Vissza kell vonnom azt a korábbi véleményemet, mely szerint ez itt a Balkán. Nem, ez itt nem a Balkán. Súlyosan tévedtem. Mert ez itt a legsötétebb feketeafrika.
Úszás, vízilabda & kajak-kenu, vitorlázás A Fővárosi Bíróság jogszerűnek találta a margitszigeti uszodaberuházást 2005. július 15. 18:35 A Hajós Alfréd uszoda bővítésére kiadott építési engedély ellen a Mozgalom a Margitszigetért Egyesület keresetet nyújtott be Fővárosi Bírósághoz
A Fővárosi Bíróság pénteki ítéletében jogszerűnek találta a margitszigeti uszodaberuházást - közölte a Nemzeti Sporthivatal sajtóosztálya pénteken az MTI-vel.
A Hajós Alfréd uszoda bővítésére kiadott építési engedély ellen a Mozgalom a Margitszigetért Egyesület keresetet nyújtott be Fővárosi Bírósághoz. A pénteki tárgyaláson a Fővárosi Bíróság azt vizsgálta, hogy a beruházás előkészítése során történt-e eljárási hiba, esetleg jogszabálysértés, valamint, hogy a döntések megfelelnek-e a környezetvédelmi előírásoknak - olvasható az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményben.
"A bíróság semminemű kivetnivalót nem talált a beruházás előkészítésében. A felperes érveit jogi és szakmai szempontból is megalapozatlannak találta, ezért a civil szervezet keresetét elutasította" - közölte a sporthivatal.
Jóllehet a bővítési munkálatok a jogszabályok alapján már korábban megkezdődhettek volna, ám az NSH illetékesei úgy döntöttek, hogy mindenképpen megvárják a Fővárosi Bíróság döntését, amely az éppen a Hajós Alfréd uszodában zajló, ifjúsági úszó Európa-bajnokság idejére esett.
A kontinensviadal befejeztével megkezdődik a beruházás, amelynek alapkövét vasárnap 19 órakor, ünnepélyes keretek között helyezi el Ábrahám Attila, a Nemzeti Sporthivatal elnöke és Gyárfás Tamás, a Magyar Úszó Szövetség elnöke. Az eseményre meghívást kapott Schmitt Pál, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke is.
Ebben a topikban FB-k vannak, csak kevesebben mint odaát. Szerintem ez a téma oda való. Szítsuk ott a kedélyeket. Vagy valamit csináljunk, mert az idő a fák ellen dolgozik.
nekem ez a 4. hozzászólásom ebben a topic-ban, neked az a 2. volt;
most mit kötözködsz ! keresek érdekes témákat, ahova kapcsolódhatok, ha nem is mindig az általad elvárt kifogástalan formában;
ha az lenne, amit te állítasz, akkor kiszúrnék egy topic-ot és beírnék 100 valamit, de semmilyen topic-ot nem akarok nyitni; miért nem húzol végre te el tőlem, miért üldözöl ?
Ezt az anyagot gondoltam ide beteszem. A MOMART felhívását idézem
(kontakt megvan ha kell valakinek)
Én nagyrészt egyetértek vele, egyre kevesebb a zöld Budapesten, ne csökkenjen tovább.. :(
(Az EB-t pedig sajnálnám, ha nem sikerülne, nem a rendezés ellen vagyok én sem)
szóval az idézet:
"ÓVJUK BUDAPEST ZÖLD SZIVÉT
A MARGITSZIGETET
ADÓNKAT NE 72 FA KIVÁGÁSÁRA ÉS AZ USZODA MAGÁNOSITÁSÁRA KÖLTSÉK
A Mozgalom a Margitszigetért Közhasznú Egyesület tagjai a sport és a természet elkötelezett hívei tiltakoznak a szigetre tervezett beton és acél létesítmények megvalósítása ellen.
