"Melyik fajta BMW felni? A pókhálómintás (sokküllős) vagy az egyenesküllős?
Én 120ra szeretném felpakolni, nincs esetleg osztókör átalakítód? Ja és a 3000/db nekem jó lenne. Merre vagy helyileg?"
Nem tudom milyenre gondolsz, de ez emlekeim szerint, olyan mint, a Favorit felni ranezesre. A skodaklub hp-n a tagok közt a 83-as vagyok. Ott a fenykepek között láthatod.
Osztokör átalakítom nincs, de van 12db eladó tőcsavarom, új 120-as anyákkal :)
A 3000/db ok. Budapest, XVIIIker, de ha kell akkor Budapesten es kelet-magyarorszagon, ha arra van dolgom el tudom juttatni.
Gazdit keres egy 1985-ös bordó színben pompázó skoda 120L.
2005.07.24 ig érvényes műszakival és zöldkártyával.
Érdeklődni: Kolat Jenő: 06/70 944-3003 email:adam-skoda@freemail.hu Képek önmagukért beszélnek, kérésre további képeket küldök! Veszprém megyében található, megtekinthető a jármű kár lenne elbontani valaki mentse meg.
Igen, a régebbi keskenyfutós kasztnis skodiba nehezebb berakni az 5-ös váltót, én erre akkor jöttem rá, amikor már elkezdtem beszerelni az enyémbe :-)
Tank csere, kasztniból kivágni, megcsinálni az alagutat, és ha van, akkor már érdemes kicserélni a futóművet is szélesre, lazán elfér a kerék a kerékdobban, és jobban is néz ki.
A 4 sebességes kulisszaájával is működik a dolog, azt nem feltétlen kell cserélni.
Ahogy Szkotti1 is írta, a '84 utániakba már a tankot sem kell cserélni és a kasznin az alagúton se kell alakítani. Tehát ha olyan a koda, aminek a fényszóró mellett van az index és nem a lökhárítóban, akkor az könnyű eset. :)
kosz bandura130 tehat en akor a 4es szekrenyemet leveszem es tehetem fel az 5m ost mert talalnak a feltengelyek a valtorud astz persz ecserelem kosz az infot sajnos meg ijenel nem volt dogom d eremelm hamarosan lesz mert megvan a 5speed valto is es a favi moci is csak hazakel hozasam maglodrol es bekel vagni a piroskamba :)) esetleg h avan meg valami amire oda kel figyelnem aszt legyetek sizvesek mondjatok nem haraksozm ha oktatnoak sot orvendek mert az ember orok eleteben tanul valamit :))
Szóval van a 120-as koda olajos futóművel, 4 sebességes váltóval. Ehhez a 120GLS 5 sebességes váltója való, ami szintén olajos futóhoz passzol.
Van a 130-as és a Rapid, amiben száraz féltengelyes hátsó futó van (+ a Garde, amiben ugyanez, csak keskeny nyomtávos), ehhez 5-ös váltó van (a Garde még 4 sebességes volt, de a kihajtás ugyanaz), ami nem jó az olajos futóhoz.
A 120-asba be lehet rakni a száraz féltengelyes futót, de csak váltóval együtt! Kell még hozzá váltótartó, amihez a ferde kitámasztókart kell rögzíteni, valamint talán még a benzin betöltő cső is másképp van meghajlítva.
sziasztok szakemberek lene gey kerdesem az 4speed valto (olajas) feltengelye talaja az 5speed valtot(olajas) es esetleg lehet szaraz feltengejt teni az olajas helyere elor eis koszke
Udv: Lalajos
nem, az a váltó volt. :)))) kb 7500-nál rántom(szó szerint) a kettest, és akkor bizony reccsen egy kicsit. a hármast már nem is raktam, mert fölösleges lett volna. a szuzukiban egy 90 lovas moci volt(1,3 16v hengerenkénti befecsi, jano kipufogó, meg még pár apróság) kár hogy kijöttek utána a rendőrök, mert mentem volna valami biguli ellen. :)
NEKEM ilyen kell de nagyon:120L skodám alá száraz-féltengelyes futómű és minden tartozékkal, favorit moci ill. egyéb okosságok...lehetőleg telefonon keressetek(0620/252-3820 és visszahívlak), de ha nagyon szükséges akkor: mad.ar@freemail.hu
a lap sima 2es lemez lézeres kivágással,szinterezve. acsavarok csak ideiglenesek helyete rozsdamentes bkny csavarok lesznek. csinálok ha kell valakinek.
Én nem tudom mennyi,meg nem is akarom,csak ha muszály,de ne legyen az!
Amúgy nem viszem oda az egész mocit,csak a főtengelyt köszörűlni,meg esetleg a hf-et,ha frankón megcsinálnák,meg jutányos áron beszimeringeznék a szelepeket,meg esetleg ha szelepvezetőt is megberhelnék!
:)))
BEDRECS!
Mészáros Sándor a tulaj,
BP. 1085 Rökk Szilárd u.9
Tel/Fax:337-4015 vagy 06-30-908-6680
:))
Úgy várom már a 7végét,remélem elkezdjük a moci generált!
Na, csak úgy előtörnek a Coupéalkatrészek a sufnikból... :o))) Merre van mindez? Mit kérnél értük? Érdeklődés szintjén minden ami Coupé. Pénzem nem sok van, de ha meg tudunk egyezni, lehet hogy egykét cumót megvenék... A lista jöhet e-mailen is: bano110rKukacfreemailPonthu
Ha a felújításkor kapott új szelepeket, gyűrűket, ilyesmit, de szelepszárszimmeringet, vagy új hengerfejet nem, akkor könnyen előfordulhat, hogy az új gyűrűk miatt megnövekedett szívóhatás miatt a szelepszárak mentén szépen szipákolja be az olajat, ettől füstöl kéken, és ettől "fekete, lucskos" olajszagú a gyertya - ilyenkor sokszor az olajkoksz miatt zárlatos is lesz, és az a henger nem megy.
A durrogást a gyújtásidőponton kívül okozhatja a falslevegő szívás is, bár akkor az alapjárat nagyon egyenetlen, ingadozik, egyszer magas, egyszer elmegy teljesen.
Először akkor is ellenőrizd a megszakítót, ha van rá lehetőséged, akkor a gyújtásidőpontot stroboszkóppal, aztán majd jön a többi.