Keresés

Részletes keresés

M412192 Creative Commons License 2005.05.04 0 0 176637
Szia!
Ahogy ígértem, elküldtem a térképrészletet az adataidnál szereplő emilre. A méretét tekintve tévedtem, 10 helyett csak 1,15 MB. Üdv M412192
Előzmény: M412192 (176634)
sosiforda Creative Commons License 2005.05.04 0 0 176636
Viszonylatokra kiszámolt díjakat nemigen fogsz találni. A MÁV-nál egész biztos, hogy nem:( Néhány árpéldát láthatsz itt, az Express Utazási Iroda honlapján: http://www.express-travel.hu/site.php?select=333&sub=53&id=me&page_id=4&detail.x=29&detail.y=3 A nemzetközi díjszabásokat pedig itt találod meg (nem MÁV oldal): http://dijszabas.uw.hu
Előzmény: vaki (176627)
v_peti Creative Commons License 2005.05.04 0 0 176635

ÖBB EC: Tulajdonképpen az osztrák ICR. Az ÖBB EC-k egy jelentős része belföldi vonat a neve ellenére. (Az ÖBB IC az meg állítólag csak az étkezőkocsi kínálatában különbözik az ÖBB EC-től. Ez utóbbin nagyobb a választék.)

Előzmény: Törölt nick (176586)
M412192 Creative Commons License 2005.05.04 0 0 176634
Szia!

Az egykori Debrecen-Nyírbátori HÉV nyomvonalával kapcsolatban találtam otthon egy az 1930-as években kiadott 1:500000 méretarányú autótérképet, amiről beszkenneltem az érintett területet. Ha megfelel, akkor elküldeném e-mailben. A baj csak az, hogy elég nagy méretű (10 MB). Az adataidban szereplő e-mail címre küldhetem? Üdv M412192
Előzmény: marslakó (176620)
v_peti Creative Commons License 2005.05.04 0 0 176633

Amúgy a tegnap esti vonaton egy kis pukkancs-kalauznő volt (még sosem láttam azon a vonaton, még azt is megkérdezte tőlem meg a barátnőmtől hogy meddig utazom..... 

És még volt pofája a jegyet is elkérni tőled...

Előzmény: tweety83 (176595)
v_peti Creative Commons License 2005.05.04 0 0 176632

Stempli nelkuli jegyvasarlasrol volt mar szo, de nekem sem tiszta. Lehet ha megoldhato lenne tobben vasarolnanak. Pl. balatonnal ingazok ha jon a rosszido es tomott a sor a penztarnal akkor ha lenne X darab mint a BKV gyujtosbe X tavolsagra akkor hasznalnak eloszeretettel. Jon a jv, leszakitani 1-et, ervenyesiti es kesz.

A régi menetrendekben benne volt a reklám:

Nem bízik az időjárásban? Kérje menetjegyét keletbélyegzés nélkül!

Előzmény: oldmumus (176597)
Nydqist Creative Commons License 2005.05.04 0 0 176631

Szia!

Küldted tegnap a mailt, vagy valahol elkallódott az éterben?  -:))

Előzmény: marslakó (176630)
marslakó Creative Commons License 2005.05.04 0 0 176630
Már elnézést, de személyszállító vonat közlekedett pl. 2003. szeptemberében is Nádudvaron, angol vonalbejárók különvonata képében (M62 071-gyel az élén). Meg pár évvel korábban németeké, Bz-vel.
Előzmény: sosiforda (176619)
v_peti Creative Commons License 2005.05.04 0 0 176629

Végre jó híreket is olvas az ember a droidok tettei meg az elszabott közbeszerzési tender után.

Előzmény: sosiforda (176619)
oldmumus Creative Commons License 2005.05.04 0 0 176628
Nem ertem ezzel mi a problemad?
Előzmény: 1047 005-2 (176626)
vaki Creative Commons License 2005.05.04 0 0 176627

Valaki be tudná írni nekem azt a magyar oldalt, ahol a nemzetközi menetjegyek díjszabását meglelhetem??? Ui. a MÁV oldalán nem találtam ilyesmit...

