Két visszatérő tévés személyiség erősíti az RTL Klubot jövőre. Kepes András két műsorban is feltűnik, de a Heti hetesben egyre gyakrabban felbukkanó Hajós András is állandó műsort kapott: a Benne leszek a tévében című "tehetségkutató - ki mit tud" hetente lesz látható a képernyőn. Lehet indulni tánccal, szavalással, énekléssel, állatidomítással, bármivel - lényeg, hogy lekösse a nézők figyelmét.
Nem nézem. Az első kettőt láttam, mert érdekelt, hogy mi is ez valójában. Aztán megtudtam, hogy mi ez és már tudom, hogy engem nem érdekel. És nekem ennyi elég. Arra viszont még nem válaszoltatok, hogy mi nektek ebben a jó. Mert az ugye tagadhatatlan, hogy embereket röhögnek ki benne, erre építik a műsort. Nos?
Én is sajnáltam a kisöreget, de az is igaz, hogy csodáltam benne azt az "életörömöt" ahogyan csinálta, amit csinált, amilyen jókedvvel, az egész szituáció ellenére.
Sajnáltam, mert annyira groteszk volt a az ő helyzete egy ilyen műsorban. Normális esetben én is azt, mondanám, hogy de jó, úgyis ritkán látok ilyet, most végre ilyet is mutatnak... De itt nem erről van szó. Minden amit tett, és ahogyan tette, groteszkké vált, az hogy tisztelettdóan, ahogyan azt régen tették, kalapot emelt, és jó estét kívánt a közönségnek - egy ilyen környezetben, ahol deklaráltan az a cél, hogy kinevessék vagy (horribile dictu!) megalázzák az embereket. És ő lehet, hogy ezt nem vette észre, vagy ha észrevette, akkor ezt elfogadta / beletörődött; ez tette sajnálnivalóvá.
A Te dolgod /ügyed /egyéniséged, hogy Te mit gondolsz a dologról, sajnálod-e, nevetségesnek/ szánalmasnak tartod, vagy csak szimplán szórakozol rajta egy jót; de a műsor(!) maga nem jótékony a hétkönznapi egyszerű embereknek, akik egyébként nem kerülhetnének képernyőre, fórumot biztosító köszolgálati műsor, hanem eszköznek használja őket hogy mások éppen a "hendikepjükön" vagy a megalázottságukon nevessenek. (És akkor megint, a műsor, és nem Hajós...)
Akkor mire vonatkozott az a mondat a reklámspotban, hogy "Mindenki megkappja amit érdemel"? Mégis ki dönti el, hogy ki mit érdemel?? Komár László??? Vagy most mi van???
Ilyen alapon (ahogy Clint Eastwood mondta:) ) "mindannyian megérdemeljük"...
(Már kérdés, hogy mind Komár, mind Hajós, és Bandika is megkapta azt amit szerintem érdemelt ... de ezt majd máskor...)
Na, bocsi, de szerintem hagyjuk már ezt a népi hozzáállást. Biztos bennem van a hiba, de majd elmagyarázzátok, hogy mitől jó dolog az, hogy kiröhögünk amúgy inkább szánalmas embereket. Mi okoz benne örömet? Komolyan érdekel. Erősít valamilyen felsőbbrendűség érzést? Én jobban örülnék, ha valóban tehetséges embereket mutatnának be és azok lehetőséget kapnának. Lehet, hogy rossz a hasonlat, de most nem tudok jobbat: olyan a dolog, mintha egy kutyának kiraknánk valami kaját a kerítésen túlra, aztán azon röhögnénk, ahogy próbálkozik elérni, miközben tudjuk, hogy úgysem sikerül neki.
de könyörgöm legalkább fellépő ruhát valami emberit adtak volna neki meg egy csutakolás és úgy már más benyomást kelt igy meg a 3 stréber zsűritag elé cibálták aztáb bye huzz a faszba csövi elég szemét dolog
Nem csinált belőle senki hülyét. Sőt, emberi méltóság szempontjából sokkal fényesebb így bekerülni a tévébe, mint vágóképnek egy szociális ügyekről szóló hír alá.
