Elég sokat gondolkoztam, meg elemezgettem a helyes tech fejlődéseket meg a kereskedelmet, a középkorvégi csodamaximalizálás is sok idő volt, meg persze a végén a nagy hadjáratok...
Még gondolkozom rajta. Én szívesen kipróbálnék valamilyen hagyományostól eltérő játékot mod, vagy esetleg egy scenarió jöhet szóba-mégpedig valami jó nehéz :). A rise of Róma annyira nem tetszik, főleg nem a rómaiakkal-lehet hogy belepiszkálok egy kicsit és az lesz a köv. gotm. :)
Több, mint 76 óra tiszta játékidővel (horror): 1385AD (1380-ban irtottam ki az utolsó német várost)
Biztos, hogy legalább 10-15 kör benne maradt a játékban, pl lehet, hogy nem kellett volna kommunizmusra váltani, nem kellett volna a repülést felfedezni, meg a végén az egyszigetes német városban pont 7 rifleman volt, nekem meg a transporton csak 6 marine...
Mindegy, már örülök, hogy vége. Az utolsó 30-35 kör, onnantól kezdve, hogy megtámadtam Kínát, nagyon időigényes volt. Az ellenből senki sem jutott el még a Corporation-ig sem. A kommunizmus szuper államforma a játékban, persze a teljes potenciálját nem tudtam kihasználni, mert a kémkedés nem lett kifejlesztve, így nem tudtam SPHQ-t építeni.
Én a rise of rómát emparorban megnyertem no reload.
majdnem mind végigjácottam, és nem annyira jók szerintem.
egyébként csak mondom mer jáccani még mindig nem fogok szóval tőlem bármi lehet.
(csak WOW :))
Alapvetően azért jétszottunk eddig max standard térképpel, mert nem mindenkinek egyforma sebességű a gépe. Ezért nem támogatom a nagy térképeket és a sok civ-et.
Másrészt én személy szerint a modokat sem támogatom, nem akarok installálgatni.
Max a 9 előre elkészített szcenárió egyikét tudom elképzelni.
Régebben kipróbáltam az Ancient mediterrean mod-ot és nagyon tetszett, de sajnos nem tudtam rendesen installálni: a szövegek el voltak "csúszva"...Arra gondoltam, hogy nyílván a rippelt kalózverzióm az oka, többek között ezért is vettem meg eredetiben, de a probléma nem oldódott meg. A fórumban azután olvastam, hogy nem mindegy milyen mappába rakjuk a file-okat, de még nem próbáltam ki, hogy ez megoldja-e a problémát.
Mindenesetre kultúrális játékra gondoltam (szigorúan science leader nélkül), elsősorban 100k 5-7cc-s verzióban, és extra csavarként mindezt a Minoszi kultúrával :) Velük játszottam anno és nagyon érdekes volt. amiért végül abbahagytam az az volt, hogy a körök egyre hosszabbak lettek, a végén több mint 10 percet kellett várni, hogy a számítógép lépjen :(. Lehet, hogy azóta javult a mod (már van újabb verzió) ill. nem indítanám el mind a 32 civilizációt, hanem jóval kevesebbet :).
Grat. Mayannak. Valszeg ezzel te fogod adni a következőt. De bárki is adja, screenshotokat szoktunk mellékelni régebben a generáló képernyőkről, illetve ha nem random a térkép, akkor azt is mellékeljük.
Ha követjük az eddigi szokásos sorrendet, akkor Space Race jön, de ez természetesen csak ajánlás...
Az első játékomat 1435-ben fejeztem be, de újrakezdtem 130 AD.-től egy "kicsit" korábban beindítva a hadigépezetet, így 125 évvel korábban 1310-re szereztem meg az egyeduralmat :).
Az Indiai civilizációval az egész játékban egyetlen egy körig háborúztam és foglaltam el kb. 8 városát :) Ők voltak az utolsó Eurázsiai civilizáció Minden városukra jutott egy army-m meg néhány tank :)
Ebben a 125 évben az is közrejátszott, hogy még intenzívebben töltöttem vissza állást, mint az előző játékomban. A köv. Gotm-ot mindenkép 0 töltéssel fogom játszani és ajánlom is hogy vezessük be szabályként (persze ellenőrizni nem lehet).
Új játékomban max. 5-6 kör van hátra, utóbbi esetben 1330 lesz a dátum :). Remélhetőleg ma este befejezem, bár egy kör lazán eltart vagy fél órát mostanában.
1315AD: Kína nincs többé, Németországnak 1-2 köre van, bár az egyik szigetes városát az istennek sem adja ide, úgyhogy azzal meg kell várnom, amíg meglesz az amphibious war. Mindegy, már nem sok vizet fognak zavarni, ha száműzöm őket Szumátrára... Eddig sem éltek volna, ha nem akartam volna biztosítani a teljes kulturális határuk átvételét telepes hordáimmal. Ezzel aztán szépen "megközelítettem" az orosz városokat is, némelyiket saját területről fogom tudni ágyúzni. De először Indiát kell elintézni, mert valamiért megharagudtak rám. Csak tudnám, hogy miért. Mindig minden szerződést betartottam velük szemben. Bár így jobban végiggondolva ők léptek ki a németellenes szövetségből, úgyhogy nekem kellene idegesnek lennem rájuk. Enyém így Európa, Észak-Afrika a Szahara nagy részével, és a teljes Kelet-Ázsia. Meg persze Ausztrália és környéke, valamint az Amerikai kontinens felső háromnegyede. Az inkákat a végére hagyom.
Ami a kommunizmust illeti, vegyes érzelmeim vannak. Egyrészt tudományban nem sokkal rosszabb, mint a köztársaság, a távoli városok termelékenysége lenyűgöző, mindazonáltal az, hogy csak emberáldozattal lehet siettetni a termelést, az nem túl jó. Persze úgy már túl jó is lenne...
Ha nem váltottam volna, talán hamarabb végeznék pár körrel, de megfogadtam, hogy kipróbálom végre...
Nekem van 1 1435-ös győzelmem (mindig elfelejtem behozni a munkahelyemre a sav file-t :) ), de elkezdtem újrajátszani 400 AD-től, egy kicsit korábban indítva a hódításokat-ezt még nem fejeztem be :)
Mostmár biztos, hogy határidőre én sem leszek kész.
2 lehetőség van: 1. Kitoljuk a határidőt a hónap végéig, vagy 2. Aki a 15-éig beadott állások közül a legjobbat küldte, megcsinálja az újat, hogy akik már végeztek, elkezdhessék...
Allasokat tovabbra is nekem kell kuldeni. Az eddig erkezetteket felraktam. Sajnos en meg mindig nem tudtam nekikezdeni, ugyhogy lehet hogy ebbol a korbol is kimaradok.
Most jutott az eszembe, hogy a CIV 1-et én akkoriban wincsi hiányában még 1,2 Megás, majd 1,44 Megás lemezről futtattam. Emléxem milyen nehéz volt kitalálni, hogy mely fileokat kell feltennem a lemezre, hogy minimálisan futtassam. :-)
És amikor megvettem a 170 Megás wincsimet, akkor maga volt a kánaán. Akkoriban a 40 megás wincsi volt a csúcs. A 80-as nagyon nagy volt. :-))
Megéri használni, mert kevesebb a veszteség, gyorsabban lehet előrenyomulni. Ráadásul én jóval előbb kifeljesztettem a RepP-t, így sok időm volt legyártani őket mostanáig, azaz a tankokig...