Keresés

Részletes keresés

hurkazsírosnápolyi Creative Commons License 2005.03.18 0 0 421
Holnap lezuhanok az osonba és veszek egy darab szlovák vagy mittudommillen lapockasonkavalamit.
Szépen megszelem és aztot is felteszem a topicba.
Asszem a 779 forintos kilónkénti ár azért vastagon veri a 569 és a 645 forintos árat is.
Elvárná az ember, hogy a minőségi leírásoknak megfelelő húst és húskészíményt kapjon a pénzéért.
Marhára nem érdekel a magyar gazda baja kereskedőjével, mint ahogy a magyar gazdát sem érdekli az én kereseti viszonyom.
Előzmény: sti (420)
sti Creative Commons License 2005.03.18 0 0 420

SZVSZ nem biztos, hogy a magyar gazda (az egyedüli) hibás ebben:

- kereskedő annyira keveset ad neki, amiből csak igénytelenül táplált, négylábú zsírosbödönt tud nevelni

- az igénytelen fogyasztó lesz...rja a minőséget, az árra figyel (lásd Tesco Gazdaságos!)

Akkor lehet jogos a dühöd a magyar gazdára, ha az ugyanennyirét kapható külföldi sokkal jobb. (Bár lehet, hogy ha jobb a külföldi, az csak annak tudható be, hogy többb támogatást kap.) De ha az is ugyanilyen zsíros, akkor inkább a magyart vegyed.

Előzmény: hurkazsírosnápolyi (418)
hurkazsírosnápolyi Creative Commons License 2005.03.18 0 0 419
Ps: A Sárkány most azon gondolkodik, hogy belőlem vagy a gyorspácolt, forrón füstölt vákuumfóliából egyen é?
Előzmény: hurkazsírosnápolyi (418)
hurkazsírosnápolyi Creative Commons License 2005.03.18 0 0 418
Ma reggel rám ripakodott a Sárkány, hogy mindenféleképp hozzak haza magyar termelésü/készítésü sonkát, lapockát vagy hasonlót.
Parancs! Értettem!
Pénzt azt nem adott.

Jó magyar emberként a CBA-ban eszközöltem meg a parancs teljesítését.
Az ajtón nagy betükkel hirdetik a kötözött sonkát, lapockát combot egységesen 649 forintokért.
No mondom itt akánaán még egy sörötre is fussa a maradékból.
Nem futotta.
A 649 forintos termék csak holnap érkezik. /Remélem a húskommandó figyel az árra!/
Láttam azonban szépenfejlett lapockát mindenféle firnyákos eljárással tartósítva 779 forintokért..
Még a vákum csomagolás is forrófüstben volt kezelve!
Nosza gyorsan egy szép darabot leemeltem amit a kézséges eladó azonnyomban beárazott 991 forintra.
Otthon a Sárkány felajánlotta, hogy vagy belőlem vagy a lapockából harap ki egy darabot amit én rögtön félreérthetetlen célzásnak vettem farkasokat meghazudtoló éhségére.
No, elő a bacsakot oszt nyissz.
Döbbenet ült ki az arczomra.
Húsban, húskészítményben ennyire még nem vertek át.
Az e ső harmadban mondhatni szinte csak zsír volt, középtájon javult a helyzet 70-30 százalékra a hús javára.
Csodálkoznak é a magyar húsosok, hogy inkább a külhonit veszik a magyariak?

Néhány kép a mai szerzeményről:

TaXiN Creative Commons License 2005.03.18 0 0 417
Ehhh... mi termelő cég vagyunk, pontosabban kész cuccot is + alkatrészt is csinálunk - és úgy ott van a matrica a cuccon, hogy dajcsland, mint a huzat - és hidd el a német partner, aki továbbkereskedik vele, nem húzza át alkoholos filccel.
Előzmény: KLeoPA (416)
KLeoPA Creative Commons License 2005.03.18 0 0 416
Én a magyar áruról írtam és nem a boltok tulajdonosáról! Ha bemégy az osonba vagy a tecsóba ott is találsz a polcon magyar árút! Még a gazdaságosokon is fel van tüntetve, hogy hol gyártották! Ha azokat emeled le a polcról, akkor a bolt velük köt beszállítói szerződést!
Előzmény: hurkazsírosnápolyi (404)
hurkazsírosnápolyi Creative Commons License 2005.03.17 0 0 415
Mégmielőtt teljesen magadévá tennéd a bekopizott szöveget azért nem árt, ha egy kicsit tájékozódsz a húsok világában a "MAGYAR ÉLELMISZERKÖNYV"-ből.

