Köszönjük, hogy felfedezted fórumunk reklámerejét. Kérjük, tevékenységed legalizálásáért az alábbi formon jelentkezz munkatársunknál forum.index.hu/reklamlink/
Nem csak az emberek, hanem a körülmények is. 20 évvel ezelőtt álmodni se mertük volna a rendszerváltást, pláne egy EU csatlakozást. Ezek és sok más változás a mi életünket is gyökeresen felforgatja. Nem tudni mit hoz a holnap, milyen átvészelhetetlen problémák kerülnek elő egy kapcsolatban.
De azért a házasság intézménye mégiscsak egy stabilabb kötelék, mint egy élettársi kapcsolat. Az amolyan végtelenített próbaidő - bármelyik percben felrúghatod, de lehet, hogy évtizedekig eltart.
egyetértek Veled Bilicst (mint általában:-). az én szüleim is 19-20évesek voltak, 3 év után házasodtak és nem ismerek náluk boldogabb párt:-)))))amúgy szerintem akkor más volt a helyzet a világban. viszont a 27-28 év sem garancia. ismerek olyat, aki csak azért megy férjhez, mert MÁR 28 éves és lehet, hogy 2 éve van a párjával, de (így kívülállóként) nem olyan szilárd alapokon nyugszik a kapcsolatuk (pl.: nincs tisztázva, hogy ki hol akar élni: Dunántúl vagy Tiszántúl, egyik ide, másik oda vágyik, nincs letisztázva mikor jöjjön/jöhet a gyerek, stb., ami szerintem csupa vitaforrás...)
attól, hogy valaki idősebb, még nem biztos, hogy jól választ...
az en szuleim is 16 eves koruk ota jarnak, es most szakitottak par napja. lehet, hogy ez nem ideillik, de szerintem a hazassagok csak egy idore szolnak. tul sokat valtoznak az emberek egy elet alatt ahhoz, hogy ugyanazzal eljek az eletuket. vagy egyszeruen csak en nem hiszek mar a tundermesekben:(
Nekem is volt 18-20 éves koromban komoly, több évig kapcsolatom, eljegyzésem is, de felbomlott. Csak annyit tudok mondani, hogy hiába éreztem úgy akkor, hogy ő az igazi, mégsem így lett és örülök, hogy nem kötöttem össze az életemet senkivel 20 évesen (bár ő a legjobb ember a világon azóta is, akit ismerek). Mert azóta nagyon sokat változtam, teljesen más az életfelfogásom és az igényeim. Arról nem is beszélve, hogy akkor még a szüleimmel laktam és nem tudtam, mennyi pénzből lehet megélni v. nem megélni, hogy kell azt beosztani. Voltak is nagy pofáraesések és nagyon szűkös időszakok a mostani párommal (8 éve vagyunk együtt). Igazából az a baj - és senkit nem akarok megbántani - ,hogy az ember 18-20 évesen azt hiszi, ő már felnőtt. (én is szt hittem és vérig voltam sértve, ha valaki az ellenkezőjét állította). Pedig nem az, még nincs kialakulva a személyisége, éppen csak kezdi az életet és bizony sok-sok pofont kell elszenvedni az élettől és tapasztalatot szerezni. Ilyenkor nyílik meg a világ, meg kell ismerni! Egy tizenéves korban kezdődött szerelem csak ritkán bírja ki ezeket a megpróbáltatásokat. Ezért én mindenkinek azt szoktam mondani, aki ennyi idős korban akar házasodni, hogy nincs semmiről se lelkésve, várjon még 2-3 évet, lehet együtt élni, egymást mégjobban meismerni (mert csak akkor lehet igazán) és ha akkor is így gondolja, hát áldásom rájuk. Ezt csak azért mondom, mert két kezemen se tudom megszámolni, hány olyan ismerősöm van 29 évesen, aki férjhezment és elvált, van, aki 2x is!!Jobb esetben még nincs gyerek, de ahol van, annak nagyon kicsi az esélye, hogy újabb párt aláljon és boldogan éljen. Azért én senkit se akarok lebeszélni, mindenki ismeri a saját kapcsolatát és csak sok boldogságot kívánok, de úgy éreztem, h. ezt el kell mondanom. Egyébként az én szüleim 14, ill 15 évesek voltak, amikor elkezdtek együtt járni és 4 évvel később házasodtak össze, mind a mai napig boldog házasságban élnek.
