Grohe cég VAN Grohe Pharo nincs. Ennek oka, hogy 2 TELJESEN különálló cégről van szó.
Grohe (Friedrich Grohe, Grohe-Dal) néven fut. A JELENLEG kapható kínálatukban tudomásom szerint MOST 160 alatt panel MOST nincs.
Pharo: a Hansgrohe cég Pharo néven dobja piacra a wellness ( zuhanypanel, hidrokabin, gőzkabin, hidrokád) termékeit.
A Pharo cégtől a szóban forgó termék (ha egyre gondolunk) egy Comfort nevű panel
a termék ajánlott kisker ára: 227.480 ( 2005. ápr. 1 ig) az már más kérdés, hogy szinte semmi haszonnal adhatják a terméket (aminek előbb-utóbb meglesz a böjtje)
adott esetben az általad leírt árral HA erről a termékről van szó.
Mert: az akciós ÁR csak és kizárólag egy meghatározott ideig tart. A termékekről több infót ha kéred, küldök.
Rendben rendben. A dolog lenyeget fogtam hogy a kad pereme nem tamaszkodhat fel, csak az aljan tamaszkodhat, a gondom a pontossag volt, a beep. utmutatoban 2-3mm hezag remlik (itthonrol most nem nyitnam meg a pdf-t, adatforgalmi korlat hataran vagyok..) a perem es az elotetfal teteje kozott. Amin elfilozofalgattam, hogyan lehet igy alatenni a csempet. Emiatt kerdeztem ra a sorrendre is.. De eleve ezt a pontos elotetfal magassagot erdekes lesz osszehozni..
A fürdőkád pereme és a burkolat vagy más szilárd anyag közé MINDIG szilikonnal kell kitölteni. OK: a fürdőkád a beletöltött víz hőmérséklete, súlya miatt (is) megereszkedik azaz nullra zárna. Tehát soha nem szabad szorosan ileszteni a termékek közötti hézagot. Szia)) Starck
Nekem a köműves a teljes ytong falvastagságot csempézte, de ennek tényleg nincs jelentősége, mert a a két felület közé, ahogy írtad is, szilikon fog kerülni. De bolond lenne a köműves, ha a Rosa ívében vágná a csempét, úgyhogy be fogja lógatni szépen a kád perem alá...
Jogos, megtalaltam az utmutatokat. Na ezt nem mondta a nagytudasu ahol a kadat neztem, pedig meg direkt ra is kerdeztem. Mondjuk nem is ott rendeltem meg vegul.. :-) Az elefalazasnal is azt hiszem rajottem, nem az egesz elotetfal teto van a fal teljes szelessegeben csempezve, csak a kad alol kilogo resze (kad pereme ala max 20mm-re megy be a fal a leiras szerint..), es a kadperem, a csempe szele, es alulrol az ytong teteje altal kepzodo par mm-es arkot meg szaniter szilikonnal kellene feltolteni.. Jol gondolom..?
Jónapot. Gres / kőporcelán padlólapokkal kapcsolatos a kérdésem. Igényelnek ezek valamilyen speciális kezelést, gondozást a felrakás után? Mivel tisztítható? Zsírfolt megmarad rajta, vagy eltávolítható valahogyan? Köszönöm
Lezarulni latszik a szendevesem hogy milyen kadam legyen, megrendeltem egy 150*105-os ravak rose-t. Megneztem IRL, es ugy dontottem, ebbe meg en is beleferek.. :) Elolapot nem kertem hozza, korbe szeretnem falazni ytong elemekbol epitett csempezett fallal. Ehhez kapcsolodik a kerdesem is, mi ennek a technologiai sorrendje? Elobb a fal, tetejen a csempevel, es utana kell beemelni a kadat a helyere, majd a csempeajton keresztul szerelni, vagy elobb megy a helyere a kad, utana csempezes? Ez utobbi tunik logikusabbnak, mar csak a kad + alatamasztasai kivitelezese miatt is, de konkretan az epitendo elotetfal tetejevel van bajom, mert nem igazan latom at ha a kad mar a helyen van, akkor hogyan fogok tudni a fal tetejere, a kad pereme ala csempezni.. A masik problemam, bar tenyleg nagyon stabilnak tunt a kad, de ehhez nincs semmilyen falhoz rogzito szerelveny mint a paris-nal, vagy mint lentebb belinkelve pl. a Kaldewei eseteben. Ezt nem kell (nem is lehet?) semmifele modon a falhoz rogziteni? Siman a falhoz kell tolni, a kad pereme es a fal kozott kinyomni szaniter szilikonnal es kesz...? Illetve meg korben a kad pereme fole a falra azt a szegolecet felragasztani..? Biztos nem maszik el a helyerol? Valahogy ez nekem fura..
