Az Ön által felkeresett topic fegyverek, ill. annak látszó eszközök
forgalmazásával kapcsolatos adatokat is tartalmazhat.
Felhívjuk figyelmét, hogy csak akkor lépjen be, ha Ön fegyverek forgalmazásával
vagy felhasználásával hivatásszerűen foglalkozik, és a honlap látogatása nem
eredményezi valamely Önre vonatkozó jogszabály vagy egyéb szabályozás
rendelkezéseinek megsértését.
Az Port.hu Kft. a fórum számára kizárólag tárhelyet szolgáltat, a honlapon
megjelenő információk vonatkozásában szerkesztői felelősséget nem vállal.
Amennyiben megítélése szerint a honlapon jogellenes tartalom jelenik meg, úgy
azt kérjük, jelezze az Port.hu Kft. mint tárhelyszolgáltató felé.
Magyarország honvédelme és biztonsága EU, NATO, és világviszonylatban.
Minden, ami a MH helyzetét befolyásolta a közelmúltban, befolyásolja a jelenben, és befolyásolhatja a jövőben.
Aktív és inaktív katonák, rendvédelmiek, és a honvédelem iránt elkötelezett civilek klubja.
Figyelitek az ír Mowagot? Még arra is gondoltak, hogy a vezető esetleg nyitott búvónyílással és emelt üléssel vezethet, úgy hogy tettek oda egy drótvágót!
A fiam osztálytársának az apukája Irakban volt katona. Állitólag tegnap meghalt. Meglőtték. Ti tudtok valami erről? (Lehet, hogy volt szó róla, nem olvastam vissza.:)))
Holnap után, szombaton tehát Hadtörténeti Délután, ahol a Margit-állás áttöréséről 1944 tartok előadást.
Moszkva térről a Várbusszal lehet eljutni a 3. megállónál leszállni (a Vár sorompó után a 2. megálló). Ahol leszállsz a (Kapisztrán) tér áttellenső oldalán, ahol az ágyúk vannak kirakva lehet bemenni a Hadtörténeti Intézetbe. Szerintem várj meg embereket, akik arra tartanak. 13:30-kor kezdenénk, előtte 5-10 perccel érdemes ott lenni.
A kicsit is aktívak nagyrésze, kisebb ajándékkal távozhatnak, tehát most az a mondás igaz, hogy inkább kérdezz hülyeséget, mint csendben maradj! :))
Mert egy szupi anti-tank missile, majdnem egy méteres páncél átütő képességgel. Ha már leépítjük a hk kultúrát, legalább az ilyen védelmi képességeinket ne építsük le...
- Egy korábbi témához: "Kétségtelen, hogy a terrorizmus komoly veszély, de mi az Európai Unió jogi közegében élünk, következésképpen azt valljuk: a terrorcselekmény köztörvényes bűncselekmény, tehát az ellene való fellépés tisztán rendőri feladat. Ezt a nemzetközi jogi érvényű megállapítást hazánk is osztja. Vannak ettől eltérő felfogások, de Magyarországon ez tekinthető hivatalosnak - mondja Finszter professzor.
Hogy mi a különbség a honvédelmi és rendvédelmi oktatás között? A krimonológus a szakmai körökben ismert francia rendőrségkutatóra hivatkozott, aki ellentétpárokat állítva, a katona és a rendőr magatartását és különbözőségeinek párhuzamba állításával válaszolta meg a kérdést.
- Loubet Del Bayle gondolatmenetének az a lényege, hogy a katonai és a rendőri hivatás még a tipikustól eltérő, szélsőséges esetekben sem keverhető össze, amikor a rendőri erőt kötelékben alkalmazzák. Mi több, éppen ezek a helyzetek azok, ahol a katonai illetve a rendőrségi professzionalizmus egybemosása súlyos és gyakran szinte helyrehozhatatlan, sok áldozatot követelő hibás lépésekhez vezet - állítja Finszter professzor.
Az integráció ellenfelei az 1867-től vizsgált polgári hagyományokra is szoktak hivatkozni, mondván, a rendőrtisztek katonai intézetben történő képzése ezzel ellenkezik. De, mint hangsúlyozzák, a legújabb európai tapasztalatoknak is ellentmondana, sőt, "szembe menne" az uniós fejlődés irányának. A Rendőrtiszti Főiskola tanulmányi igazgatója, Derce László szerint a felvételi és a jelentkezési statisztikák önmagukért beszélnek. Egyedül a színművészetire jelentkeznek többen. A felvehetőnél átlagosan tizennyolcszor több fiatal szeretné a rendőri pályát választani, de például a bűnügyi szakra az idén huszonkétszeres, a levelező tagozatra nyolcszoros volt a túljelentkezés.
- Nem panaszkodhatunk, jó a "merítés". Tavaly 555 nappali tagozatos hallgatónk volt, és 1200-an jártak levelező tagozatra - tájékoztat Derce igazgató, majd hozzáteszi: akiket felvesznek, azok biztosak lehetnek abban, hogy a diploma megszerzése után munkahely várja őket.
