Keresés

Részletes keresés

kutya. Creative Commons License 2005.05.08 0 0 206

Ha az első kerekek - és így a gép egy része- az "autóban van szállítva", így lehet h ez csak túlnyúlás? Át kéne tényleg gondolni mégecce...

Előzmény: Törölt nick (204)
Törölt nick Creative Commons License 2005.05.08 0 0 205

vásárláskori kép

Az első kép a vásárláskor készült, a másik kettő az első bevetés után.

Előzmény: Törölt nick (198)
Törölt nick Creative Commons License 2005.05.08 0 0 204

Meg ugye a kresz szerint motorkerékpárt nem szabad vontatni.

Én is már szétgondolkodtam az agyamat, de maradt az utánfutó.

Előzmény: kutya. (203)
kutya. Creative Commons License 2005.05.08 0 0 203

Ugyan a vas még nem jött meg (hosszú idő ez a 6 hét...) Viszont addig is jár az agyam : Azon gondolkoztam, hogy utánfutót elég költséges lenne beújítani (vonóhorgom sincs még).

Viszont a quad-ot, -ha nem is sokat- max 10-15 km-eket vinni kéne.

Kitaláltam egy sablont, amit a Pug. Partner hátuljába ersősítenék, egy "papucs" amibe az első kerekeket tudnám egy mozdulattal rögzíteni. Lehajtható rámpán felmenne, ott egy csap, vagy spani megfogná és passz. Nagyon gázos a hátsó tengely - kardán - erőátvitel stb... szempontjából ez a fajta "vontatás"?

Van valakinek esteleg jobb ötlete, vagy tapasztalata hasonlóval?

Előzmény: Törölt nick (202)
Törölt nick Creative Commons License 2005.05.08 0 0 202

Köszi, tényleg sok minden van ott, majd átnézem az egészet este.

Tegnap délután 12 liter benzint elquadoztam, nem lehet felismerni a színét a gépnek a sártól.  Most is mennék már, de sajnos esik az eső erre mifelénk. 

Nem sok minden tetszett még az életben ennyire, mint ez a quadozás.

Erre spóroltam , koplaltam, kölcsönkértem, de nem bántam meg.

A későbbiekben is elég lesz ennek a gépnek a teljesítménye, jó választás volt.

Most kell vennem egy utánfutót....

Bárkinek, aki még nem próbálta azt ajánlom, próbálja ki, csodálatos dolog.

Mégegyszer köszi a linket.

Előzmény: Törölt nick (201)
Törölt nick Creative Commons License 2005.05.07 0 0 199

Köszönöm, igazad van az óvatosságra intéssel, mert nagyon brutális ez a gép.

Komolyan mondom, az első pár száz méteren félelmetes volt.

Kellemes hétvégét,délután megyek ismét gyakorolni.

Előzmény: Törölt nick (198)
Törölt nick Creative Commons License 2005.05.06 0 0 196

Hali mindenkinek,

Megvettem életem első nullkilométeres gépjárművét. Mégpedig egy quad személyében.

Ő pedig egy Suzuki LT-Z400.

emerychus Creative Commons License 2005.04.29 0 0 195

Bulldog,

hol lehetne kipróbálni a quadot(kat) Sz.Sz.B. megyében vagy a környező településeken? Van erről valami infótok?

Egyébként igazán nem tudom, hogy milyen típus kellene. Nem vagyok nagyon száguldozós, inkább mély vízbe belemenős, meg a meredek falon felmenős, ja, és ha nagyon mély a sár az sem baj.

És ugye a nagy dilemma: sok pénzért jót, és nem biztos, hogy mindenhétvégénkitudokmenniquadozniéscsakállbenneasokpénz, vagy megvenni egy olcsóbbat és ökörködni ha van idő.

Előzmény: Törölt nick (194)
emerychus Creative Commons License 2005.04.26 0 0 193

Tud nekem segíteni valaki abban, hogy milyen típusú quadot vegyek?

Pl.: hány ccm, sport vagy "hasznosabb", stb...

Vagy egy olyan klubbot ajánlani, ahol már van tapasztalat ezzel kapcsolatban.

gencsydani Creative Commons License 2005.04.14 0 0 191
kutya. Creative Commons License 2005.04.03 0 0 187

Asszem az! (grrrrrrrrr......) de a franc se szántja... :-) Megunta a téeszcsé, szívesen kiadná, akitől eddig "bérelte" de vagy pálya-építésre, vagy illetékre lesz lóvém. Ennyi.

JA - ha bütykös gumi van a kvad-malacon, akkor az nem szántás? :-DDDDDD Ha kell egy rozsdás ekét is kiszórok a pálya szélére...