Megjelent egy egyszerű ember a tévében, és úgy mulatott, ahogy az egyszerű emberek szoktak.
Én nem láttam még ilyet, mert nem mozgok olyan helyeken. De tudom, hogy ez gyakori, hogy sok van belőle, és hogy ilyen.
Ja és még egy. Én pl. nem tudtam volna megcsinálni. Pedig roppant egészséges lenne részemről mentálisan, ha képes lennék rá.
De én máshogy fogalmaznék... nem "hiba", mert ez szükségszerű hozadéka egy ilyen műsornak, ez egyszerűen vele jár (és jogosan lehetne mondani, hogy ott a távkapcsoló) Itt nem magát a műsort rovom meg, hanem azt az embert, aki adott esetben ott áll...
Nem feltétlenül csak ilyen emberek jelentkeznek, illetve űgy mondanám, lehet hogy elsőre hülyeségnek hangzik, hozzáállások között is van különbség. Ha úgy tetszik, de még ebben az "önkritika nélküli hozzáállás" és "önkritika nélküli hozzálás" között is van különbség , ha megnézed a szereplőket. Például elég nagy pofátlanságnak tartom, hogy valaki be mer menni állathangutánzással; mert ha minden ötszáz lelkes zsákfaluból, vagy a lakosságra levetítve minden ötszáz emberből eljönne egy kakashangutánozó-ember ( akár én is benne lehetnék) akkor egy szappanopera évfolyam-számával vetekedő "kakashangutánzó-műsort" lehetne csinálni... Aki ezt annyira különlegesnek tarja, hogy szerinte ez bevihető ezt a tévébe, anélkül, hogy kiröhögnék, ráadásul ennyi idősen ne legyen egy embernek realitásérzéke, nos igen, az bosszant, és iszonyatosan felhúztam magam ezen a csákón, hogy valaki emiatt gondolja magát "zsírkülönlegesnek"... de hát bosszanthat, nem? ;)
Megint kicsit más a Spatzen Jodler nevű (az egyszerűség kedvéért nevezzük) formációnak, meg más annak az öreg cigány bácsinak... vagy egy "ökörnek, aki azt hiszi, hogy vicces, amikor - ő azt hiszi - hogy Charlie-t utánozza, idiótán... Iitt asszem felsorolhatnék egy csomó nevet, de szerintem sejted, mire gondolok... Vannak akik poénra veszik, vannak akik halálosan komolyan, és vanna kezek kzött árnyalatok is, szerintem... van aki poénra akarja venni, de nagyon nem veszi észre, hogy ez sajnos nem az... De ezért IS jó, nem? :)
(OFF: Mégha csak ennek a műsornak a differentia specificá-ja lenne... örülnék :) szerintem még találsz egy tucat műsort, amelynek az... :))
De hát pont az ilyen "önkritika nélküli" emberek szereplése a műsor lényege, szinte differentia specifica-ja. Ha itt előzetes minőségi szűrőkön kellene átvergődni, akkor vajon hány fellépő lenne? Te azért rovod meg a műsort, amit én a legnagyobb eényének tartok. ;-)
Bocsánat, de elkövettem rögtön az első hatalmas hibámat; (ami leírva aprónak tűnne egyébként...)
ami félreviheti egy mondat értelmezését; nem "önkritika nélkül", hanem "önkritika nélküli"-t akartam írni, Tehát nem Hajós az önkritika nélküli; ez itt az egyes résztvevőkre vonatkozott....
