Keresés

Részletes keresés

Pamina Creative Commons License 2005.06.13 0 0 2024
Mondjuk elég sokat változtattam rajta :)
Nem lime-ból csináltam, hanem rendes citromból. Aztán volt, amikor fele narancs-fele citromból, és olyan is volt, hogy kandírozott gyümölcsmixböl, ilyenkor persze kevesebb cukor kell.
De egyébként az arányok szerintem jók, a végeredmény pedig finom. Szépen feldíszített üvegben én is ajándéknak szoktam elkészíteni.
Előzmény: mannamari (2019)
Csilla Creative Commons License 2005.06.13 0 0 2023
Ami ollózgattam a weblapról már megelőztek, bocsi hogy kétszer bekerült.
Előzmény: Csilla (2022)
Csilla Creative Commons License 2005.06.13 0 0 2022

Tegnap is sok ismétlés volt:

Főételnek Panzanella, aztán még a süti volt jó régről: epres csokitorta.

ami új volt vagy annak tünt:

MAjd a Buday:

ÉDES PADLIZSÁN ÁFONYAHABBAL Hozzávalók:

Ami a dobozban volt:
1 üveg áfonyalekvár
1 db padlizsán
2 deci tejszín

Elkészítés:

A padlizsánt hosszában vékonyan felszeletelem, aztán kb. 4 teáskanál kristálycukorból egy kevés olajjal karamellt készítek. Ha a cukor már felolvadt, hozzáteszem a padlizsánszeleteket, és hogy még pikánsabb legyen az ételünk, megszórom egy csipet tárkonnyal és ugyanennyi kakukkfűvel. Pár perc múlva megfordítom a zöldségszeleteket, majd öntök alájuk kb. 0,5 deci vizet és pár csepp ecetet. Végül ezt az egészet addig forralom, míg olaj sűrűségűvé nem válik a mártás.
Mire a mártás elkészül, a vékonyra szeletelt padlizsán is megpuhul. Ha kész, kiszedem őket egy tányérra és félreteszem, majd előveszem a habszifont, beleöntöm a tejszínt és az áfonyalekvárt. Belecsavarom a patront, és egy felrázás után már tálalom is az áfonyahabot a padlizsán mellé.
Jó étvágyat!

a turmix ital:

BARACKOS TURMIX Hozzávalók:

2 közepes őszibarack
2 evőkanál joghurt
1 dl baracklé
1 evőkanál méz
½ dl ásványvíz
½ evőkanálnyi apróra vágott friss citromfű
Elkészítés:

Először fogok 2 barackot, és miután jól megmostam és kimagoztam őket, beledarabolom a turmixgépbe. Utána kanalazok hozzá egy kevés mézet. Jöhet egy kanálnyi joghurt, egy pohár ásványvíz, meg egy pohár körtelé, végül egy kevés apróra vágott citromfű. És már turmixolok is.
Ha készen vagyok, az egészet kitöltöm egy pohárba, és megiszogatom

és a vacsi saláta:

JÉGSALÁTA FÜSTÖLT PULYKÁVAL ÉS PARMEZÁNNAL Hozzávalók:

3 evőkanál vörösbor ecet
1 fej lilahagyma apróra vágva
1 teáskanál cukor
1 teáskanál dijoni mustár
só és frissen őrölt fekete bors
6 evőkanál extra szűz olíva olaj
Elkészítés:

Először apróra vágok egy fej lilahagymát. Utána egy kis tálkába kanalazok egy kevés vörösbor ecetet, és szórok bele egy teáskanálnyi cukrot. Jöhet hozzá egy kis mustár, aztán előveszek egy kézi habverőt, és folyamatos keverés mellett, apránként hozzáöntöm az olívaolajat - így sűrű, egynemű öntetet kapok. Ha megvan, beleszórom a félretett lilahagyma-darabokat, aztán picit megsózom, tekerek rá frissen őrölt borsot, még egyszer jó elkeverem, és jöhet a saláta többi hozzávalója!
Füstölt, főtt pulykasonkát vágok kis kockákra. Utána fogok egy szép almát, és nem hámozom meg, csak jó alaposan megmosom, aztán kimagozom, és ezt is kis kockákra vágom. Ha kész, tányérra teszek egy adag friss salátakeveréket, egyenletesen rászórom a pulykakockákat, az almadarabkákat, és alaposan meglocsolom a hagymás öntettel.
Jó, jöhet rá egy kis parmezán: krumplihámozóval igazán látványos forgácsokat lehet vele a salátára faragni. Még egy utolsó borspuszi, és kész is a finom vacsora!
HA kell a sütit is bemásolom.

