"Valami olyan érdekes diesel mozdonyt láttam, mint amilyet még soha! Fehér (vagy sárgás) és piros festése volt. Nagy dobozok voltak a tetején. MÁV embléma nem volt rajta, bár annyit le tudtam olvasni a Juhász Gyula utcából, hogy 00 55-el kezdődik."
>Hogy hova vennék háramáramnemű mozdonyt? Ugyanoda ahova az Osztrákok és a Szlovének... Vegyél!! Őszintén pártolom az ötleted!
>Az új, hamarosan villamosítandó Szlovák vasútvonalra (25-ös). Aha... Nem is kéne megvárni a villamosítást?
OFF:
>(Ja, a "sulinetes" kategóriát 12 évvel meghaladtam, így ebből a poénból nem kérek) Én nem írtam neked, hogy sulinetes vagy. Amúgy a sulinetes kategória itt nem életkorfüggő.
"Lehet, hogy ezzel most nagy vitát gerjesztek, de nem lenne egyszerűbb és olcsóbb felújítani a régi kocsikat, mint újakat venni? A BY és BHV kocsikat szépen fe lehetne újítani. Lásd: a szolnoki vonalon közlekedők. vagy azok nem sikerültek olyan jól?"
Talán most ma volt már erről szó, hogy a remot sorozatok készítése (ill. a kocsik felújítása) csak átmeneti megoldás. Ezzel az a baj, hogy most sok sorozatban készült remot (M40, M41, M43, M44, M47, M62, V43, Bzmot IP, 6312 - őket is annak tekintem). Ha most ezek a sorozatok 10-20 év múlva egyszerre fognak kidőlni a sorból, akkor teljesen lebénul a Máv, ha nem változtat valamit. Mert a remottal csak 10-20 évvel növelik az élettartamot, de utánna pl. egy remot Szerjózsából 20-25 év múlva nem lehet egy újabb remotot csinálni (lehetni lehet, csak akkor megint ugyanott vagyunk, ahol ma). De, lehet, hogy 2025-re már nem lesz Máv, hanem privatizálják, külföldi társaság megveszi, vagy felosztják regionális, egymástól független társaságokra.
"...bár annyit le tudtam olvasni a Juhász Gyula utcából, hogy 00 55-el kezdődik..."
Jézusom, már utcát neveztek el róla??? (Egyébként abból az utcából szerintem nem olvashattál olyat, hogy 00 55. Olyat már inkább, hogy 61 van benne, meg fehér S betű.)
rm40 (176528),
"1. Nem semmisitették meg az eljárást 2. Nem zárták ki a Stadlert"
Innentől 3 kérdés van: 1. Milyen további jogorvoslati fórum áll a Bombardier rendelkezésére? 2. Mennyit lazult a szituáció ahhoz, hogy be lehessen csempészni a köztudatba a korábbi vesztesek egyikét? 3. Mennyit lazult a szituáció ahhoz, hogy állami részről a teljes visszatáncolás végrehajtható legyen?
Hmsoft barátom a szivemböl beszélsz, és rengeteg tender meg balhé mentes megoldás lenne, ha valaki ezt akarná, és kétve hiszem, hogy ilyen kirakat ügyekben a MÁV droidok a saját zsebükre dolgoznak (-hatnak), azt akkor teszik mikor zuzott követ, sincsavart meg egyébb alapjában véve mérhetetlen dolgot kell beszerezni.
Hogy hova vennék háramáramnemű mozdonyt? Ugyanoda ahova az Osztrákok és
a Szlovének...
Az új, hamarosan villamosítandó Szlovák vasútvonalra (25-ös). Akár Olaszországi kikötőkig továbbíthatná az irányvonatokat. Talán 5db is elég lenne (majd).
(Ja, a "sulinetes" kategóriát 12 évvel meghaladtam, így ebből a poénból nem kérek)
Hali!
Help!
Szeretném kimerítő módon összegyűjteni a Magyarországon kiállított 424-esek lakcímét! Ha van a közeletekben ilyen, vágjatok fejbe egy maillal! Ha lehet 1db képet is szívesen vennék! (nem pénzért)
Ja, és nem képek kellenek, hanem lakcímek!
Köszi!
Egészen pontosan: lehet, hogy az lesz, lehet, hogy Talent.
> "nem lesz újabb villamos motorvonatunk??"
> Akkor is a válasz az lett volna, hogy : nem.
Lesz és az is könnyen meglehet, hogy az eredeti idöpontban
Ugyanazon döntésröl három látszólag gyökeresen eltérö nyilatkozatot olvashattunk. Elsö az újságirós(-Bombardier-s), második a Stadleres-Ganzos, harmadik a MÁV-os.
Holott valószinüleg mindegyiknek igaza van a maga szemszögéböl.
Figyelem! Az index cikke azóta árnyalódott!
A döntés szövege még nem nyilvános, de a megjelentekböl igen sok minden kiderül.
