Keresés

Részletes keresés

tfa Creative Commons License 2005.07.15 0 0 2192
Vissza kell vonnom azt a korábbi véleményemet, mely szerint ez itt a Balkán.
Nem, ez itt nem a Balkán.
Súlyosan tévedtem.
Mert ez itt a legsötétebb feketeafrika.
Előzmény: tfa (2191)
tfa Creative Commons License 2005.07.15 0 0 2191
Úszás, vízilabda & kajak-kenu, vitorlázás
A Fővárosi Bíróság jogszerűnek találta a margitszigeti uszodaberuházást
2005. július 15. 18:35
A Hajós Alfréd uszoda bővítésére kiadott építési engedély ellen a Mozgalom a Margitszigetért Egyesület keresetet nyújtott be Fővárosi Bírósághoz

A Fővárosi Bíróság pénteki ítéletében jogszerűnek találta a margitszigeti uszodaberuházást - közölte a Nemzeti Sporthivatal sajtóosztálya pénteken az MTI-vel.

A Hajós Alfréd uszoda bővítésére kiadott építési engedély ellen a Mozgalom a Margitszigetért Egyesület keresetet nyújtott be Fővárosi Bírósághoz. A pénteki tárgyaláson a Fővárosi Bíróság azt vizsgálta, hogy a beruházás előkészítése során történt-e eljárási hiba, esetleg jogszabálysértés, valamint, hogy a döntések megfelelnek-e a környezetvédelmi előírásoknak - olvasható az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményben.

"A bíróság semminemű kivetnivalót nem talált a beruházás előkészítésében. A felperes érveit jogi és szakmai szempontból is megalapozatlannak találta, ezért a civil szervezet keresetét elutasította" - közölte a sporthivatal.

Jóllehet a bővítési munkálatok a jogszabályok alapján már korábban megkezdődhettek volna, ám az NSH illetékesei úgy döntöttek, hogy mindenképpen megvárják a Fővárosi Bíróság döntését, amely az éppen a Hajós Alfréd uszodában zajló, ifjúsági úszó Európa-bajnokság idejére esett.

A kontinensviadal befejeztével megkezdődik a beruházás, amelynek alapkövét vasárnap 19 órakor, ünnepélyes keretek között helyezi el Ábrahám Attila, a Nemzeti Sporthivatal elnöke és Gyárfás Tamás, a Magyar Úszó Szövetség elnöke. Az eseményre meghívást kapott Schmitt Pál, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke is.
east Creative Commons License 2005.07.05 0 0 2190
Törölt nick Creative Commons License 2005.06.16 0 0 2189
szerintem is csibészeljétek be az érintetteket.
Gyalázat ez az egész történet.
7241gabi Creative Commons License 2005.06.15 0 0 2188

Figyu east, ez így nem megy!

Írtam mail-t a MoMart-nak no válasz.

Ebben a topikban FB-k vannak, csak kevesebben mint odaát. Szerintem ez a téma oda való. Szítsuk ott a kedélyeket. Vagy valamit csináljunk, mert az idő a fák ellen dolgozik.

Előzmény: east (2187)
east Creative Commons License 2005.06.15 0 0 2187

http://index.hu/politika/belfold/budapest/faki2760/

Hát elkezdődött. Köszönöm az leveleket, mindenkinek küldöm az anyagot.

7241gabi Creative Commons License 2005.06.13 0 0 2186

Anyagot megtaláltam, kellene a kontakt.

Ha nem akarod ide írni, jöhet mail-en (az adataimnál).

Előre is köszi!

Előzmény: 7241gabi (2185)
7241gabi Creative Commons License 2005.06.13 0 0 2185

Léci tedd be, hogy ez az anyag honnan van.

Köszi,

gabi

Előzmény: east (2181)
Törölt nick Creative Commons License 2005.06.13 0 0 2184

nekem ez a 4. hozzászólásom ebben a topic-ban, neked az a 2. volt;

most mit kötözködsz ! keresek érdekes témákat, ahova kapcsolódhatok, ha nem is mindig az általad elvárt kifogástalan formában;

ha az lenne, amit te állítasz, akkor kiszúrnék egy topic-ot és beírnék 100 valamit, de semmilyen topic-ot nem akarok nyitni; miért nem húzol végre te el tőlem, miért üldözöl ?

