Megint tények ismerete nélkül,elhamarkodottan írsz.
Ha a kocsiban van gyárilag 1/3-ig nyitható ablak és a többi is nyitható,akkor valószínűleg Bmx kocsiról van szó és ott szakaszkulccsal "nyithatatlanná" lehet tenni az ablakokat.(A posta Bhv-kban meg nem nyitható minden ablak.)
Meg szeretném kérdezni hogy egy vasúti kocsi ablaka hogyan működik, mennyire bonyolul az ablakemelő szerkezet javítása és mi tud benne elromlani, és kinek a feladata ezt megtenni és miért nem foglalkoznak vele? Kérdésem apropója, hogy ma reggele gy fülkében a 12 ből egyetlen ablak (az amelyik a felső rész harmadáig húzható) volt csak lehúzva, az emberek meg olvadtak el mint a hóemberek... Sztem ez kabaré. Feltételezem ez is az utasok miatt van, akik nem rendeltetésszeráen asználják az ablakokat, (fel le mozgatják?!) de azért híváncsi lennék.
"Pedig nyugaton már "műtyúk" mondja a megállót, éjjel nappal , szignállal a vonaton is, mint egyes BKV buszokon."
És a szegedi villamosokon is már ugy 10 éve lassan. A MÁV-nál ez úgy néz ki, hogy valamikor a 80-as években a mikrofon még elég drága volt, viszont az akkori lakótelep építések melléktermékeként sok elfekvő kaputelefon kagyló volt raktáron. Nosza valaki ügyesen kitalálta, hogy ha a végére forraszt egy jack dugót, akkor ezt lehet ilyen célra is alkalmazni. Hírnevet is szerezhetett vele, mert biztosan szerepelt az ujítómozgalom híreiben ésatöbbi. Időközben bejött a magnetofon. Az IC-ken egy magnókazetta mondta be az állomásokat és a fontosabb tudnivalókat. Néha becsípte a szalagot, de különösebb gond nem volt vele mégsem ért meg sok időt. Aztán később bejött a CD. Működése hasonló volt az előzőhöz. Talán ez ért meg a legkevesebb időt a MÁV-nál. Úgy másfél két évvel ezelőtt pedig jött az MP3 lejátszó. Hatalmas hírverése volt egy csomó pénzt ráköltöttek és piárolták mint az állat. Csakhogy ennyi hibát mondatszerkesztésit, nyelvit, nyelvtanit együttvéve, mint abban a rövid MP3-ban volt még életemben nem hallottam. És ez még csak a magyar szöveg, mert a német és az angol állítólag minden volt csak épp nem angol vagy német szöveg. No ez a hatalmas újítás megélt másfél-két hónapot és azóta mindenünnen eltüntek az mp3 lejátszók! Viszont a kaputelefon kagyló túlélt mindent! A feltalálója helyében én nagyon büszke lennék, mert ritka hogy egy ilyen egyszerű találmány tuléli az utóbbi évtizedek technikai fejlődését. Pedig igen! Ma is ezt hurcolásszák a kollégák. Mivel már közel husz évesek, a vezetékük több helyen megtörve, ezért aztán hol működik, hol nem. A legtöbb esetben nem, hiába tépi a száját a Jv. Ráadásul soha senki nem vizsgálja át a kocsik hangosító berendezéseit, így van olyan, hogy az egyik kocsiban szól, a másikban nem, az egyiknél tudsz beszélni, a másiknál nem. De hát ugyan már kit érdekel ilyen kis csekélység mint a kihangosítás nem igaz?
Oké, engem is zavarna, ha hajnalban egy unott, álmos és nem éppen "szőke női hang"-ot kellene 5-10 percenként hallgatnom, de akkor sem hibáztatható érte, mert utasítást hajt végre. És csak egy ellenőrző közeg legyen a vonaton, megnézheti magát az mv.! Mert ezek roppant akkurátusan tudják a másik hibáit felderíteni! A többiben tökéletesen igazad van!