( Fááákkk!... Pedig csak egy rohadt "i" betű! :) )
Nem tudom szóba került-e, de azt talán elfelejtjük hogy a magyar társadalom, a magyar emberek nagy szálaléka ezekből, az ilyen figurákból áll (és k.rva nagy közhely ugyan, de tényleg nem forgatásról színházba, onnan tévéstúdióba beeső művészekből áll ahogy a Találkozások azt sugallná) .Tehát lehet mondogatni hogy most akkor ez is, mint a szalacsi, polgárjenő stb. a "devianciát" képviselik (bocs, de ez nem az én szóhasználatom) de emberek ezekből az emberekből áll az ország, ha úgy tetszik, ezek a héköznapi, normális emberek, (megint szükségszerűen egy "veretes" közhely jön) de ez a "valóság" (és most csak az emberekre gondolok, és nem a díszletre, meg más műsorelemekre). Tehát szerintem ez a minimum, amivel tarozik a televízió ezeknek az embereknek.
Másrészt, amellett, hogy Hajósnak lojálisnak is kell lennie a csatornához, és nem fogja lehúzni az egész műsort, de a lehetőségeihez mérten a legjobban csinálja azt amit ebből a helyzetből kihozhat... Mert azt ugye világosan kell látni, hogy más a koncepciója a csatornának, és (szerintem legalábbis) más Hajósnak. (Tehát bőven el tudom képzelni, amit korábban írt itt valaki, még ha pletyka is, hogy ezt a műsor Sebestyén Balázsnak szánták... és ezt mutatja legalább két zsűritag személye is...)
Sokkal inkább furkó dolognak tartom, amikor minden támogatás nélkül kilöknek a színpadra (de tényleg, mint a keresztényeket az oroszlánok elé annak idején) egy szál rozzant tangóharmonikával, vagy azt a szegény formaegyes gyereket, és olyan csend volt a színpadon, mint egy kriptában. Ez nem fair. Hajós az esetek nagy többségében korrekten viselketett; úgy értem, ha már ebbe a helyzetbe került, megpróbálja - talán - tompítani az élét a dolognak... Szerintem tényleg csak ott volt, kifogásolható (már ha ezt lehet annak mondani) amikor a tényleg, minden önkritika nélkül, exhibicionista emberkéket (pl. a "stand-up comedy-s csóka) egy gesztussal helyretette, de ez is rendben van, mert legalább őszinte volt, és inkább ez, még így is korrektebb talán mint hogy megjátsza, hogy "nem baj srác jó voltál... "
( OFF. Ugye így kell?...na, huh, életem leges-legelső fórumos hozzászólása kicsit hosszúra sikeredett, de majd azért igyekszem fejlődni... :) )
Mondok valamit, ami sajnálom, de nem fog tetszeni a Hajós rajongóknak. Ez a műsor akkor is érdekes lenne, ha egy száraz robothang konferálná be a következő műsorszámot. Azt nem mondom hogy a Hajós poénkodásai, és a zsűri bunkóságai semmit sem tesznek hozzá a sikerhez -bár én a kalapácsolás jogát elvenném tőlük-, de a műsor erejét, zamatát, savát borsát itt kétségtelenül a produkciók jelentik. Amelyek -és ebben gondolom megint nem ért velem egyet szinte senki- akkor jók, működőek, és funkcionálisak (ebben a műsorban), amikor a művészi, és tudásbeli színvonaluk a bányászbéka seggét se közelíti alulról. Ha valaki ország világ előtt fel meri vállalni magát egy -talán általa is sejtetten (bár eddig kevesen vették poénosra a figurát) pocsék produkcióval, azt lehet akár tiszteletre méltónak is nevezni, én viszont inkább szórakoztatónak nevezném. No persze ki mondta, hogy nem léteznek másfajta, akár "magasabbrendű" szórakoztató műsorok is, ugye... De akárhogy nézem, ez egy örök műfaj. Nem véletlen, hogy már a nagyuraknak is voltak bohócaik... Vagy emlékezzetek csak a Monty Python számos "idiótás" jelenetére. Ezeket az embereket lehet tisztelni (bár én nem tudom hogy milyen alapon), lehet sajnálni (a produkcióik és az önkritikátlanságuk alapján), de elsősorban szórakozni lehet rajtuk. És a közönségnek amúgy sincs más célja.
