Keresés

Részletes keresés

sierva Creative Commons License 2005.03.24 0 0 1655
Jó reggelt, üdv a topicnak!

Gyerekek, őrült nagy gondom van. Vettem tök standard virágföldet, mindig ugyanonnan, eddig semmi panaszom nem volt rá. Hétvégén az összes nagyobb szobanövényt átültettem, és tegnap reggel vettem észre, hogy apró, pici, fehér mittudoménmik, de leginkább FÉRGEK-KUKACOK-TETVEK zsúfolódnak a cserepekben. Na, gyorsan szétválasztottam őket az át nem ültetettektől. Létezik, hogy a virágföldben elszaporodtak ezek? Tápoldattal öntöztem, tehetek még valamit?
Len Creative Commons License 2005.03.23 0 0 1654
Szobahársra én is régtől vágyom. Nem találtam eddig - pl. Rappaiék nem is hallottak róla.
Előzmény: erdeivad (1651)
endru Creative Commons License 2005.03.23 0 0 1653

Valahogy elveszett a válaszom, tehát lehet, hogy 2x jelenik meg.

A Mospilan alig mérgezö, környezetbarát szer, azért nem árusítják mert akkor a többi szert nem vásárolnák.

A sprék hajtógáza perzsel.

Folyékony Zolone-t ajánlom, mert csak felszívodó szerek hatásosak, kontakt szereknél ha egyetlen vacak élve marad, akkor az visszafertöz.

Ne a szobában használd, vid ki lépcsöházba, szabadba. Vegyél fel gumikesztyüt vagy egy nejlon zacskót húzz a kezedre, van aki érzékeny a vegyszerekre. 1 liter vizbe 2 ml Zolonet tegyél. Patikában kapható injekciós fecskendövel mérd ki. 3x permetezz 3-4 naponként (a kikelö peték miatt), de mindig új szer kell mert 1 nap alatt elbomlik. A Mospilan 10 nap után bomlik el.

Előzmény: erdeivad (1651)
Tomchy01 Creative Commons License 2005.03.23 0 0 1652
Hali!

Volna egy problémám. Van az irodánkban egy majd' 1,5 méteres Diffenbachia-nk(bocs, ha tévednék, és nem ez a helyes írásmódja a nevének), és deréktájon egyik napról a másikra meghajolt, mintha felpuhult volna a szára. Amúgy nem tűnik betegnek, hoz levelet, meg minden, csak így csúnya.
1.) Milyen probléma lehet ez? Betegség?
2.) A karót leszámítva hogy lehetne segíteni rajta?

Köszi!
Tomchy
erdeivad Creative Commons License 2005.03.22 0 0 1651

Sziasztok,

Két kérdésem lenne:

1. Szobahársot hol tudnék szerintetek szerezni. Régóta vágyom rá, mindenhol kérdezem, de eddig sehol sem kaptam.

2. Én is kűzdök a pajzstetűvel. Tavaly minden fikusz minden levelét egyesével áttöröltem valami parafinos-mosószappanos gezemicével, hetekig tartott míg megcsináltam, és két hónapig amíg visszatértek a ögök. Most állnak a kádban, kint még hideg van, és nincs lelkierőm újra kezdeni. A férjem elment a szakboltba Mospylanért és kértek tőle valami vegyvédelmi vizsgát. Erre hazajött és közölte, hogy meg akartam mérgezni a családot.

Vígasztaljatok meg, hogy van remény.

Próbáltam a különböző olasz sprayokat is, azok szabályosan leégetik a leveleket. Hát olcsóbb, ha leszedegetem őket, azt még a gyerek is élvezi.

Előre is köszi,

Erdeivad 

kukuriq Creative Commons License 2005.03.20 0 0 1650

Idén januárban készítettem egy fórumot
budapestiek számára, ahol bármit lehet ingyen
kérni vagy adni. Már több mint 170 tagja van ennek a fórumnak.

Ha szeretnél ingyen kapni egy növényt
vagy egy hajtást vagy bármit, akkor te is csatlakozz és
írd le, hogy mire lenne szükséged.

Nem kell adnod semmit ahhoz, hogy kérhess, és
nem csak növényeket lehet kérni/adni, hanem bármit!

Csak az fontos, hogy Budapesten vagy Budapesthez közel lakj.

Feljelentkezés nagyon egyszerû.
Csak küldj egy levelet erre a címre:
budapest-mindeningyen-subscribe@yahoogroups.com

De ha van egy Yahoo email címed, akkor ugy is feljelentkezhetsz,

hogy rámész a fórum honlapjára:

http://groups.yahoo.com/group/budapest-mindeningyen

Tozatu Creative Commons License 2005.03.12 0 0 1649
Nem a tőzeglégy repdes nálatok?Az ártalmatlan. A föld tetején nem ugrálnak azok a fehér valamik?Lehet sokat öntözöd őket, vagy ezek amiket felsoroltál inkább a hűvösebbet kedvelik télire. A permetszerekkel szobában vigyázz, inkább várj egy kicsit, mingyárt itt a tavasz..
Előzmény: Rae (1643)
Zsüzsüke Creative Commons License 2005.03.12 0 0 1648

A válasz ami nálam bevált KARATE!

