Keresés

Részletes keresés

unartis Creative Commons License 2005.05.27 0 0 6480

Üdv mindenkinek!

Kinek van a civ3 conqvestshez magyarítása, és ha van hol lehet letőlteni?

tofe99 Creative Commons License 2005.05.26 0 0 6479
Az aztékokkal? Hány városod volt?
Előzmény: Master Szaki (6478)
Master Szaki Creative Commons License 2005.05.26 0 0 6478

Nekem ez így működött. Megépítettem a piramist, majd váltottam államformát. 2 kör anarchia után választhattam is.

tofe99 Creative Commons License 2005.05.26 0 0 6477
Még nem próbáltam a fasizmust.

Én 480-ban járok, minimum 3 tech előnyöm van mindenkivel szemben, de a németek folyamatosan jönnek...
Minden fontosabb városban van egyetem, készülnek a bankok, illetve a 4 prebuild. Illetve a fővárosban 5-6 kör múlva kész a Kopernikusz.
Stratégiát váltottam, nem megyek rá a FA-re hanem ha valaki majd kifejleszti, akkor elcserélem. Inkább mihamarabb kort akarok váltani, hogy jöjjön a vasút.

Közben a hettitákhoz betámadtam, egyik városuk enyém, és a csapataik harmadát már elpusztítottam. Lassan ők is megadják magukat.

Katonai szempontból hamarosan ismét döntési helyzetbe kerülök. Ha az ausztrál offenzívának vége, akkor mehetek tovább ezzel a fejlettségű hadsereggel az inkákhoz, bár még ez halasztható, alig csináltak valamit a dzsungellel...
Vagy inkább fullon megyek a tank felé, közben pedig infrastruktúrára gyúrok.

Eccerűen imádom ezt a játékot, igazán körültekintő stratégiai gondolkodásra késztet...
Előzmény: dode (6476)
dode Creative Commons License 2005.05.25 0 0 6476

Mit gondoltok a fasizmusrol?

En ebben a jatekban kiprobaltam. A valtaskor fellepo nepessegfogyas kicsit rosszul erintett, de par kor multan helyreallt a gazdasag, az F11-en levo minden fontos parameterben elso vagyok. XIV.sz-ban jarok, enyem Amerika es Afrika. Mar csak Oroszo. es Kina kepvisel komolyabb erot. Az oroszok vezetnek tudomanyban, en vagyok a masodik.

Mayan Creative Commons License 2005.05.25 0 0 6475
Civ1-ben mukodott igy, Civ3-ban nem, bar C3C megjelenese ota nem epitettem meg piramist. De meglepodnek, ha ezen valtoztattak volna.

Kb 2 hetig nem leszek, de az eredmenyeket kuldjetek, majd utolag felrakom oket.
Előzmény: tofe99 (6473)
tofe99 Creative Commons License 2005.05.25 0 0 6474
Tényleg jó, de most szerintem lehet lux-szal pótolni, és ha nem fér bele, akkor ebben a játékban én inkább azt hagyom ki, mint bármelyik másikat. De ez persze egyéni vélemény....
Előzmény: Törölt nick (6472)
tofe99 Creative Commons License 2005.05.25 0 0 6473
Ez az info honnan van? Én még nem hallottam róla.
Előzmény: Master Szaki (6471)
Master Szaki Creative Commons License 2005.05.25 0 0 6471
A piramis csoda megépítése csökkenti 1-2körre az anarhiából való átállást.
Előzmény: eisx (6465)
tofe99 Creative Commons License 2005.05.25 0 0 6470
Pontosan. Csináltam egy kis excel file-t, abba rakom át a megfelelő adatokat, és máris látom, hogy kb mikorra készül el vele.

