Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2005.06.30 0 0 8937
Hétvégén bevetésen voltam,egy 33 éves fiút kerestünk.Nem cigányt.A faluból,és a szomszédos falukból is jöttek a mocskos cigányok keresni a fiút,aki olyan zárkózottan élt,hogy szinte kizárt,hogy ismerték volna akár csak látásból is.Mentek bele a mocsaras részekbe,a méteres csalánba,hátha ott lett rosszúl.A hivatalosan megjelentek között rengeteg olyan műfasz volt,aki ki sem szállt a terepjáróból,még akkor sem akarta megmozdítani a seggét,amikor megsüllyedt az autó,csak letekerte az ablakot a sofőr,és megkérte a cigányokat,hogy tólják ki.Ők ugrottak,én meg leállítottam őket,így lettem cigánybuzi.A nagy magyar falubeliek közül szerinted tolongtak a Golfos meg a terepjárós csávók,hogy keressék a gyerekkori barátjukat?Érdekes volt,hogy a fehérek közül a legnagyobb kocsmabútorok jöttek el első szóra,pedig ők már olyan szinten vannak,hogy leltári szám van a homlokukon.Az úgymond normális életvitelűek is otthon maradtak valahogy,csak a kerítést tudták belülről támasztani.Erről ennyit.És ez csak egy példa,de van még.Kiváncsi lettem volna,ha cigányt kellett volna keresni,hányan lettek volna.Valószínű,hogy a kocsmatöltelékek akkor is eljöttek volna.
PuPu Creative Commons License 2005.06.30 0 0 8936

Nem tudom, miért kell nektek görcsösen felelőst keresni?

Ez egy történelmileg kialakult helyzet, viszont nem egy kívánatos helyzet, amin változtatni kellene.

Amúgy köszönöm az elismerő szavakat.

Ugye milyen szépek vagyunk?

Én ott vagyok hátul, - nincs rajtam trikó.

Jelzem alsógatya sincs, - nem szeretném nehezíteni a dolgod...

:O)))))

Előzmény: Duda (8930)
Hösurg21 Creative Commons License 2005.06.30 0 0 8935
Pontosan. Tudod te ezt..
Előzmény: PuPu (8934)
PuPu Creative Commons License 2005.06.30 0 0 8934

Bakker, nagyon értesz te ehhez.

Gondolom, felétek az az ingergazdag környezet, ahol naponta megcsiklandozzák a talpad és s*ggberúgnak...

:O)))))

Előzmény: Hösurg21 (8931)
PuPu Creative Commons License 2005.06.30 0 0 8933

Feltisztulhattál.

Látod?!

Érdemes betartani az orvosi utasításokat...

:O))))

Előzmény: labrie (8929)
Obersturmbannführer Creative Commons License 2005.06.30 0 0 8932
Nem a francot!
Hösurg21 Creative Commons License 2005.06.30 0 0 8931
A "putrik világa" minden, csak nem ingerszegény környezet. Pedig millen szép szó! Majd még használd valamire.....
Előzmény: PuPu (8928)
Duda Creative Commons License 2005.06.30 0 0 8930

hat ezeken a problemakon nem lehet segiteni, hiszen itt a baj eppen a sajat szuleivel van (es nem a tobbsegi tarsadalommal ugye) ugylatszik az egyetlen megoldas, ha inkabb nem szulnek gyereket

szep a csaladod, te rajta vagy a kepen?

labrie Creative Commons License 2005.06.30 0 0 8929
Tényleg te írtad ezt a normális hangvételű, értelmes hozzászólást, vagy valamit összekevert az Index?
PuPu Creative Commons License 2005.06.30 0 0 8928

Nem nagyon értelek, - már ezerszer leírtuk itt az okokat, hogy miért rosszabbak a hagyományos cigány környezetből érkezett gyerekek tanulmányi mutatói, mint nemcigány társaiké.

Mégegyszer, - abban a hiú reményben, hogy talán megérted:

A putrik világa egy zárt kisközösség, saját normákkal és speciális körülményekkel.

Az ide születő kisgyerek nem nagyon ismerkedik meg az alapvető társadalmi normákkal, nem ismeri meg a higiéniai követelményeket, az ingerszegény környezet miatt alapvető fogalmai hiányosak, szókincse szegényes, ha a kommunikáció nem magyar nyelven folyik, akkor meg sem érti a magyar nyelvet.

