Ugyan a vas még nem jött meg (hosszú idő ez a 6 hét...) Viszont addig is jár az agyam : Azon gondolkoztam, hogy utánfutót elég költséges lenne beújítani (vonóhorgom sincs még).
Viszont a quad-ot, -ha nem is sokat- max 10-15 km-eket vinni kéne.
Kitaláltam egy sablont, amit a Pug. Partner hátuljába ersősítenék, egy "papucs" amibe az első kerekeket tudnám egy mozdulattal rögzíteni. Lehajtható rámpán felmenne, ott egy csap, vagy spani megfogná és passz. Nagyon gázos a hátsó tengely - kardán - erőátvitel stb... szempontjából ez a fajta "vontatás"?
Van valakinek esteleg jobb ötlete, vagy tapasztalata hasonlóval?
hol lehetne kipróbálni a quadot(kat) Sz.Sz.B. megyében vagy a környező településeken? Van erről valami infótok?
Egyébként igazán nem tudom, hogy milyen típus kellene. Nem vagyok nagyon száguldozós, inkább mély vízbe belemenős, meg a meredek falon felmenős, ja, és ha nagyon mély a sár az sem baj.
És ugye a nagy dilemma: sok pénzért jót, és nem biztos, hogy mindenhétvégénkitudokmenniquadozniéscsakállbenneasokpénz, vagy megvenni egy olcsóbbat és ökörködni ha van idő.
Asszem az! (grrrrrrrrr......) de a franc se szántja... :-) Megunta a téeszcsé, szívesen kiadná, akitől eddig "bérelte" de vagy pálya-építésre, vagy illetékre lesz lóvém. Ennyi.
JA - ha bütykös gumi van a kvad-malacon, akkor az nem szántás? :-DDDDDD Ha kell egy rozsdás ekét is kiszórok a pálya szélére...
Igen jól tudod, egy hold föld még több mint 5000 nm is megvan.
De ha szántó, akkor ha jól emlékszem ezt előbb még ki kell vonatni művelés alól a helyi földhivatalban és ez bizony elég súlyos összeget von maga után. Hasonló problémánk volt nekünk is korábban. Ez nem 100%, de egy telefont simán megér, mert utána a bünti az óriási is lehet.
Soksikert hozzá!!!
Más. Úgy áll, hogy öröklünk Dunaújvárosban egy 1 holdas földet. Nagy szintkülönbségű, a főúttól 2-300 m-re. (jól tudom h az 4000 m2??)
1, van valakinek tapasztalata, pálya-építéssel kapcsolatban? Egyáltalán - milyen költségekkel kell számoljak ekkora területen? (nem kell asztal, és sok extra, csak 1 élvezetes pálya, kis ugratókkal)
2, Van a környéken valaki, akit érdekelne egy ilyen pálya? Jó lenne összefogni...
Igen, a fele élettartamra számoltam én is. (mint ahogy ezt írtam is.)
Döntöttem - tegnap leadtam a megrendelést : 250-es, kézi váltós, 2 szem.-es vas, elöl-hátul csomagtartóval. 1850 ajró.
Az értékvesztés (mint minden noname dolognál) itt is nagy. De amíg veszek 1.100-1.200-ért egy i.ilyen márkás gépet, 2 év után azt is csak 7-800 ért tudom majd eladni, bukok 4-500-at.
Ha ezt kiviszem a MÉH-be, súlyra adnak érte 15000-et, és buktam szintén 400-at :-)
Ha eltudom 2 kilóba sütni, akkor meg egyenesen jól jártam - és nem tudom elképzeleni hogy annyit ne érne meg valakinek...
A helyi Suzi-Honda-Kymco gárdával már alig várom az összehasonlítást...
Az anyagiak dominálnak nálam is - ezért nem trx450-Suzi400-ban gondolkodom... :-)
A saját meglévő motoromat fogom 'magamnak' hiteleztetni, ez lesz a módja a rendszám nélküli hitelnek.
Megnéztem egy-két hosszútávú tesztet, a kevéssé ismert távol-keleti 'no-name' márkákkal. Elég sok közülük megadta magát, 10-12 e km-nél már. Ez -látva a japán gépek dupla ennyi teljesítményét- elkeserítő.
