Én szeretem az éjszakai túrákat, ezért izgultam, hogy jó idő legyen és el tudjunk menni. Aztán úgy döntöttünk lesz ami lesz elindulunk. MEGÚSZTUK!!!
Sikerült két gyermekemet is rábeszélni, igaz csak:))) 25-re.
Családi éjszakai túra. Nagyon ígéretes.
Én 40-re neveztem gyermekeim 25-re. Együtt indultunk, de ők lassan ballagtak, én meg szerettem volna jó időt elérni, ezért elköszöntem tőlük az első km után.
Csak osztani tudom az előttem szólók- írók- véleményét.
Nagyon jól szervezett túra volt. Kezdve attól, hogy indulás előtt bementünk a mosdóba és tiszta, rendes, illatos volt. Jó hangulat uralkodott főleg az elején ahol a három táv együtt ment. Igaz nehezen lehetett előzni, voltak nem oda illő figurák, de erről nem a rendezők tehetnek. Jó volt a leírás, a jelek a szalagozás. Bár legközelebb egy marék kreppapírral többet adjatok azoknak akik szalagoznak. Ha már egyszer bejárják az útvonalat a legfrekventáltabb helyekre két szalag is jusson.
Egyébként aki figyelt, olvasott az nem tévedt el.
A sárga négyzeten is sokan jobbra fordultak a bal helyett, aztán meg ott kiabáltak egymásnak.
Mindent egybevetve, jól éreztük magunkat, jövőre is megyünk.
Én ebből jól vonom le a következtetést, hogy aki kritizálni merte bármilyen fokon a túrát (kivéve efemm) az mélységesen szégyellje magát és kérjen bocsánatot?
Nézd, elmondom építő szándékkal, hátha tudok vele segíteni:
1. A beérkezett előnevezéseket névsorban/táv szerint rendezve/gyakorlatilag bárhogy fel lehet dolgozni egy Excel táblázatban, ezzel a dolog könnyen áttekinthetővé válik, és nem lesz kaotikus a célprocedúra. Kb. 1 óra munka. Szerintem megéri.
2. Ezzel párhuzamosan tkp. meg is lehet írni az emléklapokat, és akkor szombaton már csak osztani kell őket.
3. Az rendben van, hogy a Nagy-Villámig széthúzódik a tömeg, csak ott újra összetorlódott, mivel nem 20 mp alatt ment le a célprocedúra (ezt nem is várom el persze). Ha jön egy csoport (és fejenként mondjuk 2 perc a papírmunka) akkor bőven felér a komppal érkezők nagyja, és kész a torlódás. Ld. amikor én érkeztem (11:45-ös komp után) kb. 20 ember volt egyszerre a Nagy-Villámon, és még jöttek néhányan.
4. Úgy emlékszem, azért nem azt mondtuk, hogy szar volt a túra. Mi több, az egyik legjobb és legszebb útvonalválasztású ttúrámnak tartom. Hogy volt hiba benne? Volt, igen. Ilyen kevés rendező mellett ez nem meglepetés.
Csak a hibák felemlegetésére nem értem, miért kell azonnal visszatámadni?
hm, azt nem neveznem oktalan akadekoskodasnak, ha valaki 1/2 orat all sorba 10 emberrel elotte a sorban.. P-ista, en mindjart leesek a szekrol.. Te nem olvasol a szemedtol, vagy csak most a legjobb vedekezes a tamadas szindromaban vagy???
Mint azt láthatod, a hibát beismertem. Mondani sem mondtam, hogy jövőre nem javítjuk ki :) Elnézést viszont kérjenek azok a tisztelt topikosok, akik oktalanul akadékoskodnak. (mert hogy építő jellegű kritikának egyiket sem tekinteném amiket olvashattunk - talán egyedül efemm hozzászólását.)
Ne haragudj hogy megszólítalak, hisz ott se voltam a túrádon.
de Nézd egy szervező szerintem ne sportszakmai magasságokból intsen le a túráját egy kicsit kritizálóemberekkel, mert lehet hogy igazuk van.
Mint legutóbb geo elvont aki számomra nagyon pozitívan megköszönte az egyébként jogos kritikát a táv elmérése miatt és buzgón jegyzetelt. Hisz az első rendezések mindig tele vannak buktatókkal.