Nem ismeri a fogkefét, a vécét, a könyvet, sok esetben a televíziót sem , nem ismeri az udvariassági szabályokat, az étkezési szabályokat, az együttélési szabályokat - vagy más szabályokat ismer, mint a többségi társadalom. 

Testileg is lemarad a fejlődésben a nem megfelelő táplálkozás és életvitel miatt, és a személyisége is torzul, mivel a saját környezetén kívül nem lát követhető életvezetési mintákat.

Ha egy ilyen kisgyerek bekerül az iskolába, akkor szegényke nem ért semmit, - sem a nyelvet, sem a környezet viselkedését, sem azt, hogy neki miért nem sikerül az, ami a többieknek, miért közösítik ki sok esetben a társai. 

Ők is szeretnének élni...Ez természetesen visszahat a viselkedésére, elveszíti az érdeklődését a tanulás iránt, a folyamatos kudarcok tönkreteszik a személyiségét, az ellenséges környezet pedig agresszivitást válthat ki.

Ha azt akarjuk ( márpedig azt akarjuk, ugye? ), hogy Magyarországon minden kisgyerek előtt emberi jövő álljon, akkor ezeknek a gyerekeknek a felzárkóztatását már évekkel az iskola előtt meg kellene kezdeni, - a megoldás a bölcsőde-óvódai nevelés lenne, - részben legalább pótolva azt, amit a szülő nem tud megadni a gyermekének. 

Ez valóban cigány-probléma.

Van egy sor probléma, ami viszont szociális jellegű: az étkeztetés, tankönyv-ellátás, ruha, cipő, kirándulások, és egyéb iskolai kötelezettségek és lehetőségek anyagi hátterének megteremtése, - ez más kategória...

Talán van a társadalomnak abban feladata, hogy legalább egy kicsit segítsen azokon a gyerekeken, akiket rosszabb körülmények közé pottyantott a gólya...

:O)))

Előzmény: nyman (8927)
nyman Creative Commons License 2005.06.30 0 0 8927

"A támogatottakból meg azt látom a 8 osztályt sem végzik el pedig a kutya nem áll a suli elé, csak már bocs, de fialnak..."

Az Azért mert Én cigány vagyok? cimu topikban zorki kartacs szerint azert nem tanulnak, mert mar az iskolabol is kirekesztik oket*. Pedig kerdeztem, hogy kell-e nehezebb dolgozatot irniuk, vagy mas feladatsort kapnak-e a ciganyok, deeszt cafolta.

Szamomra teljesen uj volt,  pedig sok idiota magyarazatot hallottam. Szerintem nem kell sok ido es a veresszahu alliberalisok eszt fogjak hajtogatni.

*mongyuk sokakakat iranyitanak felzarkosztato osztalyba, de ez nem kirekesztes. Ugyanakkor aszt mindig elfelejtik megemliteni a kedves felmerest vegzok, hogy rendkivul gyakori, hogy a szulok kerik, mit kerik, kifenyegetik eszt.

Előzmény: kissarkany (8919)
Törölt nick Creative Commons License 2005.06.30 0 0 8926
Bárányhimlőt  nem cigánytól is elkaphatja a gyerek,a tetvességre meg igaz,hogy egy cigánygyereknek nagyobb az esélye,de aki már az óvodáig elviszi,ami nem igazán jellemző a cigányokra,na szerintem azért ő már törődik annyit a  gyerekével ,hogy nem biztos,hogy attól a  cigánygyerektől lesz tetves az a gyerek.Mert a magyar nem lehet tetves?Nem a francokat.
Előzmény: Törölt nick (8922)
Törölt nick Creative Commons License 2005.06.30 0 0 8924
Ja, bocs, tényleg. sorry...
Még annyit, hogy a sógornőm gyerekeit nappal a 7-es buszon zaklatták. Ott is a mobiltelefon volt a lényeg, csakhogy nekik nincs, 'elégtételként' az egyik gyereket megütötték, de a legszörnyűbb az emberek közömbössége volt.
Előzmény: Törölt nick (8923)
Törölt nick Creative Commons License 2005.06.30 0 0 8923
Ha 20-at visszaolvastál volna,elakadtál volna sebese beírásában,aki ezt már beírta.De hát a nyomaték kedvéért ,ugye.
Előzmény: Törölt nick (8921)
Törölt nick Creative Commons License 2005.06.30 0 0 8922
Régen jártam erre és még régebben írtam már ide. Ezeket is csak érdekesség képpen...

