Kedves lujza!
A royal az, amikor ott ül négy darab játékos egy mukk nélkül és egy táblázatot bámulnak meredten?
Igen, előfordul. Kezdőknél(ezt is meg kell tanulni, mint ahogy senki sem születik huhistának ) és kiélezett helyzetben: a partnerem bíztatott vmre, és semmiképpen nem akarom elrontani, ezért utánanézek.
Egyébként többnyire röhögünk, sörözünk, jókat mulatunk közben és örülünk a másik sikerének.
Mert a többiek leszoktak innét, a sok royalos figurás sikerélményes beírás hatására
Bántó szándék nélkül: mert nem csak a sas-ultival dicsekedhetnek
Mi megmaradtunk a Paskievicsnél.
A színesben a licitálás kötöttsége nem tetszik..
Viszont hogy a Paskievicsot egyesek ne játsszák rutinból, játsszuk a sas-ultit hozzá.
Így nagyon élvezetes lett, mert ha egyesek elkezdenek rutinból játszani, rögvest kapnak egy sas ultit, és ha szerencséjük van, nem a pagátjuk nyakába..
Átérzem amit írsz. Hosszú éveken át nem voltam hajlandó kötöttekkel játszani. A társaság aztán váltott, én meg abbahagytam. Évekkel később ismerkedtem meg a royallal(sokat bámultam a TÁBLÁZATOT(J)
De benned is meg van az igény a többre, hiszen hiányolod a sas-ultit. És a kakadu vagy kanári-ultit nem, a sas-uhut(utolsóelőtti ütés) nem? fácánról-sólyomról(első-második kis ütés, nem utolsó és utolsóelőtti) nem is szólva?
Ha szeretnél megismerni egy baromi jó társaságot és esetleg más madarakat is, gyere le egyszer a klubba, szívesen segítek elsajátítani a royal alapjait. Mert igaza van Dr.W.Gy-nek: csak akkor tudod, hogy tetszik-e, ha kipróbáltad.
Tudod, szerintem a Cote-DAzur sokkal szebb, mint Hawaii. Bár a tengerentúlon még sose jártam...
Ha ebböl viszály van, inkább a royal fórumon írkáljuk a figurát. Nincs értelme, hogy veszekedésröl szóljon a tarokk-topic. Inkább a játékot kellene népszerüsíteni, legyen az huhi, vagy royal. Egyébként többnyire a huhival kezdtünk mi is, nem?
Ja, eleinte :-) Később aztán fejből nyomják a nagyok és pontosan uyganakkora hanggal, mitn bármelyik huhi játszmában. Szoktam volt mondani, hogy akkorra érik be egy royal játékos egészséges szintre, amikor fejből fel tudja írni azt a bizonyos táblázatot helyes sorrendben. Volt idő, amikor simán megcsináltam, mostanra már egy-két feleslegeset előfordul hogy kihagyok, vagy megcserélek.
A nyitottság hiánya (is). Ez már sokkal bajosabb. Én minden tarokkfajtát kipróbálok, kipróbáltam. Hogy tudjak róla véleményt mondani. A négyes royal tarokkok után a Kaiser a legszórakoztatóbb számomra.
Viszont hogy a Paskievicsot egyesek ne játsszák rutinból, játsszuk a sas-ultit hozzá.
Így nagyon élvezetes lett, mert ha egyesek elkezdenek rutinból játszani, rögvest kapnak egy sas ultit, és ha szerencséjük van, nem a pagátjuk nyakába..
A múltkor meg mondtam egy kontra XXI fogást és elszúrtam... :((((
A huhi versenyek értelmetlenek, ez nyilvánvaló. Én sose azért mentem, hanem mert jó volt másokkal találkozni, egy hétvégét vidéken végigkártyázni össze-vissza, szóval leginkább buli, ahol egy mázlista,a kinek jól jön ki az aznapi játékés partner, nyer egy kupát. Nicns ezzel semmi baj, csak ennél komolyabban nem szabad felfogni, ugyanis a végeredmények semmi, de semmi köze nincs az erősorrendhez, magyarán ahhoz, hogy ki jó játékos. Láttam én már kimondottan pancser győztest meg kiváló játékost a 45. helyen, de ha ezen túllép az ember, akkor igazán jólérezheti magát. Pedig ha tudnák, hogy a Kasier mennyivel szórakoztatóbb a 9 laposnál, és nem lennének fafejűek elzárkózni előle, sokkal jobban élveznék.
Skihiből rendezett versenyeink nincsenek, viszont mint a royal egy egy vállfajára, igaz rá a kitétel, itt mégis véletlenszerű a játékosok összeállása. (illetve osztásfüggő:))
Nem ettől pancser, persze hogy lehet ilyesmi. Még a legjobbal (velem :-) is előfordulhat ilyesmi. Ami érdekes, még csak túl sokat sem kelljátsznai valakivel (valaki ellen), hogy fel tudd mérni, hogyan viszonyul a játékhoz, milyen a felfogása, emnnyire ismeri a játékszabályokat stb. Sajnos sokaknak az utóbbival is elég sok problémájuk van... Évekig játszottam a pesti klubban, kiváló játékosokkal, akikekkel a mai napig szívesen ülök le huhizni. A versenyeken mindig azon izgultam, velük legyek egy asztalnál. Legutóbb megnyertem két asztalt, majd az ujdonsült, első versenyes pancser XIX nélkül mondott 4 kircsit. Aztán meg votl lepődve, amikor elbuktuk a madarakat meg a játszmát meg a versenyt. Szóval, csak azt akartam mondani, hogy a huhi ebben a formájában abszolút alkalamatlan a versenyre, hiszen a partneredet nem te váalsztod meg (ugye a Royalban igen, ott legalább ez a faktor kilőve, hisz mindig ugyanazzal játszol, ott csak a lapkiosztás szeszélye marad meg.).
Ja, én nem vettem részt a múlt heti versenyen, csak a közvetlen felmenőm, aki az én álnevem alatt indult :-)
Ezt a problémát már körbrjártuk. Azért legegyszerübben: jobb a XX-assal, mint ellene. Én mindig elmegyek XXI-essel a XX-asért keresztben és mögöttem megszólalalóra . Jobb egy kontra partit bukni, mint egy bemondott XXI fogást elszenvedni:) Egyébként a W.y-nek igaza van a huhi versenyekkel kapcsolatban. Nehezen lehet versenyezni alkalmi párosokban egyénileg. Nem is igen nyeri kétszer ua játékos versenyeket. Gondold el, most itt azon polemizálunk, hogy XXI-gyel elmegyünk a XX-asért vagy sem. Ez a játékbeli felfogáskükönbség teljesen más játékot eredményez, a partner meg találja ki, hogy mire játszok. (a tied pl. nem találta ki:-))
Kedves W.GY., mindenki lehet figyelmetlen, lehet rossz napja, ettől még nem pancser. Ultiból is rendeznek versenyeket, ettől nem rosszabb vagy jobb a huhi verseny sem. Mindketten először huhizni tudtunk, igaz? Miért szennyeznénk a forrást?
Hát ennyit érnek a tarokk versenyek huhiban. Persze azért még lehet szórakoztató, de nagyon kicsi az esélye, hogy le tudsz ülni közben 4 olyan asztalhoz, ahol épeszű játékosok vannak. Mert elég egy pancser és vége a versenyednek :-)
Nekem van egy tarokk partnerem, akik otthon egy másik társasággal römiznek, ott külön un. tépő kártya csomagok vannak abból a célból, hogy rossz lapok esetén ne a jó paklit tépjék szét. :)))