mannamari Creative Commons License 2005.06.13 0 0 2021
MAI RECEPT
BARACKOS CLAFOUTIS

Hozzávalók:
Hozzávaló:
35 deka nektarin
1 evőkanál rum
kevés puha vaj a tortaforma kikenéséhez
porcukor a süti tetejére

A tésztához:
5 deka liszt
2½ deci tej
4 tojás
1 tojássárgája
5 deka cukor
1 teáskanál vaníliaaroma
1 citrom

Elkészítés:
Először kivajazom a 24 centi átmérőjű, 3½ centi mély, fodros szélű tortaformámat, majd a félbevágott, kimagozott barackokat 1 centis kockákra vágom. A tortaforma aljába beleszórom a gyümölcsdarabokat, és meglocsolom őket rummal. Ezután a gyümölcsös alapot félreteszem, és elkészítem hozzá a tésztát.
A lisztet beleteszem egy nagyobb tálba, és apránként hozzácsurgatom a tejet úgy, hogy közben kézi habverővel folyamatosan kevergetem. A csomómentes eredményhez aztán hozzáadom a tojásokat, a tojássárgáját, a cukrot és a vaníliaaromát. A kézi habverővel jól összedolgozom az egészet, majd belereszelem a citrom héját is. A tészta ezzel készen van. Óvatosan átöntöm a tortaformába, hogy a gyümölcsök a helyükön maradjanak, és félreteszem 30 percre. Ez alatt a lisztszemcsék megduzzadnak, és ettől a tészta kicsit sűrűbb lesz.
Miután letelt a félórás pihenő, bekapcsolom a sütőt 190 C-ra (gázsütőn 5-ös fokozat). Amikor bemelegedett, beteszem barackos clafoutis-t, és 40 perc alatt megsütöm.
Ez a könnyű, nyárias édesség langyosan a legfinomabb, ám ahogy kiveszem a sütőből, azonnal meghintem porcukorral, hogy a vékony cukorréteg finom bevonatként ráolvadhasson a tetejére.

6 adag lesz belőle.

mannamari Creative Commons License 2005.06.13 0 0 2020
Vasárnapi receptek:

A HÉT RECEPTJE
PANZANELLA
(A héten már bemásolták.)

MAJD A BUDAY!
ÉDES PADLIZSÁN ÁFONYAHABBAL

Hozzávalók:
Ami a dobozban volt:
1 üveg áfonyalekvár
1 db padlizsán
2 deci tejszín

Elkészítés:
A padlizsánt hosszában vékonyan felszeletelem, aztán kb. 4 teáskanál kristálycukorból egy kevés olajjal karamellt készítek. Ha a cukor már felolvadt, hozzáteszem a padlizsánszeleteket, és hogy még pikánsabb legyen az ételünk, megszórom egy csipet tárkonnyal és ugyanennyi kakukkfűvel. Pár perc múlva megfordítom a zöldségszeleteket, majd öntök alájuk kb. 0,5 deci vizet és pár csepp ecetet. Végül ezt az egészet addig forralom, míg olaj sűrűségűvé nem válik a mártás.
Mire a mártás elkészül, a vékonyra szeletelt padlizsán is megpuhul. Ha kész, kiszedem őket egy tányérra és félreteszem, majd előveszem a habszifont, beleöntöm a tejszínt és az áfonyalekvárt. Belecsavarom a patront, és egy felrázás után már tálalom is az áfonyahabot a padlizsán mellé.
Jó étvágyat!

SZUPER-REGGELI
BARACKOS TURMIX

Hozzávalók:
2 közepes őszibarack
2 evőkanál joghurt
1 dl baracklé
1 evőkanál méz
½ dl ásványvíz
½ evőkanálnyi apróra vágott friss citromfű

Elkészítés:
Először fogok 2 barackot, és miután jól megmostam és kimagoztam őket, beledarabolom a turmixgépbe. Utána kanalazok hozzá egy kevés mézet. Jöhet egy kanálnyi joghurt, egy pohár ásványvíz, meg egy pohár körtelé, végül egy kevés apróra vágott citromfű. És már turmixolok is.
Ha készen vagyok, az egészet kitöltöm egy pohárba, és megiszogatom

