Az említett gyógyikra én a helyedben nem nagyon innék bort.
Az orvosokról, meg annyit, hogyha lenne az ismeretségében fizetős tornász aki adakozik neki, nefélj már elküldött volna. Az SZTK-s dokikról nincs jó véleményem. Iszonyú gyengék, és ha valamire akarsz haladni őket is pénzelned kell és ülsz fél napot a váróban.
Akkor szerintem korrektebb, meg egy beteg embernek elviselhetőbb egy magánrendelés ami kb. 5-6000 Ft/alkalom, de ott talán kicsit jobban rádfigyelnek és tájékoztatnak is.
Ha budapesti, vagy környéki vagy tudok ajánlani orvost és tornáztatót ( persze én is kapom már a jutalékot tőle MLM :)))).
A tornára ugyanezt javaslom. Egy kicsit fáj amikor fizetni kell, de egyedül százszor jobban tudsz haladni és nem ülsz órákat a váróban. Ha a zsibbadás nagyon zavar, én mindenképpen a gyógytornászt javaslom.
Mióta tartanak a nyűgeid? Mert nekem november óta és most is csak olyan 70-80%-os vagyok. Ez egy nagyon lassú folyamat. Ezért lenne lényeges, hogy egy normális dokival konzultálj, aki elmondja a gyógyulási folyamatot és esélyeket. Nekem azóta el van zsibbadva mindkét combom. (nem érzi a hideget, meleget érintést) Erre azt mondták, hogy a műtét sem segítene. Ez magától jön rendbe. Eltarthat fél, vagy 1 évig. Én már lassan az 1 éves kategória leszek. Kicsit unom már, de a késtől még jobban félek. Olvass bele a topicba, és láthatod, hogy akit vágtak (kivételek mindig vannak) pár év jó időszak után újra visszaesnek. 2.- 3. műtét. Brrrr....
A Rantudil Forte nekem jó volt, sokkal hatásosabb pl. mint a Kataflan avagy a Donalgin, de azt hiszem ami igazán segített elmulasztani azokat a kezdeti hasogató kibírhatatlan fájdalmakat, az a Sirdalud MR 6 mg (napi egyszeri tablettát írnak fel, de nekem kétszer kellett bevennem) izomlazító volt, ami kifejezetten a gerinc melletti izmokra hat.
Csak receptre írható fel, egy-egy adag (20. ill 10 tabletta) olyan 1000-1000 ft körül van, tehát a kettő 2000 körül.
A fájdalom amit érzek az már nem kibírhatatlan, inkább csak sajgás, de engem amiatt keserített el, mert ez végül is visszaesés.
Mennék én gyógytornára ha beutalnának... de az orthopéd orvos csak a fihenést és a fájdalomcsillapítást preferálja egyelőre.
Gyomorproblémákkal engem is fenyegetnek, de egyelőre nem érzem semmi káros hatását, hálistennek a gyomrom elég erős, ez nagy szerencse.
Van most valami front esetleg?
Vagy az lehet az oka, hogy szombat óta minden este ittam vörösbort - úgy jött ki a lépés - és a doki szerint az alkohol görcsoldó, és igyak nyugodtan? Mert tegnap este nem ittam semmit.
A legjobban az idegesít, hogy fogalmam nincsen, hogy hol tart a sérvem avagy a gyógyulás, bele nem látok a testembe, csak annyit tudok, hogy ha a zsibbadás megszűnik, akkor lesz oké, de a karom nagyon zsibbad, és nagyon ügyetlen, olyan mint mikor pl. valaki nem húzott kesztyűt és a nagy hidegből bejön a szobába, akkor sem engedelmeskednek neki az ujjai...