A.1.1.1. Hús

A húskészítmények iparszerű előállításakor a “hús” fogalma alatt csak a vázizomzatot értjük, a felületén vagy az izmok között levő zsírszövettel, kötőszövettel (nyirokcsomókkal, idegekkel, véredényekkel és mirigyekkel) együtt.

Tágabb értelemben a vágott melegvérű állat emberi táplálkozásra alkalmas valamennyi része.

.....

S-95 Látható zsírszövet, ín és kötőszöveti hártya nélküli sertéshús.
Például: comb, lapocka színhús, karaj.

S-90 k Látható zsírszövet nélküli, kötőszöveti hártyákat tartalmazó sertéshús.
Például: comb, lapocka, a tarja formázásakor leeső kis zsírtartalmú húsrészek, márványozott karaj.

S-80 Sovány, de látható zsírszövetet tartalmazó hús.
Például: tarja, inakban szegény húsnyesedékek.
S-80 k Inas sovány hús.
Például: csont nélküli csülökhús, a comb és a lapocka inakban gazdag nyesedéke.
S-70 Ínszegény zsírosabb húsok, nyesedékhúsok.
Például: zsíros nyesedék, a császárhús soványabb része.
S-70 k Ínasabb, zsírosabb húsok, nyesedékhúsok.
Például: inasabb zsíros nyesedék, véreshús, fejhús, nyelőcsőhús.

Véreshús: az állatorvosi vizsgálat után a fogyasztásra feltétel nélkül alkalmasnak minősített húsokból kitermelődött, valamint a vágás után véres felületű húsrészek (pl. a szúráscsatorna környéke), amelyek a hőkezeléssel gyártott húskészítményekben felhasználhatók.

Fejhús: nyersen vagy főtt állapotban kicsontozott, az érzékszervileg vagy a higiéniailag kifogásolható részek (pl. nyálkahártyával borított húsrész, a fül hallójárata, szem, szemüreget kitöltő zsírszövet, könnymirigy) eltávolítása után maradó húsrész.

S-60 Zsírszövetben gazdag hús.
Például: császárnyesedék, darabolás és formázás során kitermelődő apróhús, nyesedékhús.
S-60k Inas, zsírszövetben gazdag hús.
Például: torokhús.

Azoknak a húskészítményeknek, amelyek megnevezésében szerepel a sonka szó, sertéshúsból kell készülniük, ki kell elégíteniük a B. rész MÉ 2-13/11/1 vagy MÉ 2-13/11/2 vagy MÉ 2-13/12 vagy MÉ –13/13/1 vagy MÉ 2-13/02/3-1 szerinti követelményeket. Egyéb hús felhasználása esetén is meg kell felelniük a fenti követelményeknek, de a húsfajtára is utalni kell (pl. marhasonka, pulykasonka).

Ha az MÉ 2-13/11/1, vagy az MÉ 2-13/11/2, vagy az MÉ 2-13/12 vagy az MÉ –13/13/1 szerint előállított sonkákban a hozzáadott páclé mennyisége a pácolt anyagra vonatkoztatva meghaladja a 25% (m/m) –ot, akkor a sonkatermék nevét ki kell egészíteni, pl. Sümegi sonka 30% hozzáadott páclével.

http://www.omgk.hu/ELELM/2/213/213tj.html

Előzmény: J.P.Montoya (397)
Spurius Titus Mamma Creative Commons License 2005.03.17 0 0 413
>magyar gazda jóizűen falatozik, az asztalon a kenyér, és miegymás, melletük félig elfogyasztva narancsosan virít egy pillepalackban a Fanta... :)

Kannás bor volt az ;-)

Előzmény: hurkazsírosnápolyi (404)
Mirac Creative Commons License 2005.03.17 0 0 412

"Valamit tud a szakmáról és azt a valamit valszeg elmondja neked is, ha tudni szeretnéd."

Sajna, nem sokat érnék vele, ha velem megosztaná. De mások biztos profitálhatnának belőle. Sztem most is az van, (mint mindig) hogy a kettő között van vhol az igazság. A gazdák is tehetnének többet vagy mást azért, hogy jobb legyen nekik és az épp aktuális kormány is.

