Ma először geocachinges túrát csináltunk a Nógrádi vár környékén !
TÖK JÓ VOLT !
Meg a menetközbeni vonatváltások is (méret-hossz-tipus --- etc)
Útközben kisvasút /Kismaros-Királyrét/, de közben vasutas üdvözlet két kocsi között radio100jozsi -nak Szokolyáról. /Kisvasuton szolgálatot teljesítő nagyvasutastól/
Lehet hogy ez a címe ez nekem nagyon tetszik benne minden. Csak az MDmot-ról nincs film:( Bemutatni bemutatják de hogy mi, ki, hogyan , mire és miért gyártoták mi volt az előzmény, és a kocsik meg a motorkocsik rendes bemutatása H valami hajtómű meg motor, gyorsulás, mennyit eszik stb.
Jómagam még nem utaztam át a Csalagúton, de szeretném nagyon kipróbálni, talán majd a nyáron. Így minősíteni sem tudom, szerintem ( innen távolról legalábbis ) fantasztikus építmény....
Valóban csodálatos élmény 2 óra 28 perc alatt megtenni kb. 400 km-s távolságot. Mint ahogy a kollégám fogalmazott, nem mentünk gyorsan, csak alacsonyan repültünk. Az alagút maga szinte másodpercre 20 perc menetidő. Az Angol oldalon most építik a felsővezetékes pályát és így még tovább csökken a menetidő. A Folkestone-London Waterloo táv felét még mindig a dél Angliában megszokott harmadik sínes üzemmódban teszi meg. De már épül Londonban az új Eurostar állomás a St. Pancras pályaudvaron. Ide a London nagy részén és a Temze alatt egy alagutat építenek. Ha ez elkészűl, akkor a teljes Angol Eurostar vonal felsővezetékes lesz, ami ismét jelentősen csökkenti a menetidőt.
Szerintem egy veszteséges vállalat nem kezd ekkora beruházásba, ha tudja, hogy úgy sem lesz annyi utasa.
Én ezzel saját részről lezártnak tekintem a gazdaságos-nem gazdaságos vitát.
Köszönöm a linket! Szépek. És ma is okosabb lettem egy picivel...
Ha már így felleltem olasz utacskánkról készült vasúti képeket, akkor közzéteszek itt néhányat, ha nem gond. Vasúti témában sajnos elég kevés kép készült, ugyanis én tengerparton azonnal átkapcsolok a "külföldi nőkkel való megismerkedés" üzemmódba, és a vasút hirtelen háttérbe szorul a városnézéssel együtt....
No lássuk azt, ami van....
Ezeket Padovában készítettem, jómagam. Ámde ezeket itt:
már hozták nekem, ( amíg én a tengerparton voltam.... ) Firenzében készültek a képek.
Sok szép csodát láttam, de vasúttal való foglalatosságom a velencei Pendólino képekkel együtt ennyi volt a 3 héten keresztül... Majd legközelebb :)
Hát úgy értem a 3 részt hogy két pilléren van az egész híd az első szerkezet kis rácsos a középső része a hídnak nagy rács szerkezete van és a végén megint kis rács szerkezett van.
Más: egy filmen
V40 villannymozdony az elején egy tábla van valami írva idézem "arccal a vasút felé"
Köszönöm a görögös Desiro-s választ. Számomra új.....
Ja és elvileg Pendolino jár az EC 50/51 "Casanova" EC vonton is (Maribor-Velence-Maribor)
Ezt viszont csak megerősíteni tudom, hogy ne csak elméletileg legyen: valóban Pendolino-val jár a Casanova EC. Ezeket a képeket én csináltam róla még nyáron - Venezia S. L. pályaudvaron:
(Próbáltam árulni az Indóházat a Nyugatiban, többen rám nyerítettek, hogy látták már a ... hogy is hívják... a ... kérdem (itt a neved következne, de nem következik, mert kimoderáltatnának), Igen! Nála! De nem engedte olvasni, mert képzés volt! Aztán elolvasták a nálam lévőt. De venni? Azt sajnos nem...)
>Akkor ez nem az a könyv, na bumm De az, csak nem ismertél rá :)) Amennyibe kerülne, annyiért itthon nem vennék meg annyian, hogy megérje terjeszteni (én is ajándékba kaptam :)) ). Ez van, szűk a piac, és fenenagy a gazdasági növekedés Magyarországon.
A Hernád a 90-es vonaltól "pár" méterre kanyarodik Novajidrány és Hidasnémeti között, anno míg 85-ig Göncön laktunk, láttam itt olyat, hogy a töltés közelében volt már a folyó, sőt, volt olyan is, hogy a 98-ason jó kis Szergejjel jött a Rákóczi emiatt...
De tavaly nyáron azért elég dúrvákat muatatott magáról a Hernád.
Mikor az előző képen szereplő IC-t vártam, látom ám, hogy a 3 vágány kijárati jelzője is szabadot mutat. Hamarosan meg is jelent dübörögve egy 363-as villanygép egy tehervonattal Ljubljana felé... És ismét mázlim volt, mert Murphy szerint a két vonat egyszerre érkezik, hogy még véletlenül se legyen lkehetőség lekapni mindkettőt. De nem az IC szépen engedelmesen 2 perc késéssel jött így őt is és a tehert is megörökítettem... :)))
Vasutat soha az életben nem jártam be csoportos utazással, mi erre inkább azt a kifejezést használjuk, hogy 10-20 individualista ugy gondolja, hogy egy-egy utra jobb a lehetöség, ha közösen szervezik annak bizonyos részeit (egyedül aligha van lehetöséged azt meglátni, amit nálam vagy barátaimnál ill. hasonszörü utazoknál láthatsz.)
Ljubljana felé nézve is jókat lehet fotózni, és még rövid záridőkre sincs szükség mert itt elég lassan jönnek a vonatok. Itt IC 506 érkezik Ljubljana felől. Mint a mellékelt ábrán látható, elég sok 1/2 osztályú kocsi volt a vonatban, szám szerint 4. Az egyik, személy szerint a 39-80-015 le is lett kapva amicusnak... (meg magamnak;) Mint ahogy a képen látszik a maribori vonal baljáratú, érdekses módon Dobova felé jobbjárat van, az állomás átmenő vágánya az 1 és a 3. vágány.