Keresés

Részletes keresés

kaviat Creative Commons License 2005.05.19 0 0 14055
a 6 év az gáz kicsit.. van itt levágott kezü-lábu bácsika, lekaszabolt gyerekek, szülésbe belehaló anyuka stb.. [másrészt egy fókuszban lehet, hogy több horrort lát 2 perc alatt, te tudod mennyire vannak kondicionálva a srác]

.kav]4t ..jó ott a tengeri kaja..
Előzmény: ghe (14054)
ghe Creative Commons License 2005.05.19 0 0 14054
Üdv mindenkinek!
Én még nem láttam, majd a hétvégén megyek. Végül is nem lett korhatáros, ha jól láttam.
Kérdésem van !
A 6 és 1/2 éves fiamat elvihetem szerintetek vagy ne?

Kösz a választ!
hágé Creative Commons License 2005.05.19 0 0 14053
döbbenet... nem éreztem fáradtságot utána, nem éreztem a világot magam körül, másfél órán át bevillantak képek a filmből, a zenék tovább szóltak a fejemben... mellbevágott, ledózerolt, magával ragadott... de valahogy egyik szót sem érzem igazinak, egyszerűen nem találok szavakat
Aiesha Creative Commons License 2005.05.19 0 0 14052
Ja! Már értem! Úgy kell neki:)
Előzmény: blg73 (14050)
capacete Creative Commons License 2005.05.19 0 0 14051

Ha ennyire nem tetszett, akkor miért nézed meg újra?

Gondolod, hogy másodjára már jobb lesz a szinészi játék és a forgatókönyv varázsütésre feljavul?

Előzmény: blg73 (14044)
blg73 Creative Commons License 2005.05.19 0 0 14050
A Clone Wars rajzfilmben - 25. fejezet, ami közvetlen előzménye az Ep3-nak, Mace Windu alig pár órával a film eseményei előtt kicsit megkezeli Grievous bordáit, azért kehes... :)
Előzmény: Aiesha (14047)
Aiesha Creative Commons License 2005.05.19 0 0 14049

Jogod van elmondani a véleményedet, még itt is, mert nem az a topic címe, hogy elvakult star wars fanok, és nem fogunk meglincselni sem!

:)

Előzmény: blg73 (14044)
Aiesha Creative Commons License 2005.05.19 0 0 14048
Ja, szegénykék, Ti szinkronnal néztétek? Én is annyira féltem, hogy úgy kell, de szerencsére a sajtópremieren feliratos volt! Imádom Ewan galaktikusan skót akcentusát:))
Előzmény: Skywalker. (14041)
Aiesha Creative Commons License 2005.05.19 0 0 14047
Grievousban az a poén, hogy tüdőrákos droid... gondolj bele!
Előzmény: Gatalinka (14035)
Deepfreeze Creative Commons License 2005.05.19 0 0 14046
Na ezért nem nézek meg egyetlen SW filmet sem szinkronnal. Szerencsére már a Klónokat is felirattal sikerült elsőre megnéznem, aztán a családdal a szinkronost. Béna meseszinkront kaptam az arcomba. Soha többé...
Előzmény: Shu Mai (14045)
Shu Mai Creative Commons License 2005.05.19 0 0 14045
A film feliratos változatának magyar szövege is tele volt ordító nagy hibákkal - értelmi hibákkal. Ha ezt "felturbózzuk" a szinkronnal, akkor igencsak más filmet kapunk, mint az eredeti.

Én mindjárt nekikezdek a saját részletes kritikámnak, de azt a másik topikba rakom be, mert tele lesz spoilerekkel.
blg73 Creative Commons License 2005.05.19 0 0 14044

Saját negatív kritika - szeretem a SW-t, ezért tejjel írtam, aki nem akarja - a film megtekintése előtt főleg- ne olvassa. Temetni mentem - nem dícsérni...

Éjfél - Új Udvar - szinkron...

Óriásit csalódtam az Episode III-ban. Nagyon vártam és elképesztően nagyot koppantam. Az egész film olyan volt, mintha önmaga paródiája lett volna - nem tudok erre egyszerűen jobb szavakat most. Színészi játék gyakorlatilag nem volt, csak hiteltelen mimika és nézések - Palpatine nagyon szánalmas volt, mintha egy némafilmből szalajtották volna ide. Anakin átállása, motivációja, cselekedetei annyira logikátlanok voltak. Az események annyira gyorsan követték egymást, nem lehetett rápörögni. Mintha egy borzalmas hosszú listán kellett volna pipálni az egyes elemeket: Falcon legyen, vuki legyen, Anakin átkeresztelés legyen, bail organa legyen, stb. stb. és ha megvolt, ugrani a következőre. Fura hasonlat jön: mintha egy udvarlásnál listában a kezével menne a fickó: "kézfogás - ok, szemébe nézés szenvedéllyel - ok, vacsora gyertyafénnyel - ok" Végig éreztem a kézben a listát ezért nem éreztem a végén, hogy nekem most ettől a "tökéletes randitól" el kellene ájulni...

