Nem tudom eszrevettetek-e mar, de a maximum ismetleseknel (hanyadik lehet ez? negyedik-otodik mondjuk) nem ugyanazt a hangsavot ismetlik a keppel. Habar hasonlo a szohasznalat, de minden lejatszaskor mas Mike-ek szovege. Szerintem ott ulnek a studioban, es ugy csinalnak, mint akik most latjak eloszor az egeszet :) Nem csinaljak rosszul, ahhoz kepest, hogy mar joparszor lement.
Mivel az elődöntő és a döntő volt csak helyre-szóló, az összes többin oda lehett ülni ahova akartál, természetesen lelkes magyarokként mindig az elő sorban ültünk, karnyújtásnyira a játékosoktól. Így persze nem látszik tökéletesen az asztal, de a játékosok annál inkább és nekünk ez nagyon nagy élmény volt. Az elődöntőn - ahogy most látszik a közvetítésen - szemben ültünk középtájon, innen nagyon jól látszott minden. A döntőn mi magunk ültünk fel a nézőtér legmagasabb pontjára a jobb oldara és innen volt a legjobb nézni, kiválóan láttunk mindent, követni lehetett a pozíciójátékot. Játékélmény szempontjából tehát a felső sorok a legjobbak :-).
Pedig megint nem tudott egy visitből frame winning breaket csinálni. De hát Matthew sem javult szemernyit sem, nem tetszik ez nekem, hogy ennyire nincs meg a saját játéka.
Valahogy éreztem, hogy nem lehet könyvesboltokban hozzájutni, mert sikertelen volt az eddigi keresésem. Nagyon rendes tőled, hogy segítesz, köszi! A honlapot majd holnap az egyetemen megnézem, ott ugyanis ingyenes a net :), és sokkal gyorsabb is. Az itthoninál már a lajhár is gyorsabb, néha már a plafonon vagyok tőle, így kezdelek megérteni, hogy te is inkább a munkahelyről írsz. Már kellene tanulnom is a holnapi zh-ra, de oly csábító a fórum és persze a döntő is... ilyenkor inkább a kellemeset választom és kifutok az időből. De gondolom, most nem csak én vagyok ezzel így...
Snowflakes! Azt akarom kedezni, hogy mikor eloben neztetek a meccseket, akkor hol ultetek? Csak azert, mert kivancsi vagyok mennyire elvezheto a jatek olyan tavolrol. Ebben a terem pl. nehany hely nagyon messzi van mar asztaltol. Bar gondolom a hangulat karpotol.
Azt hittem azt írod, " de jó lett volna a születésnapján ott lenni":-) Majd jövőre talán összejön. (Mármint a vb-döntő.) Reméljük, bár kb. annyi az esélye, mint nekem...
Ez szuper amit belinkeltel. Foleg ez tetszik: "6. Check the player’s table for water, ice, glasses, wet and dry cloths." LOL, nem mondjak komolyan hogy ez a biro dolga? Elkepzelem ahogy szol a jatekos mert elfogyott a jeg az edenybol :))
Igen-igen arra gondolok. Az utolso frame. Megneztem mar egy parszor, meg lattam a tv-ben is mikor leadtak. Van egy fajta hangulat a nezoteren! :) Es tenyleg Isten eltesse Jimmy-t, de jo lett volna a szulinapjan vb dontot nyerni.
Azt hiszem, talán 3-4 éve is megvan már annak, hogy az antikváriumban megvettem. Szerintem "igazi" könyvesboltban már nem nagyon fogod megtalálni, de majd ahogy van időm én is nézem Neked itt-ott. Egyébként érdemes sűrűn "belátogatni" a www.bookline.hu oldalra, ott kb. 1 hónappal ezelőtt láttam. Vége a mai sulinak?
El sem merem képzelni, hogy hány pohár whiskyt nyom le az öreg ezen a nemes napon... Kösz még egyszer a kiadót! Amúgy te régen vetted meg? Lehet, hogy már nem is lehet kapni??
Nem tudom, hogy erre a video-ra gondolsz-e, mert most nem volt időm végignézni. Egyébként a Mastersen a Stevens-White utolsó frame-ja. (6625 alatt megtalálod) Ha nem ez az, akkor is üdítő megnézni. Egyébként Jimmy ma 43 éves. Isten éltesse!!!
Es egyeb ilyen helyzetekbol azt vettem ki, hogy addig sakkoznak a pozicioval, amig mindket jatekos elegedett vagy nincs jobb otlete.
A szabalyok csak annyit irnak, hogy a biro mindket jatekossal konzultal a golyok helyzeterol, minek utan a biro dontese vegleges. (Persze praktikusan elotte el szoktak jutni egyetertesig :)
Szerintem letezik egy Main Tour versenyszabalyzat, ahol a snooker szabalyokon felul ezek le vannak irva. Ehhez hozzafuzva, elkepzelhetonek tartom, hogy a miss szaballyal kapcsolatban felvetett eszreveteled (amivel egyebkent egyetertek, en is igy ertelmezem) megoldasat is a versenyszabalyzatban kellene keresni.
Én is furcsállottam Hallett azon megjegyzését, hogy nem vehetnek igénybe külsõ segítséget. Szerintem ilyen nincs is leírva sehol, inkább az íratlan szabályok között lehet olyasmi, hogy a bíró legyen a helyzet magaslatán és oldja meg a feladatát saját kútfõbõl, szóval inkább presztízsértéke lehet.
