Keresés

Részletes keresés

degee Creative Commons License 2005.08.25 0 0 109

Sziasztok!!lehet tudni azt hogy mitől vérezhet be egy szem??Illetve a sámítógép milyen hatással van a szemre??

Köszi

au rora Creative Commons License 2005.07.29 0 0 108
Lehet .hogy szemészeti probléma vagy orr-fül gégészeti.A héten megint megvizsgált egy szemész ,látja a problémát,látja a szálakat is/amik hetente szaporodnak/ de szerinte arcüreg probléma van a háttérben, amely gyulladás felhígította az üvegtestet,és ráhúzódott a szememre.Na épp ezért kalapálták ki az orrsövéyemet márciusban,cseréltek le két hidat,húztak egy fogat,cseréltek le 3 tömést. Semmit nem ért.REngeteg pénzbe és szabadidőbe és energiába került már eddig is.Ezek a szarok épp úgy fejlődnek mint eddig,éppúgy eldugul a fél orrom ,fáj a fejem ,arcom, tarkóm,állkapcsom stb.. másfél éve.Semmi javulás,romlik a szemem,az orvosok széttárják a kezüket és passzolgatnak ide-oda. Tehát nem biztos hogy szemészeti probléma.Gondolom azért van ez a fórum is hátha valahol valakinek netán egy ezt olvasó orvosnak jön egy megváltó ötlete.Hidd el ha 10 éve egy pötty lebegne az egyik szememben engem sem érdekelne.Gondolom a többiek is azért írnak be ide hátha megoldást találnak.Az itt fórumozókon kívül nincs olyan ismerősöm ,barátom aki ilyeneket /akár egyet/ is látna,tehát azt hiszem ezt az aggódást és ijedtséget csak az ismeri akinek szintén gyors ütemben fejlődnek ezek a szarok.Van olyan akinek egyszerre annyi vált le ,hogy homályosan lát és ezen természetesen nem segít semmiféle szemüveg mert ez belül és hátul van a szemgolyóban.Kivenni sem tudják.De hát a tudomány napról napra fejlődik,hátha holnapra erre is lesz megoldás.Ennyi a szemészeti része a többi akár belgyógyászati-gégészeti-neurológiai-fogászati stb... is lehet.Kinek mi.Másfél év és ezer vizsgálat után épp annyi derült ki,hogy nem szemészeti probléma.Ennyi!
Tapcsi Creative Commons License 2005.07.19 0 0 107
ez most már tényleg inkább szemészeti probléma
Előzmény: robicsek (105)
JohnnyDeAngerously Creative Commons License 2005.07.14 0 0 106

Én egy tanáromat kérdeztem meg, és csak annyit mondott, hogy ez a szemben lévő kapillárisokban keringő vér miatt van. Apró nyomáskülönbséget eredményez, ami miatt a pálcikasejtek fényérzékelési, valamint az impulzust elvezető idegek precizitása csökken. Magyarul a jobbra-balra pulzáló hajszálerek nyomkodják a fényérzékelő sejtjeinket és idegeinket. Állítólag ezt mindenki látja, aki a fehérfalat, vagy a kék eget bámulja. A lényeg, hogy a háttér homogén legyen.

Előzmény: au rora (104)
robicsek Creative Commons License 2005.07.07 0 0 105

topiklakók, ne kérjük a modikat, hogy rakják át a topikot ide http://www.torzsasztal.hu/Topic/showTopicList?t=9123832  ?

hisz már egyre kevesebb rejtély van, nem?

au rora Creative Commons License 2005.07.07 0 0 104

Egyre több helyen találkozom avval ,hogy azt mondják a homályokról szakértők,hogyha nem retinaleválás okozza akkor általában neurológiai ok áll a háttérben. Na most ez szó szerinti valamiféle ideggyulladás vagy lelki eredetű-e

azt kell kideríteni.Vagyis vagy neurológusoz vagy pszichológushoz kell fordulni.

A Máv kórházban van egy hölgy ,nagyon rendes és lelkiismeretes!