Előzmény: kambekk (2183)
kambekk Creative Commons License 2005.06.12 0 0 2183

na gyere beszélgessünk! aztán húzz a dolgodra!

milyen topicot akarsz nyitni, ha sikerül elérned a hőn vágyott hsz-számot?

Előzmény: Törölt nick (2182)
Törölt nick Creative Commons License 2005.06.12 0 0 2182
köszönöm az információt
Előzmény: east (2181)
east Creative Commons License 2005.06.12 0 0 2181

Ezt az anyagot gondoltam ide beteszem. A MOMART felhívását idézem

(kontakt megvan ha kell valakinek)

Én nagyrészt egyetértek vele, egyre kevesebb a zöld Budapesten, ne csökkenjen tovább.. :(

(Az EB-t pedig sajnálnám, ha nem sikerülne, nem a rendezés ellen vagyok én sem)

szóval az idézet:

"ÓVJUK BUDAPEST ZÖLD SZIVÉT

A MARGITSZIGETET

ADÓNKAT NE 72 FA KIVÁGÁSÁRA ÉS AZ USZODA MAGÁNOSITÁSÁRA KÖLTSÉK

A Mozgalom a Margitszigetért Közhasznú Egyesület tagjai a sport és a természet elkötelezett hívei tiltakoznak a szigetre tervezett beton és acél létesítmények megvalósítása ellen.

A közvélemény előtt elhallgatják, hogy ezen létesítmények megépítése nem feltétele a 2oo6 évi Úszó Európa Bajnokságnak, hisz ehhez csak a Sportuszoda kisebb átalakítására és igy a most előirányzott több mint 2 milliárd forint töredékére van szükség- lásd a Nemzeti Úszószövetség előírásait ( www.fina.org ). 

Közpénzeinket olyan beruházásba fektetni mely 72 fa kivágásával, jó minőségű vizet adó kút eltömésével, a szigeten 5 emelet magasságú ugrófal építésével, zöldterületek lebetonozásával jár- megsértve ez Alkotmányban biztosított de így megsértett az egészséges környezethez való jogunkat. De vajon miért és mire akarják adóforintjainkat így elkölteni?

Választ erre a Nemzeti Sporthivatal és a Fővárosi Önkormányzat között létrejött (álláspontunk szerint jogellenes) Használati Megállapodás szövege ad, mely szerint közterületen közpénzből magántulajdon jöhet létre, megnemnevezett személy részére. Különben ha már a szigetnek ártanak, miért nem maradhat a beruházás köztulajdonban? Mert talán akkor a "jókor, jó helyen levő személyek" akár gyermekeink, unokáink egészsége és eladósítása árán is nem használhatnák saját céljaikra.

A mozgalmunk várja tiltakozásukat a Magyar Köztársaság Kormánya címére: 1o55 Budapest Kossuth Lajos tér 4. Tel.4413000 fax 4413050, és ha szükséges a később megrendezendő helyszíni tiltakozásra.

TILTAKOZZUNK EGYÜTT MÍG NEM KÉSŐ A SZIGETÉRT

Mozgalom a Margitszigetért"

Június 15.-én szerdán 18óra 3o p.kor a Petőfi Rádióban kerekasztali vita lesz a MOMART és az uszodaépítő cég között. Aki tudja hallgassa meg, betelefonálni is lehet majd úgy hallottam. Tegyük meg!

Nekünk ez a beruházás amellett , hogy a mi pénzünkbe fog kerülni, nem fog semmi jót hozni, építése során megterheli, elrontja az egyetlen utat,szennyez,zajong, olyan építményeket hoz létre amik amint azt a maketten is látni lehet (lésd Helyi Téma junius 8 -5 old.) nem a szigetre illenek. Hisz ott épp a természetes környezet az érték. Aztán mint bajnokság megrendezésére ott vannak a rizikók, hisz a Duna vízszintje lehet alacsony mikor nem lehet vizi úton tömegeket ide hajókáztatni,meg ha magas,áradásos akkor löttek az egésznek.