Ha nyolc hónapja fáj akkor nagyon türelmes vagy. Ne hanygold el ennyire. Nekem van egy kiszakadt és egy sima sérvem (L3-4). A nagy fájdalom után szinte azonnal elkezdték velem a tornát és az segített a legtöbbet. Annyira voltam csak járóképes, hogy úgy vitt az asszony kocsival a tornára, de megérte. Mikor meglett az MRI leletem azonnal lélekszakadva leállították a tornát és irány a sebészet, de hál istennek nem akarnak még vágni és újra mehet a torna. Nem mondom, hogy 100%, de javulgat lassan. Amíg a megfelelő izmaidat nem erősítik meg ( egyedül nem fog menni!!!) addig hiába szeded a gyógyikat. Én már 3-4 hónapja nem szedek semmit, igaz folyamatosan van egy alap fájdalom ami hol van vol nincs 70-30%, de elfogadható. A sok gyógyi tönkreteszi a gyomrodat. Nekem folyamatosan szednem kellett mellé gyomorsav kötő gyógyit.
Ha maradsz a konzervatív kezelések mellett, az hosszadalmas dolog. Nekem az elektrosokk :))) segített a lábfelyemnek, de a lábújjam még mindig gyenge.
Nekem a derekam a tropa (kiszakadt + sima sérv). Nekem a Rantudil forte nem nagyon segített. A kezdetek kezdetén én Tramadol nevű fájdalom csillapítót kaptam. Az egy kicsit erősebb, de sajna az sem minden6ó.
Esetleg próbálj elmenni gyógytornászhoz a leleteiddel, mert ilyenkor az adott terület izmai is meghülyülnek, begörcsölnek és a megfelelő tornáztatással, nyújtással rengeteget tudsz segíteni. Pl. a kéz zsibbadásod biztos hogy legalább enyhíthető. Előtte azért konzultálhatsz a dokival is nehogy valamit elrontsanak rajtad.
Mar elnezest, de tenyleg ez a legsza*bb ebben a betegsegben. Nekem oktober ota faj a derekam-labam, azaz ha jol szamolom a 8. honapja.... Ket hete azt mondta az orvos, hogy ez mar ilyen marad.... (?) Mondtam magamban kiraly :( Viszont most - nem tudom miert - ket napja nem faj. Egy nagyon kicsit erzem, hogy valami nem stimmel, de nem faj. 8 honap ota eloszor, es azt sem tudom mitol. Nekem ket het mulva masszazsra kell majd jarnom, meglatjuk mire jo. Utana tervezem, hogy elkezdek tornazni, izmokat erositek.. A Rentudil Forte az mi ? Receptre van csak ? Mennyiert szamoljak meg ? En idonkent mikor nem birom tovabb szedek Fortedol tablettat. Ezzel nagyon jo tapasztalatom van, elmulik tole 12-18 orara a fajdalom. A problema, hogy a legtobb orvos nem javasolja, kesobbi gyomorproblemakkal feneyegetnek :(
Hát látom, hálistennek már nem nagyon beteg senki, pedig én éppen eléggé el vagyok keseredve... a hét vége óta már nem is voltak fájdalmaim, csak a végtelenül zavaró kézzsibbadás és a bal karom gyengesége meg ügyetlensége, esküszöm nem eröltettem meg magam, pihenek ezerrel, nyakamon a gallér, és ma hajnalban mégis ujra arra ébredtem, hogy ujra fáj a lapockám... mikor lesz ennek vége, tud valaki valami bíztatót?
Nem hiszem, hogy anyagilag kibírnánk egy csomó magándokit... az orthopédiára járok vele, legközelebb pénteken megyek ujra, addig is csak a Rentudil Forte fájdalomcsillapítót kell szednem... és hát a doki nem is nagyon vesz komolyan, mindig azt mondja, majd elmúlik stb, meg hogy a fizikoterápia ugysem használ ilyenkor... pedig azt hiszem pl. egy kis súlyfürdő biztosan jót tenne, hátha megnyúlik tőle egy kicsit a nyakam, kinek vannak ilyen (nyak) sérves tapasztalatai?
Májusban megyek MRI vizsgálatra gerincileg az Amerikai útra. mennyi ideig tart egy ilyesmi vizsgálat? Az eddigi munkámból kifolyólag sokat fájt a sérvem, voltam vele táppénzen is rendesen, most tán sikerül egy lájtosabb melóra váltanom. Bár a sok ülés sem jó neki, azt mondják.