DE - egy quad, amely évente ezer km-t sem fut, nincs kitéve ennek a veszélynek. Így számolva nyugdíjas korú lesz, mire bármi gondja lehetne... Ez megnyugtat.
Főleg most vált biztossá, hogy találtam egy import lehetőséget, ahol 1200 euróért már működőképes, 1800-ért pedig kimondottan használható, erős, választható hajtásláncú vasat árulnak. Asszem ez lesz a vége : Össze-kvadozom-magam a nyárra - remélem... :-)
Tudom ez itt szinte oFF, de ezt az egy ATV-s fórumot sikerült fellelnem...
Szóval: Tegnap, sokadik néhány körös quad-próba után megszületett a döntés - KELL! Aztán lecsillapodva előkerültek a fájó anyagi részletek.
Mivel a túra-motorozás az első, így a motorom marad a háznál, részleteit fizetem, punktum! E mellett két lehetőség marad:
1, Továbbra is a tesztnapokra, és 20 körökre korlátozódik a quad-malacokkal kapcsolatos élményem, és 1-2 év múlva, komoly önrésszel el tudok hozni egy -nekem kezdőnek épp elegendő- 250-es v. 400-as sport gépet.
2, Megalkuszom, és a legolcsóbb "névtelen" 250-es vassal beérem, ami szűk fele a 4 nagy japán által gyártottnak, nem is olyan tudású és küllemű, de mégis nyeregből nézem a tájat, és nem újságból a quad-ot! Egyáltalán van köze ezeknek, a valós gépekhez? Nagyrészt "licence"-es vasak, de milyen összerakási minőséggel? Érdemes foglalkozni velük? (Nem versenycélra, csak télire, amikor a motorozás mint olyan nem megoldható. Esetleg 1-1 rövid nyári délutánra, bár akkor inkább 2keréken, és minnél messzebb...)
Sziasztok!!
Hobbikrosszos vagyok, de az utóbbi időben egyere jobban megtetszettek a quadok. Ott tartok, hogy akarok egyet. De nem tudom milyet. 3 típus tetszik: LTZ 400, TRX 450, YFZ 450. Persze a LTZ lenne a legjobb, mert olcsóbb, mint a többi, de szerintetek nem korszerűtlen az a motor, ami benne van? A Honda és Yamaha motorja a krosszgépben már eleget bizonyított. Szerintetek jövőre nem rakják az LTZ-be a RMZ 450 motorját?
hahó,fiúk!
mindenki mindíg motorozik,hogy nem tudtok írni?
tud valaki v.mit a kaposvári versenyről?
a spanommal ketten elmerészkednénk ,lehet,csak
nem tudjuk mire készüljünk.
voltatok már?
ja!ha valakit érdekel van 2db yamaha warrior 350
2003 07 évj kék kb 5 üzemórásak hibátlanok!
Raptorosoknak hasznos tanács!
Ha az önindító néha "megszalad" azonnal orvosolni,mert gajjra vágja a szabadonfutó kereket,racsnit,és a házat!
Nem nyektettem sokat,de a mutatványt úgy hívják,hogy 95.000.-! 11 hónapos a vas! A mocsok!
Elnézést kérek a többiektől(bulldog) a titkolózásért,nem annak szántuk naggyomorral! Csak volt olyan jó fej,hogy felcsörizett a nyügjeimmel kapcsolatosan!
Azt hiszem egyébként kevés olyan jól működő dolog van kis hazánkban ,mint ez az általatok működtetett fórum! hajrá!
www.motorparts.hu gumiára( 9"-os felnire ti.) =huszonegynéhány ezer HUF.
RMC MOTOR gumiára (ua. a méretre) = tizenöt ezer HUF környékén, alkudni lehet.
PENTA X Kft.(Bp X. Bihari u.) gumiára = tizenöt ezer HUF alatt, alkudni lehet.
A Yamaha Raptor önindítóban lévő érdekes hangokat
és az önindító fura viselkedését a benne lévő szabadonfutó kosár törése okozhatja, mellyel csak óvatosan, mert ha szétüt maga körül mindent
az hatvan ezer HUF körüli kárt okozhat.
Hát ezt beszéltük meg a raptorossal telefonon privát, melyre itt reagált pár szóban.