Vegyük már észre, hogy egy hatalmas gyártói potenciállal rendelkező országról beszélünk, aki a xartól a csúcsminőségig mindent képes gyártani. És egy akril kád csak technológia(i fegyelem) és anyag kérdése.
Egyébként van aki azért nem vesz Ravakot, merthogy az cseh. Na de kérem, a Skoda egy német tervezésű autó, az alkatrészek megyegyeznek a VW konszern más autóiban használtakkal, csak cseh munkaerő rakja össze - a hibastatisztikák szerint jobban mint a németek az eredeti VW típusokat !
Hamarosan kínai lesz majd minden termék, erre válaszul jön létre az egységes európa gazdasági közösség...
Szal, az nem baj (nekem legalábbis) hogy kínai, inkább rendesen legyen legyártva.
Elismerem, hogy a Ravak jobb minőség, de az ár/minőség tekintetében lehet hogy azonos a hányados.
a teljes térkihasználással elkészített sarokkád beépítés, a gipszkartonnal eltüntetett strangvezeték elburkolás. A mosdó és ami kicsit új..sarokban szerelt beépített wc tartály üveg. fa, kő vagy fém burkolattal.
Minden a funkciók lehető legjobb kihasználása és az adott megrendelő izlésének megfelelő formák és burkolatanyagok (színek) adják az összhangot..
Csak halkan: a Paris-t forgalmazó cég termékei kínai gyártmányú termékek. A termékekkel kapcsolatos általános és specifikus információt CSAK szűrve kaphatod meg az ismert okok miatt..
Következésképp: mint a zokni és cipő stb. stb esetében: csak és részemről abszolúte CSAK végszükség esetén válaszd.
170 x 70 egyszemélyes vagy 170 x 75 egyszemélyes vagy 180 x 80 kétszemélyes és mindegyik 46cm-r mélységű.
Starck 3 széria 5mm- vastagságú szaniter acrylból készítik. A kádak mellett a fejtámla látható. Lábat egyéb szerelvényt külön kérni, lehet whirpool rendszert (3 kiszerelésben).
Köszönöm szépen, Starck, nagyon remélem, hogy megfizethető árban is van, de hát most nem fogom őket felhívni:) Egyébként nem a szomszéd érdekel annyira, mert tőle elválaszt a dilatációs rés, hanem az alul-felül lakók, nehogy a padló sok hangot vigyen el.
Köszönöm a segítséget, még tanulom a lapot, amit mutattál. Deviszontellenben nem is tudom, miért, mert ma megvettük a mozaikot a zuhanyfülke padlójára:) Sebaj, szeretek művelődni:)
köszönöm szépen, Parist láttam, utánajártam. Valóban 4 mm ICI akrilja van, meg a feneke alatt fa erősítés, viszont én nem 40 kiló vagyok, ezért szimpatikusabb számomra a Rosa egyenletesen mindenhol 6 mm-es vastagsága. És mivel élelmes vagyok és erőszakos:), egész jó árat kaptunk rá:) szépen leolvadt az árkülönbség a két hidromasszázsos kád között, akkorára, hogy ezen már ne múljon a Ravak:)
Egyébként a www.egeler.hu lapon még olcsóbban megtalálod a Rosa-koppintás kádat:)
Ez micsoda? Milyen méretű? Jónak tűnik a helykihasználása. Az a gondom, hogy a 180cm-es kád nem fér el a fürdőszobábmban (kb. 176-177 cm a hossza), az a 170-es kád, ami van, elég kicsi nekem. Ezért keresek olyan kádat, ami 170 centis, de az jól ki van használva, nincs holttér. (Esetleg duplaszéles, akkor legalább srévizavé elférek benne.)