Előre is köszönet

1047 005-2 Creative Commons License 2005.05.04 0 0 176626
"Anyukanak igaza van es van esze. "

Ehhez képest:

"Még nem utaztam vonaton – izgul a kilencéves Kapás Margit. Bátyja a két évvel idősebb József tavaly a főváros nevezetességeit nézte meg osztályával, oda vasúton mentek."
Előzmény: oldmumus (176622)
amicus Creative Commons License 2005.05.04 0 0 176625

A "felesleges" 9 km-t pedig ne így nézd. A MÁV adott összegért elvisz Téged Gyál Felsőre. Ha Neked ez megfelelő összeg, akkor elfogadod, és megveszed a jegyet. Ha sokallod, akkor utazz mással.

Jól mondod, kedves tanítványom :-)

Előzmény: bodecsabi (176618)
PET SHOP BOY Creative Commons License 2005.05.04 0 0 176624

Mert még eredeti úticélod elérése előtt jelezted továbbutazási szándékodat. Ekkor pótdíj nélkül kaphatsz kiegészítő jegyet.

Lehet hogy nem jól tudom de ez szerintem 500 ft  + a jegyárkülönbözet!

Előzmény: bodecsabi (176610)
amicus Creative Commons License 2005.05.04 0 0 176623

Kedves Uram!

Amennyiben nem kívánja megfizetni az utazásához szükséges menetjegy árát, természetesen megteheti. Ez esetben viszont ne nevezze magát vasútbarátnak. Inkább bujdosson el szégyenében.

Előzmény: tweety83 (176595)
oldmumus Creative Commons License 2005.05.04 0 0 176622
Anyukájuk is örül a lehetőségnek, kényelmesebbnek és biztonságosabbnak véli, mint a közúti közlekedést.

Anyukanak igaza van es van esze. Egy majdnem baratnom lett jelentkezett 5 ev utan, dicsekedett micsoda allasa van meg kocsija, de azert itthon nem szaguldozik annyira mint nyugaton. Irtam neki vissz ilyen pezel teli tapasztalatlan libak miatt nem merek kimenni az utra, inkabb vasutat valasztom!
sb2005 Creative Commons License 2005.05.04 0 0 176621

Én csak annyit tudok, hogy Debrecenből az 1-es villamos régen kiment Pallagig. Még sok helyen látható a régi nyomvonal.

Aztán hogy Sámson felé hogy ment erről már én se tudok.

Ezt nem tanulmányoztam.

Előzmény: marslakó (176620)
marslakó Creative Commons License 2005.05.04 0 0 176620

Hali!

Beteszem ide is, hátha valaki tudja a választ:

El tudja valaki mondani, hogy a Debrecen - Hajdúsámson HÉV régi nyomvonala pontosan hol volt Debrecen - Pallagpuszta közt?

Figyelem! Pallap és Pallapuszta nem ugyanaz!!

Állítólag elhaladt a mezőgazdasági akadémiánál, ami a jelenlegi Debrecen-Pallag. Ezt el tudom képzelni. De akkor hol ágazott ki a jelenlegi tiszalöki vonalból, a józsai fatelep környékén valahol? Valami Nagyerdei elágazás nevű helről is hallottam. 1951-ben szűnt meg ez a vonal, amikor megépült Apafa - Pallagpuszta (Dombostanya alatt) között az összekötő vonal.

Sajna gyerekkoromban ennyire nem fedeztem fel a környéket, pedig 3 és 1/2 évet Pallagra jártam iskolába! Mutattak egyszer egy régi esőbeállót, ami állítólag a villamos végállomása volt, ami a Klinika felől a közút mellett járt, anno. De szvsz akár a HÉV megállója is lehetett. A HÉV viszont nem a villamos nyomvonalán jutott ki Pallagra, ugye? Marhavásárteret biztosan érintette.

