A magasságadatot lehet, hogy el kell fogadnom, mert én is találtam ilyet az interneten, és lehet, hogy az Eisenbahnatlas Schweiz-ban van elírva, de ott nem ennyi.
Nem, egész máshol vannak. Mindkettő nagyjából ugyanazon a területen van, a Genfi-tónál is jóval alacsonyabban, és mindkettőt használják. Ha már tudod, hol keresd, az egyik nagyon kézenfekvő.
Azt egy 612-es csinálta, de a vezető észnél volt, és nem szálltak ki. A Bombardier-vonat sem fenékig tejfel, akkor azok járta egy jódarabig billegés nélkül, EZT a hibát már kijavították. A többi...
Van még hol takarékoskodnia a MÁV-nak. A légkondícionálás-célú és az internetezés-célú villamosenergia-felhasználás messze alatta marad az USA-beli aránynak a vontatási célú villamoseneriga-felhasználáshoz képest. :)
Felszín alatti legmélyebbre az első gondolatom a zürichi, villamosok által használt felhagyott metrószakasz volt. Emellett eszembe jut még a berni földalatti vasútállomás is. Felszíni legmélyebben fekvő állomásra tippem sincs. Talán a Genfi-tó környékén lehet valahol vagy Bázel környékén, de őszintén szólva tippem sincs. :-)
Üdv! Csatlakoznék radio100Józsi topikellenes hangulatához, sőt, azzal még kiegészíteném, hogy azon túl, hogy sok finomságról így lemaradunk, sokszor van az, hogy belekattintok egy nemrég frissült topikba, és akkor a következő hozzászólással nézek szembe: "Nem pörög a topik" vagy "Mail ment". Ez ABSZOLÚT NEM ÉRDEKEL. Másrészt a guta megüt, hogy a vasutas fórumcsoport kettes számú legfontosabb, mondhatni anyatopikját, a Vasútmodellezést, tegnap a negyedik oldalon találtam, de kis lángocskával a pörgése miatt! Nevetséges! Itt szeretnék olvasn az újabb ABvmz fővizsgáról, a Samuk TGV-s BVh-s stb. szerepléseiről, az "Iker-Bz" Usgyi-csuklójáról, Badacsonytördemic-Szigliget muskátlijairól, M61 006 kővonatáról, egy új vasúti magazin születéséről, egy váltófelvágásról, Vendégsín szakszerű hozzászólásait is itt látnám a legszívesebben, itt olvasom az útibeszámolókat, lesem a képrejtvényeket (amiket többnyire nem fejtek meg), számolom a szegecseket és örülök az újabb házasságoknak, diplomáknak, unokáknak, (lány)-oknak, pantográfoknak, topiktaliknak és anekdotáknak. Hajrá VONATBUZULLS!
Benbe
ui. ez egy szerény vélemény. Kéretik nem figyelembe venni, a benne szereplő, sokatoknak talán ismeretlen témáknak nem új topikot nyitni. Tökön szúrom magam.
Talán inkább az emberiségnek. Tegnap a vonatomra várva a másik vágányon megálló ellenvonat két különböző folyosóablakában ketten is dohányoztak, majd mindketten lazán elengedték a csikket, eszükbe sem jutott a hamutartóba helyezni.
A tegnapi 6001 Debrecen - Budapest utolsó kocsijában utaztam. Gondoltam megörökítem a MÁV - nak. Amikor beértünk a Nyugatiba felszállt néhány munkás helyreállítási szándékkal, de esélyük sem volt.
Két okból: Már tavaly kifulladt az érdeklödés: a felénél kevesebben voltak a túrán és a különvonaton is. A lovasberényi polgármesternek tele lett a t..e ezzel a felhajtással...
M.
:(((((
-Kb. hány éves hagyományra rekint vissza ez a különvonatozás?
-Hány éves hagyománya van ennek a túranapnak?
-Hová tűnt a lelkesedés?
-Nem voltam ott tavaly, csak tavalyelőtt. Az időjárás milyen volt?
-Kik maradtak el inkább? A vasútmániások, vagy a túrázók? (Tudom, a két csoport között elég nagy átfedés van.)
-Nem lehetséges az, hogy szubjektív okok is közbeszóltak? Pl. Egy másik teljesítménytúra is arra a napra esett, és így megoszlott a társaság?
"Ezek a képek ezt cáfolnák, hiszen a növekvő festett sorszámokkal rendre csökkenek a vésett sorszámok."
1994-es MÁV Almanach: Szabadbattyán-Siófok-Nagykanizsa, Déli Vasút, 1861.04.01. Nagykanizsa-Murakeresztúr, Déli Vasút, 1860.04.24.
Az Almanach persze "szemérmesen" csak a jelenlegi határokon belüli részekkel foglalkozik. De az a lényeg, hogy előbb indult "onnan", mint "innen". Vajon hol ért össze? Jó volna tudni, hogy akkor már mi volt meg az Adriai-tengertől "befelé" vezető vonalak közül. Ezek közül mi volt a helyzet Bécs elérésével. ...szóval Pragersko vagy Celje. Pragersko köré jobb sztorit tudnék elképzelni, ha tudnám, mi volt akkor a helyzet Graz-Bécs között.
...".......Szembe kell nézni azzal, hogy senki nem hajlandó a fáradtságot venni arra, hogy ellenőrizze azt, hogy az általa leírt szöveg jelentése megegyezik-e azzal amit leírni szándékozott.
Erre szoktam mondani, hogy a magyarok 80%-a írástudatlan, azaz képtelen a gondolatait úgy leírni, hogy az olvasó, pusztán a leírt szöveg alapján, képes legyen pontosan elképzelni, hogy mire gondolt az író..........."
traficc :......... * * * * *
Minden topic, de minden index olvasónak, fórumozónak, oda függeszteném a gépe fölé.
max , a senki szót helyettesíteném be, nagy többség-re.
Tekintettel a mai szép időre, hónom alá csaptam a fotómasinát, aztán lövöldöztem vele egy kicsit! :-D
Miközben lent a városban tavaszodik, fent a Széchenyi-hegyen néhol bokán felül ér a hó!
Pár kérdés a képekhez:
A "hosszú" szergejes tehervonat vajon merre ment? 9 óra körül indult, a gép visszatért és Fc felé indult kb. 9:50-kor. Sajnos nem láttam, hogy Klf után balra vagy jobbra kanyarodik, mert akkor be tudnám azonosítani.
A címeres Szili Kelenföld II.-n pihent ma reggel. Már többször láttam itt Sv-i, Ud-i gépet "parkolni". Mik lehetnek az okai az ilyen félreállásoknak? Pl.: vezér szolg. ideje lejár, a gép ráér még maradni a következő vonatáig, ilyesmi?
U.I. Minden link müködik, de azonosítás szükséges, amely azonosítót az oldalon szereplö számra küldött SMSWEB MACZKO szövegü sms-re érkezö válaszban kapsz meg.
Azért van rajta eredetileg 2298, mert máshonnan hozták át (nem volt raktáron).
Ezek a képek ezt cáfolnák, hiszen a növekvő festett sorszámokkal rendre csökkenek a vésett sorszámok.
Ez a kép viszont igazolná, hiszen pl. 1002-höz 21-et kell adni, hogy 1023-mat kapjunk, de 2298-ból csak 20-at kell kivonni, hogy 2278 legyen a végeredmény. Érdekes.