Az Ön által felkeresett topic fegyverek, ill. annak látszó eszközök
forgalmazásával kapcsolatos adatokat is tartalmazhat.
Felhívjuk figyelmét, hogy csak akkor lépjen be, ha Ön fegyverek forgalmazásával
vagy felhasználásával hivatásszerűen foglalkozik, és a honlap látogatása nem
eredményezi valamely Önre vonatkozó jogszabály vagy egyéb szabályozás
rendelkezéseinek megsértését.
Az Port.hu Kft. a fórum számára kizárólag tárhelyet szolgáltat, a honlapon
megjelenő információk vonatkozásában szerkesztői felelősséget nem vállal.
Amennyiben megítélése szerint a honlapon jogellenes tartalom jelenik meg, úgy
azt kérjük, jelezze az Port.hu Kft. mint tárhelyszolgáltató felé.
Magyarország honvédelme és biztonsága EU, NATO, és világviszonylatban.
Minden, ami a MH helyzetét befolyásolta a közelmúltban, befolyásolja a jelenben, és befolyásolhatja a jövőben.
Aktív és inaktív katonák, rendvédelmiek, és a honvédelem iránt elkötelezett civilek klubja.
csak ráutalólag mutogattam, hogy az a fránya "közvetlen harcérintkező" kategória valahol sántít, azaz vagy tegyük bele a harckocsizókat és vegyük ki a felderítőket, vagy ne hívjuk "közvetlen harcérintkezőknek" őket, hanem nevezzük el, monnyuk "1. Magyar Expediciós Erőalkotó Gerinchálózatnak". Az elsődleges nekifutás szerint ugyanis ezek azok az alakulatok, amelyek misszióban egység, alegység szinten alkalmazásra kerülnek(hetnek).
Viszont ha ezt a csoportosítást nézem, akkor semmi, de semmi értelme nincs ilyen új kategóriákkal dobálózni. Nemde? :(
....a "közvetlen harci érintkező" kifejezéssel is gondom van. Ezt még nem hallottam. ....
Hát még nem hallhattad, mert a "Haderőreform" végrehajtás eszköztárának legújjabb "szakkifejezése". Mármint, ha kilóg a lóláb valahol használhatod az univerzális "izé"-t, de mivel az egy elcsépelt szó, ki kell találni valami mást, lehetőleg a témához illö új szót. És amíg azt értelmezik, addig feledésbe merűl, hogy eredetileg miről is volt szó! Valami hasonlót tanítanak a "média gyorstalpaló képzés"-eken. Ügyes gyerek ez a Bocsi-fiú!
Szerintem hagyjuk a témát, mert a mondat félreérthető nyelvtanilag és tartalmilag is! Nekem már a "közvetlen harci érintkező" kifejezéssel is gondom van. Ezt még nem hallottam. (Igaz, ez még nem jelent semmit!:-)) Arról nem is szólva, hogy ha már ilyen kategóriát használ valaki, akkor abba a harckocsizókat is bele kellett volna venni, stb. Miért maradt ki belőle?
Én úgy tudom, hogy harcoló, harc-támogató és harci kiszolgáló - támogató kategóriák kategóriákat használnak a legújabb doktrínáink. A felderítők nem tartoznak a harcolók közé, míg a harckocsizók viszont igen. Tehát nem értem az új "kategória" alapját, ha csak nem ez is a "könnyű-doktrína" szellemében született.
A másik problémám a mondattal, hogy a még említett nyolc zászlóaljból sem mindegyik önálló, tehát nem számít egységnek, hanem alegységnek. (Azt még szintén nem hallottam, hogy nyugati mintára a zászlóalj már nálunk is egység lenne.)
Dragonfly: Matekból és kommunikációból van még mit tanulni! Persze az Általad fevetett lehetőség sem kizárt! :(
Tiger: Sajnos nekem nem újak ezek a számok. A magyarázat sem. Nem vall túlzottan előrelátó és emberközpontú tervezésre. Megint a minimális költség, minimális erő elv érvényesül. Csak a feladat nem lesz kevesebb. Sőt!!!
Nekem a matek nem jön ki. Ezek szerint a Szárazföldi csapatoknak csak, idezem "Ebből mindössze nyolc zászlóaljnyi katona tagja az úgynevezett „közvetlen harci érintkező" lövész, illetve felderítőegységeknek"? Nekem valahogy a matek úgy j9n ki, hogy Tatának van 2 db lövészzászlóalja, Debrecennek 4 db és van egy felderítő Egerben és egy Szolnokon. Ezen kívül rendelkezünk még egy darab önálló páncélos zászlóaljjal, ez nekem 9nek tűnik... Esetleg már megint bezárták az egyiket, vagy be fognakl zárni és a szóvivő esetleg azért mondta, mert már ez a szám rögzült benne????
NEKEM ez a cikk volt a legérdekesebb (felháborítóbb)
"..A szárazföldi csapatok békeidőszakra engedélyezett létszámát ugyanis 13 027 főben határozták meg, jelenleg azonban 9963 fő szolgál a honvédség szárazföldi alakulatainál. Ebből mindössze nyolc zászlóaljnyi katona tagja az úgynevezett „közvetlen harci érintkező" lövész, illetve felderítőegységeknek, ami csaknem ötezer főt jelent. Simicskó István (Fidesz), a székesfehérvári delegáció tagja közölte: megdöbbentő, hogy miközben a HM tavaly több tíz millió forintos toborzórendezvényeket szervezett, és az önkéntes haderő népszerűsítésére közel százmillió forintot költöttek a szaktárca költségvetéséből, minden idők legkisebb hadseregét működteti a kormányzat. Bocskai István, a HM szóvivője elismerte, hogy jelenleg nem kívánják növelni a szárazföldi alakulatok létszámát, csak a honvédségtől eltávozók pótlására vesznek fel katonákat a hadseregbe. Állítása szerint azonban nem csak anyagi okai vannak a toborzás leállításának, hiszen a működéshez nincs szükség a létszám növelésére. ...."
Te néha olyan akaratosan naiv tudsz lenni.... vezetők <-> elgondolkodás/megbánás?
Amúgy ez a rész teccett legjobban:
"Egyébként a katonák nagy többsége egyértelműen állami feladatnak tartja a korrupció elleni küzdelmet" ...igen...állami feladat.... /nincs olyan szmájli, ami a röhögéstől bekövetkezett fulladásos halált ábrázolja?/
Figyelitek az ír Mowagot? Még arra is gondoltak, hogy a vezető esetleg nyitott búvónyílással és emelt üléssel vezethet, úgy hogy tettek oda egy drótvágót!
A fiam osztálytársának az apukája Irakban volt katona. Állitólag tegnap meghalt. Meglőtték. Ti tudtok valami erről? (Lehet, hogy volt szó róla, nem olvastam vissza.:)))