Tetves gyerekek is járhatnak óvodába

Szeretném felhívni az óvodás gyermekek szüleinek figyelmét, hogy az ÁNTSZ felől új szelek fújnak már ami a tetűvel fertőzöttséget illeti. Ezek szerint a tetűvel „rendelkező” gyereket az óvoda köteles befogadni, abban az esetben, ha a szülő írásos nyilatkozatot ad arról, hogy otthon már kezeli (de pillanatnyilag még mindig tetves!). Az óvónők fenti közlését felháborítónak és hihetetlennek véltem, ezért felhívtam az ÁNTSZ-t, ahol azt a tájékoztatást kaptam, hogy ez így igaz, a szülő felelőssége, hogy így viszi be a gyereket a közösségbe. Ugyanakkor kedvesen tájékoztattak, hogy nagyon hatékony szerek kaphatók úgy a megelőzésre, mint a kezelésre (ezek nevét megírom, mert ki tudja, ezek után kinek mikor lesz rájuk szüksége: Pedex hajszesz, Neemoxan lotion, Nitifor lotion). Kérdésem az ÁNTSZ felé: normálisnak tartják-e, hogy egy óvodában egyetlen gyermek miatt 80 gyermek családja legyen kénytelen ezeket a szereket vásárolni (áruk 2501300 Ft között mozog), és ezen a tortúrán keresztülmenni? Régebben az óvodában kihirdették a faliújságon, ha fertőző betegség fordult elő, a szülőket figyelmeztetve erre, most meg kötelezik az óvodát egy fertőzött gyereket befogadni? Ezek után mi jöhet még: a szalmonellás gyerekek is bejárhatnak majd nyugodtan a többiek közé? Mert a bárányhimlősök (legalábbis a mi óvodánkban) a betegség kezdete után 8 nappal már vígan vakaróztak a többiek között (orvosi igazolással ellátva!). Ki jár jól ezzel a rendelettel? Az óvoda nem, a szülők nem, talán a gyógyszertárak igen, de a patikusnő is felháborodott, mikor hallotta, hogy egy fertőzött gyerek mehet az egészségesek közé. Én mindenesetre hétfő óta csak a gondolattól, hogy a kisfiam (és általa a családom) is elkaphatja, vakarózom. A fertőzött gyerek szülője felelősségi körébe az is beletartozik, hogy a többieknek visszatérítse a „megelőzés” költségeit?! Szeretnék az ÁNTSZ-től választ kapni arra, hogy mi fér bele szerintük a fertőző betegségek körébe, és miért engedélyezik az egészséges gyerekek megfertőzését?!

2005.06.29 metro
Törölt nick Creative Commons License 2005.06.30 0 0 8921
Krausz Jenő újságíró

