Hali! Nekem nincs légzsákkapcsolóm. Ami a klímát illeti, semmi fura hangja nincs, remegést egyáltalán nem érzek, szervizbe kell vinni, ha ilyen gondja van. A fordulatszámot minimálisan emeli, de ez alapjáraton is csak akkor hallható nálam, ha nagyon figyelek és közben nézem a fordulatszámmérőt.
Engem csak egy dolog zavar : 80 km/h-tól fölfelé a levegősurrogás az ajtó sarkától, senkinek sincs használható ötlete (a légterelőn kívül mert nem akarom elroppantani az üveget) Mind mondtam egyszer, esőben nem hallatszott, tehát a befolyó víz megfogta a levegőt, csak azt nem tudom, hogy hol, az üveg mellett, vagy a gumiszegély tövében . Na?
Nekem szerencsére a klíma nem okoz olyan elváltozásokat amiket írtatok, a kuplung viszont kicsit akadozva jár, gondoltam megemlítem szervízben, de holnap nyaralni megyünk,tehát a kérdés halasztódik.Más. Ma cseréltem olajat, olajszűrőt, levegőszűrőt, 5l elf turbodiesel olajat vettem, de nem ment az autóba csak kb. 4.5l, habár a könyv 5l ír.A nívópácán egy kicsit a jelölés fölé sikerült tölteni az olajat, ez nagy bajt okozhat? Tavalyi 1.5dci Status+hőmérő:) kb.16000km. Válaszokat köszönöm.
Ez a remegés az előző céges autómban (Opel Astra Classic, sőt amire emlékszem egy Vitoban is csak ott nem lehetett ennyire érezni) is benne volt, egyszerűen szerintem a klíma okoz egy kis kiegyensúlyozatlanságot, amit az ilyen könnyebb autók ezzel a finom remegéssel tolerálnak alapjáraton. Nem kevésbé hozzájárul, hogy nem az alapjárat van kitalálva egy klíma működéséhez.
Szal én nem foglalkozok vele, már csak azért sem mert dCi-im van! ;)
A te gondod nem a klima temahoz kapcsolodik, hanem a kuplung temahoz. Lehet, hogy remeges is tarsul a jelenseghez, de a legjellegzetesebb tunet a "diesel" hang. Marmint ugy duruzsol a gep mint egy szep kis diesel (ha a te autod dCi, akkor lehet annak a hangja atfedi es azert nem hallatszott).
A dolog attol van, hogy a kuplungtarcsan levo 6 db. koncentrikusan elhelyezkedo acelrugo lotyog egy kicsit a helyen. A diesel hangon kivul a kuplungtarcsa mukodese tokeletes, baj nem szarmazhat belole utkozben.
Annyi koze van a klimahoz, hogy minel tobb terheles van a motoron annal jobban hallatszik. Probald ki, eloszor kapcsold be az osszes vilagitast (hosszu fazis, kodlampa), es ekkor is hallhato mar a duruzsolas; ha meg a klimat is bekapcsolod akkor mar olyan mint egy kulturalt common rail-es diesel :)
En addig cirkuszoltam amig garanciaban kicsereltek a kuplungtarcsat, es az uj meg nem zenditett ra.
Nekem kifejezetten csak a klíma üzemnél tapasztalható! Hogy az alapjárat megemelkedik, az ok, csak engem a zaj zavar ha megy a klíma. Viszont ha alapjáraton kikapcsolom, rögtön megszűnik a zaj!
Kuplungolni még nem próbáltam, de amúgy igen. Megemelkedik az alapjárat és remeg az autó. Sőt, ha nem megy a klíma, csak mondjuk hármas fokozatra van állítva a szellőzés, akkor is érezni ezt.
A klímás társak tapasztalatát, véleményét várom! A jelenség az alábbi:
Ha alapjáraton megy a klíma, akkor úgy érzem, hogy remeg a kocsi, hangja is van viszont, ha kinyomom a kuplungot, elcsendesedik, olyan mintha nem is lenne bekapcsolva, de működik rendesen! A Tietek is hasonlót produkál?
A főnökömtől elkuncsorgom a digit fényképezőjét, az tud 3 cm-ről is fotózni.
