Nem sportmániás hanem sokat sportoló. Futok, legtöbbször a Szigeten. Ezért is utálom ha akár csak egy bokor is áldozatul esik. A Szigeten töltöm fél életem. Nem vagyok független, elfogult vagyok a saját érdekeim irányába. Érdekem, hogy a Sziget élhető legyen a hozzám hasonló sportolni vágyóknak. (De az is érdekem, hogy a magar demokrácia erősödjön... még akkor is ha ez ellenedre is lenne.)
Két dolgot olvass el kérlek. Az egyik a saját bemutatkozásod. Ebben nyíltan felvállalod, hogy politikailag elfogult vagy és ebből kiderül, hogy a véleményedet egy politikai nézet(rendszer)nek rendeled alá. A másik pedig az én idevonatkozó hozzászólásaim ezen a topikon és a Futóbolondok topikon. Ezekből kiderül, hogy a kezdetektől a beruházás abszolút ellenzői közé tartozom.
Hűűű. Sportmániás (fut a lelkem, fut, szárazon, nem úszik!) = uszodalobbi? Csak olvasok errefelé, de a logika itt (is) némileg megbicsaklani látszik :)).
Úgy tűnik, sportmániás vagy. Innentől kezdve érthető, hogy nyomod te is az uszodalobby lózungjait. Úgy hogy szerintem nem érdemes eljátszanod a nagy függetlent, mert még el találom hinni ...
He he, konkrétan melyik adatomra gondolsz ami a függetlenségemet megkérdőjelezi?
Amúgy ez nagyon ügyes, ha valaki nem ért egyet veled, azt célszerű vélt vagy valós vádakkal bemocskolni, hogy ezáltal hiteltelen legyen a véleménye. Okos vagy.
Ne feledjünk két dolgot: uszoda már van, vagyis nem újat építenek hanem a meglévőt bővítik, továbbá olyan uszoda épül ami mindenki számára nyitva áll majd. A Central Park tele van sportlétesítményekkel. De tele. És azt se hagyjuk figyelmen kívül, hogy az uszoda új részét zömében a publikum által elzárt pénzügyminisztériumi üdülő helyén építik.
Mondom, utálom az egészet, kígyót-békát gondolok az uszoda kitalálóiról és építőiről, de akkor sem csak egy hiteles érvrendszer/vélemény létezik. Harcolj az érdekeidért, harcolj az igazadért. De a demokratikus rendnek vannak keretei. Ha ezeket kihasználva sem tudod kiharcolni a saját igazad, el kell fogadnod mások akaratát. így működik a demokrácia, ezzel erősíted, nem azzal ha figyelmen kívül hagyod a szabályokat és felrúgod a mások által elfogadott konvenciót.
Ha ez itt Európa lenne, akkor a kormányzat fejében meg sem fordulna, hogy ide uszodát építsen, nem hogy bíróságosdi legyen belőle. Ez olyan, mintha itt a szomszédban a Stadtparkba vagy kicsit odébb a Central Parkba bombáznáak bele egy új létesítményt - na, ott 24 órán belül bele is bukna a vezetés egy ilyen abszurd ötletbe.
ugyanazon az oldalon állunk és szívből gyűlölöm ezt az egész uszodaépítést (azokkal együtt akik mögötte állnak) de csak azért mert nem neked ad valaki igazat, még jogállam van. a demokrácia nem azt jelenti, hogy mindenki mindig neked ad igazat, bármi is legyen a véleményed. van egy másik oldal is, elég jó és hiteles érvekkel. ennyi. a mi oldalunk rosszul érvényesítette az érdekeit és az erre hivatottak a másik oldalnak adtak igazat.
Tovább épülhet a margitszigeti sportuszoda [2005. júl. 16. 6:46]
"Megint csak kiröhögtek minket" A bíróság elutasította a Mozgalom a Margitszigetért Egyesület keresetét, ami a szigeten épülő sportuszoda kivitelezési engedélyének hatályon kívül helyezését kezdeményezte.
Két margitszigeti fa már elpusztult a június végén a Hajós Alfréd uszoda építése miatt átültetett 12 fa közül, nyolc pedig láthatóan beteg - hangsúlyozta a felperes, a Mozgalom a Margitszigetért Egyesület képviselője a Fővárosi Közigazgatási Hivatal elleni tegnapi perben. Az uszoda építési engedélyének hatályon kívül helyezését indítványozta, tekintettel arra, hogy az maga is műemlék, így a Kulturális Örökségvédelmi Hivatalnak kellett volna eljárnia az ügyben, nem a közigazgatásinak. Azt is vitatta, hogy az objektum bővítése közérdek lenne, mint mondta, a 2006-os úszó EB e nélkül is megrendezhető, hiszen az ifjúsági EB most zajlik nálunk, a megrendezés feltételei pedig azonosak. Az egyesületben arról is szereztek információt, hogy az állami, fővárosi területen kialakított létesítmény később az építtető tulajdonába kerülne.
