Keresés

Részletes keresés

TTAMAS Creative Commons License 2005.07.08 0 0 336
Ez valami másik kaja lehet.
Előzmény: dumalady (335)
dumalady Creative Commons License 2005.07.08 0 0 335
Szezámos csirke Hozzávalók 4 személyre: 50 dkg csirkemell, 4 kk szójaszósz, fél kk gyömbér, fél kk petrezselyemzöld, fél kk szezámmag, 8 dkg pritaminpaprika, 16 dkg liszt, A csirkemellet csíkokra vágjuk, a gyömbérrel és a szójaszósszal 1 órán át pácoljuk. A lisztből hígabb galuskatészta állagú masszát keverünk, és hozzáadjuk a többi hozzávalót. Ebbe a masszába rakjuk a pácolt csirkét, és kanállal forró olajba szaggatjuk, kisütjük.
Előzmény: n-f-s (334)
n-f-s Creative Commons License 2005.06.24 0 0 334
Sziasztok :)

Szükségem lenne 1 kis segítségre. Akárhol is kerestem eddig a szezámos csirke receptjét, sehol nem találta sajnos. Ez az étel úgy néz ki, mint nálunk az orly pulyka, vagy csírke csíkok, vagyis hasonló a párizsi sütési eljáráshoz, ahol sörös palacsinta tésztafélében sütik ki a csíkokra vágott husit. Miután kisült jön a lényeg. Az egészet valami édes-mézes, darált csresznyepaprikás mázban forgatják meg sütés után ha jól sejtem, amitől szép fényes és isteni finom lesz.

Ismeri valaki ennek a receptjét?
KLeoPA Creative Commons License 2005.03.17 0 0 333
Érdekes, egy rakás allergiám van, ami először a vegetaféléknél jött ki.(5 éve) Azóta is ha olyant eszek, amiben van vegeta vagy egyéb ételízesítő, 15 percen belül csalánkiütéseim vannak. Valamiért a kínai kaja után meg nem tapasztalom. Ezek után nem nagyon értem, hogy miért van így...
Előzmény: Zitka (324)
H_G Creative Commons License 2005.03.10 0 0 330
A halszószt ismerjük, az otjásra kicsivel nehezebb volt rájönni :)

Hány emberre való adag ez? Mert én vagy 10-re tippelnék...

Előzmény: Törölt nick (329)
H_G Creative Commons License 2005.03.09 0 0 328
Nekem se, azért az emberek többsége nem allergiás rá!

Előzmény: nicko (326)
Gsx-rr Creative Commons License 2005.03.08 0 0 327

Na most mar nem felejtem el.

Koszi!

nicko Creative Commons License 2005.03.08 0 0 326
én szándékosan vettem ekte kinait és használtam is...semmi baja nem volt a családnak tőle.
Előzmény: H_G (325)
H_G Creative Commons License 2005.03.08 0 0 325
Áááá, ettől a szódiumozástól a rosszul fordított filmekben is tök ideges leszek! (A CSI-ben rendszeres.) Magyarul nátrium-glutamát!

Zitka Creative Commons License 2005.03.08 0 0 324

Nem vagy hülye :-), hanem érzékeny vagy erre. Sokakkal együtt. Kínai vendéglőszindrómának hívják ezt a tünetet.

Nem húspuhító, hanem ízfokozó. Monosodium-glutamát, rövidítve MSG. Ez egyébként egy csomó nem-kínai fűszerkeverékben is benne van (maggi, vegeta, stb.). Vannak, akik a négy alapíz mellett ezt ötödik íznek nevezik.

Itt olvashatsz róla:

http://www.terebess.hu/keletkultinfo/lexikon/natrium.html

Előzmény: Gsx-rr (322)
papri Creative Commons License 2005.03.07 0 0 323

használnak valami húspuhitót,amitől hallottam már,hogy nem éppen egészséges sajnos nem tudom mi az.

lehet,hogy valami ilyen

Előzmény: Gsx-rr (322)
Gsx-rr Creative Commons License 2005.03.07 0 0 322

Sziasztok!

Valaki megtudja mondani ,hogy miert zsibbad hatul a fejem kinai kaja utan.

Egyszer hallottan a radioban ,hogy valami fuszer miatt van ez es nyugaton mar direkt van olyan hely ahol ezert kihagyjak.

Vagy hulye vagyok?

kakukkfű_ Creative Commons License 2005.03.06 0 0 321
A szezámmagos bundás csirkének a receptjét én is nagyon szeretném tudni, leírnátok ide, hogy miből van a bundája?
qnani Creative Commons License 2005.03.04 0 0 320

Sziasztok!

Én még új vagyok, de látom, hogy ti már nagyon benne vagytok a kínai konyha rejtelmeiben. Nekem a 8 kincs mártás receptjére lenne szükségem, vagy valami infora arról, hol találok róla bővebbet.

Előre is köszi mindenkinek, ha segít!

