagynunk, pedig nagyon jó kis üzletnek tűnt. Most már drágább is, mint a Coop, ahová azóta is hűségesen járunk minden hónapban. Már "törzsvevők" vagyunk ;-).
Én még csak a párkányi Lidl-ben voltam tavaly ősszel, amikor nálunk még nem volt. Szóval a Lidl, egy olyan áruház, ahol Európa szemetét lehet kapni. Gagyi ételek, gagyi italok, gagyi mosóporok, gagyi tartós fogyasztási cikkek. Szóval egy rakás szemét az egész. Ahogy hallom, a magyar - dettó ilyen.
Ezért "olcsó". Mert csak gagyit árulnak. Kártyával fizetni nem lehet, csak kp-val. Normális dolgot ne keress. Egyszer hirdettek olcsóbban Zlaty-t, de már az akciót kezdődő másnap egy darab sem volt belőle.
Picit olyan, mint nálunk a Penny Market. Már akkor sincs az akciós minőségi áruból, amikor az újság a nyomdába kerül....
Akkor vásároljunk! (bár nem tudom mi köze van a vásárlásnak az utazáshoz)
Sosem hittem volna, hogy egyszer ide fogok írni, de néhány napja -Homonnán- megrázó élményben volt részem. Betévedtem egy Lidl áruházba. Soha többé nem fog előfordulni! A penetráns globalizmus iskolapéldája. Olyan -szolvák jelképnek tekinthető- termékek nem kaphatóak mint: - Zlaty Bazant, meg semmilyen helyi sör, viszont névtelen (és íztelen) német dobozos sörökből van választék, továbbá kapható PIVO márkajelzésű 3%-os, sörnek nem nevezhető borzadály - liptói sajtok. Német sajtok bezzeg dögivel...
Csak spanyol, görög, olasz zöldségek, borok. A máshol bőséges választékban kínált kimért, és dobozolt salátáknak nyoma sincs, a biztonsági ember viszont feltűnően (kihívóan) grasszál a pultok között.
Ha azt kérdezném: nem veszi észre a sok birka , hogy minden hallér elköltésével saját országa alatt vágja a fát, akkor én egy fújmocskosnacionalistaállat lennék?
Miután látványosan nem tudtad az általad felhozott dolgokat igazolni egy másik topicban, cinikuskodni próbáltál, majd nagyvonaluan leléptél, erre meg most itt próbálod osztani az észt.
Azt tudom javasolni, hogy reagálj abban a topicban nemcsak az itteni, hanem az ottani utolsó hozzászólásomra is, és ne találj már másodszorra valami hihetetlen jó ürügyet, hogy miért nem akarod cáfolni azt, amivel nem értesz egyet.
Ez így látszólag OFF, de míg hivatalosan túrovo a neve Párkánynak, Parkan helyett, addig belefér talán egy kis névtörténet. Oldandó a vásárlás feszkóját... :-))
Jelasic-csal való hasonlítás is ugyanúgy igaz, mint ahogy én Avram Iancuval tettem. Mindhárom önző, oppurtunista volt.
Magyarok harcoltak a szabadságukért az osztrákok ellen, és hegemóniáért a magyarországi nemmagyar népek felett
Ez történetesen nem igaz, mert 1848-ban nem a hegemóniáért, hanem egy szabad Kárpát-medencéért harcoltunk, benne egyenlő emberekkel, bármilyen nemzetiségüek is legyenek... Stúr ez ellen harcolt.
a szlovákok meg harcoltak a saját szabadságukért, történetesen az osztrákok oldalán - Persze csak a szlovákok értelmesebb része
Ne nevetesd ki magad! Milyen szabadságot igért a mélyen centralizált, ókonzervatív, abszolutista Ausztria a nemzetiségeknek? Nem állíthatod, hogy Stúr ezzel nem volt tisztában.
És, hogy a város is szóbakerüljön azért, nem tudom Európában meddig lehet még azt csinálni, hogy egy teljes város akaratát hagyják figyelmen kívül mondvacsinált okokkal.
"mikor mi valóban a szabadságért harcoltunk, akkor ő a csapatával ellenünk fordult."
És mi ebben a meglepő?
Magyarok harcoltak a szabadságukért az osztrákok ellen, és hegemóniáért a magyarországi nemmagyar népek felett, a szlovákok meg harcoltak a saját szabadságukért, történetesen az osztrákok oldalán. (Persze csak a szlovákok értelmesebb része, a többség sajnos nem nagyon értette miről is van szó :-(
Ja és a startlapon ajánlott még a felvidek.lap.hu, valamint a terkep.lap.hu (történelmi térképek a monarchiából, eredeti településnevekkel) Jó nézelődést..
http://www.parkany.sk/portal-old/index.php , innen elérhető több környező (magyar nyelvű) falu honlapja is. Ha a fórumra bejelentkezel, akár infot is kérhetsz az érdekességekről. A fórumot olvasgatva egyébként kiderül, hogy nem boldogok maradéktalanul a magyarok tömeges megjelenésétől.
Párkány hivatalos honlapja is olvasható magyarul: www.sturovo.sk
Ma korán reggel váratlanul Győrbe kellett mennem, 10 perc dolgom volt. Komáromnál átmentem, megnéztem a Kauflandot, vettem egy pár apróságot, és két üveg Kofolát. Sikerült megtalálnom a különféle mustárokat, mindből vettem egyet-egyet. (Szindbád Vendelinjének) Továbbmentem Párkány felé, és a másik hídon jöttem vissza. Közben Pat-on a Sörpatikában ittam két korsó Kofolát, nagyon finom volt. Aztán még kétszer ittam Párkányban is, egyet a Vasutállomásnál, egyet meg valami mellékutcában. Mind jó volt, de a Pat-i volt a legjobb, vagy csak akkor voltam a legszomjasabb. Annak olyan vastag kemény habja volt mint a jó német söröknek. Érdekes itt 15 korona volt egy korsó, Párkányban pedig 12,5 és 10 korona.
Tankoltam is Izsán 38,1 korona volt a benzin. A kurzus most 6.70.
Párkány főutcája épülget, a kétoldali járdák már megvannak, és a híd felőli oldalon néhány nylonba burkolt padot is éppen elhelyeztek. Komolyan nem értem, hogy mi a fenét lehet ennyit vacakolni azzal a viszonylag rövid szakasszal. A félkész poros utcába azért már kitelepültek asztalokkal-székekkel a vendéglátók.
Fantasztikus, hogy a híd mit jelentett ennek a volt (elnézést) porfészeknek.
A Híd Mo. felőli bal oldalán valóban ki van írva magyarul, hogy különféle csülökételek kaphatók. Én nem mentem be, mert nem voltam éhes, de 13.30-kor -benéztem- tök üres volt.