A felperes, a Fővárosi Közigazgatási Hivatal képviselője, Urbán András vitatta az egyesület kompetenciáját a felvetett kérdésekben, pusztán környezetvédelmi pontokban ismerte el. Az átültetett fák pusztulását azonban az ügy megítélése szempontjából érdektelennek tartotta, mondván, a lényeg, hogy megkeresték a szakhatóságokat, azok pedig hozzájárultak az építkezéshez, tehát a fák kivágása ellen sem volt kifogásuk. A bíróság az alperes érvelését találta meggyőzőbbnek. Dr. Drávecz Margit Gyöngyvér kihirdette az ítéletet. A Mozgalom a Margitszigetért Egyesület keresetét elutasították, pusztán környezetvédelmi kérdésekben elismerve perképességét, ezen a területen viszont nem találták kellően alátámasztottnak a szakhatósági döntések bírálatát. A fák pusztulását dokumentáló anyagok bemutatását és helyszíni szemle elrendelését nem tartották indokoltnak. ( forrás: www.radio.hu )
MEGINT CSAK KIRÖHÖGTEK MINKET!
A Fővárosi Bíróságon a Hajós Alfréd Uszoda-bővítésének margitszigeti közpark-csonkítást is érintő perében az építési engedélyt megfellebbező civil szervezetek (Margitszigetért Mozgalom, Kék Forrás Környezet- és Természetvédelmi Egyesület, Asztmás Betegek Országos Szövetsége) kereseti jogosultságának korlátozása miatt elutasító határozat született - az állampolgári jogok biztosának mellékelt támogatói levele ellenére. Letölthető fájl: Margitsziget Lenkovics Barnabás levele
A felperest segítő, az átültetett középkorú (kb.30 éves) fák bekövetkezett (2db.) és kezdődő (8 db.) pusztulását 2005.július 14-i fotóval is illusztráló és a közparki zöldfelület- védelem ügyében hozzászólni kívánó Dr. Csemez Attila tájvédelmi professzor sajnálatos módon nem kapott szót a bírónőtől, holott az ellentétes tartalmú (túlélést bizonyító) beruházói friss szakértői véleményt befogadta a T. Bíróság. A főváros kívánatos átlagos 21m2/lakos zöldfelülete ma alig éri el a 10 négyzetmétert lakosonként, mégis láthatóan kacagni valónak ítélte a beruházó képviselője a "zöldek" környezetvédelmi aggályait. Ugyanakkor fájdalmas, hogy amíg a fejlettebb országok tőlünk nyugatra és keletre (!) (lásd Moszkva új parkjait) is újabb és újabb parkok építésével növelik vonzerejüket - és "mellesleg" ezzel javítják a városi életminőséget, addig itthon a világörökség részét képező Margitszigeten feloldották a beépítési tilalmat! További lehetőségként a Legfelsőbb Bírósághoz benyújtható felülvizsgálati kérelem maradt. Balogh Judit/ Kék Forrás Környezet- és Természetvédelmi Egyesület
Vissza kell vonnom azt a korábbi véleményemet, mely szerint ez itt a Balkán. Nem, ez itt nem a Balkán. Súlyosan tévedtem. Mert ez itt a legsötétebb feketeafrika.
Úszás, vízilabda & kajak-kenu, vitorlázás A Fővárosi Bíróság jogszerűnek találta a margitszigeti uszodaberuházást 2005. július 15. 18:35 A Hajós Alfréd uszoda bővítésére kiadott építési engedély ellen a Mozgalom a Margitszigetért Egyesület keresetet nyújtott be Fővárosi Bírósághoz
A Fővárosi Bíróság pénteki ítéletében jogszerűnek találta a margitszigeti uszodaberuházást - közölte a Nemzeti Sporthivatal sajtóosztálya pénteken az MTI-vel.
A Hajós Alfréd uszoda bővítésére kiadott építési engedély ellen a Mozgalom a Margitszigetért Egyesület keresetet nyújtott be Fővárosi Bírósághoz. A pénteki tárgyaláson a Fővárosi Bíróság azt vizsgálta, hogy a beruházás előkészítése során történt-e eljárási hiba, esetleg jogszabálysértés, valamint, hogy a döntések megfelelnek-e a környezetvédelmi előírásoknak - olvasható az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményben.
"A bíróság semminemű kivetnivalót nem talált a beruházás előkészítésében. A felperes érveit jogi és szakmai szempontból is megalapozatlannak találta, ezért a civil szervezet keresetét elutasította" - közölte a sporthivatal.
Jóllehet a bővítési munkálatok a jogszabályok alapján már korábban megkezdődhettek volna, ám az NSH illetékesei úgy döntöttek, hogy mindenképpen megvárják a Fővárosi Bíróság döntését, amely az éppen a Hajós Alfréd uszodában zajló, ifjúsági úszó Európa-bajnokság idejére esett.
A kontinensviadal befejeztével megkezdődik a beruházás, amelynek alapkövét vasárnap 19 órakor, ünnepélyes keretek között helyezi el Ábrahám Attila, a Nemzeti Sporthivatal elnöke és Gyárfás Tamás, a Magyar Úszó Szövetség elnöke. Az eseményre meghívást kapott Schmitt Pál, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke is.
