No de ami érdekes! A cd borítók mellett találtok egy linkecskét, pontosan ezt: Click here for more detailed info on this CD. Itt Vai szubjektív beszámolóit találhatjátok meg Zappáról, a felvételek, koncertek viszontagságairól. Jó szemezgetést!
Hehe. A Jenő és a Tamás urakat kedveli valaki ebben a zenekarban (mármint a közönség soraiból)? Megjelenek a színpadon egy unikummal meg egy boroskólával, aszt jó fej vagyok... de tényleg: mi köze ennek Zappához? (Amikor a Jenő egy-két halandzsaangolt benyomott, meg „jáccogatta” a szólóját, a többi zenészek mintha zavartan pillantottak volna össze... vagy csak én akartam úgy látni?) A Takáts meg olyan kis vicces ezzel, hogy „Izimít... Könnyű hús... Mármint a csaj... Könnyen el lehet vinni...” Hátényleg, wazze? Jobb, mint a Poptarisznya. :-)
Most lehet, hogy könnyűzenei műveletségemről teszek tanúbizonyságot, de aki először énekelt (az Inkát), az ki volt? Ő nekem tetszett, még nem hallottam.
A Vasti meg a Szabó Marci is nagyon jók voltak szerintem. Én a Benkő Zsolt első szólójáig (nemtom, volt-e több) maradtam, egyébként. Érdekes volt, mert én nagyon éreztem a nagyobb tapasztalatot, meg a profizmust a Benkőn a másik kettőhöz képest, viszont ő sokkal kevésbé volt „energikusabb”, vagy hogy mondjam... mintha feleannyira sem élvezte volna. Azért szép szólót csinált. Pedgi hát „elméletileg” ő is blúzzenész.
A szaxis srác szólója tényleg király volt! Olyan... laza... cool. (Nem kúl!, ahogy ma használják :-)) Kár, hogy olyan rövid volt. (Amint letette a szaxit, rágyújtott – csak nem ennyit kivett belőle? :-))
DaddyPop! Nem kell elnézést kérni, éljen az önképzőkör! :-)
"a takács tamás meg a fekete jenő elkezdett blúzt jáccani meg majomkodni, akkor viszont nem bírtam sokáig és lekoptam"<br><br>
Én is, hehe. Szegény Jenő már eléggé alatta van önmagának, a saját szólójánél sem igazán volt jelen... Akkor jó egy ilyen koncert, mikor a Híres Énekesek nem érnek rá - a Vasti jól nyomja, kisebb hibákkal, de állatira van benne élet. Meg ez a magas srác, hátha.
Mindenkitől ezer bocs, amiért én itten most szőrszálat fogok hasogatni, de (főnévként) nem "funky", hanem "funk". Az előbbiről amúgy is csak KC&TheSunshineBand, a Back2Black vagy Brunner Márta jut eszembe, az utóbbiról viszont James Brown, Jimi Hendrix vagy Sly Stone. NEM MINDEGY...
sok volt a blues az tény. Ezeknél a koncerzteknél mindig azon gondolkodom, hogy mennyire adja vissza Zappa tényleges zenei sokszínűségét. Tehát, ha például nem ismerném Zappa zenéjét, vajon mit gondolnék róla, ha csak ezt a koncertet látnám. Régebben nekem túl sok volt a Jazz és a Funky, most talán a Blues.
Az énekesekkel az a bajom, hogy maximum elénekelni tudják a számokat, de közvetíteni már nem igazán. Rengetegszer csak halandzsa angolt énekelnek. Megkockáztatnám, hogy jó műfordítások alapján talán jobb lenne magyarul énekelni...
A végén nekem nagyon bejött az AC/DC poénkodás. Több ilyesmi is elmehetne, végül is Zappánál is rengeteg zenei idézet fordult meg egy-egy számban.
sziasztok rajongók. egész jó volt a fz emlékzenekar tegnap a pesti est caféban. a basszusgitáros, a szaxis, meg a rendezői bal-on álló gitáros, meg az énekes srác nagyon teccett. a dobos is. amikor a takács tamás meg a fekete jenő elkezdett blúzt jáccani meg majomkodni, akkor viszont nem bírtam sokáig és lekoptam. zappa hányt volna tőle imho. szóval csak előre a lenini úton! és próbláni kitörni a blúzból!
érdekes, az ember néha a legváratlanabb helyen bukkan Zappa-utalásra. olvasgatom pld. a Fidelio komolyzenei portált, megakad a szemem egy cikken: egy Michael Rabinowitz nevű pasas fagotton játszik jazzt. a cikk ezzel fejeződik be:
A hatgyermekes connecticuti művészcsaládba született, 49 éves Michael Rabinowitz ma is a jazz elefántemberének tartja magát, aki egy furcsa, csőszerű jávorfa hangszerből csalja elő a dallamokat. Frank Zappát idézgeti, aki „középkori”-nak nevezte a 16. század óta létező, három és fél oktáv hangterjedelemmel rendelkező hangszer hangját. De a gyakran szimfonikus zenekarban gondolkozó Zappa nem csupán ennyit jegyzett meg a hangszerről. Ezt is mondta: „Nem tudom, hogy az amerikaiak miért rajonganak annyira a baseballért; én a fagottért vagyok oda.” Ezt a véleményt természetesen Rabinowitz is osztja, aki évről-évre több energiával népszerűsíti hangszerét a jazzben. Nyilván ezért mondta róla a tekintélyes Gunther Schuller, hogy hős.
Hát ez atom!!!! A gitárszóló!! Jó, oké, friss az élmény, csak most tudtam meghallgatni, de nagyon ott van!!! Most figyelgetem a basszust meg a többieket.