A Lurdy-ban ki van állítva egy középszürke-metál, hát nagyon ütős.
Szerintem nagyon jól sikerült darab az új swift.
Írtam itt pár nem túl vonzó hozzászólást, de meg kell mondjam ez tényleg nagy durranás az előzőhöz képest, és egyenrangúvá kezd válni a kategóriatársakkal is.
Formavilágával, pedig kategóriája egyik legjobbja.
1. Erős fékezésnél a kalaptartó megemelkedik, majd "visszahuppan" a helyére. Elég röhejes.
2. A rádió érzékenysége elég kaki. Pomázról járok be Pestre dolgozni. Budakalásznál rendesen torzul néhány adó vétele. Az előző Swiftemben a legolcsóbb CD-s Sony volt. Sokkal jobb volt a minősége.
3. Kulcsnélküli nyitás.... Nekem tetszik, mert naponta ezerszer szálok ki-be és utálom a teletömött zsebeimben keresgélni a kulcsot. DE! Ha az anyósülésnél nyitom ki az ajtót, hogy a kabátomat berakjam (amiben a kulcs van) a vezetőülésnél már nem tudom az ajtót nyitni. A csomagtérajtónál nem tudom kinyitni az autót. Miért? Lehet, hogy előbb szeretnék berakodni. Persze ha a távirányítóról vezérlem akkor igen, de akkor már megint meg kell először keresnem a távirányítót...
4. Beindítottam az autót, majd kiszálltam, zsebemben az adóval. A kollégáim simán elmentek az autóval egy próbakörre. Röhejes...
5. Fogyasztás: Első tank. Már nullán áll a mutató és csak 430 km-t mentem városban, óvatosan. 45l-es a tank ha igaz. Ez kb 10l/100km-es fogyasztás. Nagyon sok.
Az előző 1.3-as sfiwtemet rendesen meghajtva is csak 6,5l volt.....
Észrevétel, tapasztalat ezekkel kapcsolatban?
Egyebek:
Ülésfűtés.
Egy hete amikor beültem, -13 fok volt. Jól esett a fenekemnek a langyosság. Én még kormányfűtést is elviselnék, mint egy merciben :-)
Azóta belerakták az állófűtést, az a tuti.
Légzsák.
Az A és B oszlopon oldalanként külön-külön függönylégzsák indító van. Akkor ez most 6 vagy 8 lufinak tekinthető? (2 első, 2 oldal, 2-2 függöny)
El kell,hogy keserítselek,mert sajna nem 1-2 hétről van szó,hanem hónapokról,ugyanis a 3 ajtóst csak kb. júliustól tervezik,ez az elmélet,a gyakorlat pedig biztos későbbre teszi.
Nem tudok mást mondani,mint amit 3 egymástól kb 50Km-re lévő kereskedés mondott a fekete 1.5-tel kapcsolatban. Hülyeség, vagy sem....
Én is Clio-t számíttattam be, sokkal jobb árat mondtak,mint a Renault. 2002-es 1.4-est. 275eFt- többet adtak érte. :))
Sztem a VolksBank-nak nagyon jó ajánlata van, igaz mi a barátnőmmel két kocsit vettünk, de ez biztos nem befolyásolja a THM-et. Az Övé már megvan (1.3GLX+cd+Ac) Nagyon jó kis kocsi. Biztos vagyok benne, hogy nagyon fog fogyni...
nem tudja valaki, hogy a gc-ben a hátsóülések egyáltalán nem döntehtőek, vagy csak osztottan nem? valamint hogy mit jelent az "audio rendszer+antenna"?
SOKKAL JOBBAN néz ki a 15-ös GS-kerékkel a Swift, mint a 14-es lemezkerékkel, szerintem ebben mindenki egyetért. Ha a nyári gumijaim elkoptak (ami kb. 3-4 év) én is el fogok gondolkodni egy nagyobb kerék vásárlásán, de szerintem megmaradok a 15-ös méretnél, hogy maradjon valamennyi komfort is a rugózásban (korábban írta valaki, hogy a Suzuki Solymár próbálgatta, a kerékjáratba 17-es is belefér).
Viszont azt mindenképpen érdemes megnézni, hogy valóban könnyebb-e a gyári 15-ös alufelni, mint a lemezkerék. Mert ha nem, akkor nem szabad megvenni.
Nekem egyébként tetszik a GS kereke, csak mivel hátul dobfék van, szerintem elég bután néz ki, hogy a küllőkön belátva egy fékdobot látsz, és nem a tárcsát. Szerintem egy könnyebb, zártabb kinézetű, de a gyárinál strapabíróbb alukerék (mondjuk Speedline) jobb választásnak tűnik.
Szerintem az új Swift modernebb és komolyabb mint a mostani Clio...
2-3 év után meg úgyis veszek egy másik kocsit, ha minden jól megy.
Amúgy a Clioban már 100ezer km van, kéne rá vennem új gumikat, lassan eljön a fékcsere ideje is stb. stb. Úgy döntöttem, hogy akkor már inkább egy új Swift!
Hát én ezt a kérdést alulról közelítettem meg, próbáltam a lehető legolcsóbban, de azért mégis új és jó felszereltségű autót venni. Az 1.5 VVT nem sokkal nyújt többet az 1.3-asnál és az előző autómban már bevált a 16V DOHC.
A klímáról viszont nem mondok le semmi pénzért, ha meg a CD-t is beleteszik, ám legyen (úgyis megvettem volna hozzá, max nem gyárit, de talán ezt nem lopják annyira).
Alufelnit mindenképpen veszek hozzá, akkor már gumával együtt ott a GS ára...lehet hogy érdemes elgondolkozni??? Csak hát a gyári GS felni nekem nem nagyon jön be. Találnék rá szebbet is...
most raktam le egy 1.5 GS-t, miután mentem vele jópárszáz km-t (Kecskemét-Zalaegerszeg oda-vssza). A gép nagyon jól vizsgázott, kár hogy ez a cégé, és nem az enyém még ... (egy wagon R+-t cserélt le a cég ezzel, megérte ...)
az átlagfogyasztás 5,9-re jött ki, persze nem volt hajtva a kicsike (még csak 300 km van benne :) ), és ez ugye főleg országút ...
A Skoda hasznaltauto-beszamitasa parasztvakitas!! Vigyazz!!
Menj el egy kereskedesbe es nezd meg. A sima alap fabiara (aminek kb 2M a realis ara) kiirjak, hogy ara 2,6M aztan 600e-ert beszamitjak a kocsidat!
Tiszta atveres!! En voltam. A trabimert, amin akkor meg tobb mint fel ev muszaki volt 80e-t akartak adni. Most egy ignisbe 100e-ert szamoltak be, 2 het muszakival.