Igen ez jó !!! Egyébként nem értem miért nem jó a 12V, esetleg azért mert tölti így az akksit, vagy mert így jobban melegszik a rádió ? Sajnos nem ismerem annyira az FT-60-at (egyenlőre). A lényeg hogy amit találtál, az egy "analóg" és stabilizát táp, és tud több fesz.-t is (pl. 7,5V ami kell, gondolom) nameg a 2A-es terhelhetőség. Szóval szerintem ALKALMAS ! :)
De hogy kötekedjek is 1 kicsit : FT-60 akksi nélkül (elemtartóval) 169 euró, FT-60 akkumlátorral 179 euró , a thiecom-nál, most néztem éppen :)
A rögzítés lenne a lényeg, hogy hogy lehet rögzíteni. Mert többféle fúróstalpat láttam már. Nem kell hülyének nézni ,hogy nem tudom milyen az. Hanem pontosan ennek a talpnak a rögzítése érdekelt volna. Hogy fel tudom-e rögzíteni egy függőleges falra, és hogy vele párhuzamos, vagy 45fokban megdöntve legyen az antenna.
Dehogy nézlek hülyének! Csak nem mondtad el, hogy mire vagy pontosan kíváncsi.
Amit a bemásolt URL-en látsz, az csak maga a talp.
- hmm, hat a teljesen mas kicsit eros, mukodeset illetve ua., csak a mereteiben mas, tobbi jellemzokben, nembeszelve a fizikarol az ugyanugy ervenyes minden savra: HF, VHF, UHF, SHF.
RH antennákat nem tartunk raktáron. Hozni tudok, éppen a héten készül megrendelés, ha kell, írj egy mailt a tibor kukac anico pont hu-ra. Ha cégesen akarod venni, elég ennyi, ha magánszemélyként, akkor 25% előleget kérünk - lévén hogy nem pár ezer Ft-os tételről van szó.
Még nem hoztunk ilyen antennát eddig, nincs beárazva. Délutánra - ha kéred - kikalkuláltatom pontosan.
Persze az épület irányából így se számíts csodákra.... <-- Tudom, de más választás nincs. Mivel már van egy rádióamatör a házban. És nem örülne neki, ha az Ő antennája mellé tenném az enyémet... :(
Milyen az az antenna? A különböző antennákhoz különböző talp kell - nyilvánvaló. Minden gyártó kényesen vigyáz rá (persze a jobbak), hogy még véletlenül se legyen jó a konkurens pálcája az ő talpához és fordítva.... De még az azonos csatlakozó tipusok sem jók a másikhoz!
Pld a Diamond PL-259-es (közismert, de helytelen nevén: Amphenol) végű pálcája sem jó az azonos csatlakozójú Dager talpba.....
Ez nem érdekel! Fe azért kösz!!
A rögzítés lenne a lényeg, hogy hogy lehet rögzíteni. Mert többféle fúróstalpat láttam már. Nem kell hülyének nézni ,hogy nem tudom milyen az. Hanem pontosan ennek a talpnak a rögzítése érdekelt volna. Hogy fel tudom-e rögzíteni egy függőleges falra, és hogy vele párhuzamos, vagy 45fokban megdöntve legyen az antenna.
Az ellensúly meg azért érdekelt, mert ideáig csak CB-vel foglalkoztam, nem tudtam, hogy milyen "szükségletei" vannak ennek a frekinek. Dehát mindegy........ És nem csak PMR-ben használnám.
Milyen az az antenna? A különböző antennákhoz különböző talp kell - nyilvánvaló. Minden gyártó kényesen vigyáz rá (persze a jobbak), hogy még véletlenül se legyen jó a konkurens pálcája az ő talpához és fordítva.... De még az azonos csatlakozó tipusok sem jók a másikhoz!
Pld a Diamond PL-259-es (közismert, de helytelen nevén: Amphenol) végű pálcája sem jó az azonos csatlakozójú Dager talpba.....
Mi csak a MAXRAD-ot és a Diamond-ot (ez utóbbit nem favorizáljuk, mert nem elég profi-időtálló és sok a hamisítványa) forgalmazzuk.
Ha kirakok egy mobilantennát az ablakba, kell neki ellensúly?
Milyen mobil antennát?
A fél lambdásanak, a loopnak, stb. nem kell ellensúly. A többinek általában igen.
Ez nem attól függ, hogy az antenna mobil, kézi, vagy stabil, hanem az antenna elektromos tulajdonságaitól.....
Elég ehy 190x10cm-es ablakpárkány?
Kovi! Ismét Jujjj! 2X jujj!
1. Milyen frekvencián???? (Sávban?)
2. Tényleg javaslom, hogy egyszer már olvass utána az alapvető dolgoknak : lásd az Antennakönyvben, megtalálod a neten is. Ha egyszer megtennéd, nem kérdeznél ilyeneket.
Ugyanis rögvest megjegyeznéd egyszer s mindenkorra, hogy az ellensúlynak nagyjából egészéből minden irányban lambda negyednek kell lennie. Szükségképpen elég lehet két ellentétes irány is, kis hatásfok vesztéssel és iránykarakterisztika módosulással. Vagyis: igen , elég a VHF/UHF (PMR) sávokon. RH-n nagyon nem elég....
Persze az épület irányából így se számíts csodákra....
És persze az sem árt, ha az ablakpárány nem műanyagból van. :)
Látod, ez a baj.... Még nem voltam nálatok, mert messze lakom. Múltkor kérdeztem Tőled a kézihez való SMA antennákat, akkor ezt nem írtad... Csak a Yaesuk árait közölted. Pedig én a Yaesu antennáját cseréltem volna le. Mert egy nagy kalap ........... . Pénteken hánykor nyittok?
- engem meg nemerdekelnek a Thiecom-ok es tarsaik ;) az a par ezer ft. nem eri meg, meg egy amatortalalkozonak megvan a sajat hangulata, emberekkel talalkozol, dumcsizunk, iszogatunk, es cuccokat veszunk, es ha aztvesszuk, hogy ki is utaztunk oda akkor tobbe jott ki, de mondom nem szoktam 5eFt-okon szorozni. - amugy mikor HG4I bejelentette mennyiert adja a 60-as kezit, majdnem vettem egyet, de valahogy jobban bejott az F7-es, szo mi szo dragabb volt, es megis ;)
Írtad mailben, hogy van mobilantennához fúróstalpatok. Milyen az a fúrós talp? Ha kirakok egy mobilantennát az ablakba, kell neki ellensúly? Elég ehy 190x10cm-es ablakpárkány?
Csak a hazai kereskedelemben sok mindent nem lehet kapni. És sok minden nagyon drága a külföldihez képest... :( Lásd: Antennák (pl: Diamond SRH-519 et nem lehet kapni)
- iCOM-nal irtam is, hogy nemvolt annyira jo, Yaesu-ban igazad van, KENWOOD-ban meg Bock-ek joarakat nyomtak. - Egyedul idehaza a Yaesu-kat lehetne megvenni jobb arban.., de pl. a dnd-seket felhiva olyan brutal arakat mondtak nekem telefonba, hogy ihaj {a nettojuk tobbvolt a kinti bruttoarnal :( }. - osszegezve Yaesu-t erintve igazad van, a tobbi keszulek eseteben direkt erdeklodtem idehaza haat no comment.