Ebben a topikban FB-k vannak, csak kevesebben mint odaát. Szerintem ez a téma oda való. Szítsuk ott a kedélyeket. Vagy valamit csináljunk, mert az idő a fák ellen dolgozik.
nekem ez a 4. hozzászólásom ebben a topic-ban, neked az a 2. volt;
most mit kötözködsz ! keresek érdekes témákat, ahova kapcsolódhatok, ha nem is mindig az általad elvárt kifogástalan formában;
ha az lenne, amit te állítasz, akkor kiszúrnék egy topic-ot és beírnék 100 valamit, de semmilyen topic-ot nem akarok nyitni; miért nem húzol végre te el tőlem, miért üldözöl ?
Ezt az anyagot gondoltam ide beteszem. A MOMART felhívását idézem
(kontakt megvan ha kell valakinek)
Én nagyrészt egyetértek vele, egyre kevesebb a zöld Budapesten, ne csökkenjen tovább.. :(
(Az EB-t pedig sajnálnám, ha nem sikerülne, nem a rendezés ellen vagyok én sem)
szóval az idézet:
"ÓVJUK BUDAPEST ZÖLD SZIVÉT
A MARGITSZIGETET
ADÓNKAT NE 72 FA KIVÁGÁSÁRA ÉS AZ USZODA MAGÁNOSITÁSÁRA KÖLTSÉK
A Mozgalom a Margitszigetért Közhasznú Egyesület tagjai a sport és a természet elkötelezett hívei tiltakoznak a szigetre tervezett beton és acél létesítmények megvalósítása ellen.
A közvélemény előtt elhallgatják, hogy ezen létesítmények megépítése nem feltétele a 2oo6 évi Úszó Európa Bajnokságnak, hisz ehhez csak a Sportuszoda kisebb átalakítására és igy a most előirányzott több mint 2 milliárd forint töredékére van szükség- lásd a Nemzeti Úszószövetség előírásait ( www.fina.org ).
Közpénzeinket olyan beruházásba fektetni mely 72 fa kivágásával, jó minőségű vizet adó kút eltömésével, a szigeten 5 emelet magasságú ugrófal építésével, zöldterületek lebetonozásával jár- megsértve ez Alkotmányban biztosított de így megsértett az egészséges környezethez való jogunkat. De vajon miért és mire akarják adóforintjainkat így elkölteni?
Választ erre a Nemzeti Sporthivatal és a Fővárosi Önkormányzat között létrejött (álláspontunk szerint jogellenes) Használati Megállapodás szövege ad, mely szerint közterületen közpénzből magántulajdon jöhet létre, megnemnevezett személy részére. Különben ha már a szigetnek ártanak, miért nem maradhat a beruházás köztulajdonban? Mert talán akkor a "jókor, jó helyen levő személyek" akár gyermekeink, unokáink egészsége és eladósítása árán is nem használhatnák saját céljaikra.
A mozgalmunk várja tiltakozásukat a Magyar Köztársaság Kormánya címére: 1o55 Budapest Kossuth Lajos tér 4. Tel.4413000 fax 4413050, és ha szükséges a később megrendezendő helyszíni tiltakozásra.
TILTAKOZZUNK EGYÜTT MÍG NEM KÉSŐ A SZIGETÉRT
Mozgalom a Margitszigetért"
Június 15.-én szerdán 18óra 3o p.kor a Petőfi Rádióban kerekasztali vita lesz a MOMART és az uszodaépítő cég között. Aki tudja hallgassa meg, betelefonálni is lehet majd úgy hallottam. Tegyük meg!
Nekünk ez a beruházás amellett , hogy a mi pénzünkbe fog kerülni, nem fog semmi jót hozni, építése során megterheli, elrontja az egyetlen utat,szennyez,zajong, olyan építményeket hoz létre amik amint azt a maketten is látni lehet (lésd Helyi Téma junius 8 -5 old.) nem a szigetre illenek. Hisz ott épp a természetes környezet az érték. Aztán mint bajnokság megrendezésére ott vannak a rizikók, hisz a Duna vízszintje lehet alacsony mikor nem lehet vizi úton tömegeket ide hajókáztatni,meg ha magas,áradásos akkor löttek az egésznek.
Sikerült sok friss infót szerezni az alábbi mozgalomtól, aktuális helyzet stb. Most próbálok olyan anyagot szerezni amit feldobhatok ide, hogy friss infót kapjon mindenki.
Egyébként megkezdték az építketést :( az engedélyezési eljárás van megfellebbezve, s most áll a dolog, de úgy sejtik az okosok, nem sokáig :(
Egyetértek Veled. Én is futogatok kinn, már így is kezd fullos lenni a sziget.. mi várható majd ezután????
S ráadásul nem vagyunk kevesen akik sokmindent megtennének, csak mire felkutatja az ember a fórumokat, ahol tehetne vmit, már sokszor késő.
Most kutatom azt az egyesületet vagy mi a neve, aminek a feje a Tahi-Tóth László, ők még küzdenek. Csak sztem bénán kutatok, mert nem akadtam nyomukra még...