Ja és elnézést a tagolásért, de egyszerűen nem tudok normál széken ülni, nem is tudtam internetezni, semmi, most egy autósülshez hasonló karosszéken ülök, az orrom egy szinben van az asztallappal és felemelt karokkal gépelek, és ez igen igen lassú... féltem, hogy mire befejezem elszűll a beírás.
-Röntgenre csak hétfőn tudtam menni, mert a fél életem eltöltöttem a sebészetre várva. Vagy fél oldal volt az eredmény, minden volt benne, összecsúszás. görbület, kiegyenesedés, túlnövés mifene, aki kiváncsi annak begépelem szivesen. Ekkora már nagyon nagy fájdalmaim voltak. Délután vissza a háziorvoshoz, hogy értékelje ki.
Azt monta, hogy hát igen hát igen... van itt minden, bár a sérvet csak a ctg mutatja ki, mindenesetre adott az orthopédiára beutalót és felírt egy nagyon erős izpmlazítót (Sirdalud MR 6 mg, retard) - ez nagyon jó jelzem!
-Másnap orthopédia. Én hülye odaadtam a Kim doki papírját is, mire az ortopéd orvos majdnem dührohamot kapott, hogy jaja vannak ezek a gyógyítók, nekik meg ideküldik a nyomorékokat, miért nem ő kezel ki stb? Mikor kicsit lecsillapodott, kiderült, hogy neki is volt ilyen, felírt Rantudil Forte kapszulát fűjdalomcsillapítóként, és az izomlazítót felemelte napi 2 szeres adagra.
-Ma voltam ujra kontrollon 10 nap után. Sokat javult az állapotom, legalábbis nappal. Sőt, éjszaka is tudok 3-4 órát egyben aludni, csak ne kelljen pózt váltani, mert csak háton megy... és a reggelek még szörnyűek.
A gallért állandóan viselnem kell, pihenés, pihenés, további gyógyszeerlés izomlazító nélkül, és igyan alkoholt ha kívánom, mert oldja a görcskészséget.
Fogalmam nincsen, hogy most végül is nyaki sérvem van vagy sem. A kisujjam meg a gyűrűsujjam zsibbad, idegfájdalmak vannak a karom alsó felében..
57 éves vagyok, és azt se tudom mitől lett ez. Igaz, nagyon sokat netezek, és állandóan hason aludtam....
Sok klubnak lennék szivesen a tagja, de hát az élet ugye...
Már előbb is akartam volna írni, de NEM TUDTAM ÜLNI.
Történetem a következő:
-10.-én rohadtul fájó bal lapockával ébredtem. Azt hittem elfeküdtem vagy mi, de hiába a forró fürdő stb. nem enyhült. Másnap elkeztem szedni a Mideton/Kataflan összeállítást, ami már sok derékmerevedésnél használt.
Nem használt, ellenberger elzsobbadt a kisujjam és még jobban fájt a vállam.
-Bejelentkeztem a Kim (Kiem) dokihoz, akinél már többször is voltam kezdődő idegbecsípőéssel, csodával határos módon valaki lemondta az időpontot, megtornáztatott, de a végén igen komor lett és azt mondta, hogy nyaki 7-es csigolya gerincsérv, felírt Algpflexet, és hogy menjek vissza 3 hét mulva.
Másnap mmár kurvára fájt. Algoflex nem ért semmit.
-Elmentem a háziorvosnőhöz, hogy írjon fel valami erősebbet avagy utaljon be valami szakrendelésre. Nem hatotta meg az a cetli amit odaadtam Kim doki diagnózisával, felírta az Algoflexet (jelzem recept nélkül is kiváltható), és javasolta, hogy szerezzek be Schanz gallért, mert jó az ilyenkor. Másnap elmentünk S. gallért venni, de a bolt éppen zárva volt, a fárjem meg telefgonálgatott ez ügyben.