Jo, ingan reggel 6-kor nekem se mondja be. De amikor este a vaksotet kivilagitatlan, megallojelzo nelkuli allomasokon vagyunk, meg amikor 10 percet allunk, es meg se szolal, akkor azert kegyeskedjen. Meg ha mar a baknal keptelen kiirni, hogy gyorsitott, akkor legalabb indulasnal, meg az utso meg megallun kmegallonal mondja mar be, hogy holgyekurak, most fel oraig nem allunk am meg...
Fokozott ellenőrzéseket tartanak a hónap közepétől a vasútvonalakon.
Az egész országra kiterjedő akció célja a bliccelők számának csökkentése mellett a szolgálatatási színvonal emelése és a vagyonbiztonság növelése. A MÁV ellenőrei a vonatok tisztaságát, az utastájékoztatás szakszerűségét, és a jegyvizsgálók előírás szerinti munkavégzését is vizsgálják.
Az is előfordult annak idején a 80-as vonalon, hogy az mv. bemondta annak rendje és módja szerint az állomásokat és a megállóhelyeket, aztán a Keletiben majdnem leszedte a nép a vezérlőkocsiról, mert felébresztette őket a hajnali járaton. Pedig szerencsétlen csak a munkáját végezte. Egyébként tényleg nem szerették bemondani.
Na, kb. így kellene mindig kommunikálni az utasok felé.
A tapasztalat azonban az, hogy a mv-k nem szeretik használni a hangost, még mikor újak voltak a 100-ason a posta bhv-k, csak-csak bemondogatták, melyik állomás jön, ritkábban azt is, hogy miért állunk, manapság ez egyre inkább kezd kimenni a divatból.
Azt is tapasztaltam, hogy a ceglédi gyorsítottakon Kökin akkor mondják be, hogy Monorig nem áll meg, mikor már elindult a vonat... persze a peronokon sincs ám kiírva, hogy gyorsított. Régebben kiírták, hogy "Monortól áll meg", de erről teljesen leszoktak - minek is megzavarni a jónépet annyi infóval...
Ma megint írnom kell ide. Tegnap Pilisen megállt a vonatom. A mozdonyvezető beleszólt a hangosbemondóba: "Kedves utasaim, sajnálattal közlöm, hogy 10-15 percig állni fogunk." Olyan 5 perc múlva, mikor jó páran leszálltak cigizni, nyújtózni, ismét beleszólt a hangosba. "Még várunk egy intercity-t nem indulunk a következő vonat után." Ekkor elhúzott egy melletünk. Végül elindultunk, a következő városnál ismét megszólalt a hangos. "Kedves utasok kérem aki nyitott ajtót lát zárja be, mert addig nem tudunk indulni." Erre minden utas egyből forgatta a fejét, hogy hol van nyitva ajtó, senki nem engedte el a füle mellet, hogy majd valaki becsukja. Pillanatokon belül indultunk is. Bár csak magamból és a környezetemből tudok kiindulni, de annak ellenére hogy 15percig álltunk, senki nem tűnt bosszúsnak vagy idegesnek, lehet, hogy csak a jó idő miatt, bár szerintem nem.
Egész pontosan mi a kifogásod az osztályvezető levele ellen? Ez az egyetlen levél volt a MÁV Rt részéről az elmúlt 8 évben (hegy repül az idő! 1996. őszén írtam a MÁV-nak először, hogy szar került a palacsinátba...), amiben emberi hangot ütöttek meg és nem hemzsegett vitatható szakmai állításokban...
Számomra ez a levél pozitív. Mag az úr hozzáállás is az...
Az általad említet "komolyabb helyekről" is sokkal inkább másokat rúgtak volna ki... Volna "jelöltem" a kirúgandó listára bőven...
Van egy diákcsoprt akik Egertől kibárcázott kocsikban utaznak F abonyig.
Ott bejön egy Személy Miskolcról Hatvaig közlekedik.
