Sajnos mindenhol bepalizzak az embert, csak nem mind1 mekkora tomegrol van szo es milyen szinten. Nekem ha lenne idom cseszegetosdit jaccani mas celpontot valsztanek!
(Egyébként Kádár egyetlen mondata teljesen egybevág azzal, amit én írtam a puritánságról, ha jól gondolom. Még abban is puritán volt, hogy tömören fogalmazott.)
Royal Hungarian Expresszel
Montengroba és Szerbiába
2005. július 28 - 31.
2005. július 28-31-ig Barba és Mokra Gorába kirándulást szervez a MÁV Nosztalgia Kft. A részvételi díj magába foglalja az utazást, a helybiztosítást, a dízel vontatású vonatozást a sargan-i kisvasúton, a látogatást, a transzfereket, a szállást és a félpanziós ellátást a vonaton.
Szállás: kétágyas saját mosdós hálófülkékben
Részvételi díj: First Class hálófülkében: 85.000 HUF
De Luxe hálófülkében: 95.000 HUF
Presidential hálófülkében: 125.000 HUF
Egyágyas felár: 75.000 HUF
Maximális létszám: 24 fő
PROGRAM
2005. július 27. csütörtök
13.00 Találkozó Budapest Keleti pályaudvaron
13.35 Indulás az AVALA Expresszhez kapcsolt különkocsikkal
19.00 Vacsora a vonat étkezőkocsijában
2005. július 28. péntek
6.49 Érkezés Barba
7.00 - 9.00 Reggeli a vonaton
9.00 -tól Szabadprogram Barban
20.00 Vacsora a vonaton
21.30 Indulás Pozegára
2005. július 30. szombat
7.00 - 9.00 Reggeli a vonaton
9.00 Különbusz indulása Mokra Gora-ra
10.00 Szabadprogram Mokra Goraban
13.25 Utazás a Sargani múzeumvasúton a menetrendszerinti vonathoz kapcsolt különkocsiban
16.00 Szabadprogram Mokra Gora-n
17.30 Különbusz visszaindulása Pozegába
19.00 Vacsora a vonaton
22.00 Indulás Budapestre
2004. július 31. vasárnap
7.00 - 10.00 Reggeli a vonaton
15.19 Érkezés Budapest Keleti pályaudvarra
Jegyek válthatók 2005. július 5-ig a MÁV Nosztalgia Kft. irodájában a Budapest Nyugati pályaudvar 10. vágánya mellett. Tel.: (+36 1) 269-5242.
Bővebb információ a szigeti@mavnosztalgia.hu e-mail címen kérhető.
Az utazáshoz érvényes útlevél szükséges!
Akár lehetne is úgy, ahogy a MÁV csinálja. Csak akkor szabályozzák le úgy és hirdessék ki úgy!!!
A telefontársaság a hatályos szabályozások és saját Üzletszabályzata alapján jár el, még akkor is, ha ez neked nem tetszik. A MÁV Rt a saját maga által, saját magának írt szabályokat nem tartja be...
Az infrastruktúra fejlesztés minden alapszolgáltatás esetén drága. Akár vasútrór, akár útról, gázról, villanyról, vagy telefonról van szó. Ezek építését az EU valamennyi országában támogatják függetlenül a Matáv, az Elmü, vagy a Dégáz nyereségétől. A nyereséges cég ugyanúgy nem kötelezhető vesztességes közszolgáltatás nyújtására, ahogyan a MÁV-ot sem lenne szabad.
Egyébként a privatizációs szerződések igen komoly hálózatfejlesztési kötelezettségeket róttak a magán közművállalatokra. Csakhogy ezt "önként" és szerződésben vállalták... A MÁV meg 20 éve nem fejleszt semmit, csak gányol...
Balatonnál nem tudok ilyenről, de ettől még lehet hogy vannak. Pécsen biztos vannak ilyen szállások. Állítólag nem olyan rosszak, egy egyetemista ismerősöm lakott ott párszor. Ha többen mentek, és csak az éjszakát töltitek ott, elviselhető. De nyilván vannak országosan jobb és kevésbé jó szállások.
"Azért van így, hogy pihenhessen a mozdonyvezető." Ez a válasz némi derültséget okozott a MÁV (nagyrészt nem ősvasutas) topmenedzserei körében, pedig nem vicc. A mozdonyvezetőnek járó pihenőidőt nem tudják Keszthelyen kiadni, mert ott nincs fekhely.
Keszthelyen a 80-as evekben en meg szalltam meg a vasutas vendegszoboban az allomason, az mar nincs meg?
Mai MN-ben van egy cikk az orosz motorvonatokról. Sajnos nem találtam meg az on line kiadásban, ha esetleg valaki ügyesebb linkelje be, mert érdekes.
A cikkből néhány érdekesség: állítólag 40 vonat jött, ebből 17-nek van végleges engedélye, a többinek ideiglenes, ezeket augusztus végéig rendezik. KB. 5 db nem közlekedik egyátalán. Az esztergomi vonalról állítólag akkor távoznak végleg, ha megjön 10 Desiro. Szerintetek még jön 10 Desiro? Én arra emlékszem, hogy itt azt olvastam, hogy egyenlőre nem jönnek újabbak. Ti hogy tudjátok?
(Egyébként a tegnapi hozzászólással ellentétben én láttam már hétvégén orosz motorvonatot a 2-es vonalon.)
Esetleg nem lehet, hogy elgepeltek a valtot es a kotelezot?
Miert ne hozhatnek peldat? O felhozott egy arkepzesi problemat es en mar teruleten vontam parhuzamot. Illetve arra felhivtam a figyelmet vannak olyan szektorok is az eletben ahol jobban raboljak a penzt v. jobban bepaliznak az embert!