A nyári szünet veszélyes

Te, figyelj, nem láttál egy fekete pólós gyereket? Az ártatlannak tűnő kérdést egy közel kétméteres, 120 kg-os roma származású, 30 év körüli férfi tette fel egy alig vékony testalkatú tinédzsernek. Fényes nappal a főváros kellős közepén. A nemleges válasz nem rettentette el izmos barátunkat: Te, az öcsémet, a Józsikát megverték a fekete pólós, meg egy olyan kék pólós gyerek, mint te. A nemleges válasz most sem volt elég. Te figyelj, én ezt a dolgot nem hagyhatom, gyere velem, megmutatlak neki, mer' csak a Józsika tuggya azonosítani a támadóit. Százhúsz kiló, az százhúsz kiló, az emelt hang pedig lehet, hogy csak a kezdet. A fiú nem tudott jobb megoldást, mint átsétálni az aluljárón „Józsikához”. De Józsika nem volt, ezért a „sértett” bátyja telefonálni kezdett, jöjjön már az ő megvert testvére. A fiú hiába bizonygatta, hogy nem vert romát (alkatilag amúgy senkit sem tudna), nem ismeri Józsikát, és sietne, újabb emelt hangú válasz után mit volt mit tenni, maradt.Ahústorony nagyjelenete következett: lemerült a mobil, add már oda a tiedet! Nem vagyok ám rászorulva mondta a zsebéből pénzköteget előrángatva, százezer forintos (sajnos éppen lemerült) mobilját mutogatva a fiúnak. Nem volt mit tenni, oda adta. „Önként”, nem várta meg, hogy mi következik az emelt hang után. Lesz-e verés, vagy csak egyet fog ütni, de nagyot? A fiú tárcsázott, átadta a telefont, a báty beszélt(?) Józsikával. Aki azt hiszi, hogy a hústorony ezután kezében a mobillal kereket oldott, téved. Maradt. Nála a mobil, hiába próbálta csendesen visszakérni a tulajdonosa. Minek futna, hát nem tolvaj ő, meg ugye rablónak sem rabló! Nem ütött, nem fenyegetett ő senkit, sőt az ő tesóját érte sérelem, tisztelt rendőr úr! Teljes nyugalommal mondhatta volna ezt, ha éppen arra járt volna a főváros látható rendőrségének valamelyik tagja, de nem járt.Afiú feladata egyszerű volt, az izomember parancsa szerint várni Józsikára. Csak addig, amíg nem jön tettest azonosítani. A fiú nem várt. Elment. Mínusz egy mobil, de emberéletben nem esett kár. Tehetséges barátunk pedig ezzel a kis fellépésével órabérre vetítve jobban keresett, mint az akcióhős Bruce Willis. Megnyugtatom az illetékes rendőri vezetőket, nem kellett az üggyel foglalkozniuk, nem lett belőle feljelentés, a szülők nem várták meg, hogy elmagyarázzák nekik, milyen nyámnyila az ő fiuk, hogy csak úgy, ellenállás nélkül (bezzeg Bruce Willis) odaadja a mobilját, és nincs is erre büntető paragrafus, tetszik tudni.A valóban hátrányos helyzetű, többségében iskolázatlan romák között ezek szerint vannak kifejezetten okosak, élelmesek, és valljuk be ráadásul humánusak is. Hiszen lehetett volna egy klasszikus rablás, veréssel, vérrel, erőszakkal, de a mi barátunk ennél már sokkal kiműveltebb volt, legalábbis a Btk-ból. Mindenki jól járt: neki lett egy mobilja, amit alig néhány megállóval arrébb értékesíthetett, a fiú élve megúszta, a rendőröknek nem kell foglalkozniuk semmivel. Hurrá. Ha a szülők a nyári szünet veszélyeire oktatják gyermekeiket, nyugodtan felvehetik a tananyagba: ha egy erős testalkatú, sötét bőrű úr bármit kérdez: menekülj! Ez nem előítélet, ez önvédelem. Az ismerősöm aggódva kérdezte tőlem, neki semmi baja a romákkal, csak azzal az eggyel, de ugye ez azért nem rasszizmus?

2005.06.29 metro
mb3rgyulolo Creative Commons License 2005.06.30 0 0 8920

De azzal van a baj. Ha ilyenkor az első ember lekeverne egy hatalmasat a gyerekeknek, akkor talán lassan ők is elindulnának a szocializálódás útján. Egy pofon, egy lépés... :)

Amúgy meg nem kell félni, ha apuka kést ránt, már önvédelemből lehet lőni.

Előzmény: Alhazred (8918)
kissarkany Creative Commons License 2005.06.28 0 0 8919

Egy?!

Házunkban az arány kb 50:15 a jogukvanokat tekintve...

Hová, s hogy meneküljek?! Fiam leérettségizett ma, s nem tudom mit csináljak... Örülnék neki, ha tanulna,, anyagi szempotból nem lenne mindegy, a menekülélshez, ha nem kellene eltartani már... A támogatottakból meg azt látom a 8 osztályt sem végzik el pedig a kutya nem áll a suli elé, csak már bocs, de fialnak...

Emlékszel még a cicás tanmesére? A macska az égő házból hozta ki kölykeit... Itt meg csak védekezés, majd lesz másik...

Előzmény: mamicska (8914)
Alhazred Creative Commons License 2005.06.28 0 0 8918
Na, ez egy szép példa arra hogy nem csak a többségi társadalom viselkedésével van baj.
Előzmény: Filburt (8916)
fenris Creative Commons License 2005.06.28 0 0 8917

"speciel én a Romániában élő magyarokra gondoltam - legyenek románokká??"

te ennyire hülye vagy? esetleg nagyon ügyetlenül demagóg?

az eszem megáll, mekkora hülyeségeket tudsz leírni...