Ezzel óvatosan meglocsolod és eltünnek örökre.

Előzmény: Rae (1643)
Keszthely1 Creative Commons License 2005.03.10 0 0 1647

Teraszod erklyed van-e ?

Ha van tedd oda ki ültesd őket nagyobb dézsába vagy ládába a lényeg ösztől tavaszig  kinn  kell lennie  a szabadadban  jó hidegben , mert csak úgy virágzik a következő évben .

Előzmény: nettomazsola (1646)
nettomazsola Creative Commons License 2005.03.09 0 0 1646
az a bajom, h nincs kert, csak telen-nyaron meleg lakas ....
Előzmény: Keszthely1 (1645)
Keszthely1 Creative Commons License 2005.03.09 0 0 1645

Helló!!

Ha elvirágzozott akkor még locsold ,hogya hagymák beérjenek a levelek sárgulni kezdenek  akkor ültesd ki  a kertbe . Jővő tavasszal fog virágozni ismét

Előzmény: nettomazsola (1644)
nettomazsola Creative Commons License 2005.03.08 0 0 1644
kaptam mostansag par hagymas novenyt cserepben. (tulipan, jacint, narcisz stb) ha elviragzott akkor mit csinaljak vele? (nem szeretnem kidobni)
Rae Creative Commons License 2005.03.08 0 0 1643
Sziasztok

Segítségeteket kérném. Van egy csomó féle szobanövényünk - azálea, kövirózsa, gardénia, citrusfenyő, bonsai (ilex) ... pozsgások- és mostanában betegeskednek. Elsárgul majd elszárad a levelük a kövirózsa teljesen kipusztult az azálea már már olyan kopasz mintha téli fa lenne.... és a szoba tele van muslinca szerü repkedö kis fekete bogarakkal. Előszeretettel büntetnek itt a monitor környékén. A cserepek pedig kicsi 1-2mm fehér lárváktól hemzsegnek? Mik ezek és mivel pusztíthatóak ki? Lassan már az összes növényt bántják.

Segítségeteket köszönöm előre is
crawen Creative Commons License 2005.03.07 0 0 1642

Hi!

Sajnos a permetezést tényleg nem fogod megúszni. Nekem is az a tapasztalatom a pajzstetűvel, amit a többiek is írnak: nagyon agresszív és kitartó.

Nekem az egyik leandert lepték el (a leveleit és a szárát is). Először egy nem túl erős kefével lekapirgáltam a tetveket, majd valami bio permetszerrel többször lefújtam a növényt. Kb. 2-3 hónapig nem is volt vele gond, de aztán ismét ellepték a kis dögök, úgyhogy kénytelen voltam megválni a leandertől, mivel nem akartam, hogy a többi növényt is lefertőzze.

Egyébként a pajzstetű akkor is támad, ha a páratartalom kicsi. Ezért érdemes kipróbálni, hogy mi történik akkor, ha növeled a növény közelében a páratartalmat (persze ez csak olyan növényeknél alkalmazható, amelyik elviseli a magas páratartalmú környezetet).

De a leghatásosabb a kollegák által javasolt permetszerek egyike.

Kellemes pajzstetű-pusztítást!

Crawen

Előzmény: _Zotya_ (1638)
endru Creative Commons License 2005.03.06 0 0 1641

Kétféle szert ajánlok, de mindkettő gyenge méreg, szobában nem ajánlatos, ezért permetezéskor vidd ki pl. lépcsőházba.

Mospilan 20Sp. Olyan jó, szer, hogy nem nagyon árusítják, mert akkor a többit senki nem venné. Ezért kérdezzd meg a 214 6441 vagy 06 88 455 171 számon hol kapható. 1 liter vizbe fél gramm kell. (4 gr-os csomag kb 400Ft, ezt felezésekkel 8 felé tudod osztani). 4x kell permetezni 3 naponta, ezután mivel a szer 10 nap alatt lebomlik, ki kell önteni.

A másik a Zolone35Ec. Ez folyadék, injekciós fecskendővel lehet kimérni, 1 literbe 2 ml kell. ezt is többször kell használni, szükség szerint.

A permetezés mellett langyosvizes lemosás és a tevek lekaparása.

Gumikesztyűben dolgozz, van akit zavar ha kezére kerül.

Kontakt szerekkel nem érdemes vacakolni, mert nem tudod biztosítani, hogy minden tetüt eltalálj, ha egy is élve marad semmit sem ért az egész.

