Az enyém pont ilyen képeket csinált. Korrektül ingyenesen megjavították (CCD csere). 450Huf-ba került a postai költség. Visszafelé már Cannon fizette a futárt.
krob 11-nek
el tudnád nekem küldeni a canon a 95-höz a 192mp filmware-t a fedorla@freemail.hu címre
és hogyan kell felrakni a gépre
előre is köszönettel laci
Eladó olyan vakuszinkronizátor, melynek segítségével a modern fényképezőgép kis beépített vakuja, vagy a rászerelt rendszervaku elvillantja a régi, hagyományos vakukat. Vezetéknélküli kapcsolatban, többvakus "stúdió"munkákat tesz lehetővé olcsón. Én a 300D-mhez ilyen rendszert használok: 550EX+ 1 Praktica vaku ernyővel + 1 Sunpak vaku ernyővel. Bemutató képek és további infó: www.vakuszinkron.uw.hu
Érdeklődéseket emailben a cziglanyi@fibermail.hucímen, és a 20/586-2224-es tel.számon várok.
Azt hittem fel tudok tenni ide egy képet, hogy megmutassam milyen, de mivel először lépek ilyen helyre, így elszúrtam!! Tehát nem tudok mutatni.
De nem az a célom, hogy ócsároljam a gépet, csak szeretnék vele szép képeket csinálni! Az első ilyen gépemen 2 nap után egy piros kis pötty lett a kijelzőn,(azt mondta 1 haverom, hogy ez pixel hiba), visszavittem és kicserélték erre! Remélem, nem szar ez is!? Ezért próbálok segítséget kérni. -:)
Olvastam, hogy mennyire dicséritek az A95 képeit. Én kb. 1 hónapja vettem, és az este készült vakus képek szépek, de... Amit nappal készítek vaku nélkül(mindegy, hogy szép idő van- e vagy sem), azok a képek homályosak. Ha automatán csinálom, ha manuálisan, akkor sincsen az az igazi éles képe! Előtte egy polaroid 2 megapixeles gépem volt, és sokkal élesebbek a képek. Mit tehetek, vagy mit állítsak szerintetek? Előre is köszi a segítséget!!! mutatok egy példát:
Nincs semmilyen akadás, ez csak a legelsőnél volt, de ami fennt van az oldalon, az Ok!
Az eredeti szintén megtalálható ott, a neve: a95_orig.fir
Amúgy a 30 mp 640x480 nagyobb videókat valóban nem lehet sem visszanézni, sem szerkeszteni a fényképezőgépen - egyszerűen a gép saját, beépített memóriájába nem fér bele (a belső memória mérete 32 MB, egy 192 mp videójé kb 120 MB!:-) ).
A memory dump a fényképezőgép memóriájának másolata, ebből dolgoztak a feltörés során (hisz a Canon még nem jelentetett meg hivatalos firmware frissítést, így muszály volt kitalálni valamit).
Sikerült letölteni reget-el a file-t és az útmutató alapján felraktam a fényképezőgépemre és király... :))) MINDEN AMIT IGÉR A FIRMWARE az müxik is! :))) Gratulálok a készítőknek és a tesztelőnek is!!!!!!!
Mit jelent hogy akad a szoftver??? Eddig nem tapasztaltam semmit??? Bár csak 1 két képet nyomtam meg 1 hosszú vidit :))))
Remélem nem komoly... Nem szeretnék megválni a videó hosszától... A legnagyobb bajom a géppel ez volt!!!
Mi az a memory dump amit a megyarázatban írnak????
Ha mégis így van az eredeti firmware-t hol tudom beszerezni????
Én már régóza ezt a firmware-t használom, amúgy részt vetem a fejlesztesében és próbájában is (én voltam az első :-) ).
Néha valóban akadozik az orosz szerver, de ha gondolod, el tudom küldeni e-mailen, vagy ha adsz egy web-címet, akkor feltöltöm a honlapodra (már ha van).
Üdv! Vennék egy Canon a95 gépet, de egy havernál kiprobáltam, és a Win XP nem kezelte meghajtóként, igy a CF kártyájára nem tudtam szabadon írni-olvasni. Csaka Canon szoftverrel tudok képet letölteni- feltölteni. Más formátumot pl zenét, dokumetumot stb. egyátalán nem. A régi Nikonom(775) az op. rendszer úgy kezelte, mint egy Pen drive-ot. Én vagyok suta, vagy a Canon?
Egyszerű az ok. Marketing. 512MB-ot mondanak, de valójában tényleg nem annyi. Mivel a kilo, mega, stb. mind 1024-es váltószámmal dolgozik, így nem 512 000 000 bájtos a kártya kapacitása, hanem 512 / 1,024 /1,024 megabájt. Ugyanolyan "átvágás", mint a 4,7GB-os írható DVD...
Kipróbálta már valaki a feltört Canon A95 firmware-t? Van valamilyen negatív tapasztalat? Az oroszok azt írják, hogy tesztelt, úgy tünik rendben, de van némi fenntartásuk .
Most vettem egy ilyen gépet, hozzá egy 512-es Kingston kártyával. Mivel teljesen kezdő vagyok (így bocsi a lámernek tűnő kérdésért, de) teljesen normális az, hogy formázás után is csak 496MB-t láta gép a kártyából?
Amit tud: 640x480 videó 30 mp korlátlát feloldották, így most már itt is 180 mp a maximális, egyben felvehető videó korlát.
FIGYELEM: AZ ÚJ FIRMWARE-t MINDENKI CSAK A MAGA FELELŐSSÉGÉRE HASZNÁLJA!
A firmware módosítása:
1. Tegyünk a gépbe új elemeket, vagy frissen feltöltött akkumulátorokat
2. Kártyaolvasóval írjuk fel a CF kártyára a ps_a95.fir nevű fájlt. A kártyát előtte formázzuk meg, de nem a fénykémpező gépben, hanem számítógép segítségével. A kártyán a firmware-n kivül más nem lehet!
3. A felírt CF kártyát tegyük be a fénykémpező gépbe. A gépet kapcsoljuk át képnézegető üzemmódba és kapcsoljuk be a fénykémpező gépet.
4. Ezután nyomjuk meg a "MENU" gombot, és válasszuk ki a "Firmware update" menüt.
5. "SET"-tel lépjünk be, azután az "OK" gombra állva "SET" gomb megnyomásával inditsuk el a frissítést.
6. SEMMI ESETRE NE KAPCSOLJUK KI FRISSÍTÉS KÖZBEN A FÉNYKÉMPEZŐ GÉPET, a firmware frissítés befejeztével a gép automatikusan kikapcsol.
7. Vegyük ki a firmware-t tartalmazó CF kártyát, és tegyünk be egy üres CF kártyát.
Makró fotózáskor volt egy olyan funkció az A95-ösömön hogy az lcd közepén megjelent egy nagyított kép amely elősegítette a manuális fokuszálást. Így könnyen látszódott, hogy az adott tárgy éppen éles-e. Most egyszerűen eltűnt ez a funkció. Nem tudja valaki hogy lehet ezt megint előcsalni? Az MF gombot hiába nyomogatom manuál módban.