Előzmény: franza (186)
franza Creative Commons License 2005.04.03 0 0 186
Igen jól tudod, egy hold föld még több mint 5000 nm is megvan. De ha szántó, akkor ha jól emlékszem ezt előbb még ki kell vonatni művelés alól a helyi földhivatalban és ez bizony elég súlyos összeget von maga után. Hasonló problémánk volt nekünk is korábban. Ez nem 100%, de egy telefont simán megér, mert utána a bünti az óriási is lehet. Soksikert hozzá!!!
kutya. Creative Commons License 2005.04.02 0 0 185

Thx. Rajta leszünk!

Más. Úgy áll, hogy öröklünk Dunaújvárosban egy 1 holdas földet. Nagy szintkülönbségű, a főúttól 2-300 m-re. (jól tudom h az 4000 m2??)

1, van valakinek tapasztalata, pálya-építéssel kapcsolatban? Egyáltalán - milyen költségekkel kell számoljak ekkora területen? (nem kell asztal, és sok extra, csak 1 élvezetes pálya, kis ugratókkal)

2, Van a környéken valaki, akit érdekelne egy ilyen pálya? Jó lenne összefogni...

Előzmény: Törölt nick (184)
kutya. Creative Commons License 2005.04.01 0 0 183
Mél ment.
Előzmény: Törölt nick (182)
Törölt nick Creative Commons License 2005.04.01 0 0 182

Ha nem okoz gondot, dobhatnál az itt megadott mail címemre róla fotókat.

Köszi, kellemes hétvégét.

Előzmény: kutya. (181)
kutya. Creative Commons License 2005.04.01 0 0 181

Igen, a fele élettartamra számoltam én is. (mint ahogy ezt írtam is.)

Döntöttem - tegnap leadtam a megrendelést : 250-es, kézi váltós, 2 szem.-es vas, elöl-hátul csomagtartóval. 1850 ajró.

Az értékvesztés (mint minden noname dolognál) itt is nagy. De amíg veszek 1.100-1.200-ért egy i.ilyen márkás gépet, 2 év után azt is csak 7-800 ért tudom majd eladni, bukok 4-500-at.

Ha ezt kiviszem a MÉH-be, súlyra adnak érte 15000-et, és buktam szintén 400-at :-)

Ha eltudom 2 kilóba sütni, akkor meg egyenesen jól jártam - és nem tudom elképzeleni hogy annyit ne érne meg valakinek...

A helyi Suzi-Honda-Kymco gárdával már alig várom az összehasonlítást...

Előzmény: Törölt nick (180)
Törölt nick Creative Commons License 2005.03.31 0 0 180

Érdeklődtem közben még én is , azt mondták nekem is, hogy kb. fele annyit bírnak ki, mint a márkások.

Meg azt mondták még az okosok, hogy sokkal nehezebb eladni használtan ezeket a noname gépeket.

Rád bízom, döntsél  jól.

Előzmény: kutya. (179)
kutya. Creative Commons License 2005.03.29 0 0 179

Az anyagiak dominálnak nálam is - ezért nem trx450-Suzi400-ban gondolkodom... :-)

A saját meglévő motoromat fogom 'magamnak' hiteleztetni, ez lesz a módja a rendszám nélküli hitelnek.

Megnéztem egy-két hosszútávú tesztet, a kevéssé ismert távol-keleti 'no-name' márkákkal. Elég sok közülük megadta magát, 10-12 e km-nél már. Ez -látva a japán gépek dupla ennyi teljesítményét- elkeserítő.

DE - egy quad, amely évente ezer km-t sem fut, nincs kitéve ennek a veszélynek. Így számolva nyugdíjas korú lesz, mire bármi gondja lehetne... Ez megnyugtat.

Főleg most vált biztossá, hogy találtam egy import lehetőséget, ahol 1200 euróért már működőképes, 1800-ért pedig kimondottan használható, erős, választható hajtásláncú vasat árulnak. Asszem ez lesz a vége : Össze-kvadozom-magam a nyárra - remélem... :-)

Előzmény: Törölt nick (178)
Törölt nick Creative Commons License 2005.03.28 0 0 178

kutya.,

Ezen dillemázik az én ismeretségi köröm is, csak ezekkel a no-name gépekkel még nincs senkinek  sem tapasztalata.

Van aki isteníti, van aki szidja, így az átlaga semleges.

Nekem sajnos az anyagi helyzetem az idén biztos nem engedheti meg, hogy vegyek egyet, pedig nagyon bírnám.

Előzmény: kutya. (177)
kutya. Creative Commons License 2005.03.27 0 0 177

Hi!

Tudom ez itt szinte oFF, de ezt az egy ATV-s fórumot sikerült fellelnem...

Szóval: Tegnap, sokadik néhány körös quad-próba után megszületett a döntés - KELL! Aztán lecsillapodva előkerültek a fájó anyagi részletek.

