Nem találtam választ a Floyd vonatokra, bár lehet hogy valaki leírta. Uzsa - Boba között Hajdú Kft. kék Szergeje húzza a vonatot, onnan a Csauruszok viszik tovább.
Az M61 006 holnap este indul vissza Sopronból Budapestre. Viszi magával a Rába - Balaton motorkocsit is.
A nordhauseni twino kettős üzemű villamost megnézheted itt:
http://www.trampicturebook.de/tram/germany/nordhaus/twino.htm
Mivel az 5 hengeres 100 kW Volkswagen motor gyengécske bele, ezért tervezték a rugós energiatárolót is hozzá.
Azóta csend van felőle.
Olyan szinten gyorsak voltak, hogy én is lemaradtam, bár tudtam, hogy jönnek, odázgattam az indulást, hogy odaérek még, odaérek még. Aztán egyszer csak hopp. On maradtam. :)) Ilyen esetben mindíg jó korán elindulok, egy órás várakozás belefér, csak érjek oda, most a melegtől valami agybaj folytán ezt kihagytam :(
Hevenyészett fotók Kelenföld bejáratról. Figyelem! 1984*1488 képpont!!! A folyamatos információ-áramlásért hálás köszönet Stephenson kolléga úrnak! :)
(Az "éppen Vecsésnél járnak" infó után nem sokkal indultam otthonról kocogva, majd kicsit belehúztam a "most halad a Fehérvári út felett"-nél, mert még csak a villamos kocsiszínnél tartottam, de végülis úgy-ahogy sikerült dokumentálni a történteket.)
A menet lassan érkezett a vörös bejárati jelzőhöz, és kb. 3-4 percet állt, miközben egy szöcskés teher haladt Fc felé. Aztán állt a bejárat és egy rövid kürtjelzéssel haladt a menet Kelenföldön.
Láttam, a földkúpnál is állt valaki, de már nem tudtam odamenni ismerkedni. :)
> Kasselben amúgy jövőre lesz dízel-villamos (hibrid) sínbusz.
Nordhausenben meg egy ideje már mûködik. A Harz keskenynyomközû sinén megy ki a hibrid villamos a közeli kisebb városkába. A gõzös vontatta vonatok meg a motorvonat csak a nagyvasúti pályaudvarig megy be, a hibrid viszont a villamospályán keresztülmegy Nordhausenen.
Veszprém-Alsóörs: A jó nyomvonalhoz, mai nem kerüli el a településeket, ahhoz a HÉV-jellegű megvalósítás szükséges. Ha HÉV, akkor meg már jobb a villamos üzemű.
Más kérdés az, hogy HÉV pályán, ami célszerűen a települések belsejében vezetne. pl. Veszprémben a Jutasi úton, nem lenne célszerű, egy Csörgő vonatatta Győr-Balatonfüred fürdővonattal végigmenni. Így vagy helyi érdekeket szolgálna csak, vagy Győrtől Balatonfürdeig sínbusz menne. Annyira azért nem elvetemült ötlet ez sem. A kerékpár is elférne rajta, szemben a busszal, és a belső tér is tágasabb lenne.
Kasselben amúgy jövőre lesz dízel-villamos (hibrid) sínbusz.