RoLa meg a Maestralt is megvarta es utana ment tovabb!
Hmm, akkor még sokat várt ott, mert a Maestrallal Szentgyörgyön kereszteztünk. Erről jut eszembe, Fonyódon a 5. vágányon Pest felé állt egy konténeres tehervonat.
Ne kábítson. Magának már vannak olyan táblái. Ilyen fekvő lámpaoszlopai biztosan nincsenek. A Tisza cipő tekintetében meg a benzinkutassal, vagy az érintett vezérrel kell kereskednie, nem velem :-)
En mar tapasztaltam az ellenkezojet. Mas gep hozta es vitte, lehet a vezer is kulonbozo volt. Ha jol tudom hetkozben egy delibe meno delelotti szerelveny gepe atgepmenetezik a keletibe es hozza vissza. Hasonloan a paratlane a delibe megy keso delutan es jon vissza. Persze lehet most nem igy van, de errol informaltak korabban.
Amint látom a 9734 (és 9735) 6 szép kocsival közlekedik. (Végül is húsvét van...)
Utas is volt rajta...?
Ennek a vonatnak egyedüliként sikerül 3 óra fölé tornászni a Bp-Bf menetidőt, (még titeket mindig elverő 9706 is előbb befut, igaz kevesebb helyen áll meg), ergo annyi értelme biztos van, hogy - mivel gondolom (egyelőre) ő az egyetlen nem Cell-i géppel vitt vonat- próbálgathatják rajta a remot Csörgőt. Jó lesz nyárra a fürdősökre...
"Ha jól tudom, a villamosoknál, ahol nagyobb a valószínűsége a koccanásnak, alacsony feszültségen nagy áramerősséggel mágneses teret hoznak létre és a szolenoid fék úgy lassítja le a járművet a ferromágnes tulajdonságú vas sínen, hogy a kerék nem kap lapot."
Feltétlen követőid leszünk ha a kiinduló balesetet szenvedett Kb. 1000 tonnás,kb. 208 tengelyes,kb.342 m-es Ro-La vonatra megmondod a megfelelő műszaki megoldást,az mennyire kivitelezhető és mennyi a költség vonzat és ezért mennyivel rövidül a fékút.
"A közúti közlekedésben azt is kitalálták, hogy ha adott helyen nagy a valószínűsége súlyos baleset bekövetkeztének, akkor sebességkorlátozást írnak elő."
Javaslatod,hogy minden vasúti átjáróban,minden vonat max. 15 km/h-val közlekedhessen?(Az előírt sebességkorlátozást minden közúti járművezetője,minden esetben betartja?)
Fotot kuldheti nagyba (ajandekba) jo lenne tabla texturanak, cserebe kuldok 2 par tiszacipot (hofeheret), hogy a benzinkutas meg a szergej vezer igyen cipobe lehessen:D
Komárom-Révkomárom buszok már 15 vagy 25 évvel ezelőtt is voltak, amikor még vonatok is jártak ki.
A vonatnak elsősorban nem a két állomás közti forgalmat kell szolgálnia, hanem azokat, akik legalább az egyik oldalon továbbutaznak. Pl. Dunaszerdahelyről szeretne valaki eljutni Komáromba, vagy Révkomáromból Tatabányára.
Szóval itt van a személyforgalom 2004 évi eloszlása:
Az utalsó két oszopban a vasút százalékos részarányát és az egy vonatra eső utaslétszámot láthatjátok. Számomra meglepő módon, Horvátország nyert a részarány versenyében, ezt nem gondoltam volna elsőre. Az egy vonatra jutó utaslétszám kiszámításánál a 169355-ben írt becslésemet használtam. Itt figyelni kell arra, hogy az értékek nagyon szórhatnak, pl. Horvátország esetében tudom, hogy Gyékényes és Murakeresztúr állomásokon be ill kilépő helyi személyvonatok utazóközönsége nam valami nagy, csak a szolgálatba menő vasutasok használják. Persze azt sem tudom, hogy vajon ők szerepelnek-e ebben a listában.
Lemberg mellet van egy kerek erdő.
Annak közepében egy gyászos temető.
Abban nyugszik százhúsz magyar baka,
eltemette gyászos Galícia.
Kedves szerettem kedvenc nótája volt.