Részlet az indexröl:
"A döntőbizottság megállapította, hogy az ajánlatkérő (a MÁV) megsértette a közbeszerzésekről szóló törvényt. A Döntőbizottság megsemmisítette az értékelési rendszer egyes pontjait, az árlicitre vonatkozó előírásokat és az azt követő valamennyi döntést az eljárást lezáró döntésig. Ezen kívül tízmillió forintnyi pénzbírságot szabott ki. A döntőbizottság a Bombardier jogorvoslati kérelmeit elutasította. "
Azok számára, akiknek nem annyira ismert a közeszerzés nyelvezete: két igen fontos döntés olvasható ki a sorok közül:
Nem semmisitették meg az eljárást
Nem zárták ki a Stadlert
Tehát az itéletböl az látszik következni, hogy elökészitö szakaszt nem kell megismételni - és ebben a szakaszban voltak az oly' sokat emlegetett árbevételi követelmény és a szintén felhánytorgatott referencia. Ha ezekkel baj lett volna, akkor az 1. vagy 2. esete következett volna be.
Végül a 10 millió Ft-os birság.
Tudni kell azt, hogy a KDB az összeget a beszerzés értéke és az elkövetett hiba súlya alapján állapitja meg.
A kiszabható legkisebb birság 2 millió Ft, ezt akár a legkisebb, leglényegtelenebb hiba esetén is kiszabják. Már a 25 millió Ft beszerzési értékü eljárásoknál is.
Esetünkben 120-130 milliárd Ft a beszerzési érték.
Lehet számolni...
(A kiszabható legmagasabb összeg egyébként a beszerzési érték 30 %-a lehet, amely esetünkben 36-39 milliárd Ft lett volna.)
Swamplord!!! (Vagy más aki ma 18.35 körül a Zalaegerszegi állomáson volt)
Valami olyan érdekes diesel mozdonyt láttam, mint amilyet még soha!
Fehér (vagy sárgás) és piros festése volt. Nagy dobozok voltak a tetején. MÁV embléma nem volt rajta, bár annyit le tudtam olvasni a Juhász Gyula utcából, hogy 00 55-el kezdődik. (talán)
Szegények! És az adóforintjaidból kell majd ártalmatlanítani a műanyagot, protektorokat! Bizony! A bőr meg elporladt volna magától is egyszercsak. Hát ilyen ez.
Messziről megismerhető mely kocsik ezek, mert - még - kékek. A többi fekete.
Ez szomorú. Ezek a kocsik maximum 5 évesek. Miért nem lehet őket szépen karban tartani, lemosni. Egy koszos kocsit előbb-utóbb a graffitizők is megtalálnak, és ott tartunk akkor, ahol ma a BY és BHV kocsikkal, mondjuk Fehérvár és Pusztaszabolcs környékén.
OFF: >Meg azt is, hogy hülye vagyok, hogy gore-tex motorosruhát vettem, mert az jobban szellőzik és vízálló, vettem volna bőrruhát... :)) Ezért néhány disznó bőre ment a szemétbe, vagy kutyatápnak. ON.
>... 100-150 új villamosmozdony még melegében elkelne a fűtőházak között. Egy, kettő, és néhány háromáramnemű Bika. Azt elhiszem, a mozdonyok idejük számottevő részét gépmenettel töltik... :-)) Hová akarsz három áramnemű mozdonnyal járni? Prágáig?
Valami azért történt ablak ügyben, valszeg megtalálták azt az idiótát, aki kitalálta, hogy ne legyenek lehúzhatóak az ablakok és hátba vágták egy szívlapáttal: ha nem tud olyan légcserélőt kialkudni, ami biztosítja a szellőzést, legalább a természetes levegőáramlást ne gátolja teliablakokkal.... A mostani kiadású kocsikon minden ablak lehúzható. Messziről megismerhető mely kocsik ezek, mert - még - kékek. A többi fekete.
A kocsifelújítások kizárólag Bp-i ingaforgalmat érinti. A felújítás, pedig elég felemásnak tartom, hiszen ezekbe a kocsikba nem építettek légkondiciónáló berendezést, az ablakok többségét pedig nem lehet lehúzni. Kánikulában
emberkínzó ez az állapot.
Új kocsikra lenne szükség, még pedig nagy számban, és nem csak Pestre.. A mozdony remotorizáció, és a felújítás nem odázhatja el az újabb járművek beszerzését. Nemrégiben a topictársak leszóltak de tartom, hogy 100-150 új villamosmozdony még melegében elkelne a fűtőházak között. Egy, kettő, és néhány háromáramnemű Bika.
Persze, tudom, hogy igazad van, és nyilvánvalóan kegyetlen körülmények között tartanak egy SZŐRMÉS állatot (aminek a szőre a fontos, érted, nehogy tönkremenjen, minél jobb minőségű legyen) mint egy sertést. Értem én. Meg azt is, hogy hülye vagyok, hogy gore-tex motorosruhát vettem, mert az jobban szellőzik és vízálló, vettem volna bőrruhát... :))