Nezd csak van valami oka, amit nem kotnek senki orrara, hogy nem adnak errol infot A-Z akarkinek!
Nezz szet az elet mas teruleten is, hogy mennyi minden van, hogy fizetsz, ez ennyibe kerul ez kotelezo es kesz.
En sosem mondtam (irtam), hogy tokeletesen vegzi mindenki a dolgat. Mivel mindenkit nem ismerek es sehol az eletben nem megy semmi 100% oramu pontossaggal.
Szoval ilyen hulysegeket allitani!!
Kerdezzen barki barmirol, csak nem mindegy, hogy hogyan!
Ez a sorozesi pelda jo volt, de nem ilyenre gondoltam. Vannak olyan szolgaltatasok az elet teruleten ahol az arakat nem kotik mindenki orrara annak ellenere, hogy tobb nyelven beszelo internetes oldaluk es IT hatteruk van. Csak akkor kapnak arajanlatot ha konkretan megkeresik igenyeikkel. Lehet ennek valami uzletpolitikai oka van, hogy a konkurencia ne tudjon kalkulalni, stb. (foleg most erre a masik szektorra gondolok).
"A dotacio pedig kotelezo feladat, vagyis ha megszunne az vasut allami tamogatasa abbol oriasi balhe=>nepfelhaborodas lenne."
Miért is? Azért, mert ma évi 150...200 milliárdnyi közpénzből, plusz a szolgáltatás díjaiból más módon nem lehetne jobb körülmények között elszállítani A-ból B-be x árut és y utast? Nem, hanem inkább azért, mert "népfelháborodást" generálni bármi miatt lehet, bármikor.
"Tehat az altalad irt/emlitett tamogatas nem az igazi ertelemben vett tamogatast jelenti."
Számszerűsítve: mennyi lenne az "igazi" támogatás, ha az éves 150...200 milliárd nem igazi? Mondjuk évi 300 milliárd elég lenne? Vagy egyenesen 500 kellene? Mennyi pénzt is kellene belepumpálni ebbe a MÁV-ba, hogy jól működjön?
Én inkább így látom: Éves 150...200 milliárdba kerül egy bizonyos status quo, amely recseg-ropog minden oldalról, de nehéz döntés visszatáncolni belőle. Én mint a 150...200 milliárdhoz hozzájáruló, nem támogatom a status quo további fenntartását. Vállalom, hogy a szekrényből hullák serege esik ki, mert ez hosszú távon még mindig kisebb fájdalom (és energia!), mint erőnek erejével benntartani.
"Sok emberrel sok helyen elhitetnek valamit, holott a kulisszak mogott azert teljesen mas zajlik."
A társadalom működésének alapja az, hogy az egyik ember a másik emberrel elhitet valamit. Megjegyzem, hogy "a kulisszák mögött" mi zajlik, az sem egyértelmű. Ugyanarról a dologról két embernek lehet egészen ellentétes képe, még akkor is, ha a "kulisszák mögött" (vagy előtt, vagy alatt, vagy felett) állnak mindketten.
Lenne egy kérdésem az új pályaszámokkal kapcsolatban: a remot gépek miért nem így kerülnek ki a műhelyből? Nem mintha baj lenne, csak fura h az új gépek már ilyen számozással futnak.
A német Air Berlin fapados légitársaság a német vasúthoz hasonlóan diszkont áruházakban fog repülőjegy-akciót tartani. Az esemény egy napig fog tartani, tervek szerint ezalatt mintegy 300 ezer jegyet értékesítenek. ...
Már eleve számolnak azzal, hogy úgyis elkel majd egy nap alatt az összes jegy.
Amúgy nálunk is lehet kapni repülőjegyet a TESCO-ban.
Július 19.-től 26.-ig a Corona nemzetközi gyors nem Püspökladány-Biharkeresztes viszonylaton megy mindkét irányba, hanem másfelé, tán Debrecen-Nyírábrány felé?
A Budapest - Brassó viszonylatú "CORONA" nemzetközi gyorsvonat 2005. július 19-től 26-ig PÜSPÖKLADÁNY és BIHARPÜSPÖKI (EPISCOPIA BIHOR) között kerülő útirányon közlekedik.
Történelmet nem hamisítok, és én anno még Dózsa György féle parasztfelkelésről tanultam, most meg Gazdaságtörténetből is sokféle paraszt szóval találkoztam.
Azért mert valakik negatív jelzőnek használják ezt, nem kéne még tötörli a magyar szavak közül.
Feleslegesen fáradsz. A jogász-feltaláló szerint nem szabad a MÁV-val foglalkozni, mert ott a "kollektíva" tökéletesen végzi a dolgát, ezért ha bármi nem megy, annak két oka lehet. A balatoni viharok, vagy az utas, aki túl sokat kérdez, túl sokat akar tudni.
> ... bár a vidéki paraszt akkor is tudta, hogy ezek nem mondanak igazat. De ismerős ez a szó... hol is olvashattam... Csak nem is ő tördel téged is?? :-)) Nem kéne már emberekről ember módjára beszélni?
"Nem lehet olyan uzletpolitika elv vagy rendelet, hogy csak az tudhat ezekrol az adatokrol aki konkret utazasi szandekkal megy?"