Előzmény: mamicska (8908)
Filburt Creative Commons License 2005.06.28 0 0 8916
Ma reggel 07:40 körül, Moszkva tér.
Dagadt cigánykölkök (10-12 év körüliek) hajigálják egymást és így az arrajárókat is a jól ismert féldekás vegyespáleszos üvegekkel a 4/6-os megállójában. Amikor mellettem csattant az egyik üveg, mert az egyikük mögöttem rohant el a síneken és éppen őt dobálta a többi, beígértem egy kurva nagy maflást, ha nem takarodnak el. Közölték, hogy jobb, ha vigyázok magamra, de odébb mentek. A parkoló furgonok közé. Onnantól azoknak az oldala döngött, ha az üveg eltalálta. A T. szülők pedig - mint az pár perc múlva kiderült - ott álltak a 'gomba' árnyékában és büszke fejjel figyelték szépreményű kölkeik szórakozását. Hát fákoff.

Filburt
halinorbi Creative Commons License 2005.06.27 0 0 8915
szép kis baleseti. Nem lehet, hogy elfertőzödött a gyerek? :)
És ha megpróbáltátok volna kiküldeni őket, akkor mi lett volna a válasz?

Tudod, az a szép amikor ugyanezt eljátszották az intenzív osztályon is. Senki nem merte kiküldeni őket. Aztán amikor elkezdet agonizálni a merdzsós kancigány, előkerültek a kések és közölték (többek között anyámmal is -Nyírő Gyula kórház), hogy ha meghal a rokon, akkor mindenki megy utána a mennyekbe.

Tudom, cigóknál a kés olyan mint egy mondatvégi felkiáltójel, de nem cigányisztánban vagyunk, hanem Magyarországon!

Előzmény: mamicska (8913)
mamicska Creative Commons License 2005.06.27 0 0 8914
hiszed,vagy nem - nagyon drukkolok Neked,hogy sikerüljön onnan elköltöznöd,mert egy rossz szomszéd az maga a borzalom!!!Ráadásul eladhatatlanná teszi a lakásodat is.
Nem akarsz ebbe a házba jönni?(nem a miénket akarom eladni:-))
Jó bauhaus ház!
Előzmény: kissarkany (8912)
mamicska Creative Commons License 2005.06.27 0 0 8913
ma hallottam a néhány milláról,minden polgármester panaszkodott,hogy az semmire sem lesz elég (ezt előre lehetett látni)

Szerinted rossz a példa,szerintem nem.

azt hiszem elég sok olyan nép él a földön,amelynek viselkedéskultúrája ellen számtalan kifogásod lenne,akkor is,ha ők jönnének ide,akkor is,ha Te látogatnál el hozzájuk.Nem kell nagy fantázia,hogy erre példákat sorolj.

Más nép - más szokások...itt kezdődik.Aztán nagyon hosszú együttélés után összecsiszolódnak,majd rájönnek,hogy eltűntek a hagyományaik és akkor újból feltámasztják azokat,evvel erősítvén identitásukat.
Aztán jön a baj...mert az már megint szétválasztja őket és hoszan kell azon munkálkodni,hogy elfogadják egymás eltérő szokásait is.
(nem a bűnözőkre gondolok,mert azok minden népben találhatók)

(ilyen a halottsiratás,a ravatalozás,a betegek látogatása...
utálom már a történeteimet,de ez akkor nagyon megdöbbentő volt:

itt a Balesetiben feküdt egy cigány srác,nagyon rossz állapotban.Mi csak azt vettük észre,hogy a térnek azt a részét ellepték a cigányok.Nem a szegényebbekk közül valók!!Több héten keresztül virrasztottak és körülvették a zokogó szülőket...semmi rendbontás nem volt,beszéltem velük minden nap.Sajnos szegény fiatalamber meghalt.Egyedül akkor hallattszott fel a hangos jajgatás...nagyon megható volt)
Előzmény: nyman (8909)
kissarkany Creative Commons License 2005.06.27 0 0 8912
Szerinted én miért küzdöttem, küszdök plusz munka  vállalással, egyebekkel?! Apróhirdetések, szájhagyomány útján, de ide ebbe állapotba max cigány jönne... A szomszédaim sem érdekelnek mostmár, az önkormányzatnak felajánlottam, ráfizetek, csak el innen!!!!!!!!! Hiába apróhírdetések, szájhagyomány útján, szóval erősen küzdök rajta... Fizetésemet nem eltapsolom, no meg van egy holnapig éretlen nagy korúm is...
Előzmény: PuPu (8897)
Moll Flanders Creative Commons License 2005.06.27 0 0 8911
"milyen ingyenlakást osztogatnak?"