Vagy egész rossz helyen keresgélek? Láttam régebben egy térképet a régi vonalvezetésről, de az nagyon elnagyzolt volt.

Továbbá: milyen volt a HÉV és a MÁV fővonal kereszteződése? Sima átszelés, vagy állomás jellegű?

Előre is köszi bárminemű segítséget!

sosiforda Creative Commons License 2005.05.04 0 0 176619

Újra indult vonat Nádudvarról

http://www.haon.hu/hajdu-bihar/hajdu-bihar-159829.shtm

"Mintegy harminchárom évnyi szünet után az általános iskolások charter-járata törte meg a sínek csendjét.

1971. december 31-én indult utoljára személyvonat a település állomásáról. Ezt erősíti meg Fejes Sándor Napló-kézbesítő is, aki az ominózus napon indult szüleihez Egerbe, de január másodikán már busszal kellett hazajönnie Kabáról.

A Kövy Sándor Általános Iskola diákjai is a Bükk-hegység felé vették az irányt; hat előtt öt perccel indultak Szilvásváradra. A Kaba-Karcag-Tiszafüred-Eger útvonalon dízelmozdony húzza a hat kocsiból álló szerelvényt a négy és fél órásra tervezett úton. Kedden az alsósok kirándultak mintegy ötszázan, az elsősök nem mentek, nekik még túl hosszú lenne ez a nap - este tízre ígérték a hazatérést. Szerdán a felsősök látogatják meg a környék látványosságait, illetve túráznak a hegyekben.

Keveset aludtak

- Még nem utaztam vonaton – izgul a kilencéves Kapás Margit. Bátyja a két évvel idősebb József tavaly a főváros nevezetességeit nézte meg osztályával, oda vasúton mentek. Anyukájuk is örül a lehetőségnek, kényelmesebbnek és biztonságosabbnak véli, mint a közúti közlekedést.

Simon Anikó már sokszor igénybe vette a MÁV szolgáltatásait, szüleivel mindig így utaznak a Balatonnál lakó nagynénihez. Makula Bettina rövidebb utakon már kipróbálta a vasparipa vontatta kocsikat, de azért ő sem sokat aludt. Ennek ellenére keresve sem találkozom álmos gyerektekintetekkel. - Bezzeg, ha iskolába kell menni, az órára sem kelnek fel – mosolyognak elnézően a szülők.

Máskor is mehetnek

Szerencsére a sínpártulajdonos cégek mindegyike lemondott az iparvágány pályahasználati díjáról, és a vasúttársaság is csupán menetrendszerinti diákkedvezményes díjat számol fel, ennek felét pedig az iskola fizeti – tudtuk meg Pintérné Baranyai Ildikó tanárnőtől, az utazás ötletgazdájától. Vollay Elemér iskolaigazgatónak is tetszett az ötlet, a MÁV pedig biztosított charterjáratot, ezért jövőre is lesz lehetőség vonatkirándulásra. Amikor kigördült a szerelvény, néhány anyuka elmorzsolt pár könnycseppet féltett csemetéjéért, s feltört néhány mély sóhaj is. "

bodecsabi Creative Commons License 2005.05.04 0 0 176618
"Nehogymár Én kutassam végig a vonatot hogy épp hol tartózkodik :)) Zoli vagyok, nem hülye :)))"

Én itt a topicon a szolgáltató céggel (MÁV) szemben mindig egy, a fogyasztót, utast védő álláspontot képviselek, a MÁV-tól is különböző eszközökkel elvárom az utassal szembeni korrelókt magatartást. Ezt ugyanakkor elvárom az utastól is, ne essünk át a paci másik oldalára.

