A 19,42-es busz után még 2 busz van, csak azok esztergomi átszállással jönnek Budapestre. Persze így drágább, de vésztartaléknak nem rossz. Ezek 20,03-kor, illetve 20,58-kor indulnak Dömös postától. (Jut is eszembe: a hajóállomástól természetesen pár perccel korábban! - emlékeim szerint oda közelebb van a Kemping)
Utazás Korompára: vonattal Szerencsen át, határátlépés Hidasnémetinél. Szállás egy teremben az állomáson.
Magnezit 60: hosszú emelkedők, hófoltok, fenyvesek, patakok, menedékházak, érezhetően tiszta levegő, ízletes "csaj", káposztaleves, citromsárga jelvény (nagyon szép). Bejött a stoppolás (Kassára vitt egy szlovák mami). Száguldás 140-nel a hegyi úton. Bevásárlás a TESCO-ban, városnézés. Már majdnem megtelt a memóriakártyám. Vonatozás Tótújhelyre. Nagyon igényesek a szlovák vonatok. Pofátlanul drága a MÁV-szálló; így szállás a vasútállomás előtti téren, egy pavilonsátor alatt (éjjel egy külső megfigyelő szerint a brazilok ránk "licitáltak", de szerencsére mélyen aludtam).
Zemplén 50: tökéletes idő, zsírkrétás pontok. Makkoshotykán kajapont kenyérrel, és pezsgőtablettával (csak folyadék hiányzott). Szemből biciklisek. Ereszkedés új útvonalon Sátoraljaújhelyre, majd irány Hollóháza (busszal).
OKT (Zemplén): A buszon kb 12 kiflit ettem meg egymás után. OKT emlékmű megcsodálása. Nagyon kényelmes Nagy-Milic-mászás. Előtte (és utána) Zempléni 700-as csúcsok begyűjtése; összesen 9-et kerestünk fel, kitérőkkel. Gyönyörű rálátás a Szlovák-érchegységre. Jégeső a Nagy-Milicen, ahol még nem ébredt fel a természet a téli álmából (nem rügyeznek a fák), majd eső. Kihalt, csendes falvak, alig látunk embert. Nagyhután pihenő egy telefonfülkében, ahová egy kutya elől "menekültünk". Csillagos éjszaka. Éjfél táján eltervezzük, hogy az István-kútnál aludni fogunk; így világosban gyűjtjük be a hátralévő 700-as csúcsokat. 4 óra alvás az erdészháznál. Reggel +3 fokot jelez a hőmérő. Deres fű. Egész testben remegtünk a hideg miatt. Nagy Péter-mennykő: panoráma napfelkeltével. Regéc, vegyesbolt: szinte semmit nem lehet kapni, legutóbb csütörtökön volt kenyér... Arka-patak: legalább tízszer kellett átkelni. Nekem sikerült szárazon. Boldogkőváralja után sík terep. Gibárt: már nagyon érezzük a közel 200 km-t a lábunkban. kb 10 perces elfekvés az út szélén. Innen még 5 km aszfalt. Ez már nem esett jól. Encs: vásárlás. Az állomáson ketten együtt kb 4-5000 Ft-ot hagytunk ott; gazdagítottuk a gyűjteményt. Beszólás a kallertől: "Gyorsan adjátok a jegyet, mert megfulladok." Pedig még csak "3 naposak" voltunk...
Na figyu, nem vagyok futó, én is belassulok emelkedőn. 6-nál többet pedig eddig egyetlenegyszer nyomattam. Nah, csak hajrá a szervezéssel, nekem még valami szállást kellene szerválnom, először megpróbálok osztálytársakat koliban meglátogatni, ha nem , akkor hajléktalan vidéki túrázó vagyok... :-D na jó, nem.
Emelkedőkön nem tudok 5-tel sem menni, sajnos, ott vissza kell fogjam magam annak érdekében, hogy síkon 6 fölé lehessen menni, amennyiben szükséges..
A Budain azért is volt okos döntés csatlakozni új társakhoz, mert lassabbnak tűnő ám de emelkedőn is egyenletesen tartható tempójuk kellemes volt, és mint később kiderült, azért elérhette az 5-ös átlagot menet közben.