Most középkor közepe van, 370AD. Két tudománnyal vezetek (PP, Ast). Japán kivégzése utolsó mozzanataként az egyetlen archerüket lenyomtam egy jag warriorral, és máris jól időzített aranykor következett. Pont amikor elkezdtem megint fejleszteni. Közben meglett a KT, amiből már vagy 3 keresztes lovagot kaptam is. Indulnak a prebuildek a középkor végéhez, remélem nem túl későn, de kellenek először az egyetemek. 3-4 közékor-végi csodát célzok meg, ideális esetben: Magellán, Shakespeare, Copernikus, Newton. Gebasz esetén JSB-vel pótolható valamelyik. A németek kemény tudományos ellenfél, jó lenne valahogy háborúba taszajtani, de egyelőre nem tudom, hogyan kéne.
Előzmény: mzprox (6468)
mzprox Creative Commons License 2005.05.24 0 0 6469
Nem tudom, hogy függ-e valamitől, de a véletlenen elég sok múlik. Volt, hogy visszatöltöttem üzletelgettem valamelyik civvel és utána csináltam anarchiát és máris rövidebb ideig tartott.
mzprox Creative Commons License 2005.05.24 0 0 6468
Azt honnan látjátok, hogy éppen milyen találmányt fejleszt a másik? Valami savegame-editor?
Előzmény: tofe99 (6461)
Arilian Creative Commons License 2005.05.24 0 0 6467
ugytudom a nehézségi foktól és a birodalom méretétől függ csak. a közvetlen váltás előtti körben emelt luxal én semmire sem mentem.
tofe99 Creative Commons License 2005.05.24 0 0 6466
Asszem nem nagyon, illetve függ a népességtől, területnagyságtól, városszámtól is. Elméletileg 4-8 kör az anarchia, (ezek szerint lehet 9 is), akkor amikor neked volt, szerintem max 1-2 kört lehetett volna jobb szerencsével elérni.

Egyébként én sem akarok államformát váltogatni sűrűn, úgy gondoltam, rep-comm vonallal próbálkozok. Mondjuk így a késő középkori stratégiám is új lesz...
eisx Creative Commons License 2005.05.24 0 0 6465
Én is megpróbáltam a kommunizmusba átlépni, mikor elkezdtek lázadozni a városaim, de az anarchia 9!!! körig tartott, a végső nagy hárorú közepén, ezért inkább visszatöltöttem és inkább a luxusrátát emeltem. 9 kör termelés nélkül, lakosságfogyással, egy háború közepén nekem nem érte meg. Egyébként valamilyen intézkedéssel lehet csökkenteni az anarchia időszakát? pl. időleges luxusráta növelés stb.
Előzmény: tofe99 (6463)
tofe99 Creative Commons License 2005.05.24 0 0 6463
Grat. Ez jó hír lenne, mármint, hogy demo-ban is végig lehet nyomni, de én most ki fogom próbálni a kommunizmust, mert abban még nem harcoltam huzamosabb ideig. Meglátjuk, hogy a lassabb tech fejlesztést ellensúlyozza-e a csomó előny, amit a komm ad. Mindenesetre nagyon meg kell majd terveznem, hol legyen a SPH.
Előzmény: eisx (6462)
eisx Creative Commons License 2005.05.24 0 0 6462

Üdv!

Sikerült a GOTM-16-ot megcsinálnom. Emperor, 1790, 4097 pont. Egy kicsit később egy összefoglalót is írok róla.

Én végig demokráciában voltam max 12-es városokkal és így a fontos városaim egyáltalán nem lázadtak. 3 körönként így is letermeltek egy tankot.

tofe99 Creative Commons License 2005.05.24 0 0 6461
Japán szívós... Már vagy 15-20 egységét kinyírtam, meg a két városából az egyik az enyém, de még van kb. ugyanennyi egysége, és az erősítésem nehezen érkezik. Közben pedig igen rossz dolog történt. Alig kaptam valamit a Nagykönyvtárból, és a németek most kezdték el kifejleszteni az oktatást. Úgy tűnik, mire lejár a hatása, csak az engineeringet fogom még megkapni. Úgyhogy a további hódítást el kell napolnom, mert félek a lázongásoktól (köztársaságban vagyok). Mindenesetre telepítettem hídfőállásokat egy csomó stratégiailag fontos helyre: Írország, Indonézia Karib-térség, Zöldfoki-szigetek.
Asszem akkorra fogom időzíteni a GA-t amikortól újra fejlesztenem kell.
Master Szaki Creative Commons License 2005.05.23 0 0 6460

A második nekifutás már jobban megy. :-)

Amerika az enyém, pedig még időszámítás előtt vagyok.