Mert az le van írva, hogy pl. nem mondhatja meg a pontszámok közötti különbséget a játékos kérdésére, vagy hogy nem jelezheti semmilyen módon, ha a játékos hibát készül elkövetni (pl. barnára lök, de még a zöld is fent van), de az, hogy mit használhat és mit nem a golyók visszaállításához, az nincsen. Legalábbis a snooker szabálykönyvében, lehet, hogy a bíróknak van külön elõírás vagy útmutató.
Ja, Mike-ok azt mondtak, hogy az up to the referee and the players, mas nem kotyoghat bele. Ugyanakkor szvsz ez bennfoglalja a lehetoseget, hogy a jatekos valakit megkerdezzen pl. a kozonseget, csak visszafele nem mukodik, vagyis magatol nem johet le senki szoni, hogy nem ugy volt az allas. Es egyeb ilyen helyzetekbol azt vettem ki, hogy addig sakkoznak a pozicioval, amig mindket jatekos elegedett vagy nincs jobb otlete.
Btw. par napja volt egy erdekes putback, amikor a golyo belekaszalt a tucat pirosba. Aztan a bal oldalon megtalaltak hogy hol voltak a golyok, jobb oldalrol egy masik pirosatvettek le hozza. ;-)
Jaja, a brit sportok nagyon konzervatívak, ezerszer meggondolják a legapróbb szabályváltoztatást is. A snookerben még érthetetlenebb, mint a fociban, hiszen itt áll a játék, bőven lenne idő erre. De ez egyike azon rengeteg dolognak, amit sosem fog megérteni senki, aki a "kontinensen" él...
tudtommal azt tanítják a snooker oskolákban, hogyha pl kapsz egy snooker-t és pirosra kell lökni, akkor próbálj meg megtalálni egy falon állót, ahhoz éppenhogy hozzákoccolni. Ennek 3 eredménye van/lehet:
- kijöttél a snooker-ből :)
- a piros ami falon volt remélhetőleg nem pattan úgy, hogy lökni lehessen
- esetleg a másiknak marad egy "kínai" vagy egyszerűen egy nehéz falról lökés (persze benne van hogy touching lesz, ami meg a másiknak esetleg jó, de ez egy más tészta)
Nem vette fel valaki véletlen Matthew 129-ét? Nehéz állásból csinálta? Sajnos csak a barnánál kapcsolódtam be, de szétizgultam magam az alatt az egy perc alatt. A barnára a pozíciót ő rontotta el, vagy már előtte is nehéz állása volt?
5 pont büntetés jár.Tehát a legmagasabb elkövetett szabálytalanságért járó pontszám.Az ennél alacsonyabb 4 pontos(3 pontos nincs,tehát a zöldön elkövetett foul is 4 pont) büntetés beolvad a magasabb büntetésbe(itt az 5 pontba).Jogi nyelven:nem kumulatív,abszorpciós elv érvényesül.
En arra lettem volna kivancsi, hogy akkor mit csinal Murphy, ha a biro a megfelelo helyre rakja vissza a barnat. Mert ugy tunt hogy ugy eleg nehez lett volna koccolni a sargaval. Egyebkent emlekeztek a (talan) Masters-i White-Stevens meccsre (mikor Jimmy 3 snookerbol jott vissza, fel is tette vki a a videot)? Szoval ott volt egy olyan szitu amikor Matthew-nak segit egy "cameraman" megtalalni a golyo eredeti helyet egy foul utan. Mutatja is neki hogy ok. Tegnap meg a ket Mike mintha azt mondta volna hogy ilyen esetben senki sem segithet, meg az a kulso biro sem vagyki, akit mutatott is a kamera. Ennek ellenere latszik pl hogy Matthew kerdezte a kozonseget, hogy hol volt a golyo. Na csak azt akarom mondani hogy eleg buta e za szabaly, hiszen tegnap is mulhatott volna azon a barnan a frame. Bar ez mar olyasmi dilemma mint a fociban a les visszajatszasa.
Akkor jól gondoltam, viszont akkor nem értem Murphyt, hogy tegnap miért ütötte olyan gyengén, hogy háromszor el se ment a sárgáig. Mintha touching ballt akart volna. De ha sikerül neki, Mettyú ugyanolyan szögben, ahogy jött, visszaküldhette volna a feladónak a fehéret...
büntetés min 4 pont minden esetben! (sárgánál, zöldnél is!) Tudtommal mindig az a golyó számít amihez előbb ért a fehér. Jelen esetben ha az a zöld volt akkor 4 hibapont, ha a kék akkor 5.
...
Azért ez most egy kicsit elgondolkoztatott, hogy pl ha zöldhöz ér előbb és aztán meg lemegy a kék akkor az most 4 vagy 5 hibapont? Szerintem csak 4...
Már elég jol ismerem a szabályokat, de erre nem jöttem rá : piros jön, a játékos lekoocol, aztán bemegy 2 színes. Mondjuk sorrendben a zöld és a kék. Hány büntetőpont jár ? 3, mert a zöldhöz ért előbb, vagy 5, mert a kék a nagyobb, vagy 7, mert az a max. penalty, esetleg 8, mert annyi a két golyó összesen ?