De te ezt nem teszed hanem nyelvet nyújtogatsz ami minden csak nem helyes.
Mondom ezt úgy is mint hogy nemsokára. (június 19-én) nekem is lesz egy rendezvényem név szerint a Falasok(k) 25. Mi már egy hete elkezdtük szervezni a dolgot például alakul a pontőrgátrda:) Szerencsére egymást tapossák a barátaim hogy pontőrök szeretnének lenni, méég valószínü májusban le lesznek gyártatva a kitüzők és egyáltalán ... Nagy figyelmet igényel egy túraszervezés és sok empátiát és ami fő a kritikát el kell tudni fogadni és beismerni főleg. Mi is ezt tettük tavly és idén alkalmazkodunk is hozzá.
Sok szerencsét a további túráidhoz, és jobb szervezést!
Igazán nem akartam beleszólni mivel ott sem voltam de ha ennyien kritizálnak valamit akkor bizti volt egy két bibi nem?Hiszen nyilván nem az összes elégedetlenkedö irt a tapasztalatairól.Nyilván vannak akik még hirét sem hallották a topiknak.
Szerintem kérj elnézést a hibákért és igérd meg hogy jövöre jobban fogod csinálni.Gondolom ezzel mindenki beérné.
hm, akkor talan olvass vissza 1-2 oldalt, hogy mik voltak a tapasztalatok. Az epito jellegu kritikat is el kell fogadni, meg ha keserure is sikerult a pirula..
(2. pontot alátámasztandó ezt kifelejtettem: a 9.45, 10.45, 11.45, 12.45 és 13.45-ös kompok "voltak jók" a túrázóknak - sőt páran már a 8.45-öst elérték!)
Van benne térképvázlat, tavalyi statisztika. Ezek a fő különbségek. Amúgy az útvonalleírás majdnem teljesen megegyezik, lényeges eltérések nincsenek. Add meg a postacímedet (ímélben is jó), és 2 db füzetet küldünk nektek, miután elkészült. Kitűzőt még kaptatok 2005-öst, és oklevelet is, ugye?
1. NEM CSAK az előnevezőkkel kalkuláltam. Útvonalleírás- és térkép-itinerből is 250-250 darab készült! Mint ahogyan a díjazásból (oklevélből, emléklapból, kitűzőkből) is többel készültünk! (50 fővel mindenből többre - ez volt az alapvetés)
2. Te nem számoltál azzal, hogy Nagymarosig a mezőny széthúzodott - vagyis a mezőny valójában 5 komppal jött át, nem 3-al. Továbbá Nagy-Villám sem a kompállomásnál van ugyebár... :P (vagyis amíg fölértek a túrázók addig újból szétszóródtak)
Hidd el körül volt ez tekintve - az egyetlen komoly baki az adminisztrációban történt. Az is csak a rajtoltatásnál, mert a célra ezt már korrigáltam. Nem is várt senki 8-10 percnél többet a célban!! (és tudtommal mindenki elérte a buszát, amihez sietett) Hát ennyit a sok-sok akadékoskodásról! :PP
Hmm, Neked elhiszem. Azt hiszem, hogy Te vagy a leghitelesebb információforrás ebben a témában. :) Nekünk (Vixyke, Berzso) nem jutott 2005-ös itiner. Mennyi különbség van a tavalyihoz képest?
Hallgatoozoo! Tehát 192 előneveződ volt. (Szerintem ez igen jó létszám!) Valamint 207 célbaérő. Ehhez ha hozzáadok még 20-25 főt, akkor is "csak" az előnevezetteket kb. 20%-kal meghaladó indulószám jön ki. (Szerintem ez nem túl nagy többlet.) Furcsa, hogy ezt a létszámot nem tudtad kezelni, még itinered sem volt elég. 1. Lehet, hogy CSAK az előnevezőkkel kalkuláltál? Vagy még annyi résztvevővel se?? 2. (Csak az előnevezetteket figyelembe véve:) 158 induló (20/45/66 résztávok) 3 komppal kelhet át a Dunán. Ők nagyjából egyidőben várhatóak a Nagy-Villámra. Arra számítottál, hogy egyszerre 52 túrázót egyedül tudsz fogadni?? (Plusz még a 30-as táv résztvevőit rajtoltani.) Sokkal nagyobb körültekintést igényelt volna a túrád megszervezése! efemm.