VS Creative Commons License 2005.05.22 0 0 6459
OFF

Június 1-ig nem vagyok netközelben...holnaptól...
Remélem majd sok beszámolót olvashatok itt a Gotm16-ról...
VS Creative Commons License 2005.05.20 0 0 6458
szerinem ilyen kis térképen tök reális 2  lépés... meg hogy a hajók is olyan lassúak... :)
Előzmény: tofe99 (6457)
tofe99 Creative Commons License 2005.05.20 0 0 6457
De vigyázat! A város nem lehet azonos helyen az army-val, mert akkor betámadnak! Japán esetében a délnyugati csücsökben szálltam partra, nem értek oda a csapataik, mert csak 2-t tudtak lépni. (VS, mégiscsak jó volt ez a húzásod?) Következő kör elején army felállt, a MI-k pedig elkezdték kaszabolni azt a 12 ellent, aki odaért. Tehát kell pár kör, mire azt a mezőt megtisztítom, meg némi utáánpótlás, és csak akkor mehet a város.
Előzmény: VS (6456)
VS Creative Commons License 2005.05.20 0 0 6456
klassz ötlet ez az army-ernyő+pihentető város kombináció! :))
Előzmény: tofe99 (6454)
Master Szaki Creative Commons License 2005.05.20 0 0 6455

A jav#1-ben volt nálam olyan, hogy a Zuluk 2 várossal tököltek.

Ez a pihentető város, viszont nekem új, jó 5let, eddig eszembe sem jutott.

tofe99 Creative Commons License 2005.05.20 0 0 6454
Nálam Japán elég balf@sz. Vagy 30 kör óta monarchiát fejleszt 2 várossal, közben még matekja sincs, meg térképészete sem. Így aztán nem tud kijönni a szigetéről, én meg gondoltam kihasználom... Úgyhogy 30BC-ben megindítottam "lassú kiörlésű" offenzívámat Japán ellen. Áttettem egy pike army-t, "alá" meg 4 medieval infantry-t, akik osztják az ellent. Most 10BC van, a következő körben megérkezik a settlerem is, aki pihenési helyet fog biztosítani.
Ha ez sikeres lesz, és esetleg kapok egy MGLt, akkor hasonlót fogok elkövetni a hettiták ellen is. Közben szinte teljesen benépesítettem a teljes amerikai kontinens felső három negyedét. Még 1-2 város, és lefedem. Már a Karib-tenger is az enyém, sőt, Írországot is benépesítettem. Britanniát is be kellene, akkor lenne egy jó kis kiindulópontom a németek ellen.
Előzmény: Törölt nick (6453)
VS Creative Commons License 2005.05.19 0 0 6452

OFF

Hááát, pedig megéri látni!!! :)))

Előzmény: tofe99 (6451)
tofe99 Creative Commons License 2005.05.19 0 0 6451
OFF
valami plugint kért, amit nem találtam azon a csökött mikroszoft oldalon, amire odairányított. Úgyhogy sajna nem.
ON
Előzmény: VS (6448)
tofe99 Creative Commons License 2005.05.19 0 0 6450
Nem biztos, hogy növekszik a haderő fenntartási költség, mert ugyan az igaz, hogy a republic esetén városonként 1 ingyen van, demo-ban meg nem, ugyanakkor a nem ingyen levő egységek fenntartási költsége rep esetén 2g egységenként, demo-ban meg csak 1g.

Én abszolút demo-párti vagyok, mert amikor bejön, akkorra már megtehetem, hogy csak rövid, de döntő háborúkba menjek bele.
Előzmény: mzprox (6447)
Arilian Creative Commons License 2005.05.19 0 0 6449
Csak békés játékokban.... De a 150%os Worker sokat érhet azért.
Előzmény: mzprox (6447)
VS Creative Commons License 2005.05.19 0 0 6448

ehhez képest én túlbiztosítok, a szárazföldi városomban volt egy-egy warrior vagy spear... de valóban, nem kéne, ha van luxus... figyelmetlen vagyok, vagy csak nemtörődöm... mindenesetre kommunizmusban lehetett vagy 500 egységem ingyér...

Államforma: szerintem a Republic a legjobb, ha azt nézzük, hogy milyen korán lehet már... nagy birodalomnál meg a kommunizmus... ezzel együtt át szoktam váltani demokráciába, ha nincs sok harcolás, és ha religious vagyok, akkor főleg, mert akkor gyorsan megy

OFF

láttátok a CIV IV videót? :))

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!