Mi megjártuk Uvala Scott-ot, mondhatom a félelmeim nem jöttek be, kellemesen nyaraltunk e helyen. A szoba rendben volt, minden nap törölköző csere, rendes takarítás, még rendet is raktak a szobában.
Félpanzió, svédasztalos reggeli választék nem tul széles, de mindenképp jól lehetett lakni. A svédasztalos vacsorák baromi izletesek voltak, kimondottan jó volt a kaja.
Talán a legzavaróbbak a kevésbbé visszafogott honfitársak voltak! Volt "tsz melléküzemág asszonykórus"-tól kezdve italos középkorúak társaságáig minden. De ilyen mindenhol előfordulhat.
A tenger tiszta volt, nem volt se koszos, se büdös, a távoli kőolajfeldolgozó látványa egyáltalán nem zavaró. Én nem béntam meg, hogy oda mentem nyaralni.
nekem sajnos volt "szerencsém" az Uvala Scott nevű borzadályban tölteni egy hetet, igaz jópár éve, de ha érdekel, ezek voltak röviden a tapasztalataim:
1.) a szálloda kb. 20 évvel van lemaradva Európától, mind dizájn, mind pedig szolgáltatások területén. Ha fontos a szép környezet, ne menj oda.
2.) a tenger sekély és valahogy megrekedt a szállodánál, irtózatos dzsuva borította, nem nagyon hullámzott és büdös volt, valahogy nem a kék Adria, hanem egy tál mosogatólé benyomásást keltette.
3.) a szállodai kaja a középszar kategória volt, kb. egy jobb egyetemi menza színvonalát ütötte meg. csak félpanzióval lehetett menni, de nagyjából ugyanazt a 2 kaját ettük egy hétig, ami ehető volt. reggelire pótkávét kaptunk, brrr.
4.) a strandnak nevezett betonplaccról nem is beszélve, körös-körül beton, ha meg odébb mész, akkor hatalmas kövek és sziklák.
5.) a víz tele volt tengeri sünnel (ez speciel nem az ő hibájuk), cipő viselete melegen ajánlott.
6.) NAGYON drága a szállodában minden, a kontraszt olyan volt, mintha az alsórokolyai restiben egy 5 csillagos szálloda árán kapnád a sört...
Mi diákok voltunk anno, de még így is megfogadtuk a soha vissza nem térést. Remélem nemkeserítettelek el nagyon; ennyi pénzből és kicsivel több utazással pl. Görögországban szuperül nyaralhatsz.
Uvala Scott szerintem is felejtős direkt nyaralás szempontjából, csillagtúrákhoz "alaptáborként" azonban nem rossz (Viszonylag közel van Rijeka, a Krk stb.). Pár éve odakeveredtünk mi is, a telep tényleg nem egy nagy szám, pár sor bungalló a hegyoldalban + egy szocreál maradvány szállodakomplexum az egész. A környéken azonban szép túrákat lehet tenni; átsétálni a Krk-hídon önmagában élmény, vagy pl. átbaktatni Kraljevicába sem rossz program. Az olajfinomító sajnos tényleg látszik, ez még erősen a rijekai ipari körzet holdudvara. A kraljevicai "hajógyár" nem egy nagy szám, jobbára rozsdás roncsok hevernek. A Frangepán-kastély érdekes módon egy lakótelep közepén van, körülötte szocreál házgyári házak sorakoznak. Eléggé romos, és nem nagyon volt felújítva, mikor arra jártunk; elhanyagolt a környék is a vár is, amúgy szerintem nagyon szép kis műemlék lehetne.
Én három éve majdnem elmentem Kraljevicára, de az utikönyv szerint van ott egy olajfinomító, és egy hajógyár /ott dolgozott Tito et./, valamint ott van a Frangepánok vára, amire utóljára a névadók költöttek és most lakások vannak bennne. Már be volt fizetve az előleg, mikor ezt olvastuk. Ekkor felhívtuk a Horvát Idegenforgalmi Képviseletet, akik kellő távolságtartással nyilatkoztak a helyről, így inkább más uticélt választottunk ugyanannál az utazási irodánál, így nem buktuk az előleget.
Engem inkább az érdekel, hogy naposzni-strandolni mennyire lehet, mert a család nőtagjai ezt részesítik előnyben. A képeken meg elég kevés szabad hely látszik.
Mi 2001-ben nyaraltunk UVALA SCOTTON. Ami előnyös az az, hogy olcsó, viszont az egész nem egy nagy szám, nekem Isztria/Rovinj sokkal jobban tetszett - az igaz, hogy utóbbi drágább is. Az egész hely egy 2*-os szállodából meg egy tavernából áll,
köves/betonos part, nem igazán tenger feelinged van, mivel szigetek torlaszolják el az egész öblöt, igy hullámzás 0, olyan mintha folyóparton lennél.
Ha részt vettek több fakultatív programon akkor még jó is lehet.
Arra lennék kíváncsi, hogy a kraljevicai (Horvátország) Uvala Scott szállodával és tengerpartjával van-e valakinek konkrét tapasztalata? Nagyon kedvezőnek tűnik az ára, de nincs-e valami csúnya légy a levesben?