A fénykard párbajok, amíg "gyakták" egymást, jók voltak, de a befejezésük szinte mindig elrontott, mintha minden Jedi buta tompított reflexű bénaság lenne...

A szinkron is tragikus volt - pár napja védtem az eddigiekét - de ezt nem lehet. A fordításban is elveszett, tompult sok helyen a lényeg és a színészek sem tudták átélni.

Röviden: a "lego alapú filmezés" totális csődje volt számomra a film. A nagy bábjátékos nem tudta együtt tartani a szálakat. Ma reggel megnéztem az éjjel felvett "Igy készült-et". Lucas mondja a díszleteseknek: "Mindjárt készek a díszletek. Ideje készíteni egy forgatókönyvet..." Hát igen...

A hézagok kitöltve - csak éppen nagyon málló anyagból...

Technikailag lenyűgöző volt viszont a film, gyönyörű képek, szuper effektek - csak számomra elveszett a veleje: az értelem és hit harca.

Obi-Wan mondja a film felénél, amikor Anakin tetteit a biztonsági kamerák(!) felvételein elemzi: "Ezt nézni sem bírom". Ugyanezt gondoltam. Ha nem hajnali egy óra van és jár a HÉV hazafelé, már mentem volna kifelé.

Ma este 8-ra megyek a MOM-ba feliratosan.

cm121 Creative Commons License 2005.05.19 0 0 14043

Hello!

A katonák nem tűntek a végén klónnak. Ezek már sorozottak? Leia is ezt kérdi Luke-tól: "Már törpéket is felvesznek rohamosztagosnak?"

Plusz: Timothy Zahn-nál Thrawn admirális is arra alkuszik a visszahódított rendszerekben, hogy nem soroztat be embereket.

Lord Vadet kérhette volna a császárt, hogy támassza fel Padmé-t, nemde?

Jól hangzik, hogy Vader-ből nagyobb hatalmú Sith lehet, mint Sidious-ból. Sidious-nak azonban mi ebben a biznisz? Ha Vader "megnő", meg kell ölje egyik a másikat a csak egy maradhat elve alapján.

Ideje volt, hogy a Jedik kapjanak a pofájuknak (én nekik drukkoltam : ) ). Kissé önteltek voltak:

"Hozd hát elénk a gyermeket."

"A Sith-ek kihaltak"

Yoda-val ellentétben szerintem igenis erősebb az Erő sötét oldala, nemcsak simább és könnyebben járható:

Dooku könnyedén ellenállt Yoda-nak és még az oszlopot is volt ideje ledönteni.

Összességében Yoda jöttt ki több karcolással a Dath Sidious-szal vívott párbajból, ahol Sidious meglehetősen könnyedén dobálta a képviselők balkonjait.

A Sith-ek ereje érzelmeikben keresendő, ugyanakkor ezzel esetenként túlbecsülik magukat (lásd Darth Maul)

A Jedik nem alapoznak érzelmekre. Ez erejük és gyengeségük.

Skywalker. Creative Commons License 2005.05.19 0 0 14042

"Tarkin szerű admirális..."

Az nem csak "szerű" volt! :)))

Előzmény: djkalo (14040)
Skywalker. Creative Commons License 2005.05.19 0 0 14041

;) képzelj engem! a SZINKRON ellenére kaptam a sokkot! Este feliratos!!! Grievous szinkronja ócska, a többi vállalható.

Előzmény: Shu Mai (14037)
djkalo Creative Commons License 2005.05.19 0 0 14040

Üdv újra!

Hazaértem a DP-ből...

hát elképesztő volt a film, túlszárnyalta az EP II-t is. Elképesztő jelenetek, ismét várva várt pillanatok, csavarok, tényleg hihetetlen volt.

Anakin átállása nekem is kicsit hézagos, ezt majd később még kifejtem, de már hulla vagyok. Ami viszont nagyon ott volt: Yoda és az Imperial guardok :))) a Kashyyk, a gyerekek széthordását is látni akartam, és persze a film tele volt kis apró rejtett jelekkel utalásokkal, pl Bail Organa hajója, már a film közepén is, amint megláttam tudtam ezért megy a New Hope elején ugyanezzel a hajóval, vagy a végén amikor Vader és Palpi nézik a Halálcsillagot, az a Tarkin szerű admirális...meg sok-sok hasonló poén amit csak a mi fanatikus szemünk vesz észre

Összességében verhetetlen volt, minden elismerésem Lucasnak, méltó befejezést alkotott!!!

kaviat Creative Commons License 2005.05.19 0 0 14039
logikusnak logikus volt, vágtam a cucc gondolatmenetét, de valahogy palpesz nagyon gagyi dumával vette meg a srácot.. viszont tényleg szépek voltak a nézései..

a vége : én egy picit csavartam volna a csajszi halálán, valami erősebb okot kellett volna keresni [már elnézést, hogy ilyet mondok]

nekem nagyon bejött viszont az elején a 2 jedi évődése, ahogy kicsit húzták egymást, itt anakin is zsíír volt, nem csak obi.. sőt a humor mennyisége is korrektül volt adagolva..

a vége után a feliratban mintha valami hut-ról írtak volna, amire viszont nem emléxem