Ő szemész-neurológus latinul neuro-ophtalmológus. Somlai Judit a neve.

au rora Creative Commons License 2005.06.27 0 0 103
Úgy látom az elmúlt két hónapban sem született megoldás a homályfoltokra.pedig csak szaporodnak és szaporodnak. Nem lehet esetleg nyakcsigolya a hibás? mert mindig fáj a nyakam,recseg-ropog,a fejem is fáj szinte mindennap. A szem vérellátására lehet hatással egy elmozdult ill. elmeszesedett csigolya??Ez a meggyengült vérellátás okozhat-e homályokat? Nem tudom.Jó lenne már egyszer valakitől azt olvasni hogy elkezdtek eltűnni ezek a szálak.
berci555 Creative Commons License 2005.05.15 0 0 102
Ezt a magyarázatot még nem hallottam, de a szuggessziókról csak két szó: placebo, és a gyógyszereken feltüntetett mellékhatások bekövetkezte a tájékoztató elolvasása után... (No jó, mégsem két szó...)
Előzmény: Tapcsi (101)
Tapcsi Creative Commons License 2005.05.15 0 0 101

Most bukkantam rá erre a topikra, átolvastam, s mi történt? a fényes monitorra nézve egyszercsak megjelentek a "szöszök", amiket eddig a monitorra nézve nem is láttam. Ez is azt igazolja, hogy nagyon sok nyavalya akkor jön elő, ha figyelgetünk rá, foglalkozunk vele.  Nem véletlenül mondják az orvosok egyes panaszok esetén, hogy ne foglalkozzunk vele, ne gondoljunk rá. Tényleg van benne valami, hogy egyes bajokat szinte "beszuggerálhat" magába az ember, ha sokat gondol rá, állandóan foglalkozik vele.

A "szöszjelenséggel" én is találkoztam korábban, a többek által leírtakhoz hasonlókkal. (fonalszerüek, uszkálnak szem előtt, fel-le, stb.) Leginkább nyáron a tiszta kék égre nézve. De különösebben nem foglalkoztatott, tudomásul vettem, ez van... Azért egyszer, mikor valami más okból szemésznél jártam, eszembe jutott, és ha már ott voltam megkérdeztem ezt a dolgot is. Ha jól emlékszem, valami olyasmit mondott az orvos, hogy ez gyakori dolog, nincs különösebb jelentősége, és ezek tulajdonképpen levált kis fehérjedarabkák. 

berci555 Creative Commons License 2005.05.14 0 0 100
??
Előzmény: Törölt nick (99)
berci555 Creative Commons License 2005.05.05 0 0 97

Én ezt annó 5-10 évesen "a fekete porok"-nak hívtam, aztán később tanultam az egyetemen, hogy ezek a szöszök természetesek. Ilyenek a vörösvértestek, amik a retina receptorai előtt "úsznek el", de ilyet okozhat az embrionális artéria maradványa (ami visszafejlődik, és -elvileg- eltűnik), ami az üvegtestet látja el. Emellett sok oka lehet, de egyik sem igazán súlyos, vagy akár titokzatos.

De mindenképp vicces.

A-Missile Creative Commons License 2005.04.29 0 0 96

Nekem is vannak ilyen üvegtesti homályaim, egyre több, már lassan egy éve. Nem gondoltam, hogy ez a probléma ennyire általános, ez most meglepett. Azt hittem, egyedül vagyok ezzel a problémával.

Én még csak 17 éves vagyok, rövidlátó, de a szemem annyira nem rossz, 0.5-ös szemüveget viselek. Egyre zavaróbbak, én látom őket már közelre nézéskor is, és van hogy nem csak homogén felületen. Abban is akadályoz, hogy egy nem is annyira távol lévő gépkocsi rendszámát leolvassam, de amúgy szemüveggel a látásminőségem jó.

Sajnos nekem egyéb problémáim is vannak, enyhe kettőslátás, amely főképp félhomályban kifejezett, illetve Mydriasis (pupillatágulat). Utóbbira is azt mondták az orvosok, hogy ez rövidlátóknál fiatal korban normális, és nem kell rá figyelni, de én azt tapasztalom, hogy a fókuszálás és az akkomodáció problémát jelent. Szerintem ez emiatt van.

