Most röhögni fogtok, de egyre többet jár a fejemben, hogy kéne nekem is (hogy minek nem tudom), egy lepukkadt neo's, de jó futóművel, amit saját kedvem szerint csinálhatnék meg, szép nagyszemű porított kagylómetál 3 rétegű festékkel, tükörsimára polírozott lakkal. Hozzá a hasburkolatot, a felnit, a telókat és a blokkdeknit pedig szintén metálezüstre, de úgy hogy legyen egy nagyon enyhe szürkés beütése is. Blokknak meg egy 70-es blokkra gondoltam, de nem rezóval, hanem hozzá savállóból csinált rendes dobbal, 17,5-ös karbival, Sanya Makó által átalakított gyári varióval, újraferodolozott (nagyobb felületre) kuplungra. Szóval egy csendes elrohangásó motorra gondoltam, ami azért bírja az én súlyomat is hogy egy 75-öt azért tudjon menni.
Namost ezzel a 110ccm-es átalakítással megmozgattad a fantáziámat. Ez milyen cucc? Kifejezetten versenycucc, vagy van belőle nem pörgős két gyűrűs vashenger is? Tehát lehet-e egy sima mezei 110ccm-es tartós, de erős "bevásárló" robogót csinálni így? Gondolom a forgattyús házat fel kell marni hozzá, kell hozzá főtengelyt is venni, vagy csinálni. A gyári vario sem lesz jó gondolom, meg a kuplung sem. Mesélj kicsit róla, hogy mit kell ehhez csinálni? Ha lediplomáztam, meg fogok őrülni a semmit tevéstől, muszáj lesz valamit "alkotnom" :-))
Én ugye Igol-t kaptam tőled? Nem biztos, hogy csak az olaj miatt, vagy a plusz denaturált szesz is segített, de elég jól nézett ki a hengerem, és nem volt fehéres lerakódás sem az injektor részben sehol! (pedig multkor volt benne rendesen...)
hát 300%-osan biztonak lenni a döntés helyességében. Pro, és kontra véleményeket látni, és ezekkel kiegészítve a saját magam által alkotott képet, elballagni, és megrendelni az áldozatot.
Te 195 magas vagy? Hmm, emlékeim szerint Rally ekkora és rá fel kell nézni, rád úgy emlékszek, hogy kisebb vagy mint rally. Nem mintha számítana, csak furcsálottam :-))
Egy kis tanmese:
Anno, mikor általános iskolások voltunk, az egyik osztálytársamnak (Tóth N.) született egy kistesója, ő volt a negyedik gyerek a családban. Erre jófejkedni akart egyik osztálytársam, a Bandi: "Hehe, hülye Tóthék szaporodnak, mint a nyulak". Erre nagy röhögés, és megkérdeztük tőle, hogy "Bandi, már bocs, de ti véletlen nem öten vagytok testvérek" :-)))
hogy hogy jön ez ide. Mostanában egyre inkább mosolygok azon, hogy mindenki vesz egy vagy két motort a meglévő mellé, már-már gyűjtemény készül. Ezen morfondíroztam többször, hogy mi a fasznak annyi motor, nem is lehet szeretni mindet, úgyis valamelyiket jobban komálja az ember, inkább azzal jár. És most voltam hátul nálunk a melléképületben, ahol egy nagy helyiségben a következők vannak: 1db ETZ-125, 2db Yamaha Neo's, 1db Aprilia leonardo, és a másik helyiségben van két db babetta, illetve a padláson egy elég hiányos 250-es Etz. Ezen felül van annyi alkatrészem, hogy ha Friment beengedném oda egy hétre pár villáskulccsal, meg egy hegesztőtrafóval, akkor egy hét múlva a kreativitásával össze tudna hozni kb 2-3db üzemképes motorkerékpárt :-) Tehát ha azt nézem, nálam van összesen 7 motor, ebből 6 üzemképes, és még egy rakás alkatrész. Na akkor ki itt a hülye gyűjtő? :-)))
Azt nem láttam! :) csak szemet szúrt, hogy fém doboz meg ELF! Az, hogy 2T vagy 4T az most mind1! Annyi yo olaj van már amiről tudjuk is, hogy yo. Repsol, Igol, azt persze van még olyan amit tesztelünk, de ugye ez magasabb árketegória: Ipone Samurai, MBK nagy kedvence Silkolene ebből van olcsóbb is meg drágább is. De miért nem hozatsz Mr.Vittivel kintről? Ott még a Motul 800 is fele annyi, mint itthon! (bár a múltkori fénykép után azt már nem, tartom oylan yonak)
A drz is 1.6M, most még reg. adót nem kérnek.. a KTM már 2M lenne, én pedig 1.6 körül áldozhatok mocira komoly(abb) következményektől mentesen.(hogy még hazamehessek aludni) Az ülés szélessége viszont a hondán meggyőzőbb. Bár a blokk az tényleg nem a legújabb konstr. Utazott már valaki hátul drz-n? Fél órát ki lehet bírni?
És mi lesz azzal a többezer nagycc-s mocival amit smkp-nak használtak??? Nem hiszem, h. kuka. Lázadás lesz! Egyébként meg meddíg tart külföldi forgalmi másolatot hamisítani? Meg a többi papírt ami kell? Én mondjuk nem értek hozá.
Nem láttam smile-it a 80 mögött! :) Mi a jó olaj??? Vittinek van vmi B-betűvel kezdődő full syntije haszabb a neve. Nemtod mi lehet az? nem jut eszembe. Fekete kübliben van.
Én is paráztam, hogy hogy kell járatni, de MBK mindig oltogatott, hogy hülye vagyok ezeket nem kell járatni. Keresgéltem és a hollandusok többsége 1általán nem járatja legalábbis pár perc szvsz nem nevezhető járatásnak. Egü is azt irta nekem, hogy összerakás után 5-10 percet pötyög magába kicsit húzogatja a gázt azt utánna fullgáz! Én úgy fogom csinálni, mint MBK az első negywed órában max 9.000rpm azt utánna mehet nyélen! (max bebukom a dolgot... :))))))
van ra terv h az 50-es, azaz segedmotorokat is regisztraljak majd, kapnak ilyen kis tablacskat mint nemetben
jobb lenne a lopas miatt, meg hat megszunne ez h 200-as robik rencam nelkul maszkaljanak
ugyhogy van terv h lesz ilyen, akkor biztos bebukod mert nem tudod majd se regisztralni, se vizsgaztatni, de egyelore meg nincs hir a kozeli bevezeteserol
Nem sokat kell járatni! Én az első negyed órában nem megyek mondjuk több, mint 80-nal.. De ha parás vagy, akkor 250 km-t járathatod, bár itt nincsenek nagy bekopások, mert kb 5 századosak az illesztések.. jó olaj és mondjuk 60 perc járatás!