A Fehér ősz hajú tanárnak elég nagy a reakcióideje mire megkérdezi: Ez a vonat Vámosgyörkön is megáll
És miután a civilek felszáltak bezárták az ajót a menesztésre váró vonatba 1 ajtón át nyomulnak.
Természesen alapból + perc késés mert hozzáteszem a kocsiban volt hely.
2. kép.
Botrányos felszálási kísérletek egy kb 10-15 fő részvételével
A 7 napokon Sátorlajaujhely állomástól ingen csak megtelt állapotban érkező gyorsvonaton a ajtóknál is álltak azok bezárták az ajót mert nem volt hely.
A lenmaradt 15 fő ujra kinyitotta az ajtókat hiába érkezett +2 vell csak a Vonat Sujhelyből itt Fabonyban már nem tudott elindulni kb 10 perces dráma volt az én vonatom indult nem tudom a végső fejleményeket, de az biztos ahogy az én vonatom aminek később kellett volna indulni az hamarabb indult mint a képen szereplő Sátoraljaujhely délutáni vonat Bp felé.
A 2 kép bal felső sarkában talán kivehető hogy az bezárt ajtó mögött valakinek a karja látszik ami azt jeleni hogy full tele van.
Én a szerencsének köszönhetően egy gyér forgalmú személlyel utaztam dicsérhetem eszemet meg a szerencsémet emiatt.
Tulajdonképp aki ezt a fórumot olvasssa "senki sem hibáztatható" , mert nem a SZESZA vagy a SZÜ vezető képviselőinek topicja ez se matill nem tehet a zsufoltságról, aki Mórahalomról JV ez szerintem onnan nagy teljesítmény vigasztallak a mi busszal megközelíthető falunkban is van egy JV ugyanilyen cipőben /amit leírtál megjegyzem én is átélem egy buszos településen 4 busz egyszerre utána semmi utána megint sok busz egyszerre 5 percen belül utána semmi./
Szerintem az a legnagyobb gond aki megrendeli a vonatokat Szesza SZü döntéshozó nem vonatozik nem látja nem akarja látni a fennti állapotokat, nincs kinn a vonalon amikor látni kellen hogy Ő mit rendelt meg.
A kedves topiclakókhoz! Ne esetek egymásnak, mert 2. szinten se tudnak beavatkozni, a jelenlegi helyzetben egyikőtök se rendelhet vonatot kocsit vagy alakíthat át.
Javaslataimra a szerintem fórumon keresztül eljuttatam levetelt Guthyné osztályvezetőhöz a vonatátalakítás átszervezés ügyében , de egyrészt félre értett másrészt kissé nem azt olvassa ki amit én akarok vele közölni.
Most valami beosztottja bíztosított affelől hogy megköszönték a jevaslataim .
Szerintem el se olvasták.
Ha valakinek kellenek szeszás emailcimek forduljon hozzám bizalommal.
A probléma nem Wasteels specifikus. A tapasztalatom szerint a Központi Menetjegyiroda jegyével is így jártatok volna. Erről a Déliben nekem is közvetlen tapasztalatom van… A Pénztárfőnökségen sem sokkal okosabbak ám, a panaszkönyv alapján ők is egy órán át forgatták a jegyet. Csak épp mire odaértem már „végeztek” és rögtön mondták, hogy visszakapom a pénzem, ám jelezték, hogy ez „különleges eset” és mivel „ritka” így nem volt kialakult rutin. Persze, hogy ritka, ha mindenkit elzavarnak és a panaszkönyvet is csak rendőrrel való fenyegetésre adja elő a Személyszállítási Üzletág ügyeletese!
A panaszodat elküldtem a Panaszirodába is, mert „kérdezték” honnan a jól értesültség! Hát innen (is)… :)))
Így is lehet... Csak sajnos a MÁV-ra összességében nem ez a jellemző... A Panasziroda és Ügyfélszolgálat jelleggű munkákhoz kell némi szemlélet. Az van akiben megvan lásd levél és van, akikben nincs, lássd a verekedős Ügyfélszolgák az Andrássy úton...
