Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

Géppityu1 Creative Commons License 2005.05.31 0 0 16543
Hali!
Nekem nincs légzsákkapcsolóm.
Ami a klímát illeti, semmi fura hangja nincs, remegést egyáltalán nem érzek, szervizbe kell vinni, ha ilyen gondja van.
A fordulatszámot minimálisan emeli, de ez alapjáraton is csak akkor hallható nálam, ha nagyon figyelek és közben nézem a fordulatszámmérőt.

Engem csak egy dolog zavar : 80 km/h-tól fölfelé a levegősurrogás az ajtó sarkától, senkinek sincs használható ötlete (a légterelőn kívül mert nem akarom elroppantani az üveget)
Mind mondtam egyszer, esőben nem hallatszott, tehát a befolyó víz megfogta a levegőt, csak azt nem tudom, hogy hol, az üveg mellett, vagy a gumiszegély tövében .
Na?
ÖregMackó Creative Commons License 2005.05.31 0 0 16542
Nekem a szervízben töltötték túl és csak jó tízezer km múlva ért a max vonalig. Ha nem sokkal több szerintem nem okoz gondot.
Előzmény: freeman74 (16539)
Anonymus23 Creative Commons License 2005.05.31 0 0 16541

v__tibor!

Ma jött egy levél, benne a csomag.

KÖSZÖNÖM!

Ebben van a két tüske, illetve két csatlakozó, ami gondolom a kijelzőhöz kell.

Egy kicsit összezavarodtam: Akkor még jön csomag? Vagy akkor ez az a csatlakozó? Én is mintha másra emlékeznék....

Az zavart meg, hogy a 2-2 vezeték két azonos színben van, mintha a gyári lenne levágva a kábelkötegről...

mzdude Creative Commons License 2005.05.31 0 0 16540
Olajcserénél nekem is 4,5 liter ment bele. Ne tölts bele többet, mint amit kíván.
Előzmény: freeman74 (16539)
freeman74 Creative Commons License 2005.05.31 0 0 16539

Üdv mindenkinek!

Nekem szerencsére a klíma nem okoz olyan elváltozásokat amiket írtatok, a kuplung viszont kicsit akadozva jár, gondoltam megemlítem szervízben, de holnap nyaralni megyünk,tehát a kérdés halasztódik.Más. Ma cseréltem olajat, olajszűrőt, levegőszűrőt, 5l elf turbodiesel olajat vettem, de nem ment az autóba csak kb. 4.5l, habár a könyv 5l ír.A nívópácán egy kicsit a jelölés fölé sikerült tölteni az olajat, ez nagy bajt okozhat? Tavalyi 1.5dci Status+hőmérő:) kb.16000km. Válaszokat köszönöm.

Anonymus23 Creative Commons License 2005.05.31 0 0 16538

Klímatémához:

Ez a remegés az előző céges autómban (Opel Astra Classic, sőt amire emlékszem egy Vitoban is csak ott nem lehetett ennyire érezni) is benne volt, egyszerűen szerintem a klíma okoz egy kis kiegyensúlyozatlanságot, amit az ilyen könnyebb autók ezzel a finom remegéssel tolerálnak alapjáraton. Nem kevésbé hozzájárul, hogy nem az alapjárat van kitalálva egy klíma működéséhez.

Szal én nem foglalkozok vele, már csak azért sem mert dCi-im van! ;)

Szerintem....

iMre Creative Commons License 2005.05.31 0 0 16537

Corsaclub

Klima meres: tavaly nyaron 5-6 fokot mertem a kozponti levegobeomlokben (a ventilator belso keringetesre volt allitva).

Előzmény: corsaclub (16472)
bezsi1 Creative Commons License 2005.05.31 0 0 16536

Köszönöm a választ! Amúgy sajna nem dci! :)

Kipróbálom, a terheléses vizsgálatot!

Előzmény: iMre (16535)
iMre Creative Commons License 2005.05.31 0 0 16535

Hello bezsi1!