Szerencsére sokkal többen jöttek el a MCSÉT-re, mint számítottunk, ezért sajnos nem mindenkinek jutott idei füzet (és kitűző sem, de azt felírtam, s legyártás után postázzuk). De a kérdésem hozzátok, van-e itt olyan, akinek már nem jutott 2005-ös füzet? Mert annak küldenénk utólag... Ha elkészül. Szóljatok bátran.
Dunakanyar-statisztika egyenlőre csak számokban: Az első szám a csütörtök estig előjelentkezettek száma volt, a második szám pedig a beérkezettek (azaz teljesítők) száma! Tehát ezek alapján a következőt sikerült számlálnom: Villám 20: 58/41* Prédikáló 30: 34/59(!) Dunakanyar 45: 48/70(!) Dunakanyar 66: 52/37 //Kb. 10 fő nevezett át 66-ról 45-re.. *Ebből a számból 9 fő nem volt előjelentkezve, ami azt jelenti hogy mintegy 20-25 főnek nem sikerült följutnia a Nagy-Villámra a célba. - Meglepő adat! :o
Mátrai Csillagok 25
Vixyke már írt a Mátrai Csillagokon tapasztalt élményeinkről, de mint a TTB Csongrád Megyei Elnökének, nekem is kellemes kötelességem beszámolni a túráról. :) A vursli tényleg működött!!! Mi láttuk, éjfél előtt pár perccel jártunk ott. Nem 10-en voltak rajta, hanem sokkal többen, de kétségtelenül ttúrázók. :) A kedvezmény részben az lehetett, hogy nagyon hosszú ideig tartott a forgás. Mikor odaértünk a pontra, akkor épp hátrafele forogtak, amíg ott tömtem a fejemet a zsíros kenyérrel, addig több irányváltás volt és amikor eljöttünk a pontról, még mindig ugyanaz a társaság repült a levegőben.
Hihetetlen módon a sötét&sár kombináció ellenére csak egyszer sikerült közvetlen közelről megvizsgálni a talajt. :) Ennek az lett az eredménye, hogy teljesen fekete lett mindkét praclim, nagy részét sikerült ledörzsölni, a maradék meg rászáradt. A célban a rövidujjú inges fiatalember ( ő lehetett gyuri74?) azért hősiesen vállalta, hogy kezet fog velem. :)
Sajnos már napfelkelte előtt beértünk a célba, pedig a túra közbeni világosodás lehetősége piszkálta a fantáziánkat. Csak arról lehetett észrevenni, hogy nemsoká pirkadni fog, hogy beindult a reggeli madárhíradó.
Hazafelé próbáltam kommunikálni a sofőrrel, de elég szűkszavúan reagált, aztán egyszercsak megálltunk a puszta közepén egy földúton, Vixyke elborult az első üléseken, Berzsoka a hátsón és pihengettünk másfél órát. :)
Szeretném nappal is bejárni ezt az útvonalat, kíváncsi vagyok, hogy mit nem láttam éjszaka.
Hajrá TTB :) Mert ttúrázni kell!
Berzso
Nagy-Mérges-patakok sásvilága itt van alig pár száz lépésnyire a műúttól.
Ha még azt is tudnád, hogy a Bába-kő is milyen közel van a kerékpárúthoz... (A 15-ösök mentek el mellette). Talán jobb is, hogy a fák eltakarják, és emiatt nem egyszerű megtalálni... Szerettem volna odatenni egy E.P-t, de lebeszéltek róla.
Örülünk, ha jól éreztétek magatokat. Azért csináltunk mindent:)
Év eleje óta kérem az MSTSZ vezetőséget, hogy csináljanak valamit a honlappal. Addig is míg ez megtörténik, a bajnokság állásáról tájékozódhattok a Szigethalmi TE honlapján (szigethalmite.hu), ott a fordulók után pár nappal megjelenik az eredmények táblázata.