kisdobos1 Creative Commons License 2005.04.24 0 0 95
Ezen az oldalon valamit írnak a bajunkrol valaki le tudja fordítani? http://www.geocities.com/visionrealidad/flotadores
kisdobos1 Creative Commons License 2005.04.24 0 0 94
Ha ez a MYADEC olyan jó miért nem rendelünk kintröl belőle? Mert engem is kiborítanak a homályok és nekem is megint szaporodtak egy év után.
au rora Creative Commons License 2005.04.23 0 0 93
Tegnap ,fél év után megint meglátogattam a szemészetet,ugyanis már majdnem megőrülök a homálykák számának ugrásszerű emelkedésétől,valamint igencsak meg vagyok ijedve.Hihetetlen de újra csak azt hallottam,hogy semmi baja a szememnek,ez természetes dolog úgy kb.30 felett.Ne foglalkozzam velük,próbáljam nem észrevenn.Én hiába állítom hogy egy évvel ezelőttig egyet sem láttam.Amikor megjelent az első hiába hunyorogtam,néztem a fehér falat,akkor is csak azt az egyet láttam,bármennyire is kerestem őket.Ma már nem kell semmi különöset tennem akkor is látom őket éjjel-nappal,fél homályban,tv előtt,akárhol is. Tényleg jószándékúak a szemészek de úgy látom nem tudnak semmit tenni ez ügyben,sőt meggyőződésük hogy ez természetes élettani folyamat.Az az érdekes ,hogy még akárhány szemész is látott,s kérdeztem őket hogy nekik is van-e, nekik nem volt,pedig egészen idősnél is jártam. Őbennük miért nem zajlanak ilyen természetes folyamatok?Eleddig az itt a fórumozókon kívül  soha az életben nem hallottam olyan ismerőstől,baráttól,rokontól,hogy hasonló problémával küzdenének,és ők sem hallottak még rajtam kívül más emberről akinek ilyenek vannak.Ha egy.kettőt látnék esetleg a számuk évek óta stagnálna engem sem izgatna,nade hát szaporodnak! Ha a kiváltó ok megszűnne amitől ezek jönnek,félek hogy a meglévők sem tűnnek már el soha,hiszen amik vannak azok pont ugyanúgy néznek ki,pont uganoda lebegnek be a látótérben és a legcsekélyebb jelét sem adják,hogy halványodnának, akármennyi C-vitamint,fokhagymát,fekete áfonyát,rutascorbint,multivitamint stb...stb...eszem.Talán agykontroll?Jó lenne látni valami kis reménysugarat,hogy van ember akinek valamitől is elkezdenének fogyni és halványodni. Most egy -két amerikai fórumon többször találkoztam a MYADEC nevű multivitaminnal,hogy az állítólag nagyon jó erre a problémára de hát csak az Usában és Ausztráliában kapható meg különben is én már nem hiszek ebben sem.
nice+ Creative Commons License 2005.04.17 0 0 92
Valószínűleg azért találod ilyen viccesnek mert neked nincs,vagy csak nagyon kevés.De azért nem kivánom neked amit én érzek(látok),pl. egy ködös napon.Hidd el,szinte az őrületbe kergetik az embert ezek az úszkáló "micsodák",nem lehet rájuk nem odafigyelni.
Előzmény: karaván (88)
kisdobos1 Creative Commons License 2005.04.15 0 0 91
Nekem is ugyanezekbe a helyzetekbe fordul elő a legtöbbször ahogyan te is leírtad.Nappali fény, fehér vagy világos fal stb. Este ha sok spot lámpa vagy neon fény világít fölöttem akkor is látom ahogy a fénynél repkednek.Próbáok nem oda figyelni de nem mindig sikerül mert eléggé zavarnak.Nekem nem kell szemüveg mert az éles látásom jó 28 éves vagyok szintén.Voltam már három dokinál de mind ugyanazt mondta hogy ne foglalkozzam vele semmi baja a szememnek.De ők könnyen beszélnek mert nekik nincs!De hátha lesz rá valami megoldás.Egyébként én is alergiás vagyok.
szveta Creative Commons License 2005.04.15 0 0 90

Sziasztok!

