Így noha létrejön hamarosan az Euro Domino alkönyvtár a dijszabas.uw.hu-n, abban csak a Nyugati utasok 26+, és a Keleti utasok 60+ árai lesznek benne... :(
Szerencsére már nem :))) Tegnap ui. Pozsonyban jártam, és az állomáson kirakott brosúrákban megtaláltam az árlistát. Be is gépeltem és elküldtem rg7-nek. Ezúton is köszönet neki a segítségért!
Hamarosan elkészítem ugyanígy a magyar-szlovák kishatárforgalmi jegyeket.
MÁVINFORMATIKA: Tova Szilárd már kissé régen járt erre, pedig régebben gyakori vendég volt itt. De ettől még lehet, hogy rendszeresen olvassa a topicot.
Amúgy a CD-s Elvirához volt térképes verzió is. (Ami kirajzolja az útvonalat.)
Itt szerintem a MÁVINFORMATIKÁ-nál a MÁV nagyobb mértékben ludas, mert ha nem így lenne, akkor továbbra is lenne pl. CD-s Elvira.
A külsöleg, a mi V41-V42 sorozatunkhoz hasonló, 1958-190-ban beszerzett 20 db villamos mozdony a francia BB 12.000 sorozatból való, pár eltéréssel.
a mozdonyok 2470-2647 KW teljesítményűek, 25 KV alat dolgoztak, 120 km/h legnagyobb sebességgel.
Tengelynyomásuk 21 tonna.
Hosszuk 15.200 mm
szolgálati tömegük, 84 tonna.
az első barab 1958.01.28-án érkezett, az utolsó 1960.03.29-én.
A legrövidebb ideig a 3615-ös szolgált, 1959-1971-ig, a leghosszabb ideig a 3603-as 1958.02.03-tól. 2005.03.31-ig. Ez bizony 47 év szolgálat. Utolsó évében 2005-ben még végig menetrendszerinti személyvonatot továbított.
a 20 db mozdonyból 17 db szolgált több mint 40 évet, kettő 38 évet és 1 db 12 évet.
A megelőző fővágányt a Vasúti Lexikon definiálja: állomáson, megálló rakodóhelyen, forgalmi kitérőn lévő olyan fővágány, amely a vonatok találkozására, vonatkeresztezésekre, illetve vonatmegelőzésekre szolgál.
Elsőre én azt hittem, mivel - az írásbeli szövege alapján - tengelyteher túllépésről lehet szó, hogy a megelőző vágány kifejezés felépítményfüggő. Például a múltkori Balatonaligai képeim kapcsán szóba került - ott a második az átmenő fővágány -, hogy az elsőn közvetlen sínleerősítés van, a harmadikon meg GEO. Tehát lehetne a harmadik egy megelőző fővágány, de egyrészt erről a mozdonyvezetőnek szerintem nincs tudomása, másrészt a fenti - lexikonból kimásolt szöveg - alapján az első vágány is szolgálja a vonatkeresztezések lebonyolítását.
A képen szereplő írásbeli rendelkezés alapján még egy gondolatsor:
Ideiglenes építési provizórium. Az idegen szavak és kifejezések szótára szerint provizórium=ideiglenes állapot. Lefordítva az egészet: Ideiglenes építési ideiglenes állapot. Vasúti lexikonban kutakodva: provizórium=ideiglenes híd. Egészben: Ideiglenes építési ideiglenes híd.
Sziasztok! Ha valakinek van információja róla, beírná a topicba, hogy mikortól vezeti be a MÁV a viszonylatra szóló jegyeket és az internetes jegyrendelést. Előre is köszi a válaszokat. Üdv M412192
Nos én közel két éve Tova Szilárdnak is írtam, hogy jó lenne ha az Elvira kicsit nagyobb sebességre kapcsolna !
A Volánbusz megelőzte – ezerrel – mert náluk így is szerepel a menetrend –KORREKT módon !!
Itt pl. Budapest - Dunaújváros viszonylat
http://www.volanbusz.hu/content.php?page=helykozi&menu=1&submenu=1&p=m1120.htm
Aztán jeleztem a térképes verziót is, például úgy, ahogyan a KUNSÁGVOLÁN megoldja. Például itt:
http://www.kunsagvolan.hu/Nézzétek meg mit tud ! Link mindenről mindenhova, térkép, adat, etc. Csak azt nem írja ki, hogy hányan állnak az adott buszmegállóban és ki száll fel jeggyel, vagy bérlettel !!!
EZZEL SZEMBEN A MÁV :KÉT ÉVE NEM LÉPETT senki a MÁVINFORMATIKÁNÁL !!!!!!!!!
Szeretném megjegyezni, hogy ezt egy végzős mechatronikus technikus tanítványom simán abszolválná néhány hét alatt. Nincs feltörekvő fiatal egyetemista – mérnökjelölt a MÁV-nál ?????
MÁS:
Oldmumus írta:
Tegnap delutan volt vagy 40 perces DSL orszagos osszeomlas.
Nekem se ment, de azonnal átléptam a gmail-re és leveleztem !
Figyelem!
Csak ajánlásra megy, és már 2GB-os lett a levelezőállomány tárhelye.
Ha kell valakinek, akkor dobjon egy mailt a
gertam@vipmail – re
és küldöm az ajánlást (csak ezzel lehet bejelentkezni, nekem meg van még 40 invitálásom !)
Ja és még egy fontos dolog:
A csatolható állomány akár 100MB-os file is lehet !!!!!!! (milyen jó gépkönyv, fényképküldéskor !!)
Üdv:-)geri