Összességében nekem nem lenne rossz szájíz 4,5-4,4 átlaggal sem a végén, azzal még 8 órási indulással is simán elérném a buszt ;)...egy hónap alatt nem lehet csodát tenni.
CSak nyomdd neki keményen a km-eket. (de persze csak okosan :-)) Én 7-kor indulok. Szerintem ha megbeszéled Halgatoozoo topiktárssal, elenged 7-kor, mert ahogy elnézem a 45 végig a 66-on megy a célig vezető szakaszt leszámítva. (na ezt jól megmondtam, szal Prédikálószéktől Dömösig nem) Addig meg talán a cél is kinyit már. ha enm, hát akkor meg várszott egy picit. A tempóm nem tudom milyen lesz, jó lenne, ha 5-5,5 körül maradna, majd meglátjuk
Szombaton, 3,3 év után először léptem át a 30-as távot, most akkor emelem 10-el ;) Had szokja alapon :O)
Végül is belefért volna a B50, ha kipurccal is a végén úgy jó 11 óra alatt , akkor úgy éreztem legalábbis. Ezért azt gondolom, a D45 8 órai rajtolással egy próbát megér. Ha lehetne korábban rajtolni, az se lenne rossz, de azt tudom, hogy Dömösről az utolsó busz 19h 47-kor indul Bp felé a menetrend szerint. Azaz nekem a szintidő nem 12 óra, hanem legalább félórával kevesebb lesz.
De még otthon megnézem alaposan a térképen, milyen emelkedőkre számítsak.
Nem vagyok nagy beszámolóíró, ez is csak nyúlfarknyi lesz a TTB szabályzat értelmében. 6.15 rajt, ismét rádöbbentem hogy a Budai hegység sokadszor is gyönyörű, valamiért sokan nem szeretik. Fix 5-ös tempót mentem végig, két helyen söröztem, idő 10óra 10perc. A célban találkoztam SC-vel, kár hogy rohant meg autóval volt, mert elbeszélgetős hangulatban voltam. Nem baj Vili barátommal söröztünk rendületlenül és a Kinizsit tervezgettük taktikailag. A célból nem jutottunk messzire, a délinél már megint sör volt a kezünkben. A megfáradt túrista kicsit dülöngélve ment haza :o).
Nem szoktunk ennyit inni, csak most olyan dolgok is szóba kerültek amit inkább a "szerelmi bánat" topikban tudnék igazán kifejteni, ezért a sok sör.
Nekem legesélyesebb a Prédikáló 30, de még elképzelhető egy Dunakanyar 45-is talán..de csak a lehető legkorábbi rajttal, mert Dömösön az utolsó busz indulása még akkor is szintidőn belül lesz.
Mi még nem ismerjük egymást, legalábbis nem tudjuk egymásról, hogy találkoztunk már, pedig voltunk pár olyan túrán, amin te is voltál, biztos találkoztunk is.
Szóval a mondandóm lényege: mi is tervezünk hétvégén Mátrai Csillagokat Berzsóval.
OFF : remélem fantasztikus, és persze izgalmas túrabeszámolók percegnek a monitorokon, várva a hiperszuper 50.000-ik hozzászólást (nekem sajnos nincs ilyenem) :)))))))) Na lekoptam!
Megismételtem az eddigi túráim listáját, kiegészítve és helytakarékoskodva, hogy ti is beférjetek. Annyit még, hogy az Encian Téli tturan, a Téli Mátrán, a Budai 50-en és a Hidzsran is ott voltam, de nem volt nálam fényképezőgép, így leírást sem készítettem. Hab lenne a tortán, ha megtalálnám azt a leányzót, akivel túrázhatnék és talán összejönnék....
hejesírás rulz :-/ Na,de vigyáznom kell, nehogy a jubileumot eloffoljam :-D A Dunakanyaron mi az a több nehéz terep? És aza akiállítás mikor kezdődoik, s meddig tart?
Túrautipoti: túrázóutánpótlás roviditve. Rita a korabbi topikos tarsasag (tan eggyel ezelotti) oszlopos tagja, ezert kivantam megosztani veletek a jo hirt.
Bocsanat, vissza a tura-mederbe, mert megfojtanak a fanatistak. :)