Arra gondoltam, hogy lehet jó taktika kifejleszteni a code of laws-t, odaadni mindenkinek, így aki először felfedezi a filozófiát megkaphatja a republicot. (de amilyen az ai képes és valami mást választ... :) ) No meg horribilis összeget képesek kérni a goverment találmányért.... Az előző játékomban volt hogy egy találmányt+15000 gold-ot adtam egy tech-ért. persze a pénzt azonnal visszaüzleteltem.
Nekem a 2. város a kezdőhelytől nyugatra a tehén alatt, a 3. pedig a drágakő alatt, messze nyugaton, szintén a parton... - milyen kiszögellésre gondolsz?
Ebben a második komoly mekifutásomban nem fejlesztettem Republicot, hanem hamar átmentem középkorba, és cserével kaptam meg a Rep-et, amikor már megvolt 3-4 népnek.
Igaz, hogy így volt egy 10 kör, amikor konkrétan nem tudtam tudományban haladni (despotban a középkori tudományfejlesztés egyszerűen rémálom), de mégis megérte talán, merthogy a világ gyorsan haladt előre... azt hiszem...
Nekem csak a Könyvtárral jött meg a republic, így időszámítás kezdete kötül léptem republicba... Következő próbálkozásomnál meg fogom próbálni Nagykönyvtár nélkül...
Volt, hogy egyszerűen mellényomtam a numpadon és a settlers nem arra ment amerre szerettem volna. Gondolkodtam, hogy visszatöltsem-e az állást (az autosave be volt kapcsolva), de végül nem tettem. A no-reload az no-reload :).
Folytatni természetesen akárhányszor lehet, lényeg az, hogy mentsd el a legutolsó mozzanatot és onnan folytasd.
Én már csak azért is mentek állást időnként, hogy ha újrajátszom össze tudjam hasonlítani az állásokat.
A republicba való belépésem dátumát rosszul írtam valamelyik hsz.-ben: csak 500 körül sikerült kifejlesztenem.
Igen, önkéntes, és persze ha másnap akarod folytatni, akkor menteni kell... Reloadnak az én fogalmaim szerint az számít, ha azért mentesz és töltöd be újra, mert valami nem úgy sikerült, ahogy szeretnéd.
Én már csak megszokásból is szoktam menteni (áramszünet, stb.), de nem töltök vissza...
Ha ügyes vagy körül tudod halyózni egész amerikát.
Sőt szerintem afrikát és európát is ázsiáról nem beszélve.....
Én minnél elöbb betelepesítettem az összes szabad helyet, sajnos már nem sok maradt. A foghijjakba telepeseket csempésztem és ott városokat alapítottam.
A kultúrára hajtok, hogy nagyobb legyen a város álltal elfoglalt terület.
Sorban ami elérhető... A kontinensen granary (jól jöttek a settlergyártásnál), library, marketplace meg 1-2 harbor, ahol kell, a szigeteken fontossági sorrendben harbor, library, marketplace, aqueduct, university
Én megépítettem/megvettem mindent kiv. a granary-kat (azt nem is tudom miért nem építettem..). amikor elérhetővé vált a commerical dock megvettem azonnal mindenhol: úgyis rengeteg pénzem volt :)
a háborúskodással csak a fölös energiáimat vezettem le: Ha minden fel van építve mi mást gyárthatnék, mint katonát?
Köv. játékomban valószínűleg megpróbálom egész dél amerikát elfoglalni. Nem túl értékes terület, de azt figyeltem meg, hogy valamiért alacsony a korrupció az ott elfoglalt városokban. Nem tudom miért...