Így első nekifutásra az ajtóban lévő csatlakozó bekötése tűnik a "legkomplikáltabbnak", de első érzésre is csak azért, mert azt még nem csináltam, azaz még nem volt szétszedve. De ha hátulról is meg lehet támadni, akkor azzal sem lesz gond. A jelenlegi probléma az, hogy nincs 90 fokos hajlított kulcsom, amivel az ajtóból ki tudnám szedni azt a csatlakozót.
Az sem jó ha felmelegítem 90 fokra, attól még nem tudom vele kihajtani a csavart, csak jó gyorsan el tudom dobni! :D
A másik fajta bekötése is ment könnyen, főleg, hogy láttam egy párat, amit a v__tibor csinált. Egyet viszont elfelejtettem, hogy hogy fűzi át a vezetéket a felszerelt visszapillantón, ezért azt is le kellett venni, de ez 1 perc volt oda vissza (3 csavar) egy csavarbehajtó géppel.
Az én szerelésemmel egyidőben egy régebbi thaliba is belerakunk egy csipogószettet, annak a srácnak, akinek a hőmérőt már beszereltük.
Szerintem túl sok logika nincs benne. Ha abban sincs légzsákkikapcsoló, akkor én arra tudok gondolni, hogy esetlegesen a még raktáron lévő készleteket használták fel az induló 3-as Thalik gyártásához. Mivel túl sok (mondhatni semmi) változás sincs a 2-eshez képest, ezt a részt simán lehet használni....
Ha ma megjön a cuccos, akkor vagy ma este, vagy holnap már szerelési próba is lesz, vagy hétvégén. Mostanában egy kicsit határozatlan vagyok, vagy mégse?
Nemtom, hogy OK.-e még nem volt érkezésem arra, hogy a sógorjelölt Thalicskáját megszemrevételezzem, de az bizti, hogy utasoldali légzsákkikapcsoló nincs.
Mikor először szóba került itt a fórumon a kuplungropogás, nekem is csinálta. akkor megzsíroztam (illetve csak megmozgattam) a kiemelővillát, szétkenve ezzel a kiszorult körülötte levő zsírt és azóta (kopp, kopp, kopp...) nem csinálja. Egyszerű művelet, a legtöbb időt a porvédő gumi visszatétele vette el.
Kedves Tibi! Nekem is fehér búrás van, a hőmérőcsatlakozó teljesen jó hozzá, amit küldtél, azóta az eredeti helyére pattintottam az érzékelőt. Tökély és pontos! A klímáról annyit, hogy a hét végén a Magas Tátrában voltunk, állandóan ment szinte a klíma, nekem nem volt rá panaszom, a kedvesem állandóan kapcsolgatta lefelé egyesre, amit én a hátul ülő gyerekek miatt kettesen szerettem volna járatni. kb 75%-ban 1-esen ment a cucc, a hőmérő 29-33-at mutatott, forró kocsiban is rövid szellőztetés után fullosan feltekerve aztán fokozatosan csökkentve vissza jól működött. A fogyira kíváncsi leszek, amjd a legközelebbi tankolásnál kiderül..
Kicsit elszomorodtam. A 2300km-s autómban elkezdett ropogni a kuplung :( Eddig olyan volt mint a vaj. Ugyhogy most naggyorsan megprobalok kartervedot keriteni, es hetvegen felrakni. Valoszinuleg az a jo kis erdi foldut tett be neki, amit sajnos nem lehet kikerulni. Szerintetek visszafordithato meg a folyamat, persze barminemu csere nelkul?
Mas problemam nincs az autoval. A klima tenyleg nem tul bika, de en ugy szoktam csinalni, hogy az elso 1-2 km-t klima nelkul teszem meg, hogy a menetszel lehutse egy kicsit az also belsejet, meg valamennyire a hocserelot, es akkor egesz jol hut. Es ha meg belso keringetesre is kapcsolok, akkor az teljesen jo :) Egyebkent multkor lattam valahol (csak mar nem emlekszem hol) egy ceg hirdeteset, aki tobbekkozott klima hatasfok novelessel is foglalkozik. Valaki csinalt mar ilyet? Megeri?
Van egy jó hírem: kicsit elkapkodtam a postára menést, mert délután voltam újra a bontóban és értékes zsákmánnyal tértem vissza a kijelző P1-es csatlakozósaruival, pont amilyen belevaló ... :-)