2001. júniusában váltam el, most 3 hete mentem kérni a Záradékolt Házassági Anyakönyvi kivonatot és nem volt benne a rendszerbe, hogy már rég elváltam:-( szóval én csak azt mondom ezeknél soha nem lehet tudni
Olvasd el a linket, felsorolja a férj, ill. a feleség választási lehetőségeit.
elolvastam, nem értettem, azért kérdeztem:-)))köszi, én is így tippeltem...
én nem szeretnék megválni a saját lánykori nevemtől, és valahogy ehhez a "né"-hez sem fűlik a fogam, viszont "Leendőbelim" nagyon szeretné, ha felvenném a nevét...
szerintem a téli esküvő is lehet tök szép, de nem tudom, hogy a havazást mennyire lehet egyáltalán (jó és rossz vonatkozásban is) számításba venni, mert tavaly is alig esett...
hehe:) 12 nappal az eskuvo utan tavaly aug. vegen 8 honapos hassal begurultam az ocsmanyirodaba, es meg nem volt benne a rendszerben, mert szabadsagon voltak a madamok. mondtam, hogy vgy megcsinaljak most, vagy nem tudom garantalni, hogy egy het mulva is bee tudok meg jonni:)
Mondjuk az APEH-tol!;))) Ismerosom meg at sem iratta az okmanyait, az APEH mar az uj nevere kuldte a bevallasi papirokat. En meg azt is el tudom kepzelni, hogy mar elobb tudjak, mi lesz a neve, minthogy ferjhezmenne az ember lanya!:DD
Olvasd el a linket, felsorolja a férj, ill. a feleség választási lehetőségeit. Olyan variáció nem szerepel, hogy az egyik fél lehet Kiss-Szabó. Tehát sztem mindkettőnek kell, de ez csak az én jogértelmezésem.
Doktori címnél meg azt gondolom, dr. Szabó-Kiss Gizella lesz, slussz. Én felvettem a férjem családnevét + saját keresztnevem (tehát Szabó Imre+Kiss Giziből Szabó Gizi lettem :), de ha a páromat doktorrá avatnák, sztem nekem nem járna a dr a nevem elé. De ezt szintén csak a józan eszem mondatja velem.
Téli esküvő: télen lesz fűtés a teremben, így ugyanott vagy "Hő" ügyében (ez a hajadra is vonatkozik).
Kültéri felvételek ugye rögtön kilőve, és nagyon gáz, ha éppen latyakos idő van, a ruhádnak, cipődnek annyi.
ebben az esetben mindkettőjüknek ugyanazt a családi nevet fel kell venniük, vagy lehet csak az egyiküknek? éééés ha később Szabó-Kiss Gizellá-t doktorrá avatják akkor hogy fog módosulni a neve????
Sztem meg ne nyissunk :). Mikolt barátnőjét félretájékoztatták, ennyi. Érdekes, hogy ennyi idő után sem tudja a jónép, hogy milyen lehetőségek vannak. Amúgy ha én így akarnám felvenni a férjem nevét, és rémlene, hogy van ilyen lehetőség, nem hinnék egy irodistának, hanem utánanéznék.
3. A férj, illetve a feleség a házasságkötés után házassági névként családi nevüket is összekapcsolhatják, hozzáfűzve a saját utónevüket (Szabó-Kiss István és Szabó-Kiss Gizella, illetve Kiss-Szabó István és Kiss-Szabó Gizella) .
varj. ha te vagy az urad doktor, akkor azokat nem valogathatod, azt hordani kell, mert a nevetekhez tartozik. ugy ertem azert mert hozzamesz valakihez, nem valaszthatod a neved ele a doktort, ezek nem alternativak:)