Elsősorban nem csak a hang, hanem a rezgések azok, melyek kellemetlenül hallatszódnak a szomszédban (emiatt találták ki a DIN szabvány vonatkozó részét a hangkibocsájtásra a német whirpool gyártó cégek a szivattyú motorokra). Lásd német Müpro cég zajcsillapító lábait. A fém korongban gumiszerű rezgés csillapító anyag van ami felfogja a rezgést. A menetes szár átmérőjét tudni kellene, hogy biztosra menj.
A képen látható furatba kell csavarni a lábszerkezet menetes szárát.
Ja, még valami: a tálca 90x130 cm, tehát nem szabványos. És hogy tudjátok: újépítésű társasház 4. emeletén leszünk, tehát kell foglalkoznunk azzal, hogy az alattunk lakó ne ázzon.
Hadd kérdezzek még egyet: Ravak Rosa nevű bugyborékolós kádunk lesz. Lehet-e esetleg valami hangszigetelést alkalmazni, hogy ne kövezzen meg engem mind a 6 emelet összes lakója, ha fürdeni támad kedvem?:) Sajnos a hangra nem találtam adatot a Ravaknál, bár lehet, hogy csak bamba voltam.
Köszönöm előre is ezt a segítséget is, meg utólag a másikat:)
Életemben nem gondoltam volna, hogy ezt az előregyártott mozaikszendvicset hívják stikmozaiknak:) ámde persze azt se tudom, hogy rendesen hogy hívják:)
A kifele folyással nincsen gondom, márminthogy a víz kimászna a fürdő többi területére, mert lesz egy 15 cm-s padka, magyarul lesz "oldala" a tálcának. A szigetelés már jobban izgat, át is fogom olvasgatni a beszúrt oldalakat. Egyelőre valami húúúúúúú hogy is hívják... HL nemtudomhányas szifont raktak be, ami ilyen jó magas, tehát tudnak róla, hogy épített lesz a tálca. Kenhető szigetelésről is értekeztek, erre csak inteligencsen tudtam bólogatni, mert ugye nem én vagyok a gépész a családban:) kivitelező meg pláne nem:) de most akkor kitanulom arról a lapról.
Sajnos a beszúrt képek egyelőre kicsik, na nem baj, majd eljátszom velük, hogy megnőjenek, és lássam a lényeget:)
További kérdésem hadd legyen: Ravak Rosa nevű kádat veszünk, bugyborékolós rendszerrel. Sajnos a papírkában nem találtam semmilyen adatot arról, hogy mennyire zajos a jószág. Kérdésem: lehet esetleg valami plusz hangszigetelést odavarázsolni, hogy ne lincseljen meg engem mind az öt emelet, amikor rámjön a fürödhetnék?:)
Köszönöm az eddigieket is, meg amit majd erre fogtok mondani:)
a kinagyított sarok: jól látható a gyárilag kialakított süllyesztett burkolat megoldás. a bibi, csak egyszínű burkolatokhoz gyártják, a mintázott, erezett burkolat típusokhoz már nem. De..amint a kép is mutatja, tökéletesen megoldja azt a problémát, hogy "kifolyhat" a víz a beépített zuhanykabin vagy zuhanyajtó tönítetlensége miatti vízátfolyást. Hangsúlyozni szeretném, hogy a szivárgás a Jobb CÉGEK termékeinél szinte kizárólag a nem megfelelő beépítés miatt következik be a többieknél az eleve sajnos adott konstrukciós kialakítás miatt. Itt igaz, hogy nem minden kópiázott megoldást lehet átültetni kedvezőbb értékbe.
A szigetelés a legfontosabb amit mindenképpen el kell végezni, mert az átszivárgás alattomosan jelentkezik, míg a "szimpla szivárgás" rövid idővel jelentkezik.
Az eredmény sajnos akkor is ugyanaz: szerelés, botás, utólagos javítás, visszaburkolás és szerelés.
A PCI nevű német vagy a Mapei cég ide vonatkozó termékeit ajánlom Mert: hosszú ideje, megfelelő referenciákkal rendelkeznek az ilyen "kényes" termékek gyártása terén.
A burkolat már CsAK esztétikai élményt nyújt, a fugák között elszivárgó víz mennyisége szinte mindegy, hogy mozaik vagy méretilag nagyobb burkolat között tűnne el. A Schlüter cég alant lévő képei mutatják a Lényeget))