Most hétvégén voltunk Egerszalókon. Vasárnap mentünk a Welness fürdőbe. A helyről semmit nem tudtunk, mi még sosem voltunk itt. Kezdődött a parkolással a probléma, 250 Ft, fizetni kellett, nem számít, hogy mozgáskorlátozott kártyánk van. A fürdőben 3 órára vettünk jegyet, kaucióval fizettünk, hogy a végén üdülési csekkel rendezzük a számlát. Óra nem nagyon van kirakva az egész fürdő területén, talán ha 1-et láttam. Szóval letöltöttük a 3 órát, jöttünk a kasszához, hogy fizetünk, párom ment előre, őt átengedte a rendszer, de én 1 perccel később mentem és a fél órás felárat számolt fel és 400 Ft-ot kértek, az amúgy is borsos ár mellé. Teljesen kiakadtam... Ja és még vmi, a Diána vendégházban szálltunk meg... Nem ajánlom senkinek, istállót alakították át, a szobában egér volt, plusz még a padláson is egész éjszaka szaladgáltak az egerek. 80-as évek színvonalának felel meg. Szóval én mégegyszer Egerszalókra nem megyek többet!
vágyálom, de ilyenkor veszett szívesen végignézném fix állásból /max. másfél órás filmhosszra felgyorsítva/ a következő ezer év idősodrában a betonbunker, cuzámmen a völgy állapotváltozását;
/// melyben is kihalva valami második Angkor Wattá alakul, ahol az avar-törmelék keverékből, a cserjésből néhol még felszínre bukkanó betonteraszokat ősrégi fák gyökerei, a már régesrég odáig terjedő aragonit-kalcit kiválásokkal keverten szövik át ///
ahol már évszázadok óta nem pénz pusztít, hanem természet;) hah
Az országút mellett zúzott kövekkel felszórt parkoló, napijegy 150 Ft.
Az új nyitva tartási idő 7-01.
A belépőre nem emlékszem, sétálójegyet vettem 200 Ft-ért, ebben benne van a parkolás.
A parkolótól egy új utat dózeroltak a rekettyés kellős közepébe, ezen keresztül lehet gyalogosan megközelíteni a helyet.
Mobil WC-k vannak kinn iszonyú állapotban, egy ivóvizes csap, egy kívülről elég szűknek tűnő öltöző, 2-2 négyzetméter az összes férfi illetve az összes nővendégnek.
Megmaradt a két alsó medence, de zöldfelület szinte semmi.
A felső medencét is eldózerolták, a beton egyik sarka és az almafa mutatta, hol volt egykoron.
A fél hegyet széthordták, ezerrel megy az építkezés.
A hegyoldal buldózeres szétdúlása folyamatban vabn, elég lehangoló.
A kapura ki van írva egy új nyitvatartási idő, amit szerencsére nem tartanak be, mert elég idétlen: 14 órakor bezárnak és estefelé nyitnak ki.
Ugyanacsak tábla, ami szerint a naturista fürdőzés szünetel. Ez sem igaz, mert a fenti medence is vígan üzemel, többségében naturista játékossal.
Egy néhány évvel ezelőtti helyzethez képest a fölső medence sokkal tisztább, megszűnt az az áldatlan állapot, hogy azt a medencét tápláló árkot egyesek saját örömükre szétbontják és privát dagonyát létesítenek maguknak, továbbá nem voltak nagyszámú szóló férfiak sem, talán a bejárati tábla miatt, ami végülis így jó ötlet.
Egy kulturált vizesblokk továbbra is hiányzik, ahol édesvízzel lehetne lemosni a bőrt ragacsossá tévő ásványi sókat. Meg jó lenne egy normális parkoló is, ha már fizetni kell a parkolásért.