A közvélemény előtt elhallgatják, hogy ezen létesítmények megépítése nem feltétele a 2oo6 évi Úszó Európa Bajnokságnak, hisz ehhez csak a Sportuszoda kisebb átalakítására és igy a most előirányzott több mint 2 milliárd forint töredékére van szükség- lásd a Nemzeti Úszószövetség előírásait ( www.fina.org ).
Közpénzeinket olyan beruházásba fektetni mely 72 fa kivágásával, jó minőségű vizet adó kút eltömésével, a szigeten 5 emelet magasságú ugrófal építésével, zöldterületek lebetonozásával jár- megsértve ez Alkotmányban biztosított de így megsértett az egészséges környezethez való jogunkat. De vajon miért és mire akarják adóforintjainkat így elkölteni?
Választ erre a Nemzeti Sporthivatal és a Fővárosi Önkormányzat között létrejött (álláspontunk szerint jogellenes) Használati Megállapodás szövege ad, mely szerint közterületen közpénzből magántulajdon jöhet létre, megnemnevezett személy részére. Különben ha már a szigetnek ártanak, miért nem maradhat a beruházás köztulajdonban? Mert talán akkor a "jókor, jó helyen levő személyek" akár gyermekeink, unokáink egészsége és eladósítása árán is nem használhatnák saját céljaikra.
A mozgalmunk várja tiltakozásukat a Magyar Köztársaság Kormánya címére: 1o55 Budapest Kossuth Lajos tér 4. Tel.4413000 fax 4413050, és ha szükséges a később megrendezendő helyszíni tiltakozásra.
TILTAKOZZUNK EGYÜTT MÍG NEM KÉSŐ A SZIGETÉRT
Mozgalom a Margitszigetért"
Június 15.-én szerdán 18óra 3o p.kor a Petőfi Rádióban kerekasztali vita lesz a MOMART és az uszodaépítő cég között. Aki tudja hallgassa meg, betelefonálni is lehet majd úgy hallottam. Tegyük meg!
Nekünk ez a beruházás amellett , hogy a mi pénzünkbe fog kerülni, nem fog semmi jót hozni, építése során megterheli, elrontja az egyetlen utat,szennyez,zajong, olyan építményeket hoz létre amik amint azt a maketten is látni lehet (lésd Helyi Téma junius 8 -5 old.) nem a szigetre illenek. Hisz ott épp a természetes környezet az érték. Aztán mint bajnokság megrendezésére ott vannak a rizikók, hisz a Duna vízszintje lehet alacsony mikor nem lehet vizi úton tömegeket ide hajókáztatni,meg ha magas,áradásos akkor löttek az egésznek.
Sikerült sok friss infót szerezni az alábbi mozgalomtól, aktuális helyzet stb. Most próbálok olyan anyagot szerezni amit feldobhatok ide, hogy friss infót kapjon mindenki.
Egyébként megkezdték az építketést :( az engedélyezési eljárás van megfellebbezve, s most áll a dolog, de úgy sejtik az okosok, nem sokáig :(
Egyetértek Veled. Én is futogatok kinn, már így is kezd fullos lenni a sziget.. mi várható majd ezután????
S ráadásul nem vagyunk kevesen akik sokmindent megtennének, csak mire felkutatja az ember a fórumokat, ahol tehetne vmit, már sokszor késő.
Most kutatom azt az egyesületet vagy mi a neve, aminek a feje a Tahi-Tóth László, ők még küzdenek. Csak sztem bénán kutatok, mert nem akadtam nyomukra még...
Én továbbra is kész vagyok magamat fához láncolni. Legyen úszó EB, legyen úszó EB akár a szigeten is, de nem kellenek dömperek, állványok, légkalapácsok. Ha harc, hát legyen harc!
Nem tudom hogy ezen a hepajon lesz-e, de a triatlonos verseny is közeleg kinn a szigeten. Akár a triatlon egyes számait külön-külön is, csapatban is, egyénlieg is lehet teljesíteni.
Simán rákérdeztem van-e fejlemény uszodaügyben, erre kapok egy ilyen szép dolgot. Eltettem a farzsebembe, annak ellenére hogy a lényegét még fejtegetem.