SÜSSÜNK VALAMIT!
EPRES CSOKITORTA
(Valamikor már volt)

KÉSZ A VACSORA
JÉGSALÁTA FÜSTÖLT PULYKÁVAL ÉS PARMEZÁNNAL

Hozzávalók:
3 evőkanál vörösbor ecet
1 fej lilahagyma apróra vágva
1 teáskanál cukor
1 teáskanál dijoni mustár
só és frissen őrölt fekete bors
6 evőkanál extra szűz olíva olaj

Elkészítés:
Először apróra vágok egy fej lilahagymát. Utána egy kis tálkába kanalazok egy kevés vörösbor ecetet, és szórok bele egy teáskanálnyi cukrot. Jöhet hozzá egy kis mustár, aztán előveszek egy kézi habverőt, és folyamatos keverés mellett, apránként hozzáöntöm az olívaolajat - így sűrű, egynemű öntetet kapok. Ha megvan, beleszórom a félretett lilahagyma-darabokat, aztán picit megsózom, tekerek rá frissen őrölt borsot, még egyszer jó elkeverem, és jöhet a saláta többi hozzávalója!
Füstölt, főtt pulykasonkát vágok kis kockákra. Utána fogok egy szép almát, és nem hámozom meg, csak jó alaposan megmosom, aztán kimagozom, és ezt is kis kockákra vágom. Ha kész, tányérra teszek egy adag friss salátakeveréket, egyenletesen rászórom a pulykakockákat, az almadarabkákat, és alaposan meglocsolom a hagymás öntettel.
Jó, jöhet rá egy kis parmezán: krumplihámozóval igazán látványos forgácsokat lehet vele a salátára faragni. Még egy utolsó borspuszi, és kész is a finom vacsora!

mannamari Creative Commons License 2005.06.13 0 0 2019
Megfelelő-e az összetevők aránya? Kell-e valamit változtani rajt? És, hogy milyen a végeredmény?
Majd névnapomkor szeretném a kollégáim elé tenni és nem szeretnék beégni.
Előzmény: Pamina (2016)
nemisbéka Creative Commons License 2005.06.12 0 0 2018
Muszáj :). Ellenőriztem, hogy minden Stahl, ami megvan papírformában, itt is megvan-e és ez hiányzott a topikból :).
Előzmény: moes (2017)
moes Creative Commons License 2005.06.12 0 0 2017
nagyon belejöttél :)
Előzmény: nemisbéka (2015)
Pamina Creative Commons License 2005.06.11 0 0 2016
Én már többször is csináltam. Konkrétan mi érdekel?
Előzmény: mannamari (2010)
nemisbéka Creative Commons License 2005.06.11 0 0 2015

Ez egy tavalyi NL-recept, de nem találtam meg a topikban, csak azt, hogy valaki megcsinálta, úgyhogy begépelem, (diétás) meggyes csokitorta.

1 dkg puha vaj és 1 dkg liszt a tortaforma előkészítéséhez

6 + 0,5 dkg finomliszt

6 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt

1 teáskanál sütőpor

fél teáskanál őrült fahéj

2 dkg cukrozatlan kakaópor

10 dkg meggy

3 dkg étcsoki

13 dkg cukor

2 dkg vaj

10 dkg joghurt

fél teáskanál vaníliaaroma

1 tojás

1 tojásfehérje

a tálaláshoz 1-1 kanál joghurtos-gyümölcsös fagyi

Bekapcsolom a sütőt 175C-ra (gázon 4-es fokozat), és kivajazok, kilisztezek egy 28 cm átmértőjű, 3,5 cm peremmagasságú gyümölcstortaformát. Ezután a torta tésztájába kerülő 6 dkg finomlisztet és 6 dkg teljes kiőrlésű lisztet összekeverem a sütőporral, az őrölt fahéjjal, majd teaszűrőn át hozzászitálom a kakaóport és félreteszem. A meggyet kimagozom, apróra vágom és fél dkg finomliszttel összekeverve félrerakom.