Anikó

KukacAV Creative Commons License 2005.03.01 0 0 319
A Szaku honlapján épp egy amatőr kajafotó-pályázat dúl, nem akarsz indulni? :)
Előzmény: -Psy- (283)
Wooden2002 Creative Commons License 2005.02.15 0 0 318

Köszi!

Azt már tudom, hogy mi NEM kell bele:-)))

Ha esetleg leírnátok, hogy viszont mi az, ami kell...

Kukaricaliszt, tojás,viz,só, méz? Miből mennyi?

Vagy mitől édes és ragadós? Cukortól?

(Nem szoktam palacsintát sütni, de asszem abba' nem nagyon raknak cukrot, mert leragadna)

És hogy ragad rá a szezámmag? Tippem az, hogy sütés ütán szórják meg vele, ez helytálló?

Köszi.

wooden

Előzmény: nicko (316)
nicko Creative Commons License 2005.02.14 0 0 317
szerintem a mezei kinai büfék ugyanúgy sima lisztre cserélték ezt is, mint az erős csili dolgaikat a pistára mert ez olcsóbb nekik .
Előzmény: H_G (314)
nicko Creative Commons License 2005.02.14 0 0 316

:)) és nem szódavízből van!

merthogy mi itthon nem tejjel készítjük :)

Előzmény: H_G (314)
Wooden2002 Creative Commons License 2005.02.14 0 0 315

Ezért a receptért én is hálás lennék!

Pontos "bundaösszetétel" érdekelne!

wooden

Előzmény: mokaher1 (311)
H_G Creative Commons License 2005.02.03 0 0 314
Attól eltekintve, hogy kukoricalisztből van, viszont nincs benne tej, igazán közönséges palacsintatészta :)

Előzmény: nicko (312)
nicko Creative Commons License 2005.02.03 0 0 313

kapcsolgattam a tévét és véletlen a CCTV4 nevű kinai adón épp főztek...csak a tököm se értette mit mondtak közben :)

nicko Creative Commons License 2005.02.03 0 0 312
általában közönséges palacsinta tészta.
Előzmény: mokaher1 (311)
mokaher1 Creative Commons License 2005.02.02 0 0 311

Szasztok!

A west-end-en lévő kínai kajáldában ettem ott "szezámmagos bundás csirke" néven futó kaját.

nagyon ízlett. Valami bundás csirke, paradicsomos, mézes szezámmagos mázba forgatva.

Tud valaki segíteni, hogy kell a bundás csirkét csinálni? Nem találok receptet.

Ja és milyen az a massza amiben megforgatják..

Nekem is van egy nagyon finom kajáról receptem.

Én kínai zöldséges tésztának nevezem... de illik rá a barna tészta pirított zöldséggel és gyömbéres csirkével kifejezés is.

Receptért simmán küldöm az enyém!

Kösziemaie is jöhet: mokaher@freemail.hu

bambooman Creative Commons License 2005.01.17 0 0 310

Sziasztok.

Köszönöm a segítséget. Ma délben ismét megpróbáltam "barna" tésztát csinálni.

Hát, inkább káposztástésztának sikerült, ki is röhögött a család miatta...

Má Lenin is mondotta volt, hogy ... ne erőltessük.

Elmentünk inkább a Tescoba, aztán ettünk eredetit. Idő hiányában mi csak rohanvást szoktunk kajálni ilyen helyeken, igazi kínai étteremre nagyritkán van módunk.

Jópofa kis kínai ( ? ) csaj van néha ott, aszongya nekem:

- "Noszasz otten point." Mondom neki: Bocsásson meg, milyen point? Én csak kajálni szeretnék, nem célba dobni. Erre aszongya: "Eszasz ara." Mondom: Nem rossz, de már nős vagyok. Aztán megbeszéltük és jót nevettünk rajta...

Ami a bambusz - kaját illeti, amit keresek, valószínüleg úgy van, ahogy korábban írtátok: hozzánk idomított, "honosított" kajájuk lehet. Egyszerűen megfigyelték, hogy a magyar mit hajlandó megenni, és azt csinálják. Ez a bödönjük folyton üres, míg a sokféle csípősből alig fogy...

Mindenesetre angol neve is van náluk: Chicken with Bamboo & Mushroom.

Hangsúlyozom, minden Tescoban, Auchanban, Camponában stb. van ilyen nekik.

Csak a Neten nem találom sehol.

Kérdeztem felőle őket, nem árulnak el semmit róla. Semmi különös nem lehet benne, de nagyon ravasz, olyanra megcsinálni nem tudom még megközelítőleg se.

nicko Creative Commons License 2005.01.13 0 0 309

nem tudom milyet keres..az illatos, omlós csirkét palacsinta szerű bundában sütik ki és ahhoz jár a tészta.

a gombás, mogyorós csirke az a gungbaoo..

de omlós és gombás, sűrű szafttal...??

Előzmény: Zitka (308)
Zitka Creative Commons License 2005.01.13 0 0 308

Nem tudom pontosan, mi lehet a kínai neve az általad keresett ételnek...

