Most mentek el avendégek. Egész nap evés és egy kis italozás. Sonkával fullra feltelve. Sajnos Albi pihen, de majd holnap ....
Ha meg van az autó akkor bármelyik hivatalos márkakereskedőt választhatod a köt. szervizekre. Erre a marketinges srác hívta fel a figyelmem, mert előfordulhat, hogy az ügyfél nincs megelégedve szolgáltatással.
Most részletesen leírom az autó vásárlász . Mult héten szerdán(03.16.) bementem a kereskedésbe érdeklődni és megnézni az autót. Gyors döntés után délután visszamentem befizetni az előleget. Már akkor kozolték, hogy következő héten péntekre(03.25.) 99%, hogy mehetek az autóért. Ez a várakozási idő csak azért volt mert csak szerdánként van vizsgáztatás a szervizükbe, és az okmányirodai ügyintézés fügvényébe kapom meg az autót. Szerdán(03.23.) délután már telefonáltak, hogy pénteken(03.25) 14 órára mehetek az autómért. Kb. 20 perc torlódás volt mert az előző Stilo átadás elhuzódott, de ezért elnézést kértek. Átadás kb. 20 perc. A cuccok beszerelése ebben a várakozási intervallumba történt. Munka díj terhelte a beszereléseket(Hangszoró+riasztó+kp.zár=37 600). A saját CDs rádiómat bevittem beszerelésre amire elvileg 2 000 Ft a beszerelési munkadíj, de a szerelők nem emlitették az értékesítőnek és ő azt mondta, hogy felejtsük el. Szóval nagyon korrektek voltak.
Üzembehelyezési költségek(szerintem ez mindenhol egységes), csak a miheztartás végett(egységek forintban):
-18 630 átírási illeték
-12 000 forgalmi+törszkönyv
- 6 500 vizsga illeték
- 1 000 műszaki adatlap
-15 000 vizsgáztatás
- 5 400 környezetvédelmi vizsgálat
- 350 ----------"----------- matrica
Biztosítás átvételkor kötöttem, de akkor már minden papír rendezve volt és az autó már a nevemen szerepelt.
Onnan,hogy egy ismerősöm találkozott a tulajdonossal/ a nagyfőnök/ egy rally versenyen és elbeszélgetett vele. Elmondása szerint a bevétel növelése céljából elég sok tanuló gyereket foglalkoztatnak és azok végzik az ilyen barkácsoló munkákat.Ő is rendszeresen rallyzik.
Tudod hogy kinek a kocsiján barkácsoljanak.az édes jó k.... a anyukájáén.
Egyébként a tulaj általában nincs is bent ezért a macska hiányában cincognak az egerek,innen a szervezelenség és a gané munka.
Tudod, ez az egyszerű válasz tegnap a feleségemnek jutott eszébe, de lehurrogtam.
Aztán kiderül, hogy te is azt gondolod, hogy azért akartak ledumálni róla, mert hülyék hozzá Miskolcon a TWIN'93-ban.
Tudod, ilyen - instrukciók után - van benne valami, mert amikor előadtam a kérésemet, az üzletkötő azonnal hívta a szerelő srácot, aki mind a 18 évével és tapasztalatával megjelent, és nagyon vakarta a fejét, és hát így, meg hát úgy, meg a burkolatot is fel kell bontani, meg visszarakni stb.
Én egyet megígérek neked ismeretlenül is.
Azt, hogy nem ragaszkodok hozzá, hogy beszereljék az autóba ezeket a cuccokat ott, hiszen ha olvastad, már kaptam Symi barátomtól :-)))) olyan márkaszervíz nevét és címét, ( a Nicco -ét, amit te is írtál) ahol nem ő kérte, hanem felajánlották neki ezeket a dolgokat, és ha jól láttam az írását, már használja is a verdáját, és nem tették tönkre az elektronikáját. :-))))))))
Most látom, hogy te nyíregyi vagy! Tegnapelőtt voltam ott a Kawasaki márkakereskedésben, első szervízre vittem a gépemet. Ha tudtam volna talán összefuthattunk volna egy kis eszmecserére:-))
Na de majd máskor. Gyakran járok arra átutazóban, mert anyám Mátészalka mellett született, Csengerben, és tesójáékhoz szoktam vinni .