Ezután felforralom 3 ujjnyi vizet egy fazékban. Ha már lobog, mérsékeltre csavarom a lángot és megvárom, amíg csak csendesen bugyog. Az étcsokit apróra vágom és beleteszem egy fémtálba. Hozzászórom a cukrot, öntök rá 1 dl vizet és a fémtálat ráteszem a fazékra. A csokis-cukros elegyet aztán pár perc alatt kevergetve összeolvasztom a gőz fölött, majd leveszem és azon melegében hozzáadom a vajat. Amikor a vaj felolvast, hozzáteszem a joghurtot és a vaníliaaromát. Ezután kézi robotgéppel beledolgozom a tojást meg a tojásfehérjét, majd fakanálra váltok és a coskis masszához apránként hozzávegyítem a lisztes-sütőporos keveréket. Végül hozzáadom a meggydarabokat is és a kész tésztát belekanalazom az előkészített tortaformába. 20-25 perc alatt sül meg, de ennyi idő elteltével a beleszúrt hústűre még ragad némi tészta. Ha továbbsütnénk, akkor kiszáradna. Tálaláskor a szeletek mellé mehet 1-1 kanál joghurtos-gyümölcsös fagyi is. 8 adag lesz.

GIL1 Creative Commons License 2005.06.10 0 0 2014
KECSKESAJTOS SÜLT PARADICSOM Hozzávalók:

6 db paradicsom
2 evőkanál olívaolaj
frissen őrölt bors
20 deka kecskekrémsajt
5 deka magozott, fekete olajbogyó
1 csokor friss kakukkfű
5 deka reszelhető kecskesajt
Elkészítés:

Először bekapcsolom a sütőt 220 fokra (gázsütőn ez a hetes fokozat). Aztán a paradicsomokat gerezdekre vágom, megöntözöm őket az olívaolajjal, és megszórom frissen őrölt fekete borssal, majd egymás után beleteszem őket egy húsz centi hosszú, kerámiából készült sütőtálba. Sütőbe tolva fél óráig sütöm.
Közben összekeverem a kecskekrémsajtot az apróra vágott olajbogyóval és a kakukkfű apróra vágott levelével. Ha lejárt a paradicsom ideje, kiveszem a tálat a sütőből és a fűszeres kecskesajtkrémmel bekenem a paradicsomokat. Végül az egészet megszórom a reszelt kecskesajttal, és visszateszem a sütőbe, hogy ráolvadjon a sajt.
Friss bagettel és egy pohár finom fehér borral fogyasztjuk.
vorosvar Creative Commons License 2005.06.09 0 0 2013
Valóban nagyon finom Hobbit kekszből sütöttem, de sajnos az is nagyon morzsálódott:( és a sajtrész nekem is 'leült'. Az íze viszont tényleg finom, csak sajnos ez is kanalas-süti:(
Előzmény: Zitka (2012)
Zitka Creative Commons License 2005.06.09 0 0 2012
Akkor ez (is) lehetett a baj. Mindenképpen vajas-omlós keksz kell az ilyen jellegű torta-alapokhoz. Nagyon finom pl. a Hobbit(?) vagy van vmi Digestiv (?) is, ami teljes kiőrlésű búzából van.
Előzmény: t3v3d3s (2011)
t3v3d3s Creative Commons License 2005.06.09 0 0 2011
snassz háztartásit, amit daráltan lehet kapni. az íze tök jól passzol (valamilyen csoda folytán még van egy vékony csík süti), csak mint említém, kiskanállal kell összekaparni a lemorzsolódó részeket - bár ezek mennyisége mintha a hűléssel/kifagyással arányban csökkenne.
Előzmény: Zitka (2009)
mannamari Creative Commons License 2005.06.09 0 0 2010
Citromlikőrről van valakinek valamilyen tapasztalata?
Zitka Creative Commons License 2005.06.09 0 0 2009
Milyen kekszet használtál hozzá? Csak azért kérdem, hogy tudjam, mihez képest ajánljak mást. :-)
Előzmény: t3v3d3s (2003)
GIL1 Creative Commons License 2005.06.09 0 0 2008

Ismétlés a tudás anyja:

CHURROS

Hozzávalók:

6 deka vaj
2,5 deci tej
2 teáskanál kristálycukor
csipetnyi só
12,5 deka liszt
4 tojás

porcukor és fahéj, ízlés szerint
Elkészítés:

A tésztához kimérem a vajat és beleteszem a lábosba, amiben a tésztát fogom elkészíteni. Aztán jöhet hozzá a tej, a kristálycukor és egy csipetnyi só. Ezt az egészet fogom, és a tűzhelyen összemelegítem. (Ebből tulajdonképpen egy égetett tészta lesz, ugyanúgy, mint a képviselőfánk tésztánál. Ez az egyetlen tésztafajta, amit a tűzhelyen kell elkészíteni.)
Amikor már felolvadt a vaj, folyamatos kevergetés mellett, hozzáteszem a vajas tejhez a lisztet is. Miután ezzel is megvagyok, ezt a masszát még egy-két percig forgatom a lábosban a fakanállal egészen addig, míg el nem válik az edény falától. Aztán fogom a tésztát, beleteszem egy nagy tálba, és magára hagyom kb. 5 percig, hogy kicsit kihűljön. Amíg a tészta hűl, felteszek egy nagy lábosba olajat melegíteni, amiben majd kisütöm a fánkocskákat.
Ha már langyos a tészta, akkor egyenként robotgéppel hozzákeverem a tojásokat.
Mielőtt elkezdeném sütni a churrosokat, egy tálba porcukrot öntök és ízlés szerint fahéjjal ízesítem.
Ekkorra már kellően forró az olaj is, így fogom a habzsákot és a habkártya segítségével belepakolom a zsákba a tésztát, és óvatosan, 8-10 centis csíkokat nyomok az olajba. Kb. 3-4 perc alatt megsülnek a fánkocskák.
A megsült rudacskákat kihalászom az olajból, felitatom róluk az olajat, aztán még forrón, belehempergetem őket a jó kis fahéjas porcukorba.

Törölt nick Creative Commons License 2005.06.08 0 0 2007
ó, köszi, megvan, kikerestem, innen van. csak kisértetiesen hasonlít az én törv. véd. echte NYCC recimre ("Liza NY Cheese cake-je"), amit 7 lakat alatt őrzök. :-)
Előzmény: Törölt nick (2006)
Törölt nick Creative Commons License 2005.06.08 0 0 2006
szia, megkérdezhetem, hogy a NY cheese cake recijét honnan vetted? innen?
Előzmény: t3v3d3s (2003)
mannamari Creative Commons License 2005.06.08 0 0 2005
Azért talán segített a tegnap elküldött e-mail is.
Előzmény: komórka (2004)
komórka Creative Commons License 2005.06.08 0 0 2004

Itt van a tegnapi, a mai pedig az amit beirtatok. Lehet, hogy eszmecserénk hatására gyorsan feltöltötték a honlapot:))))

PANZANELLA

Hozzávalók:

2 evőkanál balzsamecet
4 evőkanál olívaolaj
só és frissen őrölt bors
1 fokhagymagerezd
1 csokor friss bazsalikom
1 csokor friss rozmaring
1 kígyóuborka
75 deka paradicsom
2 csokor újhagyma
35 deka szikkadt kenyér
2 zacskó Bolero sonka

Elkészítés:

Első lépésként egy keverőtálban kézi habverővel összekeverem a balzsamecetet a olívaolajjal, majd sózom, borsozom. Ezután hozzáreszelem a fokhagymagerezdet, majd jöhet az öntetbe az apróra vágott bazsalikom és rozmaring.
Meghámozom az uborkát és fölkockázom, majd felszeletelem a paradicsomokat és az újhagyma szálakat is. Ezeket beleteszem egy nagy tálba, és alaposan összeforgatom az öntettel. Végül a zöldségkeverékhez hozzáadom a kisebb kockákra vágott kenyeret, és az egészet jól összekeverem.
Kiadagolom tányérokra a panzanellát, és ráollózom a sonkaszeleteket.

t3v3d3s Creative Commons License 2005.06.08 0 0 2003
tapasztalat: cheesecake. a két változat közül a New York-i sajttortát vettem alapul, a másikból átvett módosításokkal: csak 50 dkg krémsajt, tejföl helyett maradék főzőtejszín, csak 2 tojás, kóstolgatás után +1 közepes citrom leve. a kekszet elősütöttem, aztán gőzben sütöttem, 50 perc tényleg elég. a tepsi aljára alufóliát simítottam, hogy a végén ki lehessen emelni.

az eredmény: a krém-tészta arány pont jó, a krém irtó fincsi.
gond:
a) ahogy hűlt, úgy esett be a teteje, a végén vékonyabb lett, mint nyersen. ez csupán esztétikai probléma.
b) a kekszmorzsa alj látszólag gyönyörűen szeletelhető, de a kész sütit célszerű 2x4 cm-es darabokra vágni, ui. amint a felemeli az ember fia/lánya, szétmorzsolódik a kezében, és amikor ráharapunk, kicsit száraz. Szóval nekem nem sült össze (eleve kekszmorzsát vettem).

