Köszönöm szépen a segítségeteket. Csak arra voltam kíváncsi, hogy mennyire 'hermetikusan' kell elzárni a levegőtől és hogy a fémből készült csavarostető nincs e ártalmára, de látom, hogy nincs. Margit, Te vízben tartod? Mert a képen úgy látszik.
A receptek menni fognak, de csak elseje után, mert elfogytak a 'perceim' (az axelero Kombi 100-am, sajna, és addig nem időzhetek...
Mi is csavaros tetejü üvegben tartjuk a kefirt, csak le kell takarni egy konyharuhával, hogy mindig sötétben legyenek, mert fényérzékenyek! A honlapot beindítottam, ahogy jönnek a recik, úgy fogom bövíteni folyamatosan.
Pl csavaros tetejű befőttes üvegben nem lehet tárolni?
Nagyon jól dolgozik azóta már. Feléledt és már két gombám van, (magától vált le egy csomó a dió nagyságúról) s az egyiket odaadtam a gyerekeimnek, elvitték ma.
kaukázusi kefir készitéséhez -1/2 l tej-hez kb egy dió nagyságu gomba mennyiség szükséges, a tejet felkell forralni és hüteni kb 20 fokosra. a gombát cserép vagy üveg edénybe kell tenni rászürni a tejet légmentesen lezárni (nedves celofán,gumi) .kizárt,hogy ne legyen jó a gombád dolgozik.
Szia. Két napig egy kis fiolában. Abban víz volt.Szép fehér és gumiszerű. Már 48 órája van abban a tejben, amibe először tettem megérkezése óta. Még híg és nem kefir, de mintha lenne egy kis erjedt szaga. Szóval tegyem új langyi tejbe?
Az én kefirgombám azt hiszem sokkot kapott. Tegnap délelőtt kaptam postán. 10-kor tettem tejbe, de most 32 óra után sem lett kefírem. Mit tegyek? Tegyem friss tejbe?
Szevasztok! Ismeritek e a Hyundai joghurtkészítő elektromos melegentartó készüléket? Abban nem tarthaó a kefír? Nem készíthető? (nem tudom, hogy az hány fokon tartja a tejet...vagyis hány fokon készül a joghurt)
Most kerültem ide, és nincs is időm átolvasni mostanában a fórumot, az volna a kérdésem, hogy tud-e valaki adni nekem kefírgombát, és mennyiért? És még az is érdekelne, hogy hogyan kell vele bánni? Esetleg egy weblap, ami ezt leírja?
koszi a valaszt, vegul megoldodott. ZAcskosat ontottem ra vegul. De sokaig elhanyagoltam a gombar es nagyon lefogyott, remelem rendbejon. Sokaig volt hutoben, vizben csak, tej nelkul. Remelem azert meg fel tudom eleszteni. Hazi tejet itt nem tudok beszerezni. Csak a biopiacon max. heti egyszer.