Mivel a túra-motorozás az első, így a motorom marad a háznál, részleteit fizetem, punktum! E mellett két lehetőség marad:

1, Továbbra is a tesztnapokra, és 20 körökre korlátozódik a quad-malacokkal kapcsolatos élményem, és 1-2 év múlva, komoly önrésszel el tudok hozni egy -nekem kezdőnek épp elegendő- 250-es v. 400-as sport gépet.

2, Megalkuszom, és a legolcsóbb "névtelen" 250-es vassal beérem, ami szűk fele a 4 nagy japán által gyártottnak, nem is olyan tudású és küllemű, de mégis nyeregből nézem a tájat, és nem újságból a quad-ot! Egyáltalán van köze ezeknek, a valós gépekhez? Nagyrészt "licence"-es vasak, de milyen összerakási minőséggel? Érdemes foglalkozni velük? (Nem versenycélra, csak télire, amikor a motorozás mint olyan nem megoldható. Esetleg 1-1 rövid nyári délutánra, bár akkor inkább 2keréken, és minnél messzebb...)

Előre is kösz, akár itt, akár emilben!

franza Creative Commons License 2005.02.27 0 0 176
Sziasztok!! Hobbikrosszos vagyok, de az utóbbi időben egyere jobban megtetszettek a quadok. Ott tartok, hogy akarok egyet. De nem tudom milyet. 3 típus tetszik: LTZ 400, TRX 450, YFZ 450. Persze a LTZ lenne a legjobb, mert olcsóbb, mint a többi, de szerintetek nem korszerűtlen az a motor, ami benne van? A Honda és Yamaha motorja a krosszgépben már eleget bizonyított. Szerintetek jövőre nem rakják az LTZ-be a RMZ 450 motorját?
cseppcsaj00 Creative Commons License 2005.01.29 0 0 175
hali.egy kérdésem lenne.a quadra milyen jogsi kell?léci írjatok a cseppcsaj00@freemail.hu-ra.nagyon fontos lenne
ray122 Creative Commons License 2005.01.24 0 0 174
hello, nem tudok valamit a polaris-predator 500 as quadrol? jo? esetlen van valakinek ? :)
takacsi62 Creative Commons License 2004.10.05 0 0 171
Talált Bulldog?
takacsi62 Creative Commons License 2004.10.05 0 0 170
www.offroad-quad.gportal.hu
raptoros Creative Commons License 2004.06.09 0 0 166
hahó,fiúk!
mindenki mindíg motorozik,hogy nem tudtok írni?
tud valaki v.mit a kaposvári versenyről?
a spanommal ketten elmerészkednénk ,lehet,csak
nem tudjuk mire készüljünk.
voltatok már?
ja!ha valakit érdekel van 2db yamaha warrior 350
2003 07 évj kék kb 5 üzemórásak hibátlanok!
raptoros Creative Commons License 2004.06.03 0 0 165
Raptorosoknak hasznos tanács!
Ha az önindító néha "megszalad" azonnal orvosolni,mert gajjra vágja a szabadonfutó kereket,racsnit,és a házat!
Nem nyektettem sokat,de a mutatványt úgy hívják,hogy 95.000.-! 11 hónapos a vas! A mocsok!
Gsx-rr Creative Commons License 2004.06.01 0 0 163
Nagyon lapos ez a topic.

Senki nem nyomatja?
Neha leirhatnank az elmenyeinket, en mar kezdtem a kepek lejjebb lathatoak.

Kene egy honlap!

udv. Gsx-r

raptoros Creative Commons License 2004.05.22 0 0 160
Elnézést kérek a többiektől(bulldog) a titkolózásért,nem annak szántuk naggyomorral! Csak volt olyan jó fej,hogy felcsörizett a nyügjeimmel kapcsolatosan!
Azt hiszem egyébként kevés olyan jól működő dolog van kis hazánkban ,mint ez az általatok működtetett fórum! hajrá!
Előzmény: nagygyomor (159)
nagygyomor Creative Commons License 2004.05.22 0 0 159
www.motorparts.hu gumiára( 9"-os felnire ti.) =huszonegynéhány ezer HUF.
RMC MOTOR gumiára (ua. a méretre) = tizenöt ezer HUF környékén, alkudni lehet.
PENTA X Kft.(Bp X. Bihari u.) gumiára = tizenöt ezer HUF alatt, alkudni lehet.

A Yamaha Raptor önindítóban lévő érdekes hangokat
és az önindító fura viselkedését a benne lévő szabadonfutó kosár törése okozhatja, mellyel csak óvatosan, mert ha szétüt maga körül mindent
az hatvan ezer HUF körüli kárt okozhat.
Hát ezt beszéltük meg a raptorossal telefonon privát, melyre itt reagált pár szóban.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!