Igen, a szabály itt most neked kedvez azzal, hogy elvileg lehetővé tenné a vonaton is a jegy kiegészítését (arról most ne vitázzunk, hogy a jv-k ezt hogy értelmezik, hálás lennék ha hozzászólnának a témához) Az viszont Tőled, az utastól is elvárható, hogy (főleg ilyen kiélezett helyzetben, amikor valljuk be, nem sok esélye van annak, hogy találkozol a jv-vel), hogy az utas keresse meg a jv-t és kérjen tőle jegyet. Ha ezt elmulasztja (főleg tudatosan), akkor én személy szerint nem tudom sajnálni.

A "felesleges" 9 km-t pedig ne így nézd. A MÁV adott összegért elvisz Téged Gyál Felsőre. Ha Neked ez megfelelő összeg, akkor elfogadod, és megveszed a jegyet. Ha sokallod, akkor utazz mással. Sok más helyen sem az utazási távolsággal arányos a jegyár. A MÁV így dolgozik, ezt ajánlja.

Csabi
Előzmény: tweety83 (176614)
Törölt nick Creative Commons License 2005.05.04 0 0 176617

Végül is így is tudom, hogy rólam van szó! Csak kukacoskodom.......

:-))))))))))

Előzmény: oldmumus (176616)
oldmumus Creative Commons License 2005.05.04 0 0 176616
Bocsanat en is tegnap rosszul irtam a Nicked :-{
Előzmény: Törölt nick (176615)
Törölt nick Creative Commons License 2005.05.04 0 0 176615

"Tibiti."

Ezt is korrigálni kell: Titibi.

Előzmény: vaskerék (176612)
tweety83 Creative Commons License 2005.05.04 0 0 176614
Hát de ha egész Kö-Ki Pestimre között nem jön a kaller csak Pestimre Gyál között akkor arról én nem tehetek... Nehogymár Én kutassam végig a vonatot hogy épp hol tartózkodik :))     Zoli vagyok, nem hülye :)))
Előzmény: bodecsabi (176610)
bodecsabi Creative Commons License 2005.05.04 0 0 176613

Nagy csomagnak nemigen van hely benne, pedig reptéri járat is. Egyébként nagyon kényelmes ekkora távra.

Ez igaz, de

1. Az egész holland vasút elővárosi jelleggel működik, relatíve kevés a "nagy" útra nagy csomaggal induló utas.

2. Eszméletlen kapacitásfelesleget mozgatnak meg, pont azért, hogy az utasnak szinte 99,99%-os valószínűséggel legyen ülőhelye. Ezért rengeteg üres hely van, és így van hely a csomagoknak.

Egyébként döbbenetes, hogy mekkora kapacitásfeleslegük van. A hét végén volt a Königinendag, a Királynő születésnapja, ekkor Amszterdamban hatalmas fesztivált rendeznek, és az ország nagyobb városaiban is nagy ünneplés van. Rengetegen kelnek ilyenkor útra, mint nálunk a napfogyatkozáskor vagy aug 20-án.

A vasút ebben a nagy forgalomban, az esti hazaszállításkor is elketyegett lényegében mentesítő vonatok nélkül. Persze egy rendes szombat esti menetrendnél nagyobb vonatok közlekedtek. Igaz, láttam álló utassal vonatot, de mondjuk egy vasárnapi 715-ön asszem ünnepelnének az utasaok, ha csak ennyi lenne a zsúfoltság. Azon a vonaton is volt szép számmal üres ülőhely, de pár fiatal társaság inkább a peronokon állt (ezt itthon is meg lehet figyelni)

Mielőtt valaki elkezdene bezzegelni, az érem másik oldala: Hollandia sokkal gazdagabb, mint mi, megengedhetik magunkbak. Másrészt teljes áron egy Bp-Székesfehérvár távolság 9 euro 40 centbe, kábé 2300 forintba kerül.