Légy jó, köszi a véleményedet!
Szia
Daty
ui.: Honnét tudod, hogy a TWIN-ben, Miskolcon barbárok dolgoznak?
Én nyiregyházi vagyok,ezért semmi közöm a BAZ megyei biztositókhoz,egyébként ebben a korrupt világban minden kapcsolat kérdése.Javittatni nem fogom a kocsit,de a jégkárt rendezni fogom velük.,hiszen ezért vannak.
Dolgozik ott a szervízben egy Nyírő Ferenc nevű úr, aki intézi a biztosításokat és kapcsolatbann áll az összes biztosítóval.
Na ezek után jó messzire vidd javíttatni, vagy véletlenül se Miskolconverje el a jég.
A biztosítót én is nagyon szeretem. Volt velük dolgom, bár volt amikor nem panaszkodtam. Idegesség nélkül ugyan nem úsztam meg, de legalább nem fizettem rá.
Az Albinál beszereléskor arra kell figyelni, hogy a KP.zár vezérlést egy szálon oldották meg. A riasztóhoz kell egy dióda az egyik körbe. Fejből nem tudom, hogy a bezár, vagy a kinyit. Körhöz.
Mi is telefonon kérdeztük meg, miután 2 órája Baszakodtunk vele. Egyből jó lett.
Egyik nagyonrégi (állt. iskolai) haverom csinálta. Neki ez volt az első Albija.
Biztosan örökké fog emlékezni rá. :-)))) Nem felejted az elsőt.
Nagyon egyszerű a válasz.Nem értenek hozzá.Ezért beszélnek le róla.
Abban szervizben egy " kupleráj" van.Egyík ismerősömtől halottam ,hogy már több elektromos szerelő hagyta ott őket.
Márpedig a FIAT kocsik nagyon preciz elektromos felkészültséget igényelnek.
Nem mernek semmi igényes dolgot bevállalni,hiszen nem tudnak rajta kaszálni,csak a rezsióradijat.Az alkatrészek árai ugyanis adottak,erről számlát kötelesek kiállitani mivel garancia vonatkozik rájuk.
Mindent összevetve,nem javasolom,hogy ragaszkodj a gyárit pótló elektromos ablak,ködfény és központi zár.riasztó stb. utólagos bebarkácsolásához,mert sok bajod lesz a kocsi elektronikájával.Ha mindenáron megakarod csináltatni,vidd inkább
A biztositókkal szemben /mivel gané,rohadt csalók,egytől egyig/ nincs helye becsületnek,a tőlük kiszedett zsózsó csak a rabló,karvalytőkét gyengiti .Dögöljenek meg!
Egyébként nem javasolom kijavittatni,mert ha elbaltázza a fényező/ akár az egyik elemet is/ nem tudják ugyanazt a szin megoldani,úgy hogy megegyezzen a gyári fényezéssel.
Ha mindenképpne javittatni akarod ,várdd meg a nyarat,ugyanis a nagy hőingadozás /nappal a napon 50 fok éjjel pedig 22 fok/ miatt az apróbb horpadások maguktól kisimulnak.Ezt követően még kevéssbbé lehet észrevenni a szépséghibát.
Egyébként a jégkár csak egészen közelről és bizonyos szögben látszik.
Én semmiképpen nem bizom a vadi uj kocsimat egy tudatlan/koszos műhelyű/ fényezőre.
Ettől én becsületesebb vagyok. Bevallottam, hogy jégkáros, ezért jégkárra nem kötötték meg. MEg fogom csináltatni, aztán bemutatom nekik és majd lesz valami.
A biztosító nem ostoba, utána fog az nézni, mivel tudja hogy Miskolcra több ilyen kocsit hoztak be. Mindenesetre én a Cascot a Hungáriánál kötöttem.
Végül is én is csak azért cseréltem le a Puntit a 600.000 Ft kedvezmény miatt. Megcsináltatom mondjuk 100.000. Ft.-ért akkor is nyertem fél millát. Kiszámolva a kamat sem fog annyiba kerülni.
