"Erre meg a másik érdekes a kőszállítás vonattal az autópályaépítéshez.
Ez megy, akkor az előbbi miért nem?"
Tipp:nincs elég alkalmas vasúti kocsi.Napi 2 pár vonat van Kkunlacháza-Röszke között,1 pár Nógrádkövesd-Kistelek,Alkalmanként 1 pár Csengelére,2 naponta(?) Városföldre.+ 2 (?) naponta hídelem Kistelekre vagy Csengelére.
Lenne egy kérdésem egy régebbi mozdonyfordáról. Amíg a Venezia a 30-ason járt, addig ugye úgy volt, hogy a Maestral Bpre érkező mozdonya vitte a Veneziát Gyékényesre, és a Venezia Bpre érkező mozdonya vitte a Maestralt Murakeresztúrra?
Oldmumus kolléga! Te sem tudsz ezügyben valamit mondani?
A névre szóló bérletnél lehetőség van utólagos bemutatásra, ha egy héten belül megteszed, visszakapod a befizetett büntit (levonva 5 pénzt), vagy ha még nem fizetted be, akkor a bemutatáskor csak munkadíjat kell fizetni.
Más jegynél nincs ilyen lehetőség, ott fizetheted a 60 meg még több ójrót :)
Miért nine elég mozdony? Ha hiány van, béreljenek a magánvasutaktól! Mikor lesz már végre valódi verseny? Nem muszáj kék(-sárga) színű mozdonnyal vontatni. Lehet az zöld-sárga, piros vagy más színű is.
Csak azért éri meg megvenni, mert kifizeti a munkáltató. Ahol nem fizeti ki, ott csak pénzkidobás. Igaz, megspórolható vele a rendszeres sorbanállás a jegypénztárnál.
Tisztelt MÁV! Miért nincs elég teherkocsi??? Elvileg teherszállítás nyereséges. Vagy nem? Ha igen, akkor szíveskedjenek kocsikat biztosítani hozzá! Vagy adják át a terepet a versenytársaknak, aztán menjenek el melegebb éghajlatra!
Ez az egész ott futott zsákutcába, hogy a kolléga arra gondol hogy megspórolhatná a pénzét. De ez NEM lehetséges sehogyna SEM! Legalábbis itthon!
De miért nem vesz bérletet? Állomástól állomásig(addig az állomásig ami a +9km-rel kijön), és még olcsóbban kijön mint a napi jeggyel, ja meg tovább is utazhat ha kedve tartja!!!
Nincs, a paksi vonal viszont szépen kimegy a partra.
Kőszállításhoz: nem tudom, hogy Monorra most honnan hozzák a követ, de régebben Szobról érkezett. Onnan is közúton, mert nem tudtak (vagy nem akartak) kocsit adni. Elég sok dozátoros kocsinak járt le a fővizsgája, és lehet, hogy épp annyi van, amennyi a munkához kell, a szállításhoz már nincs elég.
Bugyi környékén tudtommal sóderbányák vannak, az meg vasúthoz nem jó, csak betonba.
No akkor a szekertok lassanak el engem is tanaccsal, vagyis mondjak meg mi az igazsag?
Nyugdijas de meg nem 65 eves utazik videkrol Bp-re. Ker 90%-os retur jegyet, retur hatuljara oda stempliztek, 1 honapig ervenyes.
Egy nap alatt le is utazta a ket jegyet, par het mulva nezegeti a nyugdijas szelvenyt es latja 2 db 90%-os karika van stemplizve.
Megkerdezi az oreg mumus, aszondja gyerek Te ertesz a vasuthoz... Becsaptak, hogy kettot is elfoglaltak?
Mondtam neki ebben nem vagyok otthon megkerdem a szakikat az interneten. En arra gondoltam a retur 1 honapig ervenyes es emiatt lett 2 kulon utazasnak minositve mintha nem 24 ora alatt utazott volna.
Mai mese a Déliből: (ajánlom Délis Droid figyelmébe!!!)
Mivel én lebetedgedtem ezért a barátom intézte a jegyvásárlást és a kocsifoglalást. Tegnap megvette a jegyeket, e azt mondták neki, hogy a Tapolcától Pestig tartó kocsifoglalást csak reggel 8 tól 14 óráig lehet megtenni. Mit tudott hát tenni visszament ma reggel 8-ra. Ahol oda ment az ügyeleteshez, aki elintézte az ügyet majd azt mondta neki menjen a pénztárhoz hogy kifizesse az üresenfutási díjat. Odament a pénztárhoz, hogy kifizesse de mivel az ügyeletes tiszt nem adott neki semmilyen papírt a pénztáros meg papírt akart, vissza kellett mennie. Másodszorra már az ügyeletessel érkezett aki bement a helységbe mondott valamit nekik majd eltávozott. Szegény barátom még negyed órát küszködött amíg a pénztáros ki tudta neki adni a jegyet. (vonatszám egyeztetés, jegykiadás, csoportos jegy ellenőrzése? <- ez nem tudom minek kellett) Szegény el is késett...
Na mind1. Végülis sikerült megvenni és még át se vágtak minket a tavalyi jegyvásárlással ellentétben...