Harmadnap ujraindultunk Sch. gallért venni, de a boltban (ami az sztk területén volt) azt mondta az eladó, hogy miért nem iratom fel a sebászeten? Így 2800 ft lenne úgy meg csak 700. Bejelentkeztem a sebészetre, ott adtak Sch. gallért, és elküldtek röntgenre.
Üdv mindenkinek!
Mivel az állapotom nem javul egyre közelebnek érzem valamilyen művi beavatkozás szükségességét. A korábbi hozzászólásokban olvastam a katéteres módszerről, lehetőség szerint azzal próbálkoznék. Az lenne a kérdésem, hogy van e küztünk esetleg valaki akin elvégezték ezt a beavatkozást és a mi véleménye róla, hogyan érzi magát? Ha tudtok ezzel kapcsolatosan valamit kérlek írjatok.
Mindenkinek további jó estét és mihamarabbi javulást.
Szia, köszönöm a választ meg a tanávsokat! Sajnos nem tudtam megvárni reggel, patikus ajánlására Ben Gayt vettem, mintha használna kicsit. Persze sokat ülök, bár ma kivételesen nem egész nap, de itthon azért furcsa lenne álldogálni.... Mindenesetre próbálok keveset ülni a számítógép előtt, ez a legeslegrosszabb helyzet a nyakamnak. A golyócskás párna bennem is felmerült reggel, amikor kerestem a legkényelmesebb felpolcolást, megpróbálok beszerezni olyat. Golyócskából tulajdonképpen van is egy zsáknyi, csak meg kell tölteni egy huzatot...
Nem tudom, hogy melyik kenőcsre gondoltál, de próbáld meg a Dyclophenac kenőcsöt. De a kenőcsnél sokkal jobb, ha sikerül saját magadtól kilazítani a nyakadat. Nekem a legjobb megoldás mindig az, hogy lefekszem. Lefekszem és nagyon jól alápolcolom a nyakamat. Meg kell találni a legoptimálisabb testhelyzetet. Ha sikerül a jó póz, akkor pár óra múlva tuti, hogy nem fáj. Én egy olyan párnát használok, ami tele van apró golyókkal, és ezáltal tökéletesen tudom alakítani. Ha most nem tudsz lefeküdni, akkor feltétlenül álljál, minnél kevesebbet üljél. A legrosszabb testhelyzet a nyaknak az ülés!
S.O.S Sziasztok! Gyors tanácsot szeretnék kérni: napok óta fáj és merev a nyakam (megint), szeretném valahogy megakadályozni a teljes lerobbanást, annál is inkább, mert holnap repülnöm kell. Volt itt szó egy kenőcsről, ami becsípődésre jó, de a keresővel nem találom. Elég bonyolult neve van, nem a Voltaren vag a Ben Gay. Ha valaki volna olyan kedves és felvilágosítana, nagyon hálás lennék! Örülnék még bármilyen tanácsnak arra vonatkozóan, hogy hogy lehet elkerülni a rosszabbodást - milyen helyzetben feküdjek, ilyenek. Előre is köszönöm!
Ha helyi, akkor az nem Budapest ezek szerint. Nekem csak tippem van, hogy hol kéne puhatolózni, ahol a gyógytornász képzés is történik. Budapesten az ORFI és a BIK a két megfelelő kórház (azaz a hajdani nagy ORFI). Az ORFI-nak van honlapja, a telefonközpontos elvileg tud gyógytornászt kapcsolni. Én a vezető gyógytornászt támadnám le.
Kedves Deadeye Dick!
Köszi a tanácsot de a helyzet az, hogy jelenleg járok a helyi kórházba MCenzie tornára, de sajnos a sérvem miatt kialakult ferde testtartásomat meg kell szüntetni, és csak azután tudunk igazán beindulni. A ferde testartásomat a lábamba lesugárzó isialgiás fájdalmak okozzák (úgy tudom), melyeket eddig nem tudtam megszüntetni. Jelenleg otthon vagyok és az oldaltartásomat erőszakolom vissza a helyes irányba sajnos kevés sikerrel. Ez elég fájdalmas. Szóval e miatt is keresnék egy Dorn-os terapeutát. Információt esetleg az isialgiás fájdalmak megszüntetésének egyéb módjával kapcsolatosan is elfogadnék, amennyiben tudtok ezzel kapcsolatosan valamit.