És még nem is beszéltem arról, (dehogy nem) hogy milyen jó kocsit is vettünk. A 12 éves kislányom már szeretnévezetni. Csakalkalmas helyet kell keressek.
Ez a FIAT Magyarország képviseletének vevőszolgálata. Ott a "kérdése van" részben írd meg nekik, hogy mi történt veled. Várd meg a válaszukat és ha lehet tudasd velünk is.
" Ha autód Albi, mostmár jöhet bármi!" ( jó kis szlogen?)
Nem értem miért akadékoskodnak a beszerelések miatt. Nekik az csak haszon ha a kedves vevő még pluszba kér dolgokat az autóba. Nekem a vásárláskór hirtelen meg sem fordult a fejembe, hogy berakassam a riasztót és a kp.zárat, de a kereskedő javasolta a berakásukat amit habozás nélkül elfogadtam. Úgy látom velem éppen fordítva történtek a dolgok.
Ha segít megírom a riasztó tipusát: AMAX 82R-4. A kp.zárról nincs adatom, hogy mit raktak be. Azt viszont nem tudom, hogy a gyári listán szereplő extrákat be lehete szereltetni utólag vagy csak a gyártósoron lehet ezekkel felszerelni. Érdemes tőbb kereskedőnél érdeklődni. Kiváncsi vagyok máshól hogy álnak a dologhoz.
Kitartás és remélem sikerül összehozni az autót a vágyaidnak megfelelően és a jövő héten már te is boldog Albea tulaj leszel.
Gratula az új autódhoz, és örülök, hogy azt kaptad amit vártál és annak is hogy nagy sikert arattál vele!
Köszi a címet, és telefonszámot, és hidd el nem hantázok!
Egy az ár a fiatoknál, de itt nem az árral van a gond, hanem azzal, hogy hiába mutattam meg a neten amit te is írtál, hogy kp. zár+ ablak emelő 85 000 meg a távirányító 30 000 egy az egyben azt mondták, hogy igazam van, de az active-ba azt nem lehet beszerelni, mert nincs meghagyva neki a hely, meg mondtak mindent csak ne kelljen beletenni, na meg mondom számoltak is, 200 000 forintot mindezért ha mégis meg akarom ott csináltatni velük helyben, és nem várom meg amíg lejön az a kocsi amibe már bele lehet szerelni mindezt!
Na akkor most mi van??
Nem tudja valaki, miért akartak ennyire lerázni?
Nem ingyen akartam semmit, hanem fizettem volna érte, akkor miért nem kellett nekik a pénzem?
Nem értem már az egész dolgot!!
Most kinyomtatom azt az írást, amiben leírtad, hogy mit és mennyiért tettek neked az ugyan olyan kocsiba mint amit én vettem, és megkérdezem, hogy no akkor ehhez mit szólnak!!
Írtam, nem, még a ködlámpa beszerelését sem vállalták, mert állítólag nincs hely az első lökhárítóban, ami igaz is, mert azt én is láttam, hogy nem volt neki hely hagyva.
Ha ebben az évben vetted át a beizs metáll albidat akkor a tied is "jégmetáll",mivel ebben az évben nem hoztak be fullextrás albit a TWIN-be csak jégkárost.
A biztositó semmi jelentőséget nem tulajdonitott neki.Majd ha lesz egy jégeső akkor bejelentem a kárt és kp-ban kérem a kárrendezést.,ugyanis több fényezővel megnézettem a kocsit.Egyöntetűen közölték,hogy annyira jelentéktelen az esztétikai hiba,hogy nem érdemes hozzányúlni.
600 ezer ft. vételár kedvezményért évekig üzemben lehet tartani a kocsit,ezalatt is egy full kocsival járok.,ezért szerintem és a barátom szerint aki szintén lecsapott egy ugyanilyenre nagyon megérte az "alkalmi " vétel.
Tegnap sikeresen átvettem az autót, kb. 30 perc alatt meg voltunk a különböző papírok aláírásával és egy gyórstalpaló az alap dolgokról.