Ez egy elég hasonló, nem tudom, mennyire autentikus:

Kínai bársonyos csirke
Előzmény: bambooman (306)
nicko Creative Commons License 2005.01.13 0 0 307

Na ugye, hogy nem a szószban volt a hiba. :) Mindig felkell rázni főleg a sőtét szószt mert az sűrűbb és jobban leül az üveg aljára mint a világos amelyik hígabb.

Amúgy amiről írtunk az a két alap kinai szósz (én nem is használok mást) de léteznek mindenféle más variánsok is fokhagymás izű ecetera...viszont csak kinai Pearl River Bridge szószt használok, semmilyen más german eredetű heinz vagy a japcsi kikkoman-t (ezt kipróbáltam de nem vált be).

a recept kérdésedre már annyiszor válaszolva lett mikor még nem is kérdezted :)...ugyaúgy kell készíteni mint a többit. Gomba beáztat, hús pácol majd megsüt, kivesz, lecsöpögtet. Többi adalék megpirít, hús vissza kis alaplé beke, besűrít.

És tésztának mezei spagettit használtam meg a kinaiak is...mikor legelőször fejembe vettem hogy sűlt üveg tésztát kreálok vagy 15 éve volt ez.. :) cérnametélt méretű volt és beleraktam az olajba....hagytam hadd piruljon. Annyira jól sikerűlt hogy ehetetlen volt :D Csak egy pillanatra kell a forró olajba mártani..kifőzni jobb.

Egyébként a pácolásnál maradva...tévhit az, hogy minnél tovább pácolódik a hús annál jobb lesz ebben az esetben. (arra gondolok hogy példul a vadhúsokat 1 napig kell). Nálam jó ha 5 percig pácolódik aztán már sül is. A spektrumon ment régebben a mester műsora és ott ő mondta hogy nem kell 20 percig pácolni. Kipróbáltam és igaza lett...sokall jobb a hús tőle, porhanyósabb.

Előzmény: bambooman (306)
bambooman Creative Commons License 2005.01.13 0 0 306

Köszi a válaszokat.

Nagy lámerségemet röstellem, azonnal kézbevettem a szójaszószos két üvegemet,

az egyik kínai: hangzatos nevű - Pearl River Bridge Superior Light Soy Sauce, a másik

"Made In Bratislava" Heinz Soja Sauce, jóval sűrűbb, viszont tök más íze van.

Azt hiszem, az Auchanban vettük, és mondom elolvasom és megkóstolom már csak úgy natúr őket, nem tudok semmit az eltarthatóságukról, lehet hogy megromlottak?

De nem, minden rendben van, tök finomak, csak béna voltam: rá van írva: fel kell rázni. Így már stimmel, pontosan olyan az ízük, ahogy leírtátok. Sós, és nem savanykás. Valszeg én recept hiányában folyton sokat locsolhattam a tésztáimra, amik mellesleg nem is rizstészták voltak.

Ha segítek valakinek: Az ismert nagy szupermarketekben újabban sokféle ilyen alapanyagot láttam hogy plö: üvegtészta, bambuszrügy és szójacsíra- konzerv, sáfrány, sokféle szójaszósz stb. nem is drágán...

Bocs, tudom illetlenség ilyen sokat szövegelni, de nem írt senki a

"csirke bambuszrüggyel és gombával" nevű kajáról. Imádom, de neki se merek fogni

hogy megpróbáljam elkészíteni, annyira ismeretlen számomra az a nagymennyiségű, kocsonyaszerű anyag, ami a tésztával csuda finom és amiben ugye benn "ülnek" a belevalók, mint: bambusz-szeletek, sárgarépa, kétféle gomba és az omlós csirkemell-falatok. Minden nagy plázában csinálják...

Recept, please!

nicko Creative Commons License 2005.01.12 0 0 305

egyébként sok kinai kaja alapja ugye a csirkemell csontból készűlt alaplé...na most ha ebbőll jó sok van akkor ez is betud kocsonyásodni. :)

a japán szósznak van még más ize egy kicsit.

Előzmény: Zitka (304)
Zitka Creative Commons License 2005.01.12 0 0 304

Én sem találkoztam még savanykás szójaszósszal... Inkább sós lesz tőle a kaja, ha túlzásba viszed a használatát. A "light" kevésbé sós, a "dark" inkább. De szemre mindkettő sötétbarna. :-)

A világosbarna kocsonyás szósz alapja is a szójaszósz, és be van sűrítve. Ha étkezési keményítővel sűríted, akkor picit opálosabb lesz. Állítólag agar-agarral lehet teljesen átlátszó eredményt elérni, de én még nem próbáltam. Az Ázsia boltban lehet kapni, nem túl olcsó. Bár biztos ebből is viszonylag kis mennyiség elég.

Az illatos-omlós csirke receptjét szerintem már leírtam pár hsz-sal előbb.

Előzmény: bambooman (301)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!