Keresés

Részletes keresés

szalapala Creative Commons License 2005.07.03 0 0 12
Még mindig nem írtad, hogy hova ne menjünk.
Mellesleg minden szálloda csak a széfjében elhelyezett értéktárgyakért vállal felelősséget, pont azért, hogy ilyen kamu dumával ne akarják őket megvágni.

Én a helyedben arra vigyáznék, hogy ha nem tudod bizonyítani, akkor gondod lehet.
Ha ez egyáltalán megtörtént, a szálloda nyilván tudja a nevedet és hírnévrontásért még be is perelhet. Akkor meg még fizethetsz is.
Előzmény: azenhazam (10)
Plantago Creative Commons License 2005.06.29 0 0 11

Sziasztok!

 

Mi az Öreg Bence Kunyhójában www.oregbence.hu voltunk 2 éve, jó volt, szép volt, szeretnivalóan nomád és a néni csak másnap reggel jelent meg pakolni. És olcsó. Egyébként www.kulcsoshaz.hu Illetve elhagyatottabb kempingeket szoktunk igénybe venni ilyen célra. Évekig Kiskunhalasra jártunk, rajtunk kívül általában nem volt senki. Aki kényelmesebb helyet akart az faházban lakott és a tó kb. 200 méter, illetve a szomszédságban van egy nagyon jó és megfizethető étterem.

 

Jó szórakozást!

azenhazam Creative Commons License 2005.06.04 0 0 10

üdv!

 

Ne magyarázd nekem, hogy nem életszagú a történet, amikor velem ez megtörtént! Nem a szállodát hibáztatom az eset miatt, bár kérdés, hogy mekkora felelőssége a szállodának, ha ez megtörténhetett (ilyen kollégákat vettek fel?) Másrészt pontosan tudták másnap, hogy az enyém a kabát.

 

"Aki csak nyolc általánost végzett, az se gondolja komolyan, hogy bemond egy szerinte hiányzó összeget, aztán azt fizesse ki a szálloda, azért, mert csak."

 

Édes vagy, te mit csináltál volna? A szálloda helyében mondjuk megnéztem volna a felvételeket...

 

Eszembe sem jutott, hogy a szálloda fizesse ki a pénzt, félreérted a helyzetet, elég lett volna elbeszélgetni azzal a 2 emberrel, akinek köze volt a kabáthoz..

Arról álmodni sem mertem, hogy egy ilyen összeg elvesztése után még a hátralévő éjszakákat, programot, ételt kifizettetik velünk! Magyarország!

 

Ausztriába egy többmillió forintnyi eurót tartalmazó pénztárcát küldtek egy barátom után, egy étteremből. Nem hiányzott belőle semmi.

 

Nem érdekel, hogy ki tudott a pénzről, tény, hogy ellopták tőlem, bizonyítani nem tudom. Amíg nem ismersz, addig ne kételkedj a szavaimba, inkább próbálj meg a történetből tanulni.

 

hali.

Előzmény: szalapala (9)
szalapala Creative Commons License 2005.05.31 0 0 9
Bocs, én is off-topic leszek.

Amit írsz, az nem tűnik túl életszagúnak.

Merthogy:

1. Egy ilyen eset után smiley-val kezdeni, hát nem tudom.... Legalábbis nem életszerű.

2. "csak azért rakom ide, hogy nehogy ide menjetek! :)" ,
Utána meg nem írod, hogy hol történt meg mindez. Tehát akkor hova ne menjünk??

3. Bármilyen sajnálatos is az ügy, de ugye nem gondolod komolyan, hogy ezért a szállodát hibáztatod.
Ti voltatok az egyetlen vendégek a szállodában ?
Mert ha nem, akkor nem tudom, miért kéne pont titeket értesíteni, ha találnak egy kabátot valahol.

4. Hiányzó pénz:
Aki csak nyolc általánost végzett, az se gondolja komolyan, hogy bemond egy szerinte hiányzó összeget, aztán azt fizesse ki a szálloda, azért, mert csak.

Ki látta egyáltalán azt a pénzt rajtatok kívül?

Bocsi, de én ezt az egészet nem nagyon hiszem el.
Előzmény: azenhazam (8)
azenhazam Creative Commons License 2005.05.30 0 0 8
Bocs, kicsit offtopic, de csak azért rakom ide, hogy nehogy ide menjetek! :)

600 ezer forintos éjszaka
2 személyre

Hozzávalók
4 csillagos hotel, Egerszalókon
1 db foglalás 3 éjszaka, 4 nap
1 db tavaszi kabát, nagy zsebekkel
1 db feledékeny fiatalember és barátnője
1 db etikai normákat nem ismerő személyzet
1 db jogász végzettségű szálloda-igazgató

Kezdjünk hozzá péntek 13-án!

Előkészítés
Jelentkeztessük be a fiatal párt az említett hotelbe. Vegyük rá őket, hogy a kicsomagolás után töltsenek magukba egy kis frissítőt az étterem belső teraszán. 20-25 percig hagyjuk őket ráhangolódni a gyönyörű kertre és az étterem hangulatára. A frissítő elfogyasztását követően küldjük el őket vacsorázni, odafigyelve arra, hogy a fiatalember kabátját felejtse a szék támláján, és erről a pincérek a vacsora alatt semmiképpen se tájékoztassák.

Elkészítés
A vacsora elfogyasztása után foglaltassuk le velük a másnapi programokat a recepciósnál! Különösen fontos, hogy a recepciós még itt se szóljon arról, hogy megtalálták a kabátot. A fiatalok menjenek szobájukba pihenni, egészen reggel 10.00 óráig. Regeliztessük meg a párt, hiszen éhesek. Újabb fontos momentum: a személyzet még mindig ne szóljon a fiatalembernek a megtalált kabátról. A reggelizést követően irány a lottózó! Azonban most kezdődnek a pikáns ízek!

A fiatal ember nem találván a slusszkulcsát, ismerje fel, hogy a teraszon feljtette kabátját, benne a keresett kulccsal, forgalmival és némi készpénzzel. A fiatalok kérjék vissza a kabátot a recepción, ellenőrizzék le az autóban, hogy minden benne maradt a kabátban. Szerencsétlenségükre nem, szerencséjükre a forgalmi legalább, meg 700 forint. Ez lottóra elég is lesz, mostmár jól jön majd a kettes is.
Azért ellenőriztessük le, hogy nem máshova rakta az (ex)tulajdonos a pénzét, ne csináljunk balhét feleslegesen. Amint negatív lett az eredmény, csináljunk balhét!

Kikészítés
A fiatalember, adja vissza a kabátot, majd kérje fel a recepciós hölgyet, hogy rakassa vissza az elveszett 530 ezer forintnyi készpénzt, ellenkező esetben a fiatalember akarjon beszélni az igazgatóval. A pár legyen jól felidegesítve, aggódjanak a lottózóig és vissza.

Az igazgató fogadja a fiatalembert az irodájába, majd tájékoztassa a szálloda álláspontjáról, ami szóljon kb. így:
A szállodának nincs tudomása arról, hogy mit tartott a fiatalember a zsebében, hiszen a házszabályzat szerint nem nyúlhat senki a kabát zsebébe. A kabátot az említett szabályzat alapján a lelkiismeretes dolgozó köteles leadni a recepción, majd kizárólag a vendég kérésére visszaadni. (Semmi esetre sem előbb, csak úgy figyelmességből, maguktól, hanem csakis külön kérésre!!!) Egy dolgot tehet a kedves vendég, tegyen feljelentést!
Azzonal telefon a rendőrségre, miután tisztáztuk, hogy egy ügyvéddel ülünk ám szemben, aki szállodaigazgató.

Legyen tehetetlenségében nagyon dühös a fiatalember, hiszen a kiszolgáló személyzet nem olyan! A kabátelhagyónk akarjon kiköltözni, gondolva, hogy ilyen „kedves marasztalás, sajnálkozás, együttérzés” mellett nem marad. Az igazgató úr nagylelkűsége jelentsen a 4 napos pihenés árából 30% kedvezményt. Az összes többi igénybe nem vett szolgáltatást fizettesse ki. Hiszen valamiből meg kell élni, nem?

A fiatalok szépen csomagoljanak össze és távozzanak vendégszeretőbb helyre. (bár ez így nem igaz, hiszen itten még vendészeretőbbek, közös fedél=közös kassza!)

Menjenek majd némi „megpróbálomjóléreznimagam” programot követően rendőrségre jelenteni a történetet. A rendőrség vigasztalja azzal, hogy semmit sem lehet tenni, felelősség, meg satöbbi. Igazuk is legyen.

Menjenek szépen az agyforralásos hétvége után haza, azt egyék meg, amit főztek nekik! Ne feledjék, 600 ezer forintos éjszaka receptjét olvastuk.

Magyarország a TE hazád.
ZéZsé Creative Commons License 2005.05.24 0 0 7

Amikor először voltunk ott, akkor az alsó szinten ott voltak a háziak, de a szilveszteri buli alkalmával tök üres volt a ház.

Előzmény: v86 (6)
v86 Creative Commons License 2005.05.24 0 0 6

És mikor kivettétek az egész kérót akkor volt ott valaki aki ellenőrzött titeket (akár melléképületben is), vagy szabadon lehetett szórakozni?

Előzmény: ZéZsé (5)
ZéZsé Creative Commons License 2005.05.24 0 0 5
Előzmény: ZéZsé (4)
ZéZsé Creative Commons License 2005.05.24 0 0 4
Ha jól emlékszem 2300 Ft/éj/fő, de holnapra ki tudom deríteni.
Előzmény: v86 (3)
v86 Creative Commons License 2005.05.24 0 0 3
Azt elmondanád hogy mennyiért adták oda szilveszterkor?
Előzmény: ZéZsé (2)
ZéZsé Creative Commons License 2005.05.24 0 0 2
Én Badacsonyon tudok ilyet. Kétszintes ház, inkább a felső szintet adják ki, de mi szilveszterkor az egész házat kibéreltük. Nem volt horribilis összeg, nem kellet kauciót adni. A felső szinten van két fürdőszoba, öt hálószoba és egy hatalmas nappali+konyha. Alul ugyanez csak három hálóval. Persze nyáron lehet, hogy tömve lesz....
GOttó Creative Commons License 2005.05.24 0 0 1
Azt gondolom, hogy nem sok ilyen ház van. Azért is fordultam a níilt fórumadta lehetőséghez, hátha ismer valaki valami ilyen helyet. A társasűggal egyébként nem lenne gond. Fiatal, szolid egyetemistákról(nagyrészt) van szó. A kaukció fizetése meg természetes.
Előzmény: v86 (0)
v86 Creative Commons License 2005.05.24 0 0 0
Nem 0 ilyen ház van. Kérdés kiadják-e, és ha igen mennyi kaucióval ;)
Előzmény: GOttó (-)
GOttó Creative Commons License 2005.05.24 0 0 topiknyitó
Igény a leírtak szerint!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!