Csak a hazai kereskedelemben sok mindent nem lehet kapni. És sok minden nagyon drága a külföldihez képest... :( Lásd: Antennák (pl: Diamond SRH-519 et nem lehet kapni)
- iCOM-nal irtam is, hogy nemvolt annyira jo, Yaesu-ban igazad van, KENWOOD-ban meg Bock-ek joarakat nyomtak. - Egyedul idehaza a Yaesu-kat lehetne megvenni jobb arban.., de pl. a dnd-seket felhiva olyan brutal arakat mondtak nekem telefonba, hogy ihaj {a nettojuk tobbvolt a kinti bruttoarnal :( }. - osszegezve Yaesu-t erintve igazad van, a tobbi keszulek eseteben direkt erdeklodtem idehaza haat no comment.
6. - 7. Mai 2005 17. Rádióamatör Találkozó, HAM Laa a.d. Thaya, Messegelände
- kellemes ido mellett eltelt a hetvegi Laa-s talalkozo is, tomoren jo kiruccanas volt, asszonyokat kiraktuk becsben, mi fiuk meg nyugodtan elvoltunk :)
- jo nyomott uj radioarak voltak jellemzoek, valasztekbol is volt, mindent vittek mint a cukrot, a K2E/K4E-t elkapkodtak pillanatok alatt.
KENWOOD: TS570DG / TS480HX 1.090eur, a TS570D nagyon tetszett iCOM: IC-706 MKII G 1.110eur ez kicsit dragabb volt a 2003-as arakhoz kepest, majdnem vettem egyet, de jovore tuti veszek egy 206-ost, az AH-4 es tunerrel parban szepen muzsikalnanak :)
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Vegul vettem egy KENWOOD TH-F7E cool, kis cuccos :) HF-tol a 2.3GHz-ig vesz, adni meg ott ahol kell.
szerintem ez inkább PC mint kábel függő, bár a galvanikus leválasztás biztosan jót tenne. Nekem a laptopnál semmi zaj nincs a maszek kábelen, az asztali pc mostani grafkártyája ellenben igaz széles spektrumú qrm forrás amikor aktív.
Régebben kérdeztem itt a topikon, hogy kinek van tapasztalata CAT interface-el FT857-hez. Nos sikerült megépítenem egyet (max233-as IC-vel és pár kiegészítő alkatrésszel), de van egy kis gondom vele. Működik rendesen mind 9600-on mind a nagyobb sebességen (asszem 34k), de a készülékben vételben egy halk zaj hallható amikor a program (és vele a kommunikáció a készülékkel) elindul. Nem zavarna ha nem kellene sokat hallgatni. :( Szóval a kérdés, tapasztalt-e valaki már ilyesmit
Nekem gyári CAT kábelem van FT897-hez. Amikor a PC kommunikál a rádióval, a vevőben amolyan órajel-szerű tikk-takkolás hallható.
Igen, elképzelhető hogy zajos kenne, hiszen kapcsolóüzemű tápegység. Ahogy láttam feszültségben, áramra jó, de ki tudja hogy mennyi zaj jön ki belőle. A másik a 11 000Ft-ot komolyan gondolták, mert az szerintem ezért nagyon sok. Akkor próbára már inkább egy PC háznak a tápegysége, az is tud 12V 3A-t (is) .
- mit jelent, az, hogy a 'mi forumunkon'? :o - 2m-es savban a mrasz oldalan megtalalod a freki tablazatot, simplex frekik {ssb, fm, ax25 stb.}, atjatszo frekik, muhold frekik. stb.
IGY VAN ! Azért is szoktam szólni mindig, mert ha nem tenném akkor lehet hogy minden ötödik hozzászolás reklám lenne, ezt pedig senki sem akarja szerintem. Rekámból van bőven mindenhol, legalább itt ne legyen, nameg alapszabály is.
biker78 valószinűleg a házszabályra gondolt: "Nem használhatja Fórumunkat reklámtevékenység folytatására, kivéve, ha erre írásos engedéllyel endelkezik az Index.hu Rt-től."
Már megbocsáss, de miért csak darti hirdetése szúrja a szemed? Vannak itt még néhányan, akik ezt-azt kínálnak eladásra, horrible dictu a saját kereskedelmi tevékenységüket is reklámozzák. Szerintem ez simán belefér, olvass vissza, egy csomóan már kérdezték, hogy hol lehet kapni valamit, mennyiért, mikor, stb...
Ez hasznos infomáció, engem meg kurvára nem zavar. Nem tudok róla hogy a fórumon csakis NEM kereskedelmi, nem (anyagi) hasznot hozó témákról lehet értekezni.
én csináltam interface-t egy 897-eshez, de nincs ilyen gondom vele. Nekem a grafikus kártyám szar. Hallom a rádióban amikor görgetem a képernyőt, vagy változik a képtartalom, de notebookról semmi gond.
Az egyik ismerosom a segitsegemet kerte. Legisav vetelere is alkalmas kezi scanner-t keres. Sajnos nem tudtam neki tanacsot adni, hogy hasznaltan, olcson, milyen tipust erdemes venni. Aki esetleg kisegitene, marmint az ismerosomet, akkor tovabbianam neki a valaszokat. Koszonom.
Üdv mindenkinek. Régebben kérdeztem itt a topikon, hogy kinek van tapasztalata CAT interface-el FT857-hez. Nos sikerült megépítenem egyet (max233-as IC-vel és pár kiegészítő alkatrésszel), de van egy kis gondom vele. Működik rendesen mind 9600-on mind a nagyobb sebességen (asszem 34k), de a készülékben vételben egy halk zaj hallható amikor a program (és vele a kommunikáció a készülékkel) elindul. Nem zavarna ha nem kellene sokat hallgatni. :( Szóval a kérdés, tapasztalt-e valaki már ilyesmit? Gyári kábel esetén ez gondolom nincs, vagy igen? Ferrittel próbálkoztam, de semmi eredmény. Jobb 5let?
...be ugyan nem színezi, de megmutatja és nem európai, hanem világatlasz. A www.hg3ipd.fw.hu -n, a letöltések/programok között találsz olyant, hogy DX Atlasz. Ha minden igaz regkulcs is van hozzá. Jobbat hirtelen nemtudok.