Örülök, hogy rátaláltam erre a fórumra. Sajnálom, hogy ennyien vagyunk, akiknek vannak úszkáló homályaik. Én rövidlátó vagyok (-1.75 és - 2, szal nem vészes), vérképem negatív, viszont 9 éves korom óta (most 28 vagyok) allergiában senyvedek és nagyon sok a stressz az életemben. Sokszor gondolkodom azon, hogy mit problémázok ezen, örüljek, hogy látok. De közben meg néha az őrületbe kergetnek ezek az akármik. Ti mikor érzékelitek őket a leginkább? Nekem természetes fénynél a legrosszabb, meg ha fehérre nézek. Ha sötét felületet nézek vagy pl. tévét, akkor nem szoktam látni. Tényleg jó lenne, ha valaki találna erre megoldást. Az megnyugtató, hogy elvileg nincs baja az embernek (én is jártam szemészeten, a biztonság kedvéért két hét múlva ismét megyek), de sokszor tényleg zavaró. Emlékszem kb. tavaly kezdtem ennyire foglalkozni vele, a fene tudja miért... Aztán pár hónapig alig-alig jutott eszembe. Most pár napja megint nagyon zavar. Ááááá! :-) Mondjuk most egy depresszió kellős közepén vagyok, tehát ha lelki oka lenne, az még stimmelne is.

Az egyik doki azt mondta, akkor kell minél hamarabb orvoshoz menni, ha valamelyik oldalról úgy látjuk, mintha egy függöny jönne, vagy villám szerű felvillanásokat látunk - ez ugyanis a retina leválására utal, de ha hamar orvoshoz kerül az ember, akkor gyógyítható. Ja, meg ha a fekete pontokból hirtelen sokkal több lesz, nagyon nagy mennyiség, az utalhat vérzésre, tehát ekkor is irány a doki.

A vitamindús étkezés nem rossz ötlet, ki fogom próbálni, nem viszem túlzásba a gyümölcs és zöldségfogyasztást, hátha... Ártani nem árt. Nem tudom, ha pl. A vitamint szednénk, vagy répalevet innánk az vajon segítene? Ha jól tévedek az jó a szemre, látásra, de nem tudom a homályokon segít-e??

Mindenkinek kellemes hétvégét , szösz- és homálymentes látást kívánok!!

Sziasztok!!

kisdobos1 Creative Commons License 2005.04.12 0 0 89
Neked mkor jelentkeztek először?És most mennyi idős vagy?
karaván Creative Commons License 2005.04.12 0 0 88

Van mindenkinek csak nem láttya, mert nun van hun nincs. ))

Időnként felszívódik és újra jön, mert a szem önálló anyagacsre élete él. 

/védkezik, sajtetszaporít, alkalmazkodik, csipázik, könnyezik, tisztul stb.*/

Nekem pl eszembe sem jutott vele orvoshoz menni, mert kurva jól megvagyok velük, sőt nézegetésük közben megvas gondolataim támadnak az életről, megoldásról, mit tegyek, hogyan tegyem , ne tegyem, kivel, mikor, minek stb./
Egyébként teccik a topic, mert jókat röhicséltem aszt híve!?, hogy viccel némelyik topic társ. Aki ezt komolyra veszi attól bocs.   :)))

Ezt nézzétek, gyógyít !  ))) Másik tejút !
Előzmény: robicsek (75)
nice+ Creative Commons License 2005.04.10 0 0 87
Hát én speciel 30 éves vagyok,kb. 4 éve látom ezeket az úszkáló bigyókat.Elképzelhető hogy már korábban is volt belőlük valamennyi,de igazából egy kórházi vizsgálat során  döbbentem rá hogy mennyi van belőlük.Egy teljesen hófehér szobában kellett várakoznom egy óra hosszat,azt hittem megbolondulok...Akárhova néztem mindenütt csak "ezeket" láttam.Azóta már a lakást is átfestettem kékre..:)
Előzmény: kisdobos1 (86)
kisdobos1 Creative Commons License 2005.04.09 0 0 86
Nekem azt mondta a szemész hogy ez a uszkáló folt jelenség idősebb korban jön elő.Na én most 28 vagyok és elég sok van a szememben.Arra lennék kiváncsi hogy itt a fórumon ti hány évesek vagytok, és mikor észleltétek elösször a foltokat?
au rora Creative Commons License 2005.03.21 0 0 85

Nekem azért műtötték az orrsövényemet,mert feltételezték,hogy a rossz szelelés miatt rostasejt gyulladásom van,attól pedig üvegtest-gyulladás.