Előzmény: Gatalinka (14038)
Gatalinka Creative Commons License 2005.05.19 0 0 14038
"anakin átállása kicsit vékonykára sikeredett"
Teljesen logikus volt, és a filmbéli eseményekből az avatatlan nézők számára is egyenesen következett. Vérmes volt amikor megvadult...
Előzmény: kaviat (14036)
Shu Mai Creative Commons License 2005.05.19 0 0 14037
Bazdmeg, én is sokkot kaptam, ismertem a forgatókönyvet, tudtam a végét, mégsem voltam rá felkeszülve, hogy ennyire falhozcsap. Most iszom egy kis unicumot, megpróbálok aludni, aztán reggel belemegyek a részletekbe is.
Előzmény: Skywalker. (14033)
kaviat Creative Commons License 2005.05.19 0 0 14036
nem volt rossz, kb erre számitottam.. végig feszes, hihetetlenűl pörgős film lett [kicsit hiányzott is a régi trilógia relatív lassusága].. anakin átállása kicsit vékonykára sikeredett [bár volt pár jó nézése, az azért kárpótolt], padmé alakja is lehetett volna kicsit erőteljesebb [tudom ez egy mese, de egy anya nem hagyhatja magára a gyermekeit, a pasik jönnek mennek..], viszont obigéza és jóuda pazar volt.. az actionok karajok voltak [nem zavart a színkavalkád]! nomeg a jedik lekaszálása is túl simán ment.. a masinák, az ilyen olyan űrhajók nagyon bejöttek!!

[de abba hagyom, nem akarok spoilerkedni]

összességében tényleg jobb az előző kettőnél

Gatalinka Creative Commons License 2005.05.19 0 0 14035
Most voltam az országos premieren a Corvinban, így frissek az élmények.
Nagyon-nagyon szupi volt!
Egy-két kifogásom azért akad: pl. Grievous tábornoktól én a külseje és a könyv alapján többet vártam, a film első felében szakadatlan asztmás rohamaival nemcsakhogy idétlen, hanem számomra már-már idegesítő volt. Ez a külső egy kicsit mélyebb hangszínnel a komikum mellőzésével(ami e szörnyeteghez nem passzol), vérfagyasztó gonoszt eredményezhetett volna. Az Obival történt összecsapásra azért összekapta magát...
A film ezen részében estek meg a szuper harci droidok poénosnak szánt beszólásai is, melyek a Klónok támadásában kialakított rémisztő egójukat igencsak megkoptatták.
Összességében ez az első kb. fél óra roppant látványos és mozgalmas volt, viszont túlzott könnyeségével kissé idegen testként illeszkedik a filmbe. Ami az események előrehaladtával egyre jobb és jobb lett...
Hayden felnőtt a feladathoz, Palpatine is tökéletes, a látvány pazar, az általam nagyon utált Windu mester halála pedig olyan szép a több km-es röpüléssel a Sith-villámok között, hogy szebbet nagyon elképzelni se lehet.
Remek mű, magasan a legjobb az előzménytrilógiából.
Aiesha Creative Commons License 2005.05.18 0 0 14034
Én is bakker ,múlt pénteken!! Már kifele a ruhatárnál elő akartam kapni a lézerkardomat, mikor megláttam, mekkora a sor:)) Azóta itt fórumolok:))
Előzmény: Skywalker. (14033)
Skywalker. Creative Commons License 2005.05.18 0 0 14033
sokkot kaptam, b.zmeg sokkot kaptam! na, alszom rá egyet. naggyon kafa!
kezil Creative Commons License 2005.05.18 0 0 14032
Szerintem is messze ez a legjobb az új 3 epizód közül (bár némi giccs azért maradt)
Előzmény: Beerbear (14030)
Aiesha Creative Commons License 2005.05.18 0 0 14031
Juhej! Ezek szerint az Erő tényleg velünk van:))))
Előzmény: Beerbear (14030)
Beerbear Creative Commons License 2005.05.18 0 0 14030
Láttam! Bejött!!! Az új trilógia filmjei közül messze ez a legjobb. Nemcsak a történet miatt, hanem kivitelezésben is!
hágé Creative Commons License 2005.05.18 0 0 14029

ELINDULTAM!!!!

az Erő legyen veletek!!!!! :)

T-007 Creative Commons License 2005.05.18 0 0 14028
"ilyenkor csakis a negatív kritikákat lehet léptékben venni, azt biztos nem elfogult rajongók irogatják. "

Áááá, nem. Csak minden amihez Lucasnak köze van, egyből lehúzzák. Hadjuk má' a hülyeséget!
Előzmény: Bateman (14023)
Shu Mai Creative Commons License 2005.05.18 0 0 14027
Ja, én sem. Szedd össze magad.
Előzmény: Bateman (14026)
Bateman Creative Commons License 2005.05.18 0 0 14026
skywalker-rel próbáltam együttérezni, ezért nem is értem mi tulajdonképpen miért is beszélgetünk. mr. mindenre ugró sw ügyvéd. futni kéne egy kört inkább a friss levegőn....:)
Előzmény: Shu Mai (14025)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!