Előzmény: hurkazsírosnápolyi (410)
Mirac Creative Commons License 2005.03.17 0 0 411

"Persze ,teljesen lenyegtelen,hogy a gazdaknak igazuk van vagy sem,az a lenyeg,hogy szabadon demonstralhatnak ez a legfontosabb. 300-as hsz"

Hát, ebből gondoltam, mert úgy értelmezem (főleg azzal együtt, amire válaszoltál) hogy a gazdáknak tüntetgetni volt kedvük, ezért dühöngtek egy kicsit. : )

"Valld be akartal ehgy kicsit amerikazni azert duhongtel itt egy kicsit."

Nem vallom be, bár őszintén szólva, nem tom, mit értesz amerikázáson, biztos azt, hogy szídni akartam valamit, v. valakit, ami Amerikával kapcsolatos. Hát, nem így van, veled kapcsolatban teljesen tök mindegy, hogy hol élsz, az a lényeg, hogy nem itthon. És kész. Nincs semmi bajom semmi amerikás cuccal. Vagyis van, amivel van, de az nem ide tartozik.

Előzmény: Derek (409)
hurkazsírosnápolyi Creative Commons License 2005.03.17 0 0 410
Fogalmam sincs, hogy miért pont Dereknek kellenehazajönnie tanítani a gazdákat, mikor szépreményű Orbánné jogi diplomája segítségével simán elkormányozza többtíz hektárnyi birtokát.
Ő sem tüntetett, nem kiabált fűt-fát a kormányra.
Valamit tud a szakmáról és azt a valamit valszeg elmondja neked is, ha tudni szeretnéd.
Előzmény: Mirac (408)
Derek Creative Commons License 2005.03.17 0 0 409

"Ha nem jössz haza és nem tanítasz másokat, (mert a központi-állami- koncepción kívül erre lenne még igazán szükség) akkor ne is bíráld, ha ő meg tüntetni megy" 

Miert ,hol biraltam en azert ,hogy tuntetni ment ,nem talalsz te tolem olyan beirast amiben en barmiben is szoltam volna a demonstraciojuk ellen.legalabb olvasd el ,mit irok.Valld be akartal ehgy kicsit amerikazni azert duhongtel itt egy kicsit.

Előzmény: Mirac (408)
Mirac Creative Commons License 2005.03.17 0 0 408

Gyakran idiótázol másokat. Ez pl fáj. Arra kérlek, legközelebb akkor idiótázz le, ha én is ezt tettem veled. Ez így korrekt.

Ha több -  feltételezem működő (ha nem működne, biztos te is egyetértenél a tüntetőkkel) - birtokod van Mo-n, akkor te biztos olyat tudsz, amit a többi magyar paraszt nem. (támogatást sem kaptál, feltételezem) Sztem király lenne, ha inkább itthon élnél és terjesztenéd a tudásodat, hátha egyre kevesebben lesznek rászorulva arra, hogy tüntetni menjenek. És ezt egész komolyan gondolom.

Ha nem jössz haza és nem tanítasz másokat, (mert a központi-állami- koncepción kívül erre lenne még igazán szükség) akkor ne is bíráld, ha ő meg tüntetni megy. Ha nem tanítod meg olvasni a gyerekedet, akkor ne verd pofán, ha nem tud olvasni. Eccerű, nem? Ennyit arról, hogy te is "az én parasztom" vagy...

Előzmény: Derek (407)
Derek Creative Commons License 2005.03.17 0 0 407

Mi faj gyere meselj!

"Mi közöd a MI parasztjainkhoz, onnan? "

En is a te parasztod vagyok te idiota hiszen tobb birtokom is van MO-on.

Előzmény: Mirac (406)
Mirac Creative Commons License 2005.03.17 0 0 406

"Dehogynem elfogadottak,ha nem lennenek azok akkor nem engednek be a hataron.Mi is az Eu tagja vagyunk az eu szabvanyok Mo-on elfogadottak.Az mas ,hogy nem hasznaljuk mindet de nem is kotelezo."

Ha 13 éve az usában élsz, ezeket honnan tudod? Innen hozatod a kajádat, vagy mi?