A te gondod nem a klima temahoz kapcsolodik, hanem a kuplung temahoz. Lehet, hogy remeges is tarsul a jelenseghez, de a legjellegzetesebb tunet a "diesel" hang. Marmint ugy duruzsol a gep mint egy szep kis diesel (ha a te autod dCi, akkor lehet annak a hangja atfedi es azert nem hallatszott).

A dolog attol van, hogy a kuplungtarcsan levo 6 db. koncentrikusan elhelyezkedo acelrugo lotyog egy kicsit a helyen. A diesel hangon kivul a kuplungtarcsa mukodese tokeletes, baj nem szarmazhat belole utkozben.

Annyi koze van a klimahoz, hogy minel tobb terheles van a motoron annal jobban hallatszik. Probald ki, eloszor kapcsold be az osszes vilagitast (hosszu fazis, kodlampa), es ekkor is hallhato mar a duruzsolas; ha meg a klimat is bekapcsolod akkor mar olyan mint egy kulturalt common rail-es diesel :)

En addig cirkuszoltam amig garanciaban kicsereltek a kuplungtarcsat, es az uj meg nem zenditett ra.

Előzmény: bezsi1 (16534)
bezsi1 Creative Commons License 2005.05.31 0 0 16534

Nekem kifejezetten csak a klíma üzemnél tapasztalható! Hogy az alapjárat megemelkedik, az ok, csak engem a zaj zavar ha megy a klíma. Viszont ha alapjáraton kikapcsolom, rögtön megszűnik a zaj!

Előzmény: mzdude (16533)
mzdude Creative Commons License 2005.05.31 0 0 16533
Kuplungolni még nem próbáltam, de amúgy igen. Megemelkedik az alapjárat és remeg az autó. Sőt, ha nem megy a klíma, csak mondjuk hármas fokozatra van állítva a szellőzés, akkor is érezni ezt.
Előzmény: bezsi1 (16532)
bezsi1 Creative Commons License 2005.05.31 0 0 16532

Klíma témához:

A klímás társak tapasztalatát, véleményét várom! A jelenség az alábbi:

Ha alapjáraton megy a klíma, akkor úgy érzem, hogy remeg a kocsi, hangja is van viszont, ha kinyomom a kuplungot, elcsendesedik, olyan mintha nem is lenne bekapcsolva, de működik rendesen! A Tietek is hasonlót produkál?

Anonymus23 Creative Commons License 2005.05.31 0 0 16531

Természetesen... Legalábbis azt tervezem...

A főnökömtől elkuncsorgom a digit fényképezőjét, az tud 3 cm-ről is fotózni.

Így első nekifutásra az ajtóban lévő csatlakozó bekötése tűnik a "legkomplikáltabbnak", de első érzésre is csak azért, mert azt még nem csináltam, azaz még nem volt szétszedve. De ha hátulról is meg lehet támadni, akkor azzal sem lesz gond. A jelenlegi probléma az, hogy nincs 90 fokos hajlított kulcsom, amivel az ajtóból ki tudnám szedni azt a csatlakozót.

Az sem jó ha felmelegítem 90 fokra, attól még nem tudom vele kihajtani a csavart, csak jó gyorsan el tudom dobni! :D

A másik fajta bekötése is ment könnyen, főleg, hogy láttam egy párat, amit a v__tibor csinált. Egyet viszont elfelejtettem, hogy hogy fűzi át a vezetéket a felszerelt visszapillantón, ezért azt is le kellett venni, de ez 1 perc volt oda vissza (3 csavar) egy csavarbehajtó géppel.

Az én szerelésemmel egyidőben egy régebbi thaliba is belerakunk egy csipogószettet, annak a srácnak, akinek a hőmérőt már beszereltük.

Előzmény: kzkzkzkz (16530)
kzkzkzkz Creative Commons License 2005.05.31 0 0 16530
Fényképpel is illusztrálva lesz a műszerfal leszedés, a bekábelezés, a kijelzőre kötés, stb????????
Előzmény: Anonymus23 (16529)
Anonymus23 Creative Commons License 2005.05.31 0 0 16529

Hali!

Szerintem túl sok logika nincs benne. Ha abban sincs légzsákkikapcsoló, akkor én arra tudok gondolni, hogy esetlegesen a még raktáron lévő készleteket használták fel az induló 3-as Thalik gyártásához. Mivel túl sok (mondhatni semmi) változás sincs a 2-eshez képest, ezt a részt simán lehet használni....

Ha ma megjön a cuccos, akkor vagy ma este, vagy holnap már szerelési próba is lesz, vagy hétvégén. Mostanában egy kicsit határozatlan vagyok, vagy mégse?

:D

Már nagyon várom.

Előzmény: v__tibor (16524)
v__tibor Creative Commons License 2005.05.31 0 0 16528

Akkor valószínű, hogy tovább kell vezetékelni a kijelzőig ...

nagy esélyel abból is hiányzik a csatlakozó tüske :-(((

Előzmény: nagya2 (16527)
nagya2 Creative Commons License 2005.05.31 0 0 16527

Hi V_Tibi!!

Nemtom, hogy OK.-e még nem volt érkezésem arra, hogy a sógorjelölt Thalicskáját megszemrevételezzem, de az bizti, hogy utasoldali légzsákkikapcsoló nincs.

Üdv Nagya

Előzmény: v__tibor (16525)
ÖregMackó Creative Commons License 2005.05.31 0 1 16526

Szia rozsnyo!

Mikor először szóba került itt a fórumon a kuplungropogás, nekem is csinálta. akkor megzsíroztam (illetve csak megmozgattam) a kiemelővillát, szétkenve ezzel a kiszorult körülötte levő zsírt és azóta (kopp, kopp, kopp...) nem csinálja. Egyszerű művelet, a legtöbb időt a porvédő gumi visszatétele vette el.

ÖregMackó

Előzmény: rozsnyo (16519)
v__tibor Creative Commons License 2005.05.31 0 0 16525

Nagya2!

Neked minden OK a hőmérővel? Rendesen működik? Anno írtad, hogy nem tudtad a szereléshez a képeket megnézni ... :-(

Előzmény: nagya2 (16522)
v__tibor Creative Commons License 2005.05.31 0 0 16524

Akkor neked volt tüske az ajtócsatlakozóban ... :-)

Szeretném a logikáját megtalálni: ezekszerint Neked van utasoldali légzsák kikapcsolód is a jobb oldali ajtóban (?) ...

Előzmény: Géppityu1 (16521)
kzkzkzkz Creative Commons License 2005.05.31 0 0 16523

Hát ez szomorú. Még a végén kicsúszok a határidőből....

Persze tuti nem jelentkeznek majd, hogy elkészítették a doksit...

Előzmény: Anonymus23 (16509)
nagya2 Creative Commons License 2005.05.31 0 0 16522

Hi V_Tibi!!!!

Nekem is kültél.

A motortartóbak újból nekiállt kopogni,(pedig a csere óta kezdtem reménykedni) majd állogatok rajta,v kibélelem valami jófajta gumával.

Üdv Nagya

Előzmény: v__tibor (16520)
Géppityu1 Creative Commons License 2005.05.31 0 0 16521
Kedves Tibi!
Nekem is fehér búrás van, a hőmérőcsatlakozó teljesen jó hozzá, amit küldtél, azóta az eredeti helyére pattintottam az érzékelőt. Tökély és pontos!
A klímáról annyit, hogy a hét végén a Magas Tátrában voltunk, állandóan ment szinte a klíma, nekem nem volt rá panaszom, a kedvesem állandóan kapcsolgatta lefelé egyesre, amit én a hátul ülő gyerekek miatt kettesen szerettem volna járatni.
kb 75%-ban 1-esen ment a cucc, a hőmérő 29-33-at mutatott, forró kocsiban is rövid szellőztetés után fullosan feltekerve aztán fokozatosan csökkentve vissza jól működött.
A fogyira kíváncsi leszek, amjd a legközelebbi tankolásnál kiderül..
Előzmény: v__tibor (16520)
v__tibor Creative Commons License 2005.05.30 0 0 16520

Figyelem hőmérősök!

Ki az azok közül, akinek küldtem hőmérőt, és III. szériás Thaliája van (fehér hátsó index, azaz tüskétlet ajtócsatis)?

tws1, Anonymus, kzkzkzkz és mucki kivételével, mert róluk tudok ...

pgyp! Rólad is tudok, de ennek még előtte vagyunk ... :-)

rozsnyo Creative Commons License 2005.05.30 0 0 16519

Aha, mostmar ertem hogy miert hut olyan jol 140-nel :) Mielott megszolnatok, ez csak a felig-meddig kotelezo meghajtas resze volt ;)

Sajna a kuplungomon nem csak hallatszik a ropogas, hanem erzodik is. Az apro zorejekkel mar nem is torodok :)

Előzmény: KorI (16518)
KorI Creative Commons License 2005.05.30 0 0 16518

a klimához:

ha azt akorod, hogy hamarabb hüljön a kocsi: gyorsabban kell tekerni a höcserélő pumpáját = magassabb fordulaton kell autózni! érezhető a különbség!!!

a kuplunghoz:

nekem 40000 km nél jött elő erős ropogás a kuplungon, de a hangon kivül nics semmi baja...

Előzmény: rozsnyo (16517)
rozsnyo Creative Commons License 2005.05.30 0 0 16517

Sziasztok

Kicsit elszomorodtam. A 2300km-s autómban elkezdett ropogni a kuplung :( Eddig olyan volt mint a vaj. Ugyhogy most naggyorsan megprobalok kartervedot keriteni, es hetvegen felrakni. Valoszinuleg az a jo kis erdi foldut tett be neki, amit sajnos nem lehet kikerulni. Szerintetek visszafordithato meg a folyamat, persze barminemu csere nelkul?

Mas problemam nincs az autoval. A klima tenyleg nem tul bika, de en ugy szoktam csinalni, hogy az elso 1-2 km-t klima nelkul teszem meg, hogy a menetszel lehutse egy kicsit az also belsejet, meg valamennyire a hocserelot, es akkor egesz jol hut. Es ha meg belso keringetesre is kapcsolok, akkor az teljesen jo :) Egyebkent multkor lattam valahol (csak mar nem emlekszem hol) egy ceg hirdeteset, aki tobbekkozott klima hatasfok novelessel is foglalkozik. Valaki csinalt mar ilyet? Megeri?

Mindenkinek jo thalicskazast :)

rozsnyo

Anonymus23 Creative Commons License 2005.05.30 0 0 16516

Na, ma tankoltam:

900 km, nem ment bele 40 lityi, cca 39 körül. 4,33 l/100km

Ez volt az eddigi legjobb fogyasztásom! Ha ez e körül marad nyáron, akkor nagyon elégedett leszek!

Kiszámoltam, 10100 km van benne, 5,5l az átlag (télen vettem).

Ma féléves a kis drágaszágom, már jár, és beszélni is tud!

Ajándékképpen megkapta a +2 év garanciát.

:DDD

Viszont:

A szervízben megnézettem a bal hátsó kp zárat, illetve a bal oldali elektromos ablakot.

Cserés mindkettő.

Annyira nem zavar, nagyon csinosak a kereskedői csajok!

Mindkettő működik, csak mindkettőből furcsa zajok jönnek ki....

Menet közben nem hallható (ablak) de álló motorral lefelé eléggé zörgött, bár felfelé meg jó. Ez van.

Anonymus23 Creative Commons License 2005.05.30 0 0 16515

Naaaaaaagggggyooooonnnn coooooooooooooooooolllllllllllllllll!!!!!!

Én ha kell, akkor küldök megint "valamit" csak szólj!

Nekem emil nem jött, légyszi már a céges emilemre küldj bármit is.

Köszönöm!

Előzmény: v__tibor (16514)
v__tibor Creative Commons License 2005.05.30 0 0 16514

Anonymus!

Tws1!

Van egy jó hírem: kicsit elkapkodtam a postára menést, mert délután voltam újra a bontóban és értékes zsákmánnyal tértem vissza a kijelző P1-es csatlakozósaruival, pont amilyen belevaló ... :-)

Mail ment ... :-)))

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!