Szigeti Sportvarázs annak a hétvégi rendezvénynek a neve, amely csakugyan varázslatosnak ígérkezik. Június 3. és 5. között a teljes Margitszigetet sporttal, környezetvédelemmel kapcsolatos programok népesítik majd be. A Budapest Főváros Önkormányzata által első alkalommal megrendezett esemény, mely több mint száz programból áll, vélhetően legalább 50-60 ezer látogatót vonz a szigetre.
Nem találok friss infót a margitszigeti uszodabővítés aktuális helyzetéről. Tud vki vmit mi a helyzet? Remélem még húzzák egy kicsit mert úgy hallottam június végéig el kell kezdeni, ha nem, elvehetik a rendezési jogot.
Na , ez a a baj *ja meg
't'lltottam angol billre rendsyere)
i am want swimming european championship
Nem tudom 't'lltani magyar billenzty
vmit elbasztam, mint anno kormany* ja, mert bali)
En is jobban, kopasz hegz, de ha kell vhol, ne legyen gond, bar kivenhedett FA.
Miel[tt, b'r ki ellenem, :N ;RYEM magam k0rnzyetv;d[nek, persye aki nem akarja a term;syetett. maga ellen megv;deni.
Nem találok friss infót a margitszigeti uszodabővítés aktuális helyzetéről. Tud vki vmit mi a helyzet? Remélem még húzzák egy kicsit mert úgy hallottam június végéig el kell kezdeni, ha nem, elvehetik a rendezési jogot.
Köszönöm, hogy segíted a marketingünket :) Nem olvashatnék bele abba a diplomamunkába? Amiket eddig átolvastam leckéid közül, többet tudsz a szigetről, mint sokan...
Kedves -balazs-, és többiek! A mellbevágás tényleg igaz, mert valamit (marketing) nagyon rosszul csinálunk, ha olyan sziget-mániások, mint Ti sem hallottatok a galériáról. Nem vagyok egy fórumozós típus, lehet, hogy nem jól használom az internetes jeleket, de semmi orrfennhordás nem volt a dologban - inkább elkeseredés. A toronyról írt többi dolog pedig kibuggyant belőlem, mert sokaktól hallottam már mit lehetne kezdeni a víztoronnyal, csak senki nem látja a tényleges háttéret. És még tudnék mesélni, hogy mi minden működik másképp a szigeten, mint bárhol máshol... Elnézést, ha félreértetted, nem neked, és főleg nem leszúrásként írtam.
Felül valóban madárkaki, de ezek a képek félrevezetőek a torony valódi állapotát tekintve - hiszen a látogatható szintek többé-kevésbé rendben vannak, kiállításokkal stb. Kiváncsi lennék pl. a Nemzeti Múzeum padlására.... Szerintem az sem sokkal szebb :))) A viztorony.hu-n található egy csomó fotó, leírás stb. a margitszigetiről, amiben vannak szép képek is - bár a kiállítótér nincs benne, hiszen toronyőrt elsősorban, mint ipari létesítmény érdekli. Megpróbálok a későbbiekben felrakni ide néhány, sokkal jellemzőbb fotót. Igaz, nagy szükség lenne egy saját honlapra - tervezem is már régóta. Jelenleg ennyire futja, vagyis a göncölös (mostanában technikai okokból nem nagyon frissülő) honlap részeként vagyunk.
A sziget tényleg valami mágikus erővel bír: a főváros szívében külön világ.
A Kilátó Galériáról van honlap, igaz, a Göncöl Alapítvány nagy közös honlapján belül kell keresni.
Örülök, hogy "új hallgatók" is bekapcsolódnak a szemináriumokba, ez újabb megszólalásokra motivál. :)
Anno a diplomamunkámhoz kutattam, gyűjtöttem anyagokat a sziget történetéről; hej, de rég volt... Ma már nem is tudnék mit kezdeni egy levéltári fond- és állagjegyzékkel. :)