Egyébként  a bal szememben kezdődött.Bal felső 7-es fog gyökérkezelt, bal felső 5-ös csapos-fog. nem fájnak a fogaim de mégis olyan furcsák,teljesen olyan érzés,hogy ott valami nincs rendben.Amikor kezdődött egy éve, előtte a fiamnak iszonyatosan nagy szemgyulladása volt.A szemész esküdött,hogy nincs összefüggés a két dolog közt.Monitorokat bámulok egész nap,stressz van,minden leletem negatív, a vérképben egyedül a bilirubin szint magas,na erre szintén azt mondja a doki,hogy így negyven felé már mindenkinek magas,különben is az egy májenzim, a szervezet egész működéséhez semmi köze.

robicsek Creative Commons License 2005.03.20 0 0 83
nem dohányzom, vérkép OK, vérnyomás OK,koleszterin tutti átlagnál picit magasabb, mozgok keveset, nem vagyok allergiás tudtommal semmire, stresszt meg leszarom:) de azé van.
Most épp egy sört iszom. (egyébként másnaposan határozottan jobban látom őket!). És gyakorlatilag csak a jobb szememben van.
Előzmény: Törölt nick (82)
au rora Creative Commons License 2005.03.20 0 0 81

Sziasztok!

Na megműtötték az orrsövényferdülésemet,most pedig várom a csodát hogy kopnak a kis homályaim.Sajnálattal látom hogy senki nem talált még megoldást.

Nekem már rengeteg nőtt egy év alatt és semmi jelét nem tapasztalom,hogy a szaporodás sebessége lassulna.Most még jön a fogászat bár egy év alatt rengeteg vizsgálaton jártam már és senki nem talált semmit az orrsövényferdülésen kívül. Nagyon el vagyok keseredve,ha ilyen ütemben szaporodnak,nincs messze a nap ,hogy elveszítsem a látásom.A szemészek szerint  a legnagyobb döbbenetemre semmi baja a szememnek. Ki segít???

lobogo Creative Commons License 2005.03.19 0 0 80
köszönöm.
Előzmény: Törölt nick (74)
Omár Wennerwittor Creative Commons License 2005.02.24 0 0 77

Sziasztok!

Nem tudom kit nyugtat meg, es kit nem de en mar kozel 25 eve latom a foltokat, "folyadekbesurusodes" volt az elso diagnozis ugy kb. 10 evesen, aztan ahogy telt-mult az ido, egyre tobb lett belole. 

De nem igazan foglalkoztatott, biztosan ezert nem lattam oket.

Manapsag is rengeteg van /foltok, palcikak, egybefuggo sejtszeru valamik/ amire most azt mondjak, hogy protein maradvanyok a corneaban, idovel mulnak, ill. szaporodnak...

Valoszinuleg, ha sikerul nem odafigyelni rajuk, sokkal kevesebbszer fogjatok oket eszlelni, kiveve ha nagyjabol homogen feluletre neztek, bar en mar mindenhol latom oket, es nem csak nappal, de este is...

Udv:

O.W.

ORSY Creative Commons License 2005.02.07 0 0 76
Fenébe, pedig azt hittem, gazdatest vagyok! :-D Amúgy az enyéim sem ér alakúak. Múltkor megint láttam őket, de csak estek lefelé, ugyanolyan helyzetben maradva egymáshoz képest. Nem nagyon zavarnak, tényleg, csak ha akarattal megkeresem őket, de jó lenne tudni, mik.
robicsek Creative Commons License 2005.02.06 0 0 75

ez jó lenne, de:

akkor miért nincs mindenkinek?

akinél van, miért változik - tűnik el?

miért egyáltalán nem ér formáju - néha, mert van olyan, ami tényleg ugy néz ki.

ja, nekem leginkább csak a jobb szemembem van, a balban nem volt ilyen ér?

nem tökéletes a magyarázat, szerintem.

Törölt nick Creative Commons License 2005.02.06 0 0 74
Sziasztok!

A szemhéjon úszkáló szöszmöszök rejtélyét ezennel elárulom nektek.
Sajnálom ha valakiben ezzel illúziókat rombolok le ! :D

Szóval azok a szöszök maradványok:
az embriókorban a szemgolyót egy ér táplálja, hogy rendesen kifejlődhessen.
Miután megszületünk, erre az érre már nincs szükség és elhal, a szövetei pedig a szemgolyó kocsonyás anyagában ilyen kis darabokra oszlanak szét, ezek azok a bizonyos szöszök.
Szemmozgatáskor azért mozognak mert a szemgolyó is mozog, miután megáll a szem, a szövetdarabkák elkezdenek a gravitációnak engedelmeskedve folyni lefelé.
Ennyi a rejtély!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!