Törölt nick Creative Commons License 2005.06.12 0 0 2180

lehetetlen, hogy nem lehetett volna alkalmasabb helyszínt találni;

a Margitsziget báját inkább fokozni kellene !

Előzmény: east (2179)
east Creative Commons License 2005.06.11 0 0 2179

Sikerült sok friss infót szerezni az alábbi mozgalomtól, aktuális helyzet stb. Most próbálok olyan anyagot szerezni amit feldobhatok ide, hogy friss infót kapjon mindenki.

Egyébként megkezdték az építketést :( az engedélyezési eljárás van megfellebbezve, s most áll a dolog, de úgy sejtik az okosok, nem sokáig :(

Előzmény: Törölt nick (2178)
Törölt nick Creative Commons License 2005.06.11 0 0 2178
mi hír az új uszodáról ?
east Creative Commons License 2005.06.03 0 0 2177

Mármint Mozgalom a Margitszigetért

Előzmény: east (2176)
east Creative Commons License 2005.06.03 0 0 2176

Ja, most nézem nem írtam be a nevet.

Mozaglom a Margitszigetért. Elérhetőségeket még nem tudok:(

Ha valaki tudja, vésse már be ide....

kösssz

Előzmény: 7241gabi (2175)
7241gabi Creative Commons License 2005.06.03 0 0 2175

Elárulod?

Lehet, hogy csatlakoznánk egy páran...

Előzmény: east (2174)
east Creative Commons License 2005.06.02 0 0 2174
Tesség ennyi kellett hogy beírjak :) megvan :)
east Creative Commons License 2005.06.02 0 0 2173

Egyetértek Veled. Én is futogatok kinn, már így is kezd fullos lenni a sziget..  mi várható majd ezután????

S ráadásul nem vagyunk kevesen akik sokmindent megtennének, csak mire felkutatja az ember a fórumokat, ahol tehetne vmit, már sokszor késő.

Most kutatom azt az egyesületet vagy mi a neve, aminek a feje a Tahi-Tóth László, ők még küzdenek. Csak sztem bénán kutatok, mert nem akadtam nyomukra még...

Előzmény: -balazs- (2172)
-balazs- Creative Commons License 2005.06.02 0 0 2172
Én továbbra is kész vagyok magamat fához láncolni. Legyen úszó EB, legyen úszó EB akár a szigeten is, de nem kellenek dömperek, állványok, légkalapácsok. Ha harc, hát legyen harc!
Előzmény: east (2170)
east Creative Commons License 2005.06.01 0 0 2171

Nem tudom hogy ezen a hepajon lesz-e, de a triatlonos verseny is közeleg kinn a szigeten. Akár a triatlon egyes számait külön-külön is, csapatban is, egyénlieg is lehet teljesíteni.

Hajrá!

Előzmény: kezil (2169)
east Creative Commons License 2005.06.01 0 0 2170

Ez most egy élc?

Simán rákérdeztem van-e fejlemény uszodaügyben, erre kapok egy ilyen szép dolgot. Eltettem a farzsebembe, annak ellenére hogy a lényegét még fejtegetem.

Előzmény: kezil (2168)
kezil Creative Commons License 2005.06.01 0 0 2169
 Szigeti Sportvarázs annak a hétvégi rendezvénynek a neve, amely csakugyan varázslatosnak ígérkezik. Június 3. és 5. között a teljes Margitszigetet sporttal, környezetvédelemmel kapcsolatos programok népesítik majd be. A Budapest Főváros Önkormányzata által első alkalommal megrendezett esemény, mely több mint száz programból áll, vélhetően legalább 50-60 ezer látogatót vonz a szigetre.
kezil Creative Commons License 2005.05.31 0 0 2168

Nem találok friss infót a margitszigeti uszodabővítés aktuális helyzetéről. Tud vki vmit mi a helyzet? Remélem még húzzák egy kicsit mert úgy hallottam június végéig el kell kezdeni, ha nem, elvehetik a rendezési jogot.