Tehát ha a menetrendben az szerepel az adott vonatnál, hogy helyjegy váltható, akkor nem találsz kivetnivalót abban ha a MÁV kötelez téged a megváltására.
A logikád alapján ugyanis azt feltételezem, hogy a menetrend nyilvános, a többi infót (ami alapján a MÁV dolgozik és ami miatt megvonná a meghirdetett kedvezményeket, lehetőségeket) már jogosan tartja meg magának a MÁV.
Furcsa.
Ja, és kérlek ne hozz példákat más területről! Teljesen felesleges, mi most egy konkrét esetről beszélünk, nem a nagy általánosságról.
Nyitottam egy topicot Belföldi szállások címmel (turisták, természetjárók és vasútbarátok részére)
Egyik Kedves topictárs ezt írta:
Minden nagyobb állomáson található MÁV vendégszoba. Ez vasutasoknak 600.- Ft nem vasutasoknak 1600.- Ft körül van, de van olcsóbb is. Ezek olyan szobák, ahol meg tudtok aludni, vagy 1-2-4-6-10 ágyas szobák, a WC és a zuhanyozó a folyosón van. Amennyiben valakit érdekel, meg tudom adni az állomás telefonszámát, amelyik érdekli és ott több információval szolgálnak. Mi mindíg így megyünk és eddig még meg voltunk elégedve.
Erról tud valaki valamit?? Milyenek ezek a szállások? Van fotó a szobáról valakinek? Nincs sok cigány ezeken a szállásokon? Mindenféle leírás érdekel, aki szállt már meg ilyen helyen. Balatonnál hol van ilyen szállás?
Ez a megfogalmazás azért volt idézőjelben, mert így szerepelt a hivatalos programban. (Amelynek nyelvi megfogalmazása, hasonlóan a sajtóközleményéhez, máshol sem volt tökéletes.)
Ha a hatáskör kiterjed a Szb. És Bszgy. közötti teljes szakaszra, akkor SZVSZ igaz az az állítás, hogy innen irányítják a teljes forgalmat a déli parton. (Meg még máshol is.)
Én ezt a tájékoztatást kaptam, igyekeztem jó helyről, majdhogynem hivatalos helyről beszerezni az infót. Aki mondta, nagyon határozott volt, szakértőnek látszott, munkahelye is erre predesztinálja. Ettől még lehet, hogy tévedett, és a nyomában én is. Ha így lenne, sajnálnám.
Azt nem mondtam, hogy Kádár a legtöbbször ezzel utazott. De informátorom szerint az ő kívánságainak megfelelően épült. Nem tudom, igazat mondott-e.
Kicsit pontosítanék. Mahart már nincs, utódcége a Balatoni Hajózási Rt. A nevezett kártya minden menetrendszerinti hajójáraton érvényes. A sétajáratokon nem. (Általában az sétajárat, ami egy állomásról indul és oda is érkezik vissza, és máshol nem köt ki). Menetrendi pedig ami állomásról-állomásra megy. Keszthelyen van a Bahartnak séta és menetrendi hajója is. És aki megfárad a nosztalgiavonatozásban, az felszállhat keszthelyen egy nosztalhiahajóra, a Csobáncra. Igaz, ő sétajáratban jár csak, tehát a Balaton MIx nem érvényes rá.
Meg mindig nem pontos, mert Balatonaliga es Szabadbattyan az mar nem deli part. Illetve hamarosan Gyekenyesig fog menni a KOFI.
Aztan: "állomás előtti díszes tér (MÁV-terület)" megtekintése
Disz ternek hivjak es mellette ott a Zenepavilon.
30-as vonalra lekepezve:
A déli vasúton az országban elsõként Szabadbattyán és Fonyód között, majd késõbbiekben folytatva Balatonszentgyörgyig került kiépítésre egy modern forgalomirányító rendszer. Az adott vonalszakaszokon lévõ állomások közül Szabadbattyán, Lepsény, Siófok, Fonyód, Balatonszentgyörgy – mint vonat- és csatlakozó helyek - központi forgalomellenőrző szolgálat (KÖFE). A többi állomás központi forgalomirányító szolgálat (KÖFI) látja el a zavartalan vasúti forgalom zökkenõmentes biztosítását.
A KÖFE-s állomásokon a forgalmi szolgálattevõket is bevonják az irányításba, míg a KÖFI-s állomások irányítása távvezérelten mûködik. Elõbbivel a nagyobb vonalszakaszok, csomópontok folyamatos központi forgalomellenõrzése történik. Az utóbbival pedig csak bizonyos esetekben van szükség helyszíni vezérlésre, minden a központból automatizált.
A rendszer adatgyûjtõ és vezérlõ számítógépeken alapul. Az állomásokon lévõ biztosítóberendezés helyiségekben lévõ számítógépek hurokba kötve kommunikálnak a fonyódi központtal. A központi számítógéprendszer fõ feladata a forgalomirányítás zavartalan, folyamatos és nagy biztonságú vasúti forgalom lebonyolítása. Több feladat ellátására alkalmas azaz parancsokat ad ki, berendezéseket ellenõriz, adatokat gyûjt, naplóz, szolgálati helyeket kezel, stb. Mindezek mellett egy nagyméretû kijelzõre folyamatosan vizuálisan láthatóvá teszi a forgalomirányítóknak a vonal teljes hosszában az aktuális forgalmi helyzetet, a jelzõ és biztosító berendezése állapotát. Utóbbi funkció nagyon hatékony, mivel hiba vagy üzemzavar esetében öndiagnosztikával, hibakereséssel és teszt funkciókkal van ellátva.
Ja még nincs nyári menetrendem, de tudnátok nekem olyan vonatot mondani ami délután/este Balatonszemesről Kőbánya-Kispestre el tudok jutni közvetlenül?