De nem is ez a lényeg. Mi közöd a MI parasztjainkhoz, onnan? Ha nem vagy épp egy lokálpatrióta, jól is tetted, hogy elköltöztél. Foglalkozz a hurrikánokkal és egyéb égető amcsi ügyekkel, de ezt a vitát hagyd azokra, akik itt valóban otthon vannak. Bár, azoknak, akik a topiknyitóval egyetértenek, még jó példa is lehetsz. Lehet követni. (egész az usáig)

Előzmény: Derek (266)
hurkazsírosnápolyi Creative Commons License 2005.03.17 0 0 404
Azért ne feledd el, hogy az oson és a többi farmerzabáló multi is magyar embereknek ad munkát.
Lehet általánosan bojkottálni a céget és vele azokat a magyar beszállítókat is akik a cégre építették üzletitervüket.
Csak aztán ne sírjatok, hogy az Oson vagy a többi multi megszünteti magyarországi áruházait.
Gondolom boldogan mentek majd mondani a kirúgott dolgozóknak, hogy nektek köszönhetik sorsuk.
Egyébként jogod van csak magyar árut venni.
Az elmúlt heti Demokrata traktoros fotói közt van egy kép amin a magyar gazda jóizűen falatozik, az asztalon a kenyér, és miegymás, melletük félig elfogyasztva narancsosan virít egy pillepalackban a Fanta... :)
Előzmény: KLeoPA (403)
KLeoPA Creative Commons License 2005.03.17 0 0 403
Persze, hogy nem kell magyar árut venni! Utána meg nem kell azon siránkozni, hogy elfogyott a melóhely is a mélyentisztelt magyar ülep alatt. Egyáltalán nem is kell M.O.n élni! Lehet például Kínában! Olcsók a termékek, egyre több a munkahely!
hurkazsírosnápolyi Creative Commons License 2005.03.17 0 0 402
Nos kedves bow!
Én sem szórakoztam nickeddel, kérlek Te se tedd.
Előzmény: bow (400)
hurkazsírosnápolyi Creative Commons License 2005.03.17 0 0 401
Elsődlegesen is nem "mineknevezzelek" volt az, hanem lapocka.
Másodsorban a bevizsgálás az Auchan képviselő jelenléte nélkül zajlott, jogosan feltételezhető az úközbeni árucsere.
Ezen a vonalon az Auchan simán nyerheti az esetleges pert.
Harmadszor az Auchan hivatkozhat arra, hogy terméket az EU-s normáknak megfelelően a beszállító megvizsgáltatta és abban minőségi kifogást nem észleltek.
Negyedszer mivel bavallottan két darab minta volt és azok közül egyik nem felelt meg zalai felvágott követelményeinek, jogosan kifogásolhatja az Auchan a vizsgálat módját és módszerét.
Ötödször pedig talán annyit, hogy az általad leírt eljárás az a bontott és zsírtalanított, pácolással és füstöléssel tartósított húsfélékről szól.
A sonka nem ez a kategória.
Hatodszor pedig, ha nem tetszik, ne vásárolj az Auchan-ban.
Hetedszer pedig, hogy láss valódi sonkát is:

bow Creative Commons License 2005.03.17 0 0 400
Viccelsz öreg?

A nápolyi meg a hurkazsír mellé fincsi csemege az extrudált tót vágóhídi hulladék... :--)))
Spurius Titus Mamma Creative Commons License 2005.03.17 0 0 399
Kösz, hogy ezt is így kipróbáltad, de nem élek vele. A macska is Whiskast kap, mert a magyar sonkától fölborzolja a szőrét, és morog.

Viszont a pármai meg fekete-erdei sonkát, azt szereti a bestia.

Előzmény: J.P.Montoya (389)
bow Creative Commons License 2005.03.17 0 0 398
Szerencsére eddig elkerülte a figyelmemet ez az ótvar topic...

Csupán két spontán reakció a részemről - bár ez a rakás szar ennyit sem érdemelne:

1) Ne szívj magyar levegőt!