Na , ez a a baj *ja meg

't'lltottam angol billre rendsyere)

i am want swimming european championship

Nem tudom 't'lltani magyar billenzty

vmit elbasztam, mint anno kormany* ja, mert bali)

En is jobban, kopasz hegz, de ha kell vhol, ne legyen gond, bar kivenhedett FA.

Miel[tt, b'r ki ellenem, :N ;RYEM magam k0rnzyetv;d[nek, persye aki nem akarja a term;syetett. maga ellen megv;deni.

Előzmény: east (2167)
east Creative Commons License 2005.05.31 0 0 2167

Nem találok friss infót a margitszigeti uszodabővítés aktuális helyzetéről. Tud vki vmit mi a helyzet? Remélem még húzzák egy kicsit mert úgy hallottam június végéig el kell kezdeni, ha nem, elvehetik a rendezési jogot.

Margitszigeti víztorony Creative Commons License 2005.05.13 0 0 2166
Köszönöm, hogy segíted a marketingünket :)
Nem olvashatnék bele abba a diplomamunkába? Amiket eddig átolvastam leckéid közül, többet tudsz a szigetről, mint sokan...
Előzmény: amatőr (2163)
Margitszigeti víztorony Creative Commons License 2005.05.13 0 0 2165
Kedves -balazs-, és többiek!
A mellbevágás tényleg igaz, mert valamit (marketing) nagyon rosszul csinálunk, ha olyan sziget-mániások, mint Ti sem hallottatok a galériáról. Nem vagyok egy fórumozós típus, lehet, hogy nem jól használom az internetes jeleket, de semmi orrfennhordás nem volt a dologban - inkább elkeseredés.
A toronyról írt többi dolog pedig kibuggyant belőlem, mert sokaktól hallottam már mit lehetne kezdeni a víztoronnyal, csak senki nem látja a tényleges háttéret. És még tudnék mesélni, hogy mi minden működik másképp a szigeten, mint bárhol máshol... Elnézést, ha félreértetted, nem neked, és főleg nem leszúrásként írtam.

Felül valóban madárkaki, de ezek a képek félrevezetőek a torony valódi állapotát tekintve - hiszen a látogatható szintek többé-kevésbé rendben vannak, kiállításokkal stb. Kiváncsi lennék pl. a Nemzeti Múzeum padlására.... Szerintem az sem sokkal szebb :))) A viztorony.hu-n található egy csomó fotó, leírás stb. a margitszigetiről, amiben vannak szép képek is - bár a kiállítótér nincs benne, hiszen toronyőrt elsősorban, mint ipari létesítmény érdekli. Megpróbálok a későbbiekben felrakni ide néhány, sokkal jellemzőbb fotót.
Igaz, nagy szükség lenne egy saját honlapra - tervezem is már régóta. Jelenleg ennyire futja, vagyis a göncölös (mostanában technikai okokból nem nagyon frissülő) honlap részeként vagyunk.
Előzmény: -balazs- (2161)
SzabadnakSzületett Creative Commons License 2005.05.13 0 0 2164
Lemaradtam a mellszobrokról vagy volt már róluk szó? Ha igen, hányas hozzászólás?
amatőr Creative Commons License 2005.05.13 0 0 2163

A sziget tényleg valami mágikus erővel bír: a főváros szívében külön világ.

A Kilátó Galériáról van honlap, igaz, a Göncöl Alapítvány nagy közös honlapján belül kell keresni.

Örülök, hogy "új hallgatók" is bekapcsolódnak a szemináriumokba, ez újabb megszólalásokra motivál. :)

Anno a diplomamunkámhoz kutattam, gyűjtöttem anyagokat a sziget történetéről; hej, de rég volt... Ma már nem is tudnék mit kezdeni egy levéltári fond- és állagjegyzékkel. :)  

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!