Nincs ilyen elv vagy rendelet, sőt az az elv, hogy a díjszabások elvileg nyilvánosak, de amúgy hogyan képzelnéd a gyakorlatban?
Felmerül este sörözés közben , hogy ki kéne ugrani Prágába, mert ott jobb a sör. A társaság egyik tagja megnézi (vagy megnézné) a MÁV honlapján, hogy hogyér vinnék ki, meg tegyük fel megnézi a Volánbuszét is (az megmondja), meg megnézi a repülőt (ők is közlik).
Írásban meg kellene igérnie a MÁV-nak, hogy, ha megmondják sörözős barátunknak az árat, akkor ő elutazik velük Prágába, de igazán, de tényleg?
Mennyi időn belül? És ha beteg lesz valaki a társasából és nem mennek, akkor "visszaadja " a kapott információt, vagy aláír egy titoktartási nyilatkozatot?
Mi az a konkrét utazási szándék?
Vigyek előleget, hogy megtudjam, hogy mennyi a vonatjegy Prágába és mik a feltételei?
" Illetve pont sok valtozas miatt csak a belso es jobban informalt emberekre bizzak az informacio adast? Azaz hiaba van leirva ha az allandoan valtozik, es ezt egy kulsos nem tudna kovetni. "
Nem kell azért ezeket annyira túlmisztifikálni, mintha naponta változnának a nemzetközi jegyárak.
A teljesárú díjakat évi egyszer, menetrendváltáskor módosítják, az ED, IR árakat általában április 1-től, szintén évi 1x, ez azért nem olyan hajde sűrű.
Újabban a kiszámításhoz használt EUR árfolyam is legalább egy fél évet ki szokott bírni.
Egyébként attól, hogy közzétennék, neadjisten (jobban) reklámoznák ezeket az ajánlatokat még nem szűnne meg annak a lehetősége, hogy az utas személyesen is megkérdezhesse amit akar.
Csak éppen jobban tudna kérdéseket feltenni az, aki élne a lehetőséggel és tudná, hogy pl. egyáltalán mi az az EuroDomino.
Nem kell az (összes) utast, fogyasztót, stb. eleve hülyének tartani, hogy majd az okos Cég eldönti, hogy mit tudjon a fogasztó és majd ő adagolja a szolgáltatással kapcsolatos infókat, ha éppen jónak látja, mert avfogyasztó ezt úgysem tudná befogadni.
Van aki igen, van aki nem.
Amúgy mutatok egy netre hivatalosan feltett nemzetközi díjszabást Németországból (nem teljes, de elég sok minden benne van, így pl. a komplett InterRail és EuroDomino díjszabás is):
Ha valaki akarja megnézheti, ha nem, nem, nem kötelező, csak a lehetősége megvan és a német vasút (DB) még mindig létezik, annak ellenére, hogy ezek hozzáférhetőek náluk a neten, nem pusztult bele az egész szervezetük.
>Ezzel azt kívántam kiemelni, hogy semmi se indokolja a jelenlegi finanszírozás mellett, a mellékvonalak felszámolása javítana a helyzeten. A veszteség nem ott kelettkezik, ha nem ott, hogy megrendelik a szolgáltatást és nem fizetik ki. (Le egyszerűsítve)
Ezt már itt nagyon sokan leírták, de úgy pereg le sokatokról, mint kacsáról a nokedli. A veszteség attól függetlenül keletkezik, hogy a MÁVnak mit térítenek meg, és mit nem. A MÁVnak minden kiadását megtérítik (mutass egyetlen MÁVost, aki gázolajat hozott be otthonról, hogy mehessen a mozdonya!), és az egész mégis veszteséges.
Ezért, sajna, mivel csökkenteni kell ezt az elviselhetetlen mértékű veszteséget (napi kb. 420 millió forint), a mellékvonalakat kell megszüntetni, nem pedig a fővonalakat.
>... itt is rendet kéne rakni. Az egész MÁVon belül rendet kéne rakni. Ebben a MÁVosok sokat tehetnének. Van valakinek kedve?
Tavaly sikerült lekésnem egy balatoni vonatot. (Pontos volt.) Nem azért, mert eleve késéssel számolva későn mentem ki az állomásra, hanem mert közbejött valami.
Szerződést kötött a MÁV a Ferihegyi repülőteret üzemeltető Budapest Airport Rt.-vel a légikikötőt a Belvárossal öszekötő vasútról. A világon alig van olyan repülőtér, ahová ne vezetne vasút."
A Goldonira visszatérve +43-al érkezett Székesfehérvárra.
Ez a nagy valóság, 2005 évi balatoni menetrend. Ezért kár volt pár milláért parádézni a MÁV vezetőinek a Balcsin, az utast ez nem hatja meg, nem tudom, hogy ezek mikor nőnek már fel, nem kommunizmus van, hogy elhisszük, amit a tévében prédikálnak, bár a vidéki paraszt akkor is tudta, hogy ezek nem mondanak igazat.
A nem hivatalos tájékoztatóban (MÁV-honlap) nincs ilyen megkötés, hogy a lakóhelyem szerinti ország vasútjára nem válthatok ED-t. Remélem Andó Gergely olvassa ezeket a kérdéseimet és megnyugtató választ fog adni, hogy itt nem egy újabb köztörvényes droid dologról van szó.