2) "Egyébként: ha valaki mozgásomban korlátozni mer, azt egyrészt szénné perelem, másrészt lesz némi kár a 20 millás traktorjában" Egy szánalmas, pitiáner figura röhejes szájhősködése. Annyira hülye, hogy észre sem veszi magán a bohócsipkát... Nagy szerencséje a gazdáknak, hogy összeszarták magukat a rémülettől, és idejében hazamentek. Még belegondolni is rossz, hogy kicsi brúnó micsoda szörnyű pusztítást vitt volna végbe közöttük... :--DDD

P.S.: Veszed ki a kölyköd szájából a magyar kenyeret, amit abból a családi pótlékból vettél neki, amit az én adómból tarháltál össze!?
Előzmény: bruno954 (9)
J.P.Montoya Creative Commons License 2005.03.17 0 0 397

Követelmények: a hagyományos magyar füstölt húsok teljes egészében lassú pácolással, hideg füstöléssel készültek, gyakorlatilag 100 százalék húsból. Az Auchanos cucc fehérjetartalma kisebb volt 12 százaléknál, a zsírtartalma pedig meghaladta a 23 százalékot. Egy hőkezelt termékről volt szó, eléggé számottevő páclé bevitel. A hagyományos, eddig megszokott sonkákhoz képest ebben több a víz. Nem a Zalaival van a gond, hanem azzal, hogy sonkaként adták el a "mineknevezzelek" terméket.

A Kossuth pedig informált, még ha ezt te ellenpropagandaként fogtad is fel. De igazad van. Mindenkinek joga van szart enni, és ha attól érzi magát jobban, akár nevezheti sonkának is. 

Előzmény: hurkazsírosnápolyi (396)
hurkazsírosnápolyi Creative Commons License 2005.03.17 0 0 396
Talán akkor tudni kellene és tudatni, hogy melyek azok a követelmények.
Egyébként, ha emlékezetem nem csal akor a Zalai felvágott drágább, mint az Osonos sonka.
És nem 2 forinttal.

Még egy apróság, ahogy láttam az embörök a hírek ellenére vitték a sonkát, mint a cukrot, pedig a Kossuth közszolgálati adó, reggel nyomatta az ellenpropagandát.
Előzmény: J.P.Montoya (394)
Amart Creative Commons License 2005.03.17 0 0 395

Ugy gondolom, hogy a topic alapötlete abból jön, hogy egyes országokban az emberek büszkén vallják, hogy ha tehetik hazai árut vásárolnak, támogatván a hazai mezőgazdaságot. Ezzel nem is lenne gond, de amikor kapnak több mint 300 milliárdot a költségvetésből, követelnek további több mint 200 milliárdot akkor mivel támogassam még?

Eddig próbáltam magyar mg-i árut vásárolni még olyankor is amikor egy kicsit drágább volt, de a jövőben csakis az fog számítani melyik terméknek legjobb (ahogy mondani szokás) az ár-teljesítménye. Ha szlovák tej és husterméké akkor azt fogom venni, ha olasz vagy spanyol gyümölcsé azt fogom venni, ha holland paradicsomé azt fogom venni és a magyar gazdák éljenek meg ahogy tudnak. Nehogy már én fizessem a sokadik traktorukat, a Kanári szigeti nyaralásukat.

J.P.Montoya Creative Commons License 2005.03.17 0 0 394

Írtam valahol, hogy gondom van vele?

például a zalai felvágott - iránt támasztott szakmai követelményeknek sem felelt meg

Előzmény: hurkazsírosnápolyi (392)
Derek Creative Commons License 2005.03.17 0 0 393

"Ha emlékezetem nem csal a Zalai felvágot echte magyar termék."

Igen, a Zalahus egerszegi uzemeben fejlesztettek ki a hetvenes evek elejen valamikor.

Előzmény: hurkazsírosnápolyi (392)
hurkazsírosnápolyi Creative Commons License 2005.03.17 0 0 392
Ha emlékezetem nem csal a Zalai felvágot echte magyar termék.
Valami bajod van vele?
Előzmény: J.P.Montoya (386)
hurkazsírosnápolyi Creative Commons License 2005.03.17 0 0 391
A mai napon vásároltam munkahelyemnek 11 lityi tejet, terészetesen MiZot.
Azt kérték.
A CBA áruházban a tej ára 235/doboz. Megvettem, mert szükség volt rá
Később kimentem abba a gaz multinacionális szutyadék gazdatönkretevő Osonba ahol a MiZo tej dobozonkénti ára 175 forintocska.

Ki is veszi le a Magyarokat?
Derek Creative Commons License 2005.03.17 0 0 390
Erre csak azt tudom mondani aki nem tudja a fustolt sonkat megkulonboztetni ranezesre kapasbol a zalai felvagottol annak ugy kell.
Előzmény: J.P.Montoya (386)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!