Mindenkinek további kellemes estét és eredményes gyógyulást.
Kiegyenesedett nyaki lordozis. Polydiscopathia. Spondylosis, uncovertebralis arthrozis. Masodlagos csontos canalis spinalis es foramen szukulet. Discus serv a C II-es Th.II kozott (tehat a nyaki 2 es a dorsalis 2 kozott ) . Fokozott lumbalis lordosis. Enyhe ligamentaris instabilitas L I-II -bent. Mersekelt spondylathrozis.
Es elek es mozgok es a fajdalmat meg egyelore birom...pedig ez egy kb. 40 eves evolucio.
Az ugynevezett nema fajdalmakat be lehet epiteni az "eleterzesbe" , integralni lehet annelkul hogy kulonosebb dolgot kellene tenni , a fegyelmezesen kivul. A hirtelen esetleges valtozasok esetere kell tartogatni a fokozatosan adagolt fajdalom csillapitokat.A fenti tunetek produkalnak izom merevedeseket ,gorcsoket ezzeket tornaval es gyogymaszazsal fel lehet idolegesen oldani.Egyelore.
Mesélj a nyakadról. Mennyire fáj? Mit tudsz csinálni, amikor elviselhetetlennek érzed a fájdalmat? Szerintem a sportra inkább akkor foghatnád a rossz állapotot, ha bírkóztál volna. Ott valóban nagyon tönkre teszik a nyaki gerincet.
Keress inkább a Google-n a "McKenzie-torna" kulcsszóra. 75 magyar találatot kapsz. Olyan gyógytornászt érdemes magadhoz engedni, aki RTG-t, egyebet kér telefonon már az első találkozáskor az orvosi leleteiddel együtt. Van ma Magyarországon pár jó ilyen gyógytornász. Sok sikert és mihamarabbi gyógyulást.
Üdv mindenkinek!
Mint ágyéki porckorongsérvel küzdő jelzem a sorstársaknak, hogy találtam egy a számomra új kezelési módot az ún DORN terápiát, amely talán segíthet. Ez minimális fájdalommal helyrerakja az izületeket, eredményesen kezeli a porckorongsérvet. Sajnos eddig nem találtam olyan gyógyászt aki ezt végzi. Ha tudnátok ezzel kapcsolatosan infót nagyon megköszönném.
Mindenkinek jobbulást, sziasztok.
atad
Bejelntkezem a topicba, mint egy aki valamikori sport serules utan (negyven evvel ezelott,sulyemelo ) ma igen komoly gerinc problemakkal kuzkodok. De lehet hogy az meglett volna a sport nelkul is.Az osszes nyaki (cervicalis) csigolyak szepen egymasba csusznak...a vege az idobven ismeretlen de tartalomba biztos.Most talatam egy nagyon jo gyogytornaszt ...elso alkalmak,meg csak pozitiv elmenyekkel...
A gerinc regeneráláshoz nagyon jo az E-gyakorlat mágnesterápiál. Nem rak keresztbe semmilyen egyébb orvosi modszereknek, még támogatja is. Az anyukám van tul rajta. (már dolgozik a kertben ). Amit kivánnak ez a modszer, az a rendszeresség. Mindennap kell, hogy az ember foglalkozzon saját magával. Kellemes hétvégét.
Sziasztok!
Kösz a tanácsot Enn, olvastam az 5. pomtból álló E-gyakorlatot, kérdésem, hogy hol lehet a leírt pulzáló mágnestakarócskát beszerezni illetve, hogy a mágnesterápia az egyenlő az E-gyakorlattal? Egyébként három Mcenzie torna után a jobb lábamat kis fájdalommal segítség nélkül kb 90 fokra, a bal lábamat fájdalmasan kb 40 fokra tudom felemelni. A torna előtt sokal rosszabb volt, a jobb lábamat is alig tudtam emelni. Előre is köszi, sziasztok.