A járgány szuper. Szine metálpíros de szerintem inkább bordó. Első út a benzinkúthoz vezetett és a kötelező bizt. befizetés volt. Első benyomásként 17 km után csak azt tudom írni, hogy kellemes vezetni, dinamikusan mozog a járgány. Este autóval mentem dolgozni mert a munkatársaim nagyon a lelkemre kötötték, hogy reggel megszeretnék nézni. Nagy sikert aratott, kb 20 percig nézegették pedig már mentem volna mert még vásárolnom kellett a T....Oban. Ja, még a tegnapi napi esemény, hogy a szomszédok és barátok összecsődültek az autót megnézni. Abszolut siker. Büszke voltam az Albira. Hétfőn lesz egy hosszabb út, addig pihi.
A bejáratással kapcsolatosan annak ellenére, hogy sokan azt mondják, hogy a korszerű motoroknál nem szükséges én mind lajikus igazat adok azoknak akik mégis javasoljá. Ezért én is köszönöm T.J.HOOKERnek, hogy megosztotta velunk első újautó tulajoknak a tapasztalatait és jó tanácsait.
Daty, ha jól tudom az összes FIAT márkakereskedés, de ez igaz minden márkára, egységes árakkal dolgozik. Ezért meglepet az amit írtál. A hivatalos árlistát megnézheted a www.fiat.hu -n. Lehet, hogy elírtad, de az alapmodel neve ACTIVE. PL. a lista szerint a kp.zár+ el. ablakemelő 85 000 FT. Lehet, hogy ehez még meg lehet venni külön a távirányítót ami 30 000 Ft. Nekem nem kellett távirányítót vennem mert mivel, hogy a riasztó tartalmazza azt, az működteti a kp.zárat is.
Az ajándék metálfény pedig a kereskedésben már bent lévő autókra volt érvényes és 3 színből lehetett választani(arany, piros és szürke).
A kereskedés neve FIAT NIKKO(Bp.), telefonszám: 258-3819 ; 257-1350
Mindenkinek kellemes húsvétot és balesetmentes közlekedést.
Ilyenkor van a pihenés ideje. MEg volt az ebéd, szieszta van, nem fórumozás.
Lassan tényleg ott tartunk, hogy mit is lehet írni, ami téma még eddig nem szerepelt.
A felszereltség. A kocsiban nekem 6. db hangszóró van a gyári magnóhoz. A hátsó hangszórókat el semlehet téveszteni, mert ki van emelve a kalaptartóból és kissé döntött.
Én úgy vagyok a kocsival, hogy azért jó minden nap menni vele egy kicsit. Többet is szeretnék, de ennyi "időm" van csak, bár a fenntartási költsége nem túl magas.
A "jégmetál" Albisoktól kérdezném, hogy Casco-t milyen feltételekkel kötöttek?
Ha jól tévedek egy tiszteséges gumis meg fogja mondani, hogy melyik keréken melyik volt. Ha meg nem akkor végül is nem olyan nagy tragédia, úgyis kell majd centírozni. Semmit nem fogsz észrevenni belőle. Most bekopik és jövőre majd megjelölöd. Nem F1-es gumik. Ezek szereint a gyári abroncsot lecserélted, mert nekem Good Year-t adtak hozzá.
A talival kapcsolatban várom az ötleteket. Természetesen első körben Miskolcra szavazok és a Tapolcánál levő parkoló. De szépen mutatna egymás mellett sok Albi!
Egyrészt mert kíváncsi vagyok mit mondasz a kocsiról, másrészt azért, mert szeretném megtudni tőled a szalon nevét címét és telefonszámát, ugyanis az asszony beleegyezett, hogy tetessünk bele központi zárat, meg riasztót, és úgy látom, hogy ott elég jók az árak.
a jobb egyben pedig nincs net, úgyhogy tessék időt adni neki, és majd kora este, amikor még lángol a szerelem, de azért meg is éhezik az ember már, biztos be fog menni vacsizni, és akkor gondol ránk is, és elmeséli az egészet onnantől kezdve, hogy mrá tegnap éjjel sem aludt egy szemhunyásnyit sem!