Szerdán úgyis arra járok. Beköszönök az Úrhoz, ha annyira kíváncsi... :)
Azt viszont jellemző a MÁV-ra, hogy a Vezigen majd' minden irodista Internetes gép előtt ül, csak épp a Panasziroda és Ügyfélszolgálatok munkatársai nem! A google egy ezred másodperc alatt kibökné, "honnan" a jólértesültség jelentős része... Így viszont ne is lepődjön meg senki, hogy a MÁV részéről nincs hivatalos reagálás az itt elhangzottakhoz...
Tisztelt Andó úr!
Engedje meg, hogy bemutatkozzam, dr. Nemeskéri-Kutlán Endre vagyok a MÁV Rt Központi Panaszirodájának vezetője.
Gyakorlatilag újabban naponta olvasom a MÁV Rt működésével kapcsolatos e-mail formájában hozzánk is eljuttatott felvetéseit véleményét.
Hivatalosan és magánemberként is kifejezetten érdekelne, hogy honnan van ez az igen nagy mérétkű elkötelezettsége a vasút működésének jobbítása iránt?
A másik kérdésem pedig az lenne, hogy a leírt élményeit hogyan tudja begyűjteni az ország egész területéről Battonyától Hegyeshalomig?
A felvetéseivel - amelyek ugyan nagy számban érkeznek - a problémánk az, hogy nem mindegyik értelmezhető a klasszikus értelemben vett panaszbejelentésnek, így azok kivizsgáltatása nehéz.
Kérem szíveskedjen velem megosztani, hogy honnan meríti tevékenységéhez ezt a nagyfokú elhivatottságot.
úgy volt, hogy lesz egy túra, de mégse. Mentünk inkább másfelé, szintén egész hétvégén. A lényeg az, hogy megvettük a Keletiben a jegyeket (egy útra szóló 120 km-es jegyek) a WASTEELS (?) utazási irodában, majd visszaértünk ma (tehát a következő nap). Mivel a jegyeket nem utaztuk le, mert kocsival mentünk, ezért gondoltunk, hogy a Déliben visszaváltjuk (az volt a legközelebb). 21.45 körül közölte a pénztáros, (1.) hogy csak az utazási irodában tudjuk visszaváltani. Erre mi visszakérdeztünk, hogy miért, de csak annyit tudott mondani, hogy ott váltsuk vissza, ahol vettük. Akkor próbáltunk igazolást kérni, és akkor visszaváltuk majd holnap az utazási irodában (2.), de a pénztáros mondta, hogy erről a jegyről ő így nem adhat igazolást. Miért? Csak.
Irány a SzeSza ügyeletes:
1. Igen, a pénztárosnak igaza van.
2. Igen, a pénztárosnak igaza van.
Kis SZÜSZ lapozgatás, nem találtam benne az 5 éves visszaváltási időt, ha a pénztáros igazolta, hogy nem utazunk a jeggyel már tovább (tudjátok: bárhol 5 éven belül visszaválták). Azt mondta, hogy holnap menjek vissza (egy akkor már érvénytelen menetjeggyel) a Délibe, majd akkor beszéljek a Szesza ügyeletessel (minek, ha fel is hívhatom, hiszen pont ismerem...:) ). (Sztem inkább fogalmazok egy panaszlevelet és holnap beragasztom.) Érdekel, hogy más hogy látja ezt a menetjegyirodás kérdést. Ti hogy látjátok?
"Az utasítás csak a kijelölés módjának szabályait tartalmazza."
Ezaz, és ezt egyetlen állomásfőnök sem bírálhatja felül! Ha pedig úgy hozza a sors, el fogok térni ettől a - nem mindig logikus és megfelelő - vágánykijelöléstől, mert az én bőröm van vásáron, nem a főnökömé.