Csabi

Előzmény: Mikó (176607)
vaskerék Creative Commons License 2005.05.04 0 0 176612

Manhattani.

Miért forgatod ki a szavaimat? Nyilván a villamosítás után (2007) után lenne érdemes

háromáramnemű bikát venni a MÁV-nak, és nem nekem. Habár az adómon keresztül

én is veszem a mozdonykat.

Tibiti.

A 25-ös vonal Szlovéniába vezet. A Szlovákiát figyelmetlenségből írtam, amit két

hozzászolás után korrigáltam.

sosiforda Creative Commons License 2005.05.04 0 0 176611

Igen, a nyomtatott menerendekben szereplő ÖBB-EC vonatnem a számítógépes menetrendekben OEC - ként fut.

Tudtommal a kiegészítő szolgáltatások - pl. a helyedre hozzák-e az ételt az étkezőkocsiból vagy sem - körében van közöttük különbség.

Van egyébként IC és ÖBB IC is náluk, tehát az IC-k körében is van különbségtétel.

ÖBB, de nemcsak ÖBB-EC-re vonatkozik, hanem a csatlakozó személyre is:

Ha valakit érdekel a jegyár részleges visszatérítésének osztrák szabályozása, azt is megtalálhatja az ÖBB honlapján:

http://www.oebb.at/Angebot_Reisen/oebb_frame.html?/Angebot_Reisen/Willkommen_beim_Personenverkehr/index.html

és ott: Passagiercharta, vagy PDF fájlként:

http://www.oebb.at/Angebot_Reisen/Zentrale/Fernverkehr/Passagiercharta_Fernverkehr/Passagiercharta_der_Personenverkehrs_AG.pdf

Előzmény: Törölt nick (176586)
bodecsabi Creative Commons License 2005.05.04 0 0 176610

Jött a kaller, megmondam mi a helyzet, kézszégesen kiszolgált egy kiegészítővel, és semmi probléma nem volt belőle..

Mert még eredeti úticélod elérése előtt jelezted továbbutazási szándékodat. Ekkor pótdíj nélkül kaphatsz kiegészítő jegyet.

Csabi

Előzmény: tweety83 (176606)
hmsoft Creative Commons License 2005.05.04 0 0 176609
DLala,

"A kormány nem akar kihátrálni az ügyből, épp ellenkezőleg, mivel a fél kormány ezzel akar haknizni szerte az országban jövőre, két vonatnak addigra itt kell lennie."

kisséOFF
Persze, mert az adott környéken vonattal bejárók között ezzel lehet x szavazatot szerezni. Az x szavazattal áll szemben a motorvonattender közvetlen és közvetett ára. Az x szavazat mennyisége mozog (botrányok és ellenbotrányok, valamint a térségeket érintő események hatására), a közvetlen ár viszonylag fix, a közvetett ár (pl. a beszerzés körüli botrányok x-et módosító hatása) szintén mozog.

Ha a közvetlen+közvetett ár tartósan az x szavazat fölé kerül, akkor a mindenkori kormánynak ki kell hátrálnia a dologból, mert a döglött ló esete forog fenn.
kisséON

hm
Előzmény: DLala (176560)
pallee Creative Commons License 2005.05.04 0 0 176608

"Valami ilyesmi van a Rhatische Bahnon Svájcban:"

Bergün? Amúgy tényleg megy a dolog. Igaz képesek egy-két percet eltölteni egy le vagy ráakasztással...

Azután meg fékpróba nélkül gyerünk neki a hegynek. Végülis csak 50-60 o/oo , ami előfordul arrafelé.

Az www.rhb.ch-t viszont ajánlom mindenkinek. Van egy érdekes webkamera Filisur állomáson, ami alatt ott a menetrendábra is. Néha még késnek is a vonatok. Már olyan is volt, hogy 3 percet... 

http://www.rhb.ch/webcam/webcam.d.php

Előzmény: bodecsabi (176352)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!