Kisfalumban osztogatják. Anno már leírtam ebben a topikban is.
Előzmény: mamicska (8907)
szedmák bakter Creative Commons License 2005.06.27 0 0 8910

Történik azért ilyen kezdeményezés is - bár mint látható, nem megy könnyen a dolog...

http://www.romapage.hu/rovatok/hirek/hirek.php?id=3002

nyman Creative Commons License 2005.06.27 0 0 8909

"erőszak - mindenen csak ront"

Az eroszak lehet, de a zero tolerancia az javit. Lasd nehany eszakamerikai peldat

"speciel én a Romániában élő magyarokra gondoltam - legyenek románokká??"

Szar es eroltetett a peldad. A ciganyoktol is csak annyi elemi elvaras lenne a minimum, hogy bizonyos viselkedesi normakat betarcsanak es a nem konform elemeketet pedig vessek le. Pl. ne obegassanak, a korhazi latogatasnal ne toduljon be az egesz famili es ne zargassak a betegeket stb. stb. Ezek a liberalis felfogas szerint is rosszak.

Asztan meg nem hinnem, hogy bizonyos magyar csoportok felelembe tartananak erdelyi falvak lakoit, nem hinnem, hogy ebben a pillanatban tulreprezentaltak lennenek a bortonokben stb stb.

Tucatnyi pelda volt mar a topikban. Nemreg is nehany falu kapott nehany szazmillat ciganytelepek felszamolasara. Mar akkor boritekoltam, hogy ot ev mulva semmi kulonbseget nem lehet latni a tamogatott csaladok mostani helyzete kozott, csak annyi tortenik, hogy huss, a penz eltunik.

Mongyuk nemtom mer nem lehet kovetelmenyeket felallitani ebbe az esetbe, vagy peldaul a Habitat (http://www.habitat.hu/) peldajara.

mamicska Creative Commons License 2005.06.27 0 0 8908
Életem,állj be rendőrnek és gyarapítsd a szadisták számát:-)

nem jó ennyire gyűlölni - eltorzítja a személyiséget!:-)

én viszont azt várom el,hogyha a kutyámmal sétálok,akkor ne engem buzeráljanak a rendőrök,hogy a dalmatán nincs szájkosár,hanem menjenek ahhoz az erős emberhez,aki a harcikutyáját póráz és szájkosár nélkül sétáltatja ott,ahol kicsi gyerekek járnak

na látod,nem cigányfüggő dolog ez.Szemét ember mindenhol van ,én szerencsére ritkán találkozom velük,vagy pedig naív vagyok.
Előzmény: Röné (8904)
mamicska Creative Commons License 2005.06.27 0 0 8907
a csendőrség elérné,hogy cigánygyűlölet helyett tömény és erős magyargyűlölet lenne esetleg egy kis cigánylázadással

miért kell leragadni 80 évvel ezelőtti megoldásoknál,azt hiszed az jóra vezetne - egy fenét

erőszak - mindenen csak ront

speciel én a Romániában élő magyarokra gondoltam - legyenek románokká??

Komolyan azt szeretném,ha a rendőrségtől végre valaki itt a topikban elmondaná,hogy tényleg a cigányokat cirógatni szokták az őrizetesben???
Tisztára ez a kép él Bennetek.

Láttam egyszer egy elfogást,piti tolvaj volt az illető - benyomták a kocsiba és bevitték a rendőrségre.A mellettem álló szomszédom,aki akkor már leszerelt rendőr volt,megszólalt:hogy ez mit fog bent kapni!Szarrá verik! - akkor mi az igazság?

milyen ingyenlakást osztogatnak?
Előzmény: labrie (8900)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!