A műsor másik nagy erénye az, hogy helye van benne az iróniának. Senki sem veszi túl komolyan a dolgot. Még talán a fellépők se annyira - bár ez további vizsgálódásokat igényelne. A gagyi TV-k amúgy hasonló színvonalú (már ami a produkciókat illeti) műroraitól eltérően, itt akár nyíltan ki lehet nevetni a szereplőket, hiszen (majdnem) mindenki tudja, hogy ez csak játék. Szerintem ezzel szemben azok az igazi "gáz" (és végtelenül unalmas) műsorok, ahol a produkciók gyakorlatilag ugyanígy csapnivalóak, viszont azt úgy adják elő, mint komoly művészetet, értékteremtést, stb. Hadd ne soroljam a sok "sztárcsinálós" szemetet... Ennek a műsornak ez az egyik erénye: nem tesz úgy, mintha... Ha ez változni fog, azzal besorol a többi szemét, a "megasztár" és társai közé.
A műsorban pedig magát adja - "az Ő része" ezért is nézhető, élvezhető. Ha a többi műsorelem 'kiveri a biztosítékot', nem kell nézni, ámellenben lehet reménykedni, hogy nem tart sokáig és hamarosan egy vállalhatóbb, szerethetőbb produkcióban látjuk viszont.
Ez nem Neked szól, de többen is fitymálódtak, hogy mennyire demagóg, sztereotíp, nem megoldás stb. ez a válasz, hogy a távirányító fölött a néző rendelkezik.
Sosem értettem ezeket a reakciókat, mert ha így lenne is, attól ez még igaz és működik! Nem lesajnálni kell ezt a megoldást, hanem ki lehet próbálni jól. :-)
Én továbbra is nézem (bevállalom wazze:-)
Így estefelé esek haza pénteken dögfáradtan és nincs kedvem sehová menni, ezért ottragadok a doboz előtt és hamár, akkor megnézem.
Jobb szeretném HA 7i7es-szerepléseit ilyen rendszerességgel figyelemmel kísérni, de a szombat estéim meg épp ellenkezőleg igencsak menőke-centrikusak, így abból szinte semmit nem látok... Evvan, ezt kell szeretni...
Az jutott eszembe, (és könnyen lehet, hogy nincs igazam) hogy attól, hogy Hajós korábbi műsorait -amikbe belebukott (anyagilag is)- mi sokan nagyon szerettük.
Én speciel magát Andrást is szeretem. Ez a szeretet felmenti-e "morálisan" őt, hogyaszongya: ki kell fizetni az adósságait, ezért vállal be szar műsort. Szerintem nem menti fel.
Tessék máshogyan kifizetni azt a tartozást !!!
Mondjuk, munkavégzés ellenértékeként kapott fizetések összerakosgatásával. :))
Én bízom benne, hogy hamarosan ki tudja fizetni az adósságait, és ez az audiovizuális környezetszennyezés leáll...bár lehet, hogy más műsorvezetővel is néznék...
Alapvetően én is egyetértek veled. A 'szexuális' részével annyira nem, mert nem ez fogja kiverni (khm) a biztosítékot a mai magyar média egén. A kiskorúak verbális szexuális zaklatására ott van a du. 4-5-kor adott Mónika/Balázs, a képire pedig mondjuk a Fókusz.
Ami azt illeti most csalódtam a közönségben. A múltkor, hogy a 'Britni'-mama nyert, volt annak egy diszkrét bája. Most szvsz a műsor sz(J)elleméhez illően a harmónikásnak, vagy valamelyik másik kedves trógernak kellett volna nyernie. Hajós mondta is, hogy itt egy ember aki nagyon nehéz sorsú, de legalább csinál valamit... (vagy próbál) Szegény a végén sírt is.