Ha vkinek van ötlete, hogyan lehet a szétesést kiküszöbölni, szóljon. A több zsiradék helyett abban gondolkodom, hogy legközelebb más tésztaaljat készítek, de ahhoz elég sokáig kell sütni, hogy ennek a másnak a kiválasztása gondot okozzon. A krém önmagában azért elég tömény, babapiskótával meg tkp. sült tiramisu lenne.
latsia1 Creative Commons License 2005.06.08 0 0 2002
Pontosan. 100 éves recept a Zöldkönyvből...
Előzmény: mannamari (2001)
mannamari Creative Commons License 2005.06.08 0 0 2001
Ez lett volna?

Sült újhagyma gorgonzolás mártással és pirított dióval

Hozzávalók:
4 csokor újhagyma
3 deka vaj
3 deka liszt
3 deci tej
10 deka gorgonzola sajt
só és frissen őrölt bors
frissen reszelt szerecsendió
5 deka dióbél
25 deka sült csirkehús

Bekapcsolom a sütőt 190 C-ra (gázsütőnél 5-ös fokozat)
Az újhagymaszálakat megszabadítom szőrös végüktől, levágom a zöld részüket is, és a fehér szárakat lobogóan forró enyhén sós vízben 5 perc alatt félpuhára főzöm. Alaposan lecsöpögtetem, és 4-5 centis darabkákra vágva beleszórom őket egy kivajazott 20 cm X 15 cm méretű kerámia sütőtálba.
A sült csirkehús cafatokra szedem, és rászórom az újhagymadarabokra.
Egy pici lábosban gyengéden megolvasztom a vajat, elkeverem benne a lisztet, és 1-2 perc után felöntöm a tejjel. Kézi habverővel folyamatosan kavargatom kb. 4 percig, hogy besűrűsödjön. Aztán lehúzom a lábost a tűzről, belemorzsolom a gorgonzolát, és fakanállal addig keverem a mártást míg fel nem olvad benne a sajt. Picit megsózom, alaposan megborsozom, reszelek hozzá friss szerecsendiót is, és rákenem az egészet a csirkés újhagymára.
Egy száraz serpenyőben 1-2 perc alatt illatosra pirítom a diót, ha kihűlt, mozsárban durvára töröm, és megszórom vele a mártással bevont csirkés hagymát.
Betolom a tálat a meleg sütőbe, és 20 perc alatt illatosan fortyogóra sütöm.
2 bőséges adag lesz belőle
Előzmény: latsia1 (2000)
latsia1 Creative Commons License 2005.06.08 0 0 2000
Ma a Sült újhagyma gorgonzolás mártással és pirított dióval volt.
Zöld könyv.
Zitka Creative Commons License 2005.06.08 0 0 1999

Most lett vége a mainak. Sült újhagyma volt, grillcsirkével, gorgonzolás mártással, dióval megszórva. Nekem újnak tűnt, de lehet, hogy inkább túl régi? :-)) Mindenesetre nem a megszokott forgatókönyv szerint ment, kevesebbet édelgett-bájolgott ;-), és a végén nem volt stáb falatozás.

mannamari Creative Commons License 2005.06.08 0 0 1998
Hát ha ma sem teszik fel, akkor élnék a lehetőséggel és elkérném.
Előzmény: latsia1 (1997)
latsia1 Creative Commons License 2005.06.07 0 0 1997
Sziasztok én leírtam ma a Panzanella receptet, ha kell szóljatok!
Előzmény: mannamari (1992)
Törölt nick Creative Commons License 2005.06.07 0 0 1996
turos tészta szintén igy. Kolozsvárival. :)
Előzmény: Csilla (1991)
t3v3d3s Creative Commons License 2005.06.07 0 0 1995
lehet, h judit stábja megneszelte, h ojat is gyűjtünk, amit nem ő adott közre a neten :) de disznó dolog lenne, ha ezentúl nem tennék fel a reciket, hisz a műsorban igen gyakran fordul elő, h "öntök hozzá egy kis tejszínt", később: "na még egy kicsit", aztán meg ki tudja, mennyi eksönt vágnak ki belőle - mondjuk, h én kb. egy decit látok a kész műsorban, aztán valójában fél liter volt. a vasárnapi műsort meg nem is nyomják fel a korridorra, én meg csak ezért nem fogok tévét venni.

szóval remélem, ez csak átmeneti szerver-rendetlenkedés vagy szabadságon van az ügyeletes receptfelrakó koma/komaasszony.
Előzmény: mannamari (1992)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!