_Zotya_ Creative Commons License 2005.03.06 0 0 1640
:-)
Kicsit részletesebben? Mivel, milyen sűrűn, hogyan ... stb.?
Thx!
Előzmény: Keszthely1 (1639)
Keszthely1 Creative Commons License 2005.03.06 0 0 1639

Hát pedig nem uszod meg a permetezét

nagyon szívos a  dög  .

_Zotya_ Creative Commons License 2005.03.06 0 0 1638
Sziasztok! Tanácsra lenne szükségem. Van nékem egy nagyon szép, fiatal (4-5 éves) Phoenix-em és pár Yucca-m. Megtámadta ezeket a pajzstetű. Az öregebb, gyengébb leveleket szinte ellepték, azokat azonnal levágtam és többször lemostam, lepiszkáltam a kis "rohadékokat", de hiába, pár nap alatt visszatérnek és újra megjelenik a mézharmat a leveleken. A permetezésnek annyira nem örülnék (persze mint lehetőség érdekel), inkább valami olyan szert keresek ami felszívódik a növénybe és így pusztítja el a kártevőket.
Segítségeteket előre is köszönöm.
Zotya
tresk Creative Commons License 2005.03.06 0 0 1637
Tegnap heveny felindulásból megleptem magamat egy cserép broméliával. Mit köll vele csinálni????
crawen Creative Commons License 2005.02.24 0 0 1636

A levéldobálódzás mindig valamilyen sokkra vezethető vissza.

Nálunk a sugárarália csinálta ezt, aztán kiderül, hogy a kis család rányitogatja az ablakot. Utálja a huzatot.

De most olvasom egy szobanövényes könyvben, hogy a Ficusok is rendkívül érzékenyek a huzatra és a hirtelen hőmérsékletváltozásra.

Előzmény: -inside (1611)
Huntsman Creative Commons License 2005.02.23 0 0 1635

Köszike

Előzmény: freesleep (1634)
freesleep Creative Commons License 2005.02.21 0 0 1634
Csak a magyar nevét - ez egy szobafű-palka. nézd meg a www.kertpont.hu-n 
Előzmény: Huntsman (1629)
Pinkikutya Creative Commons License 2005.02.21 0 0 1633

Szerintetek a citrom fát télen sokat kell locsolni, vagy ritkán?

A citrom fa, amit már átcipeltünk a hideg szobába, még mindíg hullajtja a leveleit.  :-(

endru Creative Commons License 2005.02.19 0 0 1632

Google

A Magyar helyesírási szabályzat szerint az idegen, meghonosodott szavakat kiejés szerint, fonetikusan kell írni.

Előzmény: Huntsman (1631)
Huntsman Creative Commons License 2005.02.19 0 0 1631

Szia

Mi az a gugli?

Előzmény: Tozatu (1630)
Tozatu Creative Commons License 2005.02.18 0 0 1630
Nézd meg a gugliban.
Előzmény: Huntsman (1629)
Huntsman Creative Commons License 2005.02.17 0 0 1629

Sziasztok!

Valaki esetleg tud-e valamit erről a növényről?

A neve Scirpus cernuusés, egy kép róla:

Köszönettel.

Evetke_ Creative Commons License 2005.02.15 0 0 1628

Köszi! :)

Persze, nem fogom túlöntözni. De azért nem gondoltam volna, hogy ilyen "könnyű" kiszárítani.

(Egy kislevelű fajtáját már sikerült kirohasztanom.:(  Át kellett ültetnem, mert állandóan felborult a cserepe. Átültetés után meglocsoltam, de nagyon tartotta a vizet a földje, hát a fácska nem is bírta sokáig. Ha nem ültetem át, még ma is élne.)

Előzmény: endru (1627)
endru Creative Commons License 2005.02.15 0 0 1627
Lehet a Crassulát kiszárítani és főleg túlöntözni. Mindkettőnek az a tünete, hogy ráncosodnak a levelei. Azért ne locsold sokat, nehogy álljon a víz alatta.

Előzmény: Evetke_ (1626)
Evetke_ Creative Commons License 2005.02.15 0 0 1626

Én jelenleg járok így. 3 fikuszom van, és a kicsi (wiiandi) elég sok levelét ledobálta. Mérgemben zacsit húztam rá, és most vannak rajta új hajtások -a már lekopaszodott ágakon is!-, de a maradék leveleiből is dobálgat, igaz, kisebbb intenzitással. Remélem, megmarad. (A benjamina is ledobott pár levelet, de a robustának semmi baja!) A konyhában vannak, és sajna nem a legjobb a szigetelés, de a szobában csak a konvektorhoz rakhatnám őket, és akkor már inkább a konyha..

Szerintetek ki lehet szárítani egy Crassulát??? Korábban írtam, hogy pár levele elfonnyadt, összetöpörödött, végül lehullott. Picit jobban meglocsoltam alulról -eddig felülről locsoltam-, és most jól van. Lehetett ez a baja? (Nincsenek dögök rajta sehol.)

Előzmény: nettomazsola (1624)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!