A Rendőrtiszti Főiskola főigazgatójának oktatási helyettesétől, Sárkány Istvántól tudjuk, arra is büszkék, hogy nem váltak "elefánt temetővé", s a humán utánpótlást önerőből, a tervszerű tanszéképítő munka révén megoldják. Az sem titok, hogy 1990-hez képest a rendőrség hivatásos állománya mintegy 10 ezerrel nőtt, és a mostani 32 ezres országos létszámmal elérték az Európai Unió lakossághoz viszonyított átlagát. Sárkány tábornok szerint egyébként az a baj, hogy nem csupán a köztudatból hiányzik egy alapvető ismeret: a rendőrség a közigazgatás része, és egyre inkább közeledik a civil társadalomhoz."
Hamburger
ha nem kellett kitölteni, akkor örülök neki. De miért került fel egyáltalán a lapra?
Az info nem félinformáció.
Másrészt a HM bármelyik politikai oldal irányítása alatt is állt, mindig visszatartja az információkat. Nemcsak a politika és a nyílvánosság előtt zárt rendszer, hanem még a saját munkavállalói előtt is. Lásd belső tájékoztatás hiánya, amit még csak tetéz a bürokrácia útvesztőiben csorbuló információ, így nem csoda, ha teljesen elhal. Ez vezetett oda, hogy "ha magad nem nézel utánna, akkor senki sem foglalkozik az ügyeddel" állapotok alakultak ki.
Így örülök néha, ha már félinformációkhoz hozzájutok ismerősöktől, haveroktól. Hivatalos úton vagy a nyílvánosság előtt megpedzegetett ügyekről Te magad is láthatod, hogy milyen tájékoztatás van...
Egyébként nem figyelemfelhívás miatt írtam amit írtam. Tartom magam ahhoz amit korábban ígértem Nektek.
"De ha megkérdezik az állományt ne úgy tegyék már, hogy névtelenséget ígérve sorszámozott kérdőíveket osztanak szét az alakulatoknál és az első kérdések a rendfokozatára, a nemére és az életkorra vonatkozzanak."
Sajnos, pont így gerjesztik egyesek az indulatok, és az ilyen félinformációk alapján döntenek is... Ez Te is és sajnos még sokan észreveszik és továbbkürtölik, ahelyett, hogy utánajárnának.
A megkérdezett állománynak nem kellett kitöltenie nevét, rendfokozatát...
Nem lehet úgy elindulni, hogy én eldöntöm, mi kell az állománynak, mert abból pontosan ez születik meg ismét, ami most van. Kellenek a vélemények, névvel és név nélkül is. Biztos Te is tanultad mi a közvélemény. Nos azt keresik, kutatják éppen, mert az egyének véleményéből már sok van…
Roland! Én örülnék legjobban, ha működne a rendszer! De ne úgy old meg és ne úgy hívd fel rá a figyelmet, mint a többi politikus....
végeztem egy bonyolult kutatást (sok pénzembe került), bepötyögtem a google-ba "Nato kötelezettségek" és a 21. találat a Nato oldal magyar oldalára mutatott (magyar szövegű), és ott még találtam több statisztikát is és a következő szöveget:
Ó, hát én sokkal több pénzről sem tudom, hogy hova megy pontosan. Ez a rongyos 1-2% már nem oszt, nem szoroz.
Bár ha itt elolvasod a többi hozzászólást, akkor legalább látsz akaratot ennek utánajárására, de gondolkodtál-e már a TB-n, ahol biztosan sokkal több folyik el fölöslegesen?
bocs, én nem vagyok információs szolgálat, csak azt akartam megmutatni, hogy meg lehet tudni, ha valaki akarja.
Mint mondtam, ha valaki nem bírja az internetet (és nem tud angolul, franciául), annak marad a hagyományos levelezés a minisztériummal.
Egyébként, hogy tudd, nagyon kevés költségvetés érhető el könnyedén.
Neked pl. a városod, kerületed, országod költségvetése megvan? Hányszor olvastad el őket. Én a munkám révén egyszer elolvastam a főváros költségvetési rendeletét, és még mindig sok mindent nem tudok, pl. az iskolák költségvetését. Miért pont a honvédség az ami fáj neked, hogy Józsi bácsi otthonában nem található egy magyar nyelvű példány?
---
Mint mondtam az aláírás egyszeri volt, aztán évente közösen határozzák meg a feladatokat (szerintem a magyar küldöttség ott próbál kibújni, ahol tud), de onnantól a cost share már jön kvázi automatikusan.
Egyébként a Nato-t mi vállaltuk be (adófizetők):
Nato szavazás:
-----
A választók nyilvántartásában lévő választópolgárok száma a szavazás befejezésekor 8 059 039 volt, ebből 3 968 668-an jelentek meg szavazóként, nem szavaztak 4 090 371-en. Az érvényes szavazatok száma 3 919 114, ebből az IGEN szavazatok száma 3 344 131, a NEM szavazatok száma pedig 574 983 volt.
----
A 10 millió nevében a 3,3 millióan döntöttek mellette.
nézd, Józsi bácsinak valószínűleg a magyar szöveg sem segítene, neki elég az, hogy nem teljesítjük.
Ma mindenki annyit tud, amennyit rááldoz, na meg a törvények is úgy működnek, hogy attól, hogy még nem ismered őket, attól még nem mentesítenek a következményektől.
Egyébként bármikor levelet írhat a honv